2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

supersiniz Allah daim etsin insAllah mutlulugunuzu kucaginaza almayida nasip etsin guzel Allahim bana da nasip etsin hayirlsindan insAllah
teşekkürler, amin :)
3 prens geliyo demek, hayırlı evlatlar olsunlar inşallah
serklaja gerek kalmamasına da sevindim, yalnız evet kaçıncı haftandaydın yahu :26:
göçebe hayatında da yorma kendini :)
lilacım normaldir şimdilik sütünün az olması, hem erken doğum yapıyoruz hem sezeryan, zamanla artacaktır inşallah.. ama sıkıntı üzüntü süt üretiminin düşmanı, pozitif düşünmeye çalış canım, biliyorum zor ama çok şükür kuzularının sadece biraz zamana ihtiyaçları var, memişlerin de

ben daha tam araştırmadım, 25 . haftadan sonra rapor kullanmayı düşünüyorum, 30 da da doğpum izni başlasın zaten 5 hafta kaybımız var 35 de alırlarsa.
Ama artık yoruluyorum, Eylül de geçse güzel olur.
ekim itibraiyle gelmicem işe.

ay cidden insanın canına minnet oluyor :) ne güzel 36 ya sarkması tek asksilik bu olsun

Ya benim doktor pek rahat, diyorki eğer bebekler erken gelcekse ne yapsak engelleyemeyiz, rapor veriyoruz gidip alış verişe temizliğe ev düzenlmeye kalkıyorlar, daha çok yoruluyorlar :) dedim yok ben yapmam, işime yolum uzun servisle gelsem 50 dk, az değil. Akşamları da sırf o kadar yol, baklaım hayırlısı

Emrezeynep hayırlı olsun erkek bebeklerin, benim de ilk gidinde 2 erkek gördü, biri sıkıştıktı bakamadı, 3 ihimalini alıştırmaya çalışmıştım kendimi :) Rabbimden hepimiz için hayırlısı diyorum. Bizim için ne hayır ne değil bilemiyoruz. Bana da 2-li 3lü yapmadılar, ölçümlerini yaptı sadece, 5. aya da detayllı ultrason randevuzu aldık.

Son düzenleme:

Canım hayırlı olsun oğluşların :))) kız yok diye üzülme evet insan bi de kız olsaydı bari diyo ama sonuçta sağlıklı ve hayırlı evlatlar olmaları önemli Allah da sana kızların gibi seveceğin gelinler verir inşallah :))) Taşınma işinde de dikkat et kendine erken doğuma davetiye çıkarma sakın unutma hedef 37!!!

Yaa evet sorma canım ya delilik işte canım durmuyo habire bişeyler batıyo gözüme ama artık akıllandım çok çok dikkatli hareket ediyorum ve dikkat ettiğimden beri de çok şükür iyiyim. Eskişehire gittiğimde ben de hergün saatlerce serseri gibi gezmekten sonunda kanamayla birlikte hastanelik olmuştum hatırlarsan.. Bebişler ara ara kendilerini hatırlatıyolar hoop biz burdayız yavaş ol biraz diye amaaa anlayana Neyse bundan sonraki haftalarda çok dikkatli olalım ki hedefimize ulaşalım

Sütünün az olmasına üzülme canım sezeryanın azizilikleri işte bular zamanla artacaktır hele ki sen yavrularına bi kavuş onları kucağına aldığın zaman annelik içgüdüsüyle birden gelir sütün. Yaa şu malt içeceğini bulamamanıza gerçekten çok şaşırıyorum ben diyarbakırdayım ve her markette görüyorum onlardan dedim ya eşim hastasıdır bizim evden eksik olmaz desem yeridir. Eşime söyledim o bile şaşırdı bulunmamasına. Bizim aldığımız ülkerin maltana adında bir içeceği. Büyük marketlere falan bakın migros, tansaş vs... ya da hiç bulamazsan bi arkdaş yazmıştı ya suyun içine hamur mayası katmışlar anında süt yapmış bunu dene bence tadı güzel değildir eminim ama bebişlerimiz için herşeye değer zaten malt içeceği de pek güzel bişey sayılmaz (yani ben pek sevmiyorum şahsen) ibrahim saraçoğlunun sitesinde sütü artırıcı bazı bitkilerden bahsediliyodu onları da deneyebilirsin. Umarım en kısa zamanda bu sorun çözülür ve yavrularına kavuşursun güzel haberlerini bekliyoruz....

Bizim senle haftalarımız da cinsiyetlerimiz de aynı canım ayrıntılı ultrason nasıl oluyo? renkli ultrason mu ki? Ben geçen günkü kontrolümde istedim baktık renkliye. Çok şeker her uzvu ve hareketleri net görülüyo bu gidişle eve bitane alıcam ben bu cihazlardan görmeden duramıyorum artık
Sizlerin kontrolleri kaç haftada bir yaplıyo? Benim doktorumun eşi de ikizlere hamile ve bazı sorunları olduğu içn hacettepeye gittiler uzun zamandır yok, onun yoklıuğunda başka bi doktora gidiyorum o da şu hafta gel diye söylemedi ben 3 haftada bir falan gidiyorum normal mi yoksa abartıyo muyum acaba? bana kalsa her hafta gitcem de

Son düzenleme:
Bizim senle haftalarımız da cinsiyetlerimiz de aynı canım ayrıntılı ultrason nasıl oluyo? renkli ultrason mu ki? Ben geçen günkü kontrolümde istedim baktık renkliye. Çok şeker her uzvu ve hareketleri net görülüyo bu gidişle eve bitane alıcam ben bu cihazlardan görmeden duramıyorum artık
Sizlerin kontrolleri kaç haftada bir yaplıyo? Benim doktorumun eşi de ikizlere hamile ve bazı sorunları olduğu içn hacettepeye gittiler uzun zamandır yok, onun yoklıuğunda başka bi doktora gidiyorum o da şu hafta gel diye söylemedi ben 3 haftada bir falan gidiyorum normal mi yoksa abartıyo muyum acaba? bana kalsa her hafta gitcem de [/QUOTE]

sguncum maşallah diyim önce sana da :)
Ayrıntılı ultrason 3 bebek için bizim yaklaşık 1,5- 2 saat sürdü, tek tek ense, kalp,mide, kalp atış hızı,kan akışı, boy, burun kemiği, omurlar, batın kemiği ve raporda yazan anlamadığım tıbbı terimlere bakıldı :) biz o yüzden erken öğrendik cinsiyetleri. Cihaz 4 boyutlu olunca rahat anladı doktor.

20. haftadan sonra kontroller 2 haftada bire düşüyor, rahim ağzı ölçülcekmiş her defasında açılma var mı diye. 20. Haftada detaylı ultrasona gireceğiz bir daha organlara bakacak aynı uzman bu detaylıları doktorum dışında başka biri yapıyor. 21 de de özel bebek kardiyoloji uzmanına gideceğiz kalplerine bakılacakmış.
Her doktorun yoğurt yiyişi farklı forumları okuuynca hepsi başka bişey diyor :)

Sen Ankarada mısın?

lilacım üzülme inşallah alacaksın kucağına
süt içinde bak o suya maya katıp içmeyi bir dene,biraz da bal koy
birde annem söyledi
hani dut kurusu varya,zaten şeklide meme ucuna benziyor
onu kaynatıp içsin çok süt yapar dedi
sen bunları deneye gör
makinayı da elinden düşürme
bebişlerin gelince zaten artacak sütün
corp corp emecekler annesi

benimde kramplarım başladı sanırım
hiç olmamıştı daha önce
şimdi sağ bacağım feci ağrıyo,üstüne basamıyorum
haydi hayırlısı

s-güncüm anam yok buralarda da malt içeceği
yani bende bulamadım en azından

Yok canım ben diyarbakırda yaşıyorum. Sen özel hastaneye mi gidiyosun yoksa muayenehaneye falan mı? Bu gidişimde sorayım bakalım şu ayrıntılı ultrason işini...

Ben burdan koliyle göndereyim bari size yaa böyle olmicak
Benim kramplarım hamileliğimi ilk öğrendiğim günden beri var gerçi son zamanlarda pek olmuyo sütü falan arttırdım diye heralde. Benim zaten evlenmeden önce de vardı bu kramp sorunum hergece en az 1 kere uyanırdım. Bu yüzden nasıl acı çektiğini tahmin ediyorum insanı uykudan uyandırıyo çırpına çırpına...

tatlım benim dr şimdilik ayda bir çağırıyor, ne zaman sıklaşacak bu kontrolde sorcam inşallah

tatlım benim dr şimdilik ayda bir çağırıyor, ne zaman sıklaşacak bu kontrolde sorcam inşallah

Benimki ilk başlarda 3 hafftada bir çağırıyodu, sonra ankaraya gitti işte 2 aydır falan yok yerine bakan doktor da bişey dmedi unuttu heralde. Geçen ctesi gittim bayramdan sonraya bıraksam 5 hafta olcak, bayramdan hemen önce bi daha giderim heralde...

bence de 5 haftaya uzatma
ben de 23-24 ağustos gibi gitmeyi düşünüyorum

canım ayrıntılı ultrason dediği dört boyutlu olan değil mi
eğer doktorununki renkli göstermiyorsa o üç boyutludur ve elbet 4 boyutluya yönlendirir

canım ben bugün okudum süt ve süt ürünleri artırıyormuş krampları
çünkü sütte fosfor varmış ve o fosfor artırırmış krampları
eğer çok krampınız varsa kalsiyum tableti ve yeşil yapraklı sebzelerden faydalanın diyor
bunları yaparsanız asıl o zaman süt artırmaz krampı diyor

ama varya midem kayboldu zaten
ne yediğimi ne içtiğimi bende bilmiyorum
bir rutinim var her gün annemle eşim takip ediyorlar
bende şuursuzca bir şekilde ne gelirse yiyorum

valla gönder şekerim maltları
senin ora medeniyet biz hala taşradayız demekki
Allahtan internet var o açıyo gözümüzü :)

bence de 5 haftaya uzatma
ben de 23-24 ağustos gibi gitmeyi düşünüyorum

aylincim ben hep 3 haftada bir gittim
ilk zamanlarda çatlıyordum meraktan
hissedemiyorsun ya o zamanlar birde
hah bişey oldu diye erkenden atıyodum kendimi doktora
sonra sonra hissedince korkmamaya başladım
şimdilerde anca 2 haftaya düştü benim kontrollerim
cumartesi bir daha var mesela

çok açmamakta fayda var arayı
3 ideal bence başlangıçta bi sorun yoksa tabi

evet ben de okudum, süt ve ürünleri kramplara fayda etmezmiş.. sanırım yakında magnezyum ve kalsiyum tabletlere terfi ederiz
figen sana kaçıncı haftada verdi dr?
hem bebeklerim gelişimlerini tamamlamadan çıkmaya kalkmasınlar dışarı istiyorum hem de normale dönmek pisi pisi kopatımm
sabredicez artık kuzularımız için, Allahım yardımcımız olsun...

evet hissetmeye başlıyınca arada sinyal gönderiyolar iyiyiz diye şükür.. :)
valla dr bana ayda bir dedi ama ben ayı tamamlamadan 4 haftada bir gittim..
benim dr çok rahat ya, son iki kontrolümde kan bile verdirmedi, gerek görmüyorum yormayalım seni dedi, ne diyim eyvallah dedim

valla o psikopat hal bende de var aylincim
kararsız mesajlar gönderiyorum sanki bedenime
bedenim benden sabirlı valla

canım bana doktor 2 hafta önce verdi
sadece kalsiyum tableti,şu suya atılanlardan

ama varya gün içinde çok zorlanıyoruz ailecek
çünkü o içtiğim demir şuruplarının kalsiyum tabletinin ve kalsiyum içeren herhangi birşeyin
yani bu üçlünün aralarında en az 2 saat olması gerekiyor
e yemek saatleriyle de çakışmaması gerekiyor
uyku saatlerime uygun olması gerekiyor
ben mi manyağım yaaa!!

cumartesi gittiğimde renkli ultrason yok mu burda diye sordum, ilerleyen aylarda yapılıyo ama istiyosan gösteriyim sana şimdi de dedi ve 10 dk falan gösterdi tadına doyamadım Ya biz bunların bu bulanık görüntülerine bile hasta oluyoruz doğunca nolcak tahmin bile edemiyorum :97:
sütün böyle yaptığını hiç bilmiyodum canım ama ne biliyim ben ne zaman süt içmeyi unutsam ya da az içsem sanki o gece daha çok oluyo yememe içmeme dikkat ettiğim sürece sorun yok. Ben bi de çok fazla meyve yiyorum belki de onun içideki potasyum ve magnezyum durumu dengeliyodur. Acayip meyve hastasıyım ben uyanır uyanmaz koşuyorum hemen buzdolabına

Yaa sorma şekerim internet olmasaydı biz birer hiçtik sanırım Dün de markafoni ya da trendyoldu sanırım (ya da hatırlamıyorum o kadar çok yer geziorum ki :)))bi sitede park beşikler gördüm baby max marka 180e falan inmişti ve dün indirimin son günüydü. Araba koltukları falan da vardı birsürü kraftın. İçim gitti ama daha beşikleri için çok erken sanırım. İnternetten indirimleri takip etmeye devam..

Bi de böyle bebişlerle ilgili araç gereç kıyafet vs... alışverişler için birbirimize haber verelim indirimli yerleri. Ben diyarbakırım yabancısı olduğum için ne nerdedir çok iyi bilmiyorum sıcakta da gezemiyorum o kadar sadece kapalı alışveriş merkezlerinde gezebiliyorum. mothercare de yok burda gerçi annem eskişehirden alıp getircek ama böyle hem kaliteli hem de indirimli uygun fiyatlı şeyler görünce haber verelim birbirimize. Bi de ben ne zaman başlamalıyım ve nerden başlamalıyım hiç bilmiyorum... uff çok zor bu işler yaaaww...

haplar konusunda ben mi çok rahatım ya daa
ben çok saatine dikkat etmiyorum, demir hapını öğle yemeğinden önce bi vakitte açken yutuyorum, eleviti yatarken, bi de balık hapım var onu da kahvaltıyla ve yatarken yutuyorum... balık hapını bazen sadece kahvaltıda tek..
ayyy ben de telaş yapıyorum ya, malum zaman dar, e erkenden de ağırlaşıp gezemez olcaz, şimdilerde epeyce bişe halletmek lazım ama nerden başlasammm nasıl halletsemmm bilemiyorummm içim içime sığmıyorrr
lem anneler de rahat, gerçi garipler ilk kez üçüze şahit oluyolar ailede.. annem örgüler ve battaniye türü şeyleri çoktan başladı ama kayınvalidemde tık yok.. ama sağolsun o da ramazanda yükü aldı üzerimden...

aylincim senin o ilaçlarda bi sorun yok
demir kalsiyum ve süt ürünleri için geçerli o benim dediğim
birbiriyle çakışırlarsa etkilerini azaltıyorlar

bende aynı sizin gibiydim ağırlaşırsam da çarşıya çıkamazsam diye çok korkuyordum
çok şükür hepsini kendim alabildim
hala da cumartesi için bi çarşı planım var son kez çıkıp onları da bitircem
emzirme sütyeni almamıştım,sona bırakmıştım onu alırım
birde bebeklerin emziklerini almamıştım onları alıcam
böyle ufak şeyler işte

s-güncüm biz park yataklarını 130 ar liraya mı ne aldık
babylife diye bi markaydı
kampanya yapmıştı hemen almıştı annem 3 tane saolsun
o yüzden sende orada iyice gez
sora sora öğrenirsin zaten
internetten de bakarız tabi uygun bişey gelirse haberleşiriz
akakçe ve cimri den fiyat karşılaştırması yap mutlaka

canım geldi bugün içecekler biraz önce rezene çayı içtim
birazdanda içicem adı promalt ülkerinkini duydum ama bu başka marka
migrosta varsa burdaki migrostata var bana biraz uzak ama olsun hastaneye yakın alırım cuma günü
6tane sipariş verdim hergün bi tane içicem bakalım
hamur mayasını duydum bende hatta pekmezle karıştırıp içiyorum
tadı acaip iğrenç burnumu tıkayarak dikiyorum kafama
ama bi değişiklik olmadı
o hamur mayası bu bira mayası farklıdır bence
saraçoğlunun sitesinede bakarım birazdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…