Aşılama 2010'un Umutlu Savaşçıları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
yeşimcim üzülmekte bağıra bağıra ağlamakta haklısın hangimiz olsa böyle yapardık anneyiz bi çünkü ama şunu unutma Allahın izniyle sağlıkla doğacak bebişimiz.aldırmak falan ne demek sonra çok pişman olursun bakalım dr lar ne diyecek ultrasyonda normalmiş lütfen tevekkülle sabırla bekle lütfe çok zor bunu söylemek ama bundan başka çare yok

Son düzenleme:
iyi haftalar herkese
kimse gelmemiş daha
yeşimden güzel haber gelir inşallah
hep dua ediyorum Allah miniğinizi size bağışlasın inşallah

slm kızlar nasılsınız...doğum günümüzü kutlayan herkese teşekkürler...eşim görevdeydi yine gelemedim....

bu arada artık ela hanım yürüyor oturmuyodu zaten şimdi hiç mıçım yer görmüyor....daha çabuk kilo vericem sanırım artık....yaşını karşıladı fıstığım...:nazar::nazar::nazar:

burpcum umudunu kaybetme canım sakın aldırmaktan bahsetme canım...allahın gücüne gider...sevimede bir sürü şey söylediler ama mercanımız maşalah çok sağlıklı....:nazar::nazar::nazar:

denizcim evet canım zaman o kadar çabuk geçyorki 5. aya girdik sağlıkla gelsin yavrularımız allahın izniyle
yumurtayı yazın çok yedirmezsin bişey olmaz tatlım oluşuna

bilgecim hatırlıyorum canım o günlerimizi peşpeşe almıştık negatif haberleri hayatımda o kadar ağladığımı hiç hatırlamıyordum tüp bebek sonucumu aldığımda demekki vakit saat dolmamıştı rabbim dilediğin herşeyi gönlüne göre versin canım rabbim yüzünü hep güldürsün

kızzzzzz burppppppp valla daha yeni gördüm yazdıklarını arıcam seni kıyameti koparcam başına delimisin sen ne amniyo sentezi yaaaaa ay sen ne diyon ya sen bilinçli kültürlü akıllı bir kadınsın benim doktorumda ayrıca zeynep kamilde üstüne basa basa illada yaptırıcan dediler amnio sentezi yaş riskin var benimde herşey normaldi ultrasonda ense kalınlığı filan anda yaşa bağlı olarak riskim vardı pozitif durumu aynıydıbenimde ama biz yaptırmadık. rabbimin gücüne gider tosun gibi maşllah senin bebişin görürüsn bak yapma yaaaa allah korusun kocaman çocuğu nasıl aldırmaya kıyacaksın yok mümkün değilde en küçük bir ihtimal olsa dahi sen rabbime yalvar dua et isyan etme çok kızdım sana bak bende ne üçlü ne amniyo sentez hiç birini yapılmadım. allahım bize hiç ümidimiz yokken umutlar bitmişken hayallerimiz yıkılmışkem gönderdi minik yavrularımızı lütfennnnnnn içim rahat benim hiç bişeyi yok bebişinin

Canım çok teşekkür ederim. Hepinize ayrı ayrı. Evet hayat herşeye rağmen devam ediyor. Biz kadınların pes etme lüksü yok. Dünyayı biz yönetiyoruz :P Miraycık da bugun bademciklerden kurtuldu. Kabın içinde 2 pinpon topu boğazı nasıl tıkamış Allahım kurtulduk çok şükür. Ameliyat kapısında öldüm öldüm dirildim. Allah yakını hasta olanlara yardım etsin diye dua ettim. O kapının dışında kalmak ne zor. Burp ablana da dua ettim sana da. Kabul etsin inşallah yüce Rabbim.

Ağlama arkadaşım bebişi de üzeceksin. İmtihanın devam ediyor. sakın yanlış duygulara kapılma. Ben inanıyorum ki sağlıklı bir cadın olacak hayırlısıyla. Bu bebek durduk yere gelmedi anne babasına. Dualarım ve tüm iyi enerjim seninle olsun. Ama nolur bırakma kendini.

Bu arada çok sık yazamasam da okuyorum forumu ve Meleği ben de çok özlediğimi belirtmek istiyorum. Türümün tek örneğiyim ama ben de buralardayım :)))

Pınarcım tontiş oğluşun nasıl? inşallah daha da iyi olur. Yumurta da sorun çıkmaz.

Bebing bence sen de benim gibi yeni bir başlık açacaksın topikte ikiz gebeliğinle :))))))Hayırlısıyla inşallah.

Mavicim oğluşun hasta mı çok geçmiş olsun. İkinizi de öpüyorum..

Gulimus ikimiz de negatif sonucu almıştık bi ara ard arda hatırlıyorum ama ne mutlu ki 5. ay geldi. Allah çok büyük. Sağlıkla kucağında görmek nasip etsin Rabbim.

Kızım çağırıyor. Öptüm hepinizi.sevgiler

inşallah canım bende sağlıklı bir cadım olacağına inanıyorum bazen işte ipler koyveriliyor hüzünlenip ağlıyorum ama sonra gene toparlamaya çalışıyorum kendimi ben birde ablamla uğraşıyorum nasıl içler acısı öyle üzülüyorumki bu çocuk nasıl doğacak hiç ama hiç bilemiyorum bu ağlama ve üzüntülerle allah beterinden saklasın
mirayıma geçmiş olsun o heyecanını öyle iyi anlıyorumki canım allah bir daha yaşatmasın

yeşimcim sıkma canını diyorum bütün kalbimle
bu testlerin sadece ihtimal olduğunun en yakın örneği mercan maşallahh
dün doktor bi sorun yok dediyse ense kalınlığı normaldir
bence sen tekrar gittiğinde burun kemiğine de baksınlar onu görüyolarsa down yoktur
bu testlerde yaş daha önceki düşükler falan ihtimali arttırıyo
en kesin şey dediğim gibi ense kalınlığı ve burun kemiği boş yere kendini üzme bunlara bi bakılsın yine risk derlerse o zaman düşünürsünüz amniyosentezi
boş yere üzme kendini ve miniğini lütfen

evet canım bende yürekten testin yanlış olduğğuna inanıyorum ense kalınlığı 1,7 yani çok güzel burun kemiğini hem geçen hafta hem dün tekrar tekrar gördü ultrasonda hiç bir sorun görülmüyor çok şükür ancak biyokimsasalda risk çok yüksek o testlere hiç güvenmiyorum inşallah yanılmam tamamen hikaye ilerde daha başarılıları bulunup bunlar hamileleri gereksiz sitrese sokuyor diye yasaklanacaklar

burpcum kız erkek farketmez ama kızın olacağına yine de çok sevindim
sağlıkla doğsun inşallah
canım 2 li test yaştan dolayı da yüksek çıkmış olabilir benimde normale göre yüksekti
inşallah sağsalim doğacak kalbini ferah tut dualarımız seninle

okadar çok kıstas varki tatlım ikili testin değişkenlerini değiştiren dün eşim lisanslı bir labrotuar ikili test programı indirmiş labratuarların kullandığı programın birebiri benim değerleri girmiş düşük risk vermiş iki değeri yanlış girmiş özellikle ozaman bana verilen değeri vermiş yani laborant değeri yanlış girse bile bu yaşadıklarıma maruz kalmış oluyorum ki inşallah iyi ihtimal öyledir

yeşimcim üzülmekte bağıra bağıra ağlamakta haklısın hangimiz olsa böyle yapardık anneyiz bi çünkü ama şunu unutma Allahın izniyle sağlıkla doğacak bebişimiz.aldırmak falan ne demek sonra çok pişman olursun bakalım dr lar ne diyecek ultrasyonda normalmiş lütfen tevekkülle sabırla bekle lütfe çok zor bunu söylemek ama bundan başka çare yok

iyi haftalar herkese
kimse gelmemiş daha
yeşimden güzel haber gelir inşallah
hep dua ediyorum Allah miniğinizi size bağışlasın inşallah

duaların için allah razı olsun denizim ben eğer amniyosentezde down sendromu %100 kesinleşirse aldırırım bu dünyaya özürlü bir birey getirme hakkım yok bunu ona yapamam inşallah benim bebeğim sağlıklı downlular dünyanın en özel insanları yıllar önce izlediğim bir filmde hayran kalmıştım duygularını en özel şekilde yaşıyorlar ancak hayatta öyle güçlüklerle karşılaşıyorlarki anne baba ölünce bakım evlerinde perişan oluyorlar benim yürüyemeyen yiğenim 22 yaşında keşke ölsem diyor üstelik üniversitede okuyor aklı zehir gibi her imkanı var ancak yaşamaktan herkez gibi olamamaktan nefret ediyor

slm kızlar nasılsınız...doğum günümüzü kutlayan herkese teşekkürler...eşim görevdeydi yine gelemedim....

bu arada artık ela hanım yürüyor oturmuyodu zaten şimdi hiç mıçım yer görmüyor....daha çabuk kilo vericem sanırım artık....yaşını karşıladı fıstığım...:nazar::nazar::nazar:

burpcum umudunu kaybetme canım sakın aldırmaktan bahsetme canım...allahın gücüne gider...sevimede bir sürü şey söylediler ama mercanımız maşalah çok sağlıklı....:nazar::nazar::nazar:

inşallah canım benim testimde yanlış çıkmıştır umarım bende bebişimi sağlıkla kucağıma alırım

denizcim evet canım zaman o kadar çabuk geçyorki 5. aya girdik sağlıkla gelsin yavrularımız allahın izniyle
yumurtayı yazın çok yedirmezsin bişey olmaz tatlım oluşuna

bilgecim hatırlıyorum canım o günlerimizi peşpeşe almıştık negatif haberleri hayatımda o kadar ağladığımı hiç hatırlamıyordum tüp bebek sonucumu aldığımda demekki vakit saat dolmamıştı rabbim dilediğin herşeyi gönlüne göre versin canım rabbim yüzünü hep güldürsün

kızzzzzz burppppppp valla daha yeni gördüm yazdıklarını arıcam seni kıyameti koparcam başına delimisin sen ne amniyo sentezi yaaaaa ay sen ne diyon ya sen bilinçli kültürlü akıllı bir kadınsın benim doktorumda ayrıca zeynep kamilde üstüne basa basa illada yaptırıcan dediler amnio sentezi yaş riskin var benimde herşey normaldi ultrasonda ense kalınlığı filan anda yaşa bağlı olarak riskim vardı pozitif durumu aynıydıbenimde ama biz yaptırmadık. rabbimin gücüne gider tosun gibi maşllah senin bebişin görürüsn bak yapma yaaaa allah korusun kocaman çocuğu nasıl aldırmaya kıyacaksın yok mümkün değilde en küçük bir ihtimal olsa dahi sen rabbime yalvar dua et isyan etme çok kızdım sana bak bende ne üçlü ne amniyo sentez hiç birini yapılmadım. allahım bize hiç ümidimiz yokken umutlar bitmişken hayallerimiz yıkılmışkem gönderdi minik yavrularımızı lütfennnnnnn içim rahat benim hiç bişeyi yok bebişinin

İşte canım bilinçli olduğum için %100 downlu teşhisi konulursa aldıracağım kendi annelik duygularımı tatmin edeceğim diye o çocuğu dünyaya getiremem ki ben bebeğimin sağlıklı olduğuna inanıyorum ben ikili testimde risk çıkmasaydı kesinlikle amniyosentez yaptırmazdım hatırlarsan sana sakın yaptırma risk varmı dedim yoksa sakın yaptırma demiştim ancak senin pozitif bir durum söz konusu olduğunu bilmiyordum canım o durumda aman eğer testlerin temiz çıktıysa yaş sınırında değilsin demezdim sana ben bu amniyosentezi yaptırmanı tavsiye ederdim anjiyoya benzetiyorum kalp krizi geçiren nasıl anjiyo oluyorsa buda öyle bir durum bir sıkıntı varsa tanı şart özürlü bir çocuk dünya ya getirmenin sorumluluğunu çok iyi biliyorum ben kendi yiğenime canım gibi baktım ve hep şöyle dedim yiğenim yerine normal bir çocuk olsaydı farklı bir kişi olsaydı onu tanımamış olsaydım diye muhakeme ettiğimde yinede onu tanımış olmak isterdim hiç bir zaman aklımdan seçenek bile geçirmedim özürlü olsun genede yiğenim olsun dedim düşün kendi çocuğumdamı demeyeceğim ben yiğenime 13 yaşında iken burnumdan kan gelene kadar fizyoterappi yaptırırdım okadar zorlardım kendimi kendi çocuğumamı sabır gösteremeyeceğim ancak yiğenim şu an yaşamak istemiyorsa tüm imkanlarına rağmen mutlu olamıyorsa ben kendi evladıma bu haksızlığı yapamam nasıl kalp damarımız tıkanıyorsa allahtan geldi diyip müdahale ettirmemezllik etmiyorsak anjiyo stend le çaresine bakıyorsak bende bunları yaptıracağım ama allahtan gelir downlu değildir allah korusun yiğenimin başına geldiği gibi doğum sırasında doktor hatası olur gene özürlü olur dünyanın 50bin türlü hali var ozaman derim allahtan geldi başımın üzerinde yine yeri olur bebişimin ama kötüleri düşünmemek lazım benim bebişim sağlıklı olacak allahın izniyle o bana allahın bir mucizesi hediyesi

ama yürekten inanıyorum benim kızım sağlıklı bir bebek ve allahın izniyle kucağıma alacağım ancak iki seçeneğide düşünmek zorundayım

Dün iki doktorumda tam bir buçuk saat bebeğimi evirdiler çevirdiler oradan deneme yaptılar yok buradan deneme yaptılar yok senin bebeğin çok kıymetli ben kıyamıyorum şimdi kim gelse plesental biyopsi yaparım 100 lerce yaptım ama senin geçmişine bakılınca bu gebeliği zor elde ettiğini düşününce binde bir riske bile sokmak istemem seni dedi zaten ben düşünmüyordum plesental biyopsiyi onlara ifade etmedim bir değerlendirsinler bakalım beni ikna ederler belki diye çünkü plesental biopsi hemen bugün yapılıyor iki gün sonra sonucu öğreniyorsun ancak amniyosentez 4. ayda yapılıyor ve 2 hafta sonuç bekliyorsun dolayısı ile bebek 4,5 aylık oluyor sonuç alana kadar allah korusun kötü bir sonuçta daha zor karar veriyorsun ve üstelik 1,5 aylık çileli bir bekleyiş beni bekliyor ancak plesentam arkadaymış bu plesental biopsi için dezavantaj ama amniyosentez için avantajmış bebeğim için en doğrusunu istiyorum bende gerekirse 1,5 ay daha bekleriz biz neler beklemedikki
benim kendi doktorum çok olumlu bizi çok rahatlatıyor ancak riskli gebelik uzmanı hiç umut vermedi amniyosentezden önce rahat nefes alamayız tamam ultrason çok başarılı görünüyor ancak tek başına değerlendirmek '%100 sağlıklı diyemem dedi canımı sıktı sonra doktorumla onu biraz çekiştirince o riskli gebelik uzmanı herzaman en kötüyü gördü ve o yüzden en kötü olasılıkları söyler hep ben biraz daha duygusal yaklaşıyorum dedi şu an 34. haftasında olan birinin sonuçlarını gösterdi benimkiyle aynı oda yaptırmış amniyosentez temiz çıkmış şimdi gün sayıyor doğuma darısı başıma inşallah
cuma günüde başka bir doç. den randevu aldım bir başka görüş daha alacağım gerekirse ikili teste uyuz olsamda terkrarlayacağım işte böyle arkidişler dualara kaldı işimiz allahtan sabır ve güzel sonuç diliyorum

burpum canım benim ben yürekten inanıyor ve dua ediyorum bebişin sağlıkla dünyaya gelecek
ama sonuçlar çıkmadan kesin karar verme kendini bu sonuca hazırlamış gibisin lütfen kesinleşene kadar aklından aldırmak fikrini at neden mi ben hep şuan inanırım şimdi nasıl anlatayım sana gelen olumsuzlukların bile Allahtan sınav olduğunu düşünürüm çoğu insan gibi ama hemen şükredecek bir şey bulur ve kafamdan atarım olumlu düşünürüm kısacası ve böyle düşünerek o sınavı geçtiğimi düşünürüm kendimce ama hep de başarırım atlatırım ya da kendiliğinden düzelir herşey yani daha fiilen bile olmayan bişey için kafanda böyle düşünme Allahın gücüne gider anlatabildim mi bilmiyorum ..

bebeklerin önce kalbi atar değil mi biz ne diyoruz haftaya kalp atışını duyacağız ilk hamile kaldığımızda tek düşüncemiz kalp atışını duymak
şu anda içinde kalbi atan bir canlı var sonuç ne olursa olsun ondan vazgeçmeyi en azından kesinleşene kadar kafandan at derim ben ..
gerçekten çok zor bir durum Allahım bugunlerden feraha çıkarsın sizi en kısa zamanda

iyi olmana sevindim burp:=)))
riskli gebelik uzmanı kesin iyidir diyemiyomuş demez çünkü dese ona ihtiyaç kalmaz:=)))adam işi gereği pipirikli olmak zorunda
ense kalınlığı çok güzel maşallah burun kemiği de var e daha ne diye yaptıracaksın ki amniyosentezi anlamadım
başka bi sorun varsa çıksın diyeyse
zaten 2li test riski az çıksaydı gerek kalmıcaktı
neyse azcık karışık anlattım ama özetle
burun kemiği varsa ense kalın değilse down sendromu riski yok:=))
boşuna strese girip üzme kendini de kızını da:nazar:
unut yaptırdığın testi bi de bu sıkıntılarla uğraşma bak inanıyorum bebeğim sağlıklı demişsin ben de inanıyorum mercan gibi cadı bi kızın olacak:PP

herkese iyi haftalar
ben haftayı yeni baslattım kızlar
ahahaha

burpum okuyunca gozyaslarımı tutamadım
ama inanıyorum ki o cok saglıklı bebek
yazdıklarına katılıyorum düşüncelerini dogru buluyorum ama inş gerek kalmıcak
hersey yolunda gidicek inanıyorum sende inan olur mu
bak mercana anası nasıl inat etti şimdi kızı inatcı
dualarımız seninle

bilgecim inşşşş dedigin gibi olur.ben cok uzaklastım artıkkk
türünün son orneklerinden biriyim bu topikte senin gibi ahaha

su sogan kurunu bi anlatın bana hadi
sogandan nefret ediyorum ama denicem galiba
okudum netten emin olamadım

kabuklarıyla mı kaynıcak bu sogan
yoksa kabuksuz mu

bilenler bi el atıverin acilllllllll

bebingim ben sadece 1 kere yapablidim kabuksuz haslayıp yani kaynatıp suyunu içtim şifa olsun inşallah
içmesi zor geliyosa pipetle dene
bardaktan içince kokuyo gibi ama pipetle kokusuz oluyo
afiyet olsun şifa olsun bebişimize vesile olsun inşallahh

herkese selam.

öncelikle burpum sakın üzülme bebeğinide üzme bebeğimiz çok sağlıklı ben inanıyorum gerekli testlerdede bunlar kanıtlanacak zaten.amniyosentez yaptır ve gör derim,Allah sağlıkla vericek onu senin kucağına ben çok eminim.dün okudum ama arayamadım seni kendimi kötü hissediorum düzelince arıcam seni.

nişanımız oldu herşey çokda güzel geçti sonu kötü oldu ama dün öğlen babamlar yola çıktı ve akşam üzeri bursa girişinde arkadan gelen tır arabaya çarpıp bunları 50mt sürüklemiş yetmedi gibi bide altına almış 50mtde öyle sürüklenmişler,hepsinin sağlığı yerinde araba paramparça içinden sadece kızkardeşimin bacağı ve eli ezik halde çıkmışlar.mahvolduk dünden beri,kendimi kaybettim,Allaha çok şükür iyiler ama herkes şok olmuş bu arabadan nasıl sağ çıktınız diyee kii hep söylerim anneme ön koltukda atayla oturma diye ve annemle ata ön koltukdalarmış,delirdim resemen çıldırdım,hala ağlıyorum pskoljim altüst oldu sabaha kadar uyumadım,nasıl atlatııcaz bu travmayı bilmiyorum,ne dicğimi hiç bilemiyorum babam hastanede şuan kalp spazmı geçirmiş şokdan annem konuşamıyor daha sesini bile duyamadım,erkek kardeşim o hırsla araban inip tır şöförünü komaya sokucak kadar dövmüş ve adamda hastanede,gidemiyorum elim ayağım kavuşmuyor,nasıl yapıcam ne edicem nolur bize dua edin kalbim sıkışıyo,berbat haldeyim.

saol mavicim denicem en yakın zamanda

zasacım sok oldum
cok şükür iyiler
Allah korumus ne denir ki
iyi olmaya calıs havalar da cok kotu
nişanınız hayırlı olsun canım
Allah tamamına erdirsin.

çok geçmiş olsun zasa Allah beterinden korusun
ucuz atlatmışsınız yine
yollar berbat tabi Allah şifa versin hepsine

Günaydınnnnn şekerler,İzmir yıllar sonra karlı bir sabaha günaydın dedi.Benim gibi kar görmemiş İzmirliler için nasıl bir mutluluktur bu anlatılamaz...Sevindirik oldum.Eşim işe giderken uyandırdı,kalk kalk ,kaçırma bu manzarayı diye.Gerçekten olağanüstü.Beyazın asilliği mi desem,huzuru mu desem,ne desem,o soğuk kar benim içimi ısıtıyor:1:
Semram,dün de konuştuk seninle ama,Allahın izniyle yaşadıkları şokuda atlatacaklar.Ne mutlu ki,sağlıklarına birşey olmadan atlatıldı bu kaza.Dualarım seninle ve sizinkilerle canım...
Burpum,seninde azıcık için rahatlamıştır bence,benim içim senin adına çok ama çok rahat.Prensesimiz çok sağlıklı bence,içini rahat tut annesi...
Bebingim,dün gece rüyamda gördüm seni.Bebek mevlüdün varmış,bebek şekeri dağıtıyordun,kornet şeklindeydi ve hepsi pembeydi,Allah hayırlara çıkarsın çok güzel bir rüyaydı...
Şimdi karnımız acıktı bizim.Oğluşumla karnımızı doyuralım kar manzarası eşliğinde...Hepinizi seviyorum...Görüşürüz :16:

zasacım çok geçmiş olsun canım annenler ucuz atlatmış Allah beterinden korusun
nişanınız da hayırlı olsun canım

burpum canım benim ben yürekten inanıyor ve dua ediyorum bebişin sağlıkla dünyaya gelecek
ama sonuçlar çıkmadan kesin karar verme kendini bu sonuca hazırlamış gibisin lütfen kesinleşene kadar aklından aldırmak fikrini at neden mi ben hep şuan inanırım şimdi nasıl anlatayım sana gelen olumsuzlukların bile Allahtan sınav olduğunu düşünürüm çoğu insan gibi ama hemen şükredecek bir şey bulur ve kafamdan atarım olumlu düşünürüm kısacası ve böyle düşünerek o sınavı geçtiğimi düşünürüm kendimce ama hep de başarırım atlatırım ya da kendiliğinden düzelir herşey yani daha fiilen bile olmayan bişey için kafanda böyle düşünme Allahın gücüne gider anlatabildim mi bilmiyorum ..

bebeklerin önce kalbi atar değil mi biz ne diyoruz haftaya kalp atışını duyacağız ilk hamile kaldığımızda tek düşüncemiz kalp atışını duymak
şu anda içinde kalbi atan bir canlı var sonuç ne olursa olsun ondan vazgeçmeyi en azından kesinleşene kadar kafandan at derim ben ..
gerçekten çok zor bir durum Allahım bugunlerden feraha çıkarsın sizi en kısa zamanda

deniz bende bir sınav diye düşünüyorum ancak gene insanoğlunun kurcalaması değilmi bu yaşadıklarıma neden %100 sonuçç veremeyen olasılıklar istatistiklere dayalı testi gidiyor yaptırıyoruz sonrada beynimiz bulanıyor allah ne yapsın bu durumda
ben kendimi her olasılığa hazırlamak zorundayım yazın kucağıma alacağım diyorum sonra takvimde amniyosentez sonucu alırsam allahım sen seçim yapmak zorunda bırakma ama sonuç kötü olursa hangi tarihler arasında aldıracağım da diyemiyorum (kürtaj şansım bitti biliyorsunuz bebeğin kalbini durdurup suni sancıyla doğurtuyorlar) hangi tarihlere gelecek diye hesaplıyorum sanki zaman durmuş akmıyor dün rüyamda kocişin elinde bir bebek tipe bak bu ne biçim bir bebek diyorum ama o an downlu gibi hissetmiyorum neyse emziriyorum lakır lakır nasıl süt taşıyor bebeğin ağzından bembeyaz nasıl bol sütüm var böyle garipp garip rüyalarla boğuşuyorum
kafamdan atıyorum tamamen bebeğim sağlıklı diyorum ama 1/18 olasılık hiç kimsede rastlamadım neden bukadar fazla çıktı risk diyor gene karalar bağlıyorum
zaten ablamın durumuda canımı sıkıyor tık yok sadece yatıyor tv izlemiyor laptopu verdik kucağına ne şifrelerini hatırladı nede laptopu kullanmayı hatırladı çok anlamsız cümleler kuruyor bazen çok mantıklı konuşuyor bazende deli saçması cümleler kuruyor bakıcıda çok yalan söylüyor gece gündüz kombiyi 90 da çalıştırıyor günde 2-3 kere çamaşır makinesi çalıştırıyor bir toz bezi koyuyor çalıştırıyor bir banyo paspası öyle hain oluyorlarki temizlemiyor evi temizledim diye aptal yerine koyuyor geleli 1 hafta oldu bir kere bile süpürüp paspas etmedi hergün yaptım diyor bende ısrarla hayır yapmadın diye yüzüne vuruyorum banamısın demiyor kardan dolayı kimse gelemedi sadece ben ilgilenebiliyorum aileden faturaları kredi kartı taksit ödemeleri evinin alışverişi ilaç alımı herşeyle kociş ve benim ilgilenmem gerekiyor kapı komşum malum tüm bu problemler bana çok ağır gelmeye başladı çok bunaldım

iyi olmana sevindim burp:=)))
riskli gebelik uzmanı kesin iyidir diyemiyomuş demez çünkü dese ona ihtiyaç kalmaz:=)))adam işi gereği pipirikli olmak zorunda
ense kalınlığı çok güzel maşallah burun kemiği de var e daha ne diye yaptıracaksın ki amniyosentezi anlamadım
başka bi sorun varsa çıksın diyeyse
zaten 2li test riski az çıksaydı gerek kalmıcaktı
neyse azcık karışık anlattım ama özetle
burun kemiği varsa ense kalın değilse down sendromu riski yok:=))
boşuna strese girip üzme kendini de kızını da:nazar:
unut yaptırdığın testi bi de bu sıkıntılarla uğraşma bak inanıyorum bebeğim sağlıklı demişsin ben de inanıyorum mercan gibi cadı bi kızın olacak:PP

inşallah bebişim sağlıklı çıkacak günlerdir çok şey okudum kendimi tutamıyorum herşeyi sağlıklı ikili üçlü testi ve detaylı ultrasonu problemsiz olup kucağına down sendromlu bebek alanlarda var ancak ben bu dünyaya bile bile özürlü bir birey getirmek istemiyorum o yüzden o olasılığı atmam lazım kafamdan inşallah sonuç iyi çıkar ama aksi taktirde o masum sebinin heleki ülkemiz şartlarında neler yaşayabileceğini yakinen biliyorum buna hakkım yok.Allah seçim yaptırmak zorunda bırakmasın
Yüreğimin derinliklerinde bende herşey yolunda gidecek ben bu cadolozu sağlıkla kucağıma alacağım diyorum bazende umutsuzluğa kapılıyorum sabırdan başka yapabileceğim hiç birşey yok.

yoksa kabuksuz mu

ben kettle da su kaynatıyordum tencerenin içine atıyordum büyükçe bir beyaz soğanın kabuklarını soyup 6 parçaya bölüyordum kaynar suyun içine atıp 5 dk. kaynatıp kapağı kapalı ılımasını bekliyordum sonra nefes almadan lık lıkl lık deviriyordum
hiiiç merak etme ilk içim zor geliyor benim kadar soğandan nefret eden olmasın hatırlamıyormusun size ağlıyordum nasıl içeceğim diye sonra soğanı sever oldum uzun süreli içimde sudan farksız geliyordu lık lık lık devir hiç tadını kokusunu düşünme adetin bitiminde başlıyordum 15 gün kullanıyordum saraçoğlunun sitesinde detaylı anlatımı var şifa olsun sana inşallah

herkese selam.

öncelikle burpum sakın üzülme bebeğinide üzme bebeğimiz çok sağlıklı ben inanıyorum gerekli testlerdede bunlar kanıtlanacak zaten.amniyosentez yaptır ve gör derim,Allah sağlıkla vericek onu senin kucağına ben çok eminim.dün okudum ama arayamadım seni kendimi kötü hissediorum düzelince arıcam seni.

nişanımız oldu herşey çokda güzel geçti sonu kötü oldu ama dün öğlen babamlar yola çıktı ve akşam üzeri bursa girişinde arkadan gelen tır arabaya çarpıp bunları 50mt sürüklemiş yetmedi gibi bide altına almış 50mtde öyle sürüklenmişler,hepsinin sağlığı yerinde araba paramparça içinden sadece kızkardeşimin bacağı ve eli ezik halde çıkmışlar.mahvolduk dünden beri,kendimi kaybettim,Allaha çok şükür iyiler ama herkes şok olmuş bu arabadan nasıl sağ çıktınız diyee kii hep söylerim anneme ön koltukda atayla oturma diye ve annemle ata ön koltukdalarmış,delirdim resemen çıldırdım,hala ağlıyorum pskoljim altüst oldu sabaha kadar uyumadım,nasıl atlatııcaz bu travmayı bilmiyorum,ne dicğimi hiç bilemiyorum babam hastanede şuan kalp spazmı geçirmiş şokdan annem konuşamıyor daha sesini bile duyamadım,erkek kardeşim o hırsla araban inip tır şöförünü komaya sokucak kadar dövmüş ve adamda hastanede,gidemiyorum elim ayağım kavuşmuyor,nasıl yapıcam ne edicem nolur bize dua edin kalbim sıkışıyo,berbat haldeyim.

zasacım tüylerim diken diken oldu okurken nasıl üzülmüşsündür nasıl korkmuşsundur allah korumuş heemen bir sadaka ver annen baban şoku en kısa zamanda atlatır inşallah erkek kardeşine cezai işlem yapmazlar bu durumda şok olduğu göz önünde bulundurulur en kolay erkek kardeşin atlatır o hıncını almış en azından size bile iyi gelmiştir öyle VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs oluyorlarki insanın canına kast edecek hatalar yapıyorlar ve tramvanın dozunu arttıranda bir VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsin dikkatsizliğini insan kabullenemiyor hani kazadır hastalıktır insan bir şekilde boyun eğiyor ancak işin içine kul hatası girince tramvanın boyutu büyüyor geçecek tatlım tatsız başlamış ama inşallah çok mutlu bir evliliği olur babanada acil şifalar diliyorum belki böyle ilerde daha ciddi atlatacağı bir spazmın önlemini almış olursunuz herşerden bir hayır çıkartmak lazım tüm aileye geçmiş olsun canım

Günaydınnnnn şekerler,İzmir yıllar sonra karlı bir sabaha günaydın dedi.Benim gibi kar görmemiş İzmirliler için nasıl bir mutluluktur bu anlatılamaz...Sevindirik oldum.Eşim işe giderken uyandırdı,kalk kalk ,kaçırma bu manzarayı diye.Gerçekten olağanüstü.Beyazın asilliği mi desem,huzuru mu desem,ne desem,o soğuk kar benim içimi ısıtıyor:1:
Semram,dün de konuştuk seninle ama,Allahın izniyle yaşadıkları şokuda atlatacaklar.Ne mutlu ki,sağlıklarına birşey olmadan atlatıldı bu kaza.Dualarım seninle ve sizinkilerle canım...
Burpum,seninde azıcık için rahatlamıştır bence,benim içim senin adına çok ama çok rahat.Prensesimiz çok sağlıklı bence,içini rahat tut annesi...
Bebingim,dün gece rüyamda gördüm seni.Bebek mevlüdün varmış,bebek şekeri dağıtıyordun,kornet şeklindeydi ve hepsi pembeydi,Allah hayırlara çıkarsın çok güzel bir rüyaydı...
Şimdi karnımız acıktı bizim.Oğluşumla karnımızı doyuralım kar manzarası eşliğinde...Hepinizi seviyorum...Görüşürüz :16:

tuanay bizim burada bir haftadır kar var ve ben ilk defa karda oynamadım fethipaşa korusuna gidip boğaz manzarası altında kahvaltı edip çam ağaçlarının altında karlar altındaki boğaz manzarasının tadına varıp bir çam ağacının karını kocişin üzerine sirkeleyip tatlı bir yorgunlukla sahlebimi içemedim ben bu sene çoook bunaldım hamilelik uzun süredir mücadelesini verdiğim bir şeydi neden herşey limon sıkıyor böyle tatsız geçiyor :30: hamileliğimin ilk gününden beri ağlıyorum ablama olsun test sonuçlarına olsun inşallah sonu hayra varır ben bukadar üzüntüye küçük emrah doğuracam galiba
rüyanada bayıldım inşallah bir an önce alırız bebingimden o müjdeyi allah ona sağlıklı ve mutlu hamilelik nasip etsin

tuanayımmm canımın içi
o nasıl guzel bir ruyadır oyle
keske gercek olsa
ah ben ne sekerler yaptırırım
tam görmemiş olurum :)
şaka bi yana inşşş nasibimde vardır tez vakitte evlat sahibi olmak
guzel arkadasım inş bu bir haberci ruyadır
yoksa biliyorum ki hep düşünüyorsun beni ondan da gormus oalbilirsin bu ruyayı :)

yoksa kabuksuz mu

bebingcim bir tane soğanın kabuklarını soyup 4e bölüyorsun 1.5 bardak suyu kaynatıp içine soğanları atıyorsun 5 dak kaynatıp bardağa süzülecek ılınınca içiceksin 15 gün sabah akşam aç karnına yemeklerden yarım saat önce alışınca oku filan gelmiyor. sonunu düşününce valla şerbet gibi gelir insana canım

herkese selam.

zasacım çok geçmiş olsun canım rabbim bir daha yaşatmasın çok üzüldümm hemen bir kurban kesin fakirlere dağıtın canım allah yardımcınız olsun kimbilir ne kadar kötü oldunn canım eşimin 5 yıl öncekikazası aklıma geldi. bende bu şoku yaşadığım için anlaıyorum senin neler çektiğini kızkardeşininde hayırlı olsun nişanı acil şifalar diliyorum canım

burpcum tatlım inanki bu yaşadıklarında bir sınav olduğunu düşün çok zor günler geçiriyorsun biliyorum. minik cadının sağlıklı doğucak allahın izniyle güçlü olmaya çalış dua et aklından bile geçirme anlıyorum seninde yazdığın gibi bütün testleri normal çıkıpda hasta doğan bebekler çok kız kardeşimin görümcesinin 2 kızıda normal çıkıyormuş testleri gebelikte ama doğunca herşey çok farklı olduğunu görüyorlar yani allahtan gelene hiç bişey yapamayız o bizim anlımıza yazıldıysa elden ne gelir. düşünsene amniyo sentezi yaptırman için sonuç beklemen için baya zaman geçicek bebişin kocaman olucak. onun hayatını elinle nasıl sonlandıracaksın. çıkarrrrrrrrr at kafandan rahatla lütfennnn unut bunu yola devammm çok tatlı bebeğin olucak senin görürsün bak senin rüyan apaçık ortada zaten bende senin gördüğün rüyaya benzer gördüm sütünün gelmesi hayra alamet burpcum allah büyükkkkk

bende 3 gündür kar tatilindeyim çok iyi oldu dinlendim tetanoz aşımı oldum dün doktoruma muayeneye gittik. herşey yolunda maşallah pipimizi yine gördük. yanlız dopler istiyor doktor 18 şubata randevu aldık allahın izniyle inşallah bir sorun çıkmaz ben de çok tedirgin oluyorum. ultrasonda herşey tam anlamıyla belli olmuyor tabiki bu testin sonucuyla bir sonraki kontrolümüz belli olucak bende herşey yolunda gitmesi için sadece çok dua ediyorum.

Back
X