selam arkadaşlar bir sorum var acaba hamilelik belirtileriniz nasıldı beta hcg niz kaç çıktı
sgüncüm muradın varsa ör ne olacak
ama tiftikli yada yünlü ip kullanma bence yakar çünkü
ben genelde penye ve ince polar battaniye aldım
zaten etraftan ören olacak diye hiç örmedim
ama istiyorsan da ör bence hatıra işte ne güzel
canım saol sakinleştiriyorum kendimi sürekli
telkin ediyorum
senin haberini ilka aldığımdaki gibi değilim daha iyiyim
valla o gün eşim okutmucam bidaha böyle olursan kadınlar kulübünü demişti
malt içeceği benim burdada yok,gerek olursa bende internetten isterim heralde,inşallah işe yarar sende de.
emzirme sütyenini komple açılanlardan mı aldın yoksa sadece göğüs ucunu açıkta bırakanlardan mı aldın
bende alıcam da bugünlerde karar veremedim
birde birkaç beden büyük mü aldın
mesela benim şimdi 85,emzirme için 95 mi alıcam.iki beden büyür diyorlar doğru mu?
nasıl bebişlerin şimdi lilacım?ağlıyorlar mı küvezde?
üçüde aynı küvezde mi nasıl yatıyorlar?
demek oncaazken bile o kadar bez gidiyor
sadece anne sütü mü alıyorlar,mama falan veriyorlar mı?
özelde mi yatıyor bebişlerin?
ben yine başladım sorulara lilacım
çok özlüyorsundur eminim,evde geçirdğin vakit batıyordur sana
bi tahminde bulunuyorlar mı şu zamanda çıkarlar diye?
Allahım tez kucağına versin inşallah
dualarımız seninle...
selam arkadaşlar bir sorum var acaba hamilelik belirtileriniz nasıldı beta hcg niz kaç çıktı
sütyeni sadece gögüs ucu açılandan aldım ama pey geniş yani epey açık aslında
sadece 1beden büyük aldım zaten çok iri göğüslü diilim iyiki çok büyük almamışım
bebişler iyi canım yarın görücem tekrar
hayır anım ayrı ayrı küvözler ve sütümü yettiği kadar veriyolar ek olarak mamalarıda var orda
evet özel hastane ama bezlerini mamalarını falan ben götürüyorum
yok canım doktora sinir oluyorum zaten bi vakit söylemiyo benimde tek umudum bayramı evimizde geçirmemiz
elimi öpmeye gelsinler ama dimi:)))
saol canım çok teşekkür ederim zaten duadan başka bişey gelmiyo elimizden
siz inşallah beni sollarsınız bide artık sen her hafta git bence doktorun ne diyo bilmiyorum ama???
hazırlıklarını falan tamamla nolur nolmaz ben senin haftandayken herşeyim tamamdı
hala yatakları yok o ayrı:))) göğüs pedi falanda al koy bi kenara
pompa aldın mı sen bu arada benimki avent çok memnunum
bazı sitelerde epey indirimde olanlar var ihmal etme bi an önce al
bez ıslak mendil ne kadar depo yaparsan o kadar iyi olur
s gun battaniye sormuşun canım bizde battaniye çok var çok gerekli olıuyomuş
ne yaparsan o kar sana şimdi
ama havalar çok sıcak nasıl işliceksin
çok güzel penye gibi ipler var onlardan yapabilirsin kışa kadar bi tane var bende ööle
kenarlarıda kurdalelerle süslü ama çok minik diil yani 3 4 yaşına kadar kullanırlar
minik minik işleme yani biraz büyük olsun ya bide şimdi çok güzel süsler var
düz işlesen bile olur onlardan alırsın çok güzel olur
Valla çoğu kişi boşuna örme diyo ama napiyim örcem yaa hevesim var tabi 3er tane örmeye zamanım yetecek mi bilmiyorum amabüsssürü büüsssürü şeyler örmek istiyorum keşke bikaç ay daha fazla kalsalar içerde
canım yaa bayrama çıksalar ne güzel bir bayram hediyesi olur
sen zaten öyle diyordun önceden de bayrama bebişlerimle girecem inşallah diye
tez zamanda çıksınlar inşallah
hazırlıklarımı tamamlıyorum canım az kaldı
pompamı da almıştım,medela aldım ben
sen biberon götürdün mü hastaneye?
yaw bu doktorların bebeği çıkarmak için kriterleri ne acaba?
nefes alabiliyor olmaları yada beslenebilmeleri mi ya da işte bellii bir kiloya mı ulaşmaları gerekiyor?
bende muhtemelen özelde yapıcam
küvez için ekstra para alıcaklar mı gün başına?
doğumun kaça mal oldu biliyor musun?
büyükçe bir hastane miydi seninkisi?
benimki butik bir hastane gibi
çok büyük değil ama işi çok temiz
ama biraz pahalı
doktorum hala 2 haftada bir çağırıyor
ama bence de sanki haftada bir gitsem daha iyi olacak gibi
ara ara ağrılarım oluyor ayırt edemiyorum bağırsak ağrısı mı yoksa başka bişey gibi mi diye
sen benim haftamda bi sancılanmıştın ya,nasıl bir ağrıydı o?
valla çok canım acıyor artık ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum
tam göğsümün altında bir geriniyolar orası zaten daracık yer nefes aldırmıyorlar
azcık aşağıda gerinseler bu kadar olmayacak
ama işte onlarda sığamıyorlar ben ne yapayım
keşke karnımda dursalardıda acıtsalardı diyor musun?
ne salak soru dimi
valla acıdan ne yazdığımı da bilmiyorum
tabiki içerde olmaları daha iyi !!!
neyse canım ya
bugün mü görecektin bebişlerini?
haber ver mutlaka
isim koydunuz mu yaw ondan hiç bahsetmemişsin
hatta resimde koy buraya
önceki ve sonraki halleri karşılaştırırız
kendine dikkat et
uykunu ve suyunu ihmal etme
öpt..
biberon hastaneye götürdüm ama gerek kalmadı
yani enjektörle veriyolar mamalarını
ya bilmiyorum doktorumuz çok acaip çok konuşkan diil
ama bence hem kilosu hemde ciğerleri sorunsuz olunca çıkarıyolardır
ben özelde yaptım doğumu biliyosun
ssklı olduğum için küvözü devlet karşılıyo ama mama ve bez ben götürüyorum
bazı yerlerde bez ve mamayıda karşılıyolarmış
doğumdada para vermedik
benimde göğsümün altındalardı hatta kaburgalarmı tekmeliyolardı
hatta doğumdan sonra şok oldum kaburgalarım 5cm falan yukardaydı
1hafta içinde indi yerine oturdu
sancıda çok acaipti adet sancısı ve karın ağrısı karışımı bişey bu haftalarda başlayabilir
panik yapma her sancılanan doğum yapacak diye bişey yok
normali bu vucüd kendini doğuma hazırlıyo kasılma falan olacaktır yani
anladım canım tamam panik olmıcam
ama şu kaburga işine çok şaşırdım
sen deyince baktım da hakkaten benimkilerde yukarda şimdiden
ve çok acıyorlar
neyse çoğu gitti azı kaldı,fazla sızlanmayım yeter
yaw bide ne güzel özel hastaneler var ya kafayı yicem
benim doğum yapacağım yerin gecelik ücreti 150 lira
küvez ne kadar bilmiyorum onu daha soramadım
epidural sezeryandan başkasını yapmıyolarmış o da 2000 lira
eğer öncesinde biraz yatarsam mesela iki hafta falan benimki 4000 lirayı bulacak
e bende emekli sandığındanım bu nasıl iş ya!
kurumun anlaşması var güya emekli sandığıyla
ama demesine göre ameliyatın sadece 350 lirasını ödüyormuş devlet
e seninkide özel hastane burası da özel hastane
neden bu kadar farkediyor anlamadım gitti
canım geç bi cevap olacak ama, ben arada hissetmeye başladım şükür.. ama daha çok seyirme gibiaylint sgun sisin bebekler oynadı mı ben hala hissedemiyorum. ama hissetmek istiyorum :) ne kadar daha bekleyeceğiz acaba.
görürsün inşallah canım, ilk haftalar kısmen çabuk geçiyo ama zor kısımlara geliyoruz yavaştan bakalım bundan sonrası da çabuk geçecek mibende görebilecek miyim acaba o günleri.bulantıdan gözümü açamıyorum şu an.daha 8. haftadayım şimdi acaba kaçıncı haftada hissetmeye başladınız?
canımmmmmmm Allahım sağlıkla mutlulukla üçünü de tez vakitte evinize götürmeyi nasip etsin... analı babalı büyütsün, hayırlı evlatlar olsunlar, kaderleri güzel yazılmış olsun... maşallah onlaraslm kızlar beni merak edenler olmuş sorduğunuz için teşekkürler
kızlar ben 30 2 de doğum yaptım zaten diyodum sizede sancım oluyo
sonlara yaklaştım diye doğruymuş en son gece saat 11de yine sancım başladı dayanılmicak gibi diildi
ama yinede doktorumu ariim dedim iyiki aramışım
hemen hastaneye gel bende geliyorum doğumhanede buluşalım dedi
nstye bağladım çok ufak sancılar çktı önemli diil dedi
bide alttan muayene edelim dedi bi baktıki kızın başı geliyo
1saate kadar normal doğumun başlar hemen alalım dedi
tabi biz şok geçiriyoruz annem hastaneye yakın oturuyo hemen geldi
ve ssat 1e doğru geldi minnoşlar doğum yapalı 17gün oldu
ancak size yazabiliyorum kusura bakmayın zaten ilk hafta çok zor geçti
şimdide 2 güne 1 bebeklerin yanına gidiyorum aklıma şimdilik başka bişey gelmiyo siz sordukça anlatırım
daha uzun bi süre hastanede kalacaklarmış
bende epey toparlandım ama hala çok çabuk yoruluyorum
bebeklerin kilosu iyi kızın biri 1400 diğeri 1450 oğlumda 1600
biraz kötü bi süreç geçirdiler yemek yemiyolardı ama şimdi normale girdiler
sütümü sağıp götürüyorum kesinlikle makine alın ama yinede çok yok günlük 100ml oluyo ancak
yetmediği yerde mama veriyolarmış
kusura bakmayın size iyi örnek olamadım:26:
ama hiç korkmayın sizde böyle olcakınız diye bişey yok
maşallah, ne güsel 3.prensesmiş :) biz de hep böle tahmin etmiştik ama 2 kız bi erkek çıktı :)) hayırlı sağlıklı evlatlar olsunlar inşallah hepimizin bebişleriKızlar merhaba;
Dün cinsiyetlerimiz belli oldu :)
2 erkek belli idi, 2 prensimize 1 de prenses geliyor, birinin de kız olduğunu öğrendik çok şükür :)
tavsiyeler için de sağol gülüm, çok lazım olacakkızlar çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için
evet erken doğum bizim için kaçınılmazdı
ama sağlıkları yerinde ya kalsınlar orda önemli diil birazdan gidicem görmeye
ama sadece görebiliyorum daha hiç dokunamadım
ilk günler vücutları şişti galiba korktuğum kadar küçük diillerdi
ama sonraki hafta şişleri indi şimdi çok şükür tekrar toparlandılar
süt içinde humana bide rezene içiyorum
bide ilk haftada pekmez için sıcak sıcak yaralar çabuk kavuşuyo aklınızda bulunsun
benim ameliyat yerim çok iyiydi ağrı vardı ama sadece
48 saatin sonundada banyo yaptım ondan sonrada 1gün durup 1gün banyo yaptım
sargıyı çıkarıp bişey olmadı dikişten korkmayın çok küçük oluyo
ama hala karnımın rengi değişmedi biraz esmer kaldı geçermiş sonra
malt içeceğini duymadım nerde satılır biliyo musunuz???
bide bez alın şimdiden en çok o gidiyo 4günde 1paketi bitiriyolar
hastaneyede bebekler için bi valiz yapmıştım ama geri getirdim
küvözde bişey giydirmiyolar çünkü hasta bezi koyun çantanıza hastanede çok rahat oluyo
canım benim dr 28. haftadan sonra yatak istirahati diyoo :26: o yüzden daha erken halletmem lazım alışverişi diye düşündüm... başlamadık da daha, ramazan çıkmadan da başlıyamayız sanırımbegum ben 28 haftamda dr gıttım artık hazırlıklara basla dedı o gun bebek magzasından aldım premature ıkıser takım aldım battanıyeler penye battanıyeler alt ust gıysıler ve altı bıberıon sımdı sekız bıberon var ama bı yaslarından sonra üç tane yettı bana ama emzık onıkı tane bı kayboluoyo bıulana askolsun ..ve ıkı gun sonra bebeklerım geldı anıdenn..........kuvez macerası basladı cıkmadan bı ay once gıysı gıydırdı hemsıreker aldıgım premature gıysılerı bıle buyuk geldı valla cok mınıktıler ama cok rahat ettım o gıysılerle erken domıcaksa gerek yok ama erken doganlara cok ıyı oldu valla sımdı saklıyorum kızlarıma bebek alrsam gıydırsınler öle mınıklerkı ıyuncak bebek gıyse belkı kucuk bıe gelır........28 haftadan sonra cantanızı yavas yavas hazırlayın derım.alısverıs yapın yenı dogana gore olan seyler var sımdı ındırım super oralardan alın.......
Mercancım demek cinsiyetleriniz belli oldu canım hayırlı olsun Allahım sağsalim kucağınada almayı nasip etsin inşallah...Ya arkadaşlar aylin nerelerde o genelde hergün yazıyordu buraya umarım yolunda gitmeyen bişeyler yoktur göremeyince merak ettim...
kızlar merak etmişsiniz, sağolun yavrular seviyom sizi lembu arada hakkaten AYLİİİİNNNNNN NEREDESİNNN?
ben adet olacak gibiydim. kramplar giriyodu ama gebelikle ilgisi yoktu ilaçlardan kistlerim olmuştu... hcg adet 4 gün geçtiğinde 4531 çıkmıştı...selam arkadaşlar bir sorum var acaba hamilelik belirtileriniz nasıldı beta hcg niz kaç çıktı
kuzum seni ne mutlu edecekse onu yap, hevesin var madem, ör gönlünce kuzularınaValla çoğu kişi boşuna örme diyo ama napiyim örcem yaa hevesim var tabi 3er tane örmeye zamanım yetecek mi bilmiyorum amabüsssürü büüsssürü şeyler örmek istiyorum keşke bikaç ay daha fazla kalsalar içerde
bayrama el öpmeye gelirler inşallah lilacım :)sütyeni sadece gögüs ucu açılandan aldım ama pey geniş yani epey açık aslında
sadece 1beden büyük aldım zaten çok iri göğüslü diilim iyiki çok büyük almamışım
bebişler iyi canım yarın görücem tekrar
hayır anım ayrı ayrı küvözler ve sütümü yettiği kadar veriyolar ek olarak mamalarıda var orda
evet özel hastane ama bezlerini mamalarını falan ben götürüyorum
yok canım doktora sinir oluyorum zaten bi vakit söylemiyo benimde tek umudum bayramı evimizde geçirmemiz
elimi öpmeye gelsinler ama dimi:)))
saol canım çok teşekkür ederim zaten duadan başka bişey gelmiyo elimizden
siz inşallah beni sollarsınız bide artık sen her hafta git bence doktorun ne diyo bilmiyorum ama???
hazırlıklarını falan tamamla nolur nolmaz ben senin haftandayken herşeyim tamamdı
hala yatakları yok o ayrı:))) göğüs pedi falanda al koy bi kenara
pompa aldın mı sen bu arada benimki avent çok memnunum
bazı sitelerde epey indirimde olanlar var ihmal etme bi an önce al
bez ıslak mendil ne kadar depo yaparsan o kadar iyi olur
çok güzel penye gibi ipler var onlardan yapabilirsin kışa kadar bi tane var bende ööle
kenarlarıda kurdalelerle süslü ama çok minik diil yani 3 4 yaşına kadar kullanırlar
canım inşallah pozitif sonuç alırsınız sağlıklakızlar, iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inşallah. yazışmalarınızı, hazırlıklarınızı o kadar hevesle okuyorum ki. sanki bi arkadaşımın hazırlıklarını dinliyor gibiyim. hepiniz mucize annelerisiniz. Daha ilk denemem, yolun başı gibi, ama halen atlatamadım; ilkinin negatif sonucunu. ikincide de aynı şey olacak diye çok korkuyorum. Rabbim isteyen herkese, sağlıkla, hayırlısı ile nasip etsin inşallah. kızlar sizin dualarınız kabul olur, ne olur beni de ve diğer hamiş olmayanları unutmayın. çok öperim hepinizi.
selam canım, sen de 1 çiçek 2 böcük demek, maşallah, sağlıkla kucaklayınSelam kızlar uzun süredir uğramıyordum. Maşallah lilacığım hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah bayramda bebişlerinle beraber olursun. Benim de cumartesi kontrolüm vardı çok şükür her şey yolunda 22 haftalık oldum Rabbim tamamına erdirsin inşallah .Ya kızlar benim midem ağrıyor aynı zamanda yanma var bu beni çok rahatsız ediyor bir şey yiyemiyorum .Doktorum mide şurubu verdi ama kullanmadım. Bu arada Rabbim nasip ederse 2 erkek 1 kızım olacak. Yavaş yavaş hazırlıklara başladım .Neyse fazla oturamıyorum belim ağrıyor .Allah'a emanet olun dua ile...
canım ör ya madem bu kadar istiyorsun
bir daha belki çocuk yapmayacaksın
al penye iplerden,ince ince işle
bende örmeye yetenek olsaydı örerdim de bakma
anca atkı örerim ben bu yetenekle
hem daha bissürü zamanın var yetişir ki zaten
Selam kızlar uzun süredir uğramıyordum. Maşallah lilacığım hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah bayramda bebişlerinle beraber olursun. Benim de cumartesi kontrolüm vardı çok şükür her şey yolunda 22 haftalık oldum Rabbim tamamına erdirsin inşallah .Ya kızlar benim midem ağrıyor aynı zamanda yanma var bu beni çok rahatsız ediyor bir şey yiyemiyorum .Doktorum mide şurubu verdi ama kullanmadım. Bu arada Rabbim nasip ederse 2 erkek 1 kızım olacak. Yavaş yavaş hazırlıklara başladım .Neyse fazla oturamıyorum belim ağrıyor .Allah'a emanet olun dua ile...
s-guncüm 22. haftadayım çok fazla ayakta kalamıyorum ve oturunca da belim ağrıyor ...
Günaydın kızlar nasılsınız...lilacım senin haberlerini almak ne güzel birde kuzucukların sağsalim evine gelirse inan kendi bebeklerim gelmiş kadar mutlu olacağım sen sakın üzme kendini moralini yüksek tut bence bayrama kadar yavruların evine gelmiş olur...figen canım umarım iyisindir daha sakinleşmişsindir umarım kendine dikkat et şurda birazda daha sabredersen kuzucuklar biraz daha büyümüş olur...senin hazırlıklar bitmiştir heralde süt sağma pompasını soracağım sen tekli mi aldın çiftlimi ...birde bizde park yatak almayı düşünüyoruz onun içine sen uyku setimi aldın yoksa nevresim takımı yeterli geliyor mu ...birde kıyafet alırken 0-3 aylık olanlardan mı aldın bizde bakarken öyle baktıkta onlardan çok almayın bebkler çabuk büyüyor falan dediler ama zaten bizim bebişler küçük olacağı için daha uzun süre giydiririz gibi geldi ...şimdilik aklıma gelenler bunlar şimdiden teşekkür ederim ...s_gün canım örgü konusunu da böyle bir becerin varsa ör tabi niye örmeyesin battaniye ne güzel olur yataklarında yorgan niyetine kullanırsın canım ...bende bilseydim bende yapardım bişeyler sağolsunlar bizdede teyzeler annem falan yapıyor bişeyler...aramızda kayıp arkadaşlar bir ses verse iyi olacak habersiz ortadan kaybolmayın ya merak ediyoruz...lilacım senin özel hastane ne güzelmiş herşey ücretsiz ...valla benim doğumumun olacağı hastanede figenciğim senin gittiğin hastane gibi herşeye para talep ediyorlar hiç fiyat falan sormadık ama fiyatlar ordada yüksek ama bildiğim kadarıyla hiçbir hastane küvezlerden para talep edemez diye biliyorum çünkü sağlık uygulama tebliği diye bişey var orda öyle diyor acil yoğun bakım gibi yerlerde para talep edilemez diyor böyle bir uygulama ile karşılaşılırsa sağlık bakanlığına şikayet edebilirsiniz diyor ...sadece dışardan alınması gereken hastaneden bulunmayan tedavi için gerekli malzemelri talep edebilirler diyor aklınızda bulunsun...zaten bununla ilgili geçen gün bir haber vardı ankara medipol de bir hastadan acilde 15 lira para almışlar adam şikayet etmiş hastaneye 7 gün kapatma cezası verilmiş...umarım böyle şeylere gerek kalmadan bu süreci sorunsuz atlatırız bebişlerimiz sağlıkla gelsinde herşeye katlanacağız artıkk...sabah sabah çenem düştü sususyum artık...herkesi öpüyorum kendinize iyi bakın...
canımm kuzuların güle güle sağlıkla kullansın aldıklarınızıcanım benim hazırlıklar az kaldı,son partiyi yarın sipariş vericez internetten inşallah bitecek
canım ben pompayı çooook düşündükten sonra tekli aldım
epey bi süre çiftli araştırdım ama sonra bir kaç bayana sordum ikili alanlarda genelde hep tek tek sağmışlar
çünkü biraz elle destek verip sıkmak gerekebiliyormuş,o yüzden tekli aldım
park yataklarımız içinde ben uyku seti almadım,çünkü parklarda kenar korumalığına gerek yok bence,olursa da alırım sonradan dedim
nevresim takımı bol bol lazım olacağı için ben kumaşçıları bir güzel dolaştım,istediğim desenleri karıştırıp kombinler yapıp terziye verdim
istediğim gibi pamuklu kumaşlardan diktirdim çok içime sindi
çocuk başına 2 şer 3 er nevresim takımı diktirmiş oldum bu şekilde
biraz zahmetli oldu ama içime sindi
e birazcık da uyguna geldi tabi
yataklarını visco al mutlaka
yorganlarını da nevresiminin ebadına göre alırsın zaten
kıyafet içinde 0-3 ay için olanlardan aldım
en az 4-5 ay giyerler bizimkiler onları,e buda az buz süre değil bence
sonra üstünü küçülene alt takviyesi yaparsın falan derken zamanla büyüklere geçersin
birde genelde hediyeler hep büyük aylar için geliyor
genelde yenidoğan boyutu pek gelmez
o yüzden ilerde daha rahat ederiz bence
aylincim valla çok merak ettim
yeni bir haberi kaldıracak gücüm kalmamış valla çok etkisinde kalıyorum
iyice hassaslaştım heralde
hulcemcim hoşgeldin sende
ama arayı çok açma böyle
benimde 20.haftaların başında sanki takatim bitmiş gibiydi ama sonra yeniden toparlamıştım
sizde yürüyüşünüzü çok aksatmayın bence ki bel ağrılarınız daha da artmasın
ama tabi doktorlarınız hareket etme diyorsa onu bilemem
bana hiç demedi doktorum,hala da çık dışarı yürü diyor
ama ben çıkmıyorum artıık evden
aman sokaklarda erken bişeyler olursa vicdanım rahat bırakmaz diye otuyruyorum evde anca
ama çook bunaldım
gerçi oturmakta güçlük çekiyorum bırak yürümeyi
sanırım böylesi daha iyi
öpüyorum herkesiiii..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?