2010'da hamile kalmak isteyenler topiği..

berıl cok gusle yazılar paylasıosun sana cok tsk ederım sızde sorun ne gebelık ıcın ?umarım en yakın zamnda senınde hamılelk haberını alırız

KADINDA YUMURTLAMA BOZUKLUKLARI
Tavuklar her gün yumurtlar, kadınlar ayda bir kere. Üreyememe sorunlarının en başında kadında yumurtlama düzenindeki aksaklıklar rol oynar. Normalde düzenli adet gören bir kadın iki adetin orta dönemine rastlayan günlerde yumurtlar. Düzensiz adet gören kadınlarda yumurtlama bozukluğundan şüphe edilir. Ancak düzenli adet gören kadınlarda da yumurtlama sorunları olabilir.
Üreme güçlüğü çeken bir ailede ilk yapılacak incelemelerden bir tanesi kadının yumurtlama potansiyelini incelemektir. Bir kaç yöntem bir kadının yumurtlama durumu hakkında bilgi verir. Bunlar adetin 21. gününde kanda progesteroren denen hormonun ölçülmesi veya aynı günlerde rahim içinden parça alınarak incelenmesi şeklinde olabilir. Ayrıca bir adet dönemi boyunca beden ısısının bir çizelge ile takibi yumurtlama günü hakkında bilgi verebilir. Ancak tüm bu yöntemler dolaylı incelemelerdir. Yüzde yüz güvenilir değildir. En güvenilir yöntem hekimin kendi gözü ile yumurtanın gelişmesini izlemesi ve çatladığını görmesidir. Bunın içinde vaginal ultrasonografi yöntemi en uygunudur. Bu nedenle vaginal ultrasonu veya vaginal ultrasonografi deneyimi olmıyan bir hekimin bu işlere hiç bulaşmaması en hayırlısıdır.
Adetin 3. günü yapılan temel bir kontrolden sonra genellikle 9-10. Günde 2. bir kontrol yapılır. Bundan sonraki kontroller gelişen yumurtanın durumuna göre ayarlanır. Bir adet döneminde ilaç verilmeden yapılan 3-4 kezlik vaginal ultrasonografi kadının üreme potansiyeli hakkında birçok bilgi verir. Kadının yumurtlaması, yumurtlama günü, döl yatağının uygunluğu, üremeyi engelleyen başka rahatsızlıkların olup olmadığı dikkatli bir izlemle belirlenir. Ancak bazen yine de şüphede kalınabilir. Bu durumda ya ikinci bir adet döneminde izleme yinelenir, ya da yukarıda bahsettiğim yardımcı inceleme yöntemlerinden yararlanılır. Bu arada hekime sık gelip gitmede güçlüğü olan hastalar için hazır idrar testleri ile evde yumurtlama takibi yapabilmek mümkündür.
Yumurtlama bozukluğu saptanan bir kadına yaklaşım ayrı bir sanattır. ışte burada hekim ile ailenin diyalogu çok önemlidir. Öncelikle yumurtlama bozukluğuna neden olan durumun saptanması gerekir. Birçok hormonal bozukluklar, tiroid hastalıkları, böbrek-üstü bezi hastalıkları, aşırı şişmanlık, aşırı zayıflık, aşırı stress, yoğun egzersiz kadının yumurtlama düzenini bozar. Bu etkenlerin saptamadan başlayacak tedavilerde sonuç almak şansa kalmıştır. Ancak çoğu zaman ailenin ekonomik güçlükleri bu ayrıntılı incelemelerin yapılmasını engeller. Bu durumda başlangıçata basit ilaçlarla 3-6 ay arası yumurtlama sağlamaya çalışmak yanlış bir yaklaşım olmaz. Bu konu ile ilgili tedavi alternatiflerine aşağıdaki yazımda değineceğim.

ÜREYEMEME NEDENıNı BULMA ÇABALARI
Son yedi yazımda üreme güçlüğü çeken aileleri sorunlarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda bilgilendirmeye çalışıyorum. Bugün değinmediğim bazı noktalara kısaca değinip bu konuya şimdilik ara vermek istiyorum. Neler dedik şimdiye kadar? Öncelikle hekiminize karşı silahlı yani bilgili olacaksınız. Öyle her dediğini kabul etmeyeceksiniz. Size ayrıntılı ve mantıklı açıklamalarda bulunmasını isteyeceksiniz. Sorununuzun nasıl ortaya çıkarmayı düşündüğünü, bunun için ne gibi tetkikler yapacağını, bu incelemelerin yaklaşık ne kadar süre alacağını ve maliyetini öğrenmek hakkınız. Hekiminiz ilk görüşmede size en az yarım-bir saat arası zaman ayırmak zorunda. Erkeğin tetkikini ihmal etmemesi gerekiyor. Erkekde çok ciddi sorun yoksa kadında ilk yapılacak iş yumurtlama takibi. Düzenli yumurtlama saptanan bir kadında ikinci yapılacak inceleme kanalların açık olup olmadığının saptanması olmalıdır.
Erkek normal, kanallar açık, kadın düzenli yumurtluyor ise iş biraz çatallaşmaya başlıyor demektir. Bu durumda erkeğin spermi ile kadının doku sıvıları arasında uyuşmazlık olup olmadığı araştırılır. Bu araştırma aslında yumurtlama izlemi sırasında tamamlanmış olması gerekir. Yumurtanın çatlama gününde yapılan bir cinsel ilişkiden sonra erkeğin menisi kadının rahim ağzından alınır ve incelenir. Eğer ileriye doğru giden tohum hücreleri varsa böyle bir uyuşmazlık sorunu yok demektir. Uyuşmazlık durumunda suni dölleme yöntemleri ile sonuç alınmaya çalışılır. Az rastlanmıyan sorunlardan bir tanesi de kadının döl yatağının hamileliğe uygun hazırlık yapamamasıdır. Yani yumurta döllenir, ama gelişmeye başlayan bebek bir türlü rahime yerleşemez. Bu olayı açığa çıkarmak için adete yakın günlerde rahim içinden parça alınıp incelenmesi gerekir. Ayrıca son zamanlarda dopler ultrasonografi dediğimiz inceleme yöntemi ile döl yatağına giden kan akım miktarı ölçümleri önem kazanmaya başlamıştır. Ayrıca kanda bazı hormonların ölçümü, vajinal ultrasonda döl yatağının kalınlığının ölçümü bu konuda fikir verir. Böyle bir tanı konduğu takdirde değişik tedavi yöntemleri vardır. En çok yapılan tedavi şekli progesteron fitillerinin kullanılmasıdır. Ancak bu fitiller nedense ülkemizde bulunmamaktadır. Özetle sorun bulunamadıkça işler kolaylaşacağına zorlaşmakta, hem hekim hem hasta bıkma noktasına gelmektedir. Ama yine de daha yapılacak, araştırılacak çok konu vardır. Ama zaman, sabır, para ve işe ciddi eğilen hekim gerekmektedir. Bu sorunu olan ailelerimize şimdilik sabır ve biraz da şans dilerim.

3x 1 KLOMEN kullandım... cumartesi bir arkadaşla birlikte onun doktoruna gittik. doktor daha muayene etmeden benim ve eşimin testlerine bakıp...SEN NORMAL YOLLA HAMıLE KALAMAZSIN.... HEMEN TÜP BEBEK YAPMALISINIZ....diğer tedaviler gereksiz ve yanlış...aşılamaya bile gerek yok hemen tüp bebek dedi...ağlamamk için zor tuttum kendimi .giyindim çıktım ve deli gibi bütün gün ağladım...eveg ittim yine ağladım.... moralim çok bozuktu.... bugün 12.gün kendi gittiğim doktora gittim. baktı..çok fazla folikül var ama büyümemişler...senin sorunun yumurtaların var ama ben büyücem ben büyücem telaşı yapıp hiç biri büyümüyor dedi.
yumurta takibi için de yine 150 tl istediler. ben de hiç bir yerde bu para istenmiyor. arkadaşımın gittii hastanede bu parayı istemiyor hiç doktor siz neden istiyorsunuz anlamadım dedim. hastanenin de adını verdim . orda almıyolar mı dedi ..hayır dedim 22 milyon tedavi ücreti ile 10 gün içinde kaç defa giderseniz gidin para istemyorlar yumurtayı da takip ediyorlar..ekstra bir ücreti yok dedim . tamam o zaman ben idare ile de görüşürüm ama istersen oraya da gidebilirsin dedi oradakidoktorların 3ünün de adını verdi. iyilerdir onlarda oraya git madem dedi... o yüzden keyfim kaçık biraz...
cuma günü o doktora gidicem ... iç değilse kiste dönüşmesin diye baksın..napıyım..???

böyle iştee kızlar.... bir hayal daha suya düştü bu ay...

sen bakma doktorlara kalsa kımse doguramaz.herseyde tup bebek dıolar.herseyın hayırlısı.tup bebek moda oldu sımdı.sankı oda tutuyomus gıbı mılletı hemen ona yonlendırıolar allh ona gerek etmeden dogal yolla hamıle kalmayı nasp etsın

canım hiç moralini bozup üzülme bu doktorları anlamak çok zor inanki, benim 6 yılımı boşu boşuna bekletip geçirdiler, ama birkaç doktora görünmek daha iyi en iyi doktoru bulup onla tedavine devam edebilirsin herşeyin hayırlısı

slm arkadaslar aranıza yeni katıldım 10aylık evlyim hiç korunmadım ilk gündden beri bebek isitoyruz 21 yasındayım buay ilk defa adetim 20gün gecikince doktora gittim doktor alttan muayene etti hiç bi sorun yok dedi enfeksiyon ve iltihap var biraz dedi adet söktürücü ve vajinal fitil verdi adet söktürücüyü içtikten 9gün sonra adet oldum alttan muayene ederkende yumurtan çatlamış dedi biraz kilo vermen gerekiyor dedi karnımda çatlak olustu aynı hamileler gibi doktor normal değil dedi bende ş,imdi grcsin çatlaklar diye kakao yağı sürüyorum insallah gecer
çok istiyorum hamile kalmayı hiç bi sorun yoksa bu ay adetim neden gecikti yada 10aydır neden hamile kalamadım anlamıyorum çok üzülüyorum eşimde çok istiyor bebek sahibi olmayı lütfen tecrübeli kişşilersiniz cevaplarınızı bekliyorum şimdiden tesekkür ederşm

deryaberil hiç birşey hayal değildir canım rabbim o kadar büyükki ol deyince olmıyacağı hiç bir şey yoktur bak burda ne ümitsiz arkadaşlar ağlarak döndüler doktor kapılarından çocuğunuzun olması mucize denilen arkadaşlar normal yolla hamile kaldılar umudunu sakın yitirme Allaha güven bol bol dua et o bilir hakkımızda hayırlı olanı burdaki bir arkadaşımn eşi varikoseldi ameliyat oldu ama bebekleri yine olmadı kızında adetleri düzensizdi hep gecikiyordu tüp bebeğe başlıyacaklardı ama bir mucize ve kendiliğinden hamile kaldı şimdi çok şirin bir oğlu var rabbim bağışlasın hadi bakalım sende umutlu olmaya devam et nefes aldığımız sürece herşey olabilir yeterki rabbim stesin sende bol bol dua et

canım ilk önce aramıza hoşgeldin, inş.güzel paylaşımlarımız olacak ve sende en kısa sürede bebişine kavuşacaksın..

canım bu kadar üzülmek için daha çok erken daha yolun başındasın doktorlar 1 sene mühdet veriyorlar bebek için şayet o süreç içerisinde olmazsa bebiş tedaviye başlıyolar,
beklemek istemiyosan doktora git tahliller falan yaptıracak erken başlarsın eğer tedavilik bir durum varsa canım,...

hakkında hayırlısı inş. en kısa zamanda bebişine kavuşursun

kesinlikle tüm duaların bunun için..allah inşalah normal yolla bebek sahibi olmama yardım eder.

evet moral konsunda saolsun eşim destekliyor. iyiyim..
sizlerde saolun...

doktorlar işin para kısmı ile ilgileniyorlar biizm kalbimizin kırıklığı ook geri planlarda.

ben şu anda tüp bebek çalışması istemiyorum... şu andaki çalışmam ;
1 - kilo vermek üzere spor + diet
2- incir ve polen+tarçın+bal+çörekotu kürü
3-klomen kullanımım için yumurta takibi ve öel günleri kaçırmama çalışması.
4-önümüzdeki aylarda duruma göre rahim filrmi çektirmek
5-presed alıp kullanmak.....

tüm bunları moral ve zamana yayarak yapmak istiyorum..eşim ed ben de inanıyoruz ki ikimizin normal yolla bebeği olacak...ben kilomdan ötürü engel teşkil ettiğime inanıyorum ve zayoflama çalışmasına başladım 2 kg verdiim bile. eşim de semen testini yineleyecek . kürlerini aksatmadan yapıyor....

slm kızlar .bende cukulata kıstı wardı 1bucuk yıldır en son ammelıyat karar werdık.gecen hafta bugun laporoskopı oldum kıstımı aldılar ve tupumun tekı tıkalıymıs onuda acmıslar.uzun bı amelıyat oldu 2bucuk saat kalmısım..bundan sonra neler olack bılemıyorum bırsrun kalmdımı yoksa dahada sorunlarmı beklıo benı bılemıyorum..tecrubelı olan lar warsa destek beklıorum..

canım bende yeni laparoskopi ve histereskopi oldum benimde uzun sürdü, bundan sonrası için iyi düşün iyi olsun, ben şuan adet günümü bekliyorum adet olunca aşılama için tedaviye başlayacagız,inş. en kısa zamanda sende sonuca ulaşırsın

umarım dedıgınız gıbı bundan sonra sı ınş ıyı olur.sende sorun neidi.

umarım dedıgınız gıbı bundan sonra sı ınş ıyı olur.sende sorun neidi.

canım bende rahimde şekil bozukluğu varmış ama 6 yıldır hiçbir doktor bilemediğinden sebebsiz infertilite diye beklettiler şimdiki doktorum farketti hemen ameliyat oldum işte şimdide adet günümü bekliyorum

ben eve kaçar kızlar..spor var akşama...
haydi görüşürüzzz....
yaprak dökümü gecesi bugün.. artık yarın görüşürüz..
bye byeee

kızlar hamişş haberi olan yokmu ben kalamıyorum vari sizlerden duyayımda umutlarım artsın artık 2010 da bari hamiş kalalım napcaz böle bilmiyorum aşılam tüp diyet incir kürü soğanb kürü derken artıkk afallalıyorum yahni gerçi daha tüp aşamasında deilim aslında ben daha istemiyorum aalha dua etmekten başka bi çare de düşünmek istemiyorum olmuyor olmuyor olmuyor ne olacak bizim bu halimiz ne kadar daha böle iki kişilik sürer bu ewlilik lerimiz çocukluda olmuyo çocuksuzda hep aynı sabah akşam aynı şeyler bi bebiş olsa böle olur mu hiç dicem ama bi arakadaşımı duydum 2 bebişi vardı eşinden ayrılmış böle şeyleride duyunca demekki çözüm onlada olmuyor diorum nasıl bi hayat bu doluya koysan almıyor boşa koysan dolmuyor çok çaresiz hissediyorum bazen kendimisenağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…