2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

Meraba bende üçüz hamileyim daha önce yazmıştım umarım hepimiz sağlıklı hayırlı bir şekilde bir hamilelik geçiririz ve bebişlerimizi kucağımıza alırız...ben klomen ve çatlatma iğnesi ile ilk ayda hamile kaldım benimde hcg yüksek çıkınca drum tahmin etti ve üçüz olduğunu öğrendik şaşkınlık sevinç hepsini birarada yaşadık redüksiyon için ikna etmeye çalıştı ama biz istemedik böyle bişey şimdi yolumuza devam ediyoruz bakalım...bende hiç bebek bakmadım merak etme sen Allahın izniyle herşeyi öğreniriz ...ben şu an 12+7 yim ama takvim yapmayı bilmiyorum...hayırlı günler diliyorum

Çok çok teşekkür ederim, herkes bunun çok özel bir durum olduğunu şanslı olduğumu söylüyor ama ben nedense bi türlü bu duruma alışamıyorum. Belki de zamanla, kalp atışlarını duyduğumda, hareketlerini hissettiğimde belki idrak edicem tam olarak. İlk haftalar psikolojik anlamda biraz sıkıntılı geçiyor...

Evet 3 kere serphene+çatlatma iğnesi tedavisi gördüm, yumurtam güzel gelişmesine rağmen bebek olmadı. O arada doktorumu değiştirdim, iğne tedavisine başladık (puregon 600). Biraz yüksek doz kullandı galiba genelde puregon 300 kullanılıyo diye duyuyorum. Birde bana 2 tane çtlatma iğnesi yaptı. Bu yüksek dozların neticesinde de üçüz oldu işte..

Ben günde 3 tane folicplus kullanıyordum.(normal miktarı bu). Geçen hafta ağır bir gribe yakalanınca multibionta adında bir vitamine başladım bütün mineral vitamin vs.... kompleksi, gebeler için. Onun da içinde bir miktar folik asit var. Onun yanı sıra günde 2 tane de folicplus alıyorum. Tabi henüz tüm bunları doktoruma soramadım. Doğru mu yapıyorum acaba ben??:44:

Kızlar günde ne kadar süt içiyorsunuz? Bir gün içinde neler yiyip içiyosunuz? Ben 7 haftanın içindeyim, hamile olduğumu öğrendiğim ilk 2 hafta herşey süperdi çok sağlıklı bir şekilde besleniyordum ama şimdi (bulantı ve kusma olmasa da) birçok yiyeceğe-içeceğe karşı tiksinme oldu. Ekmek, süt, su, sulu yemekler başlıca tiksindiğim şeyler. Su bile içemez oldum sadece içine limon sıkıp içebiliyorum. Günde 1 bardak sütü de zooooorrrllaaa şekilden şekile girerek içiyorum. Bugün severek yediğim bişeyi ertesi gün görmeye bile tahammül edemiyorum. Yemek zorunda olmasam günlerce hiçbişey yemeden içmeden durabilirim aşırı derecede iştahsızım.... Benim durumumda olan var mı? Siz nasıl besleniyorsunuz kızlar??? :44:

merhabalar
inşallah canım ya, sağlıkla tamamına erer hamileliklerimiz, sorunsuz, rahat ve bebişlerimizi kucaklarız hayırlısıyla.. takvimi ben lilypie.com da yaptım, yardım gerekirse buralardayım
ben de ilk haftalarda stresli bi dönem geçirdim, şükayet etmedim ama garip hissediyodum, çok sevinemedim uzun zamandır hamile kalmaya çalışmama rağmen ama zamanla alışmaya başladım sanırım :) bir de ben maşallah hareketlerini gördüm, o bambaşka bi his, gözümün önünden gitmiyo :)) görmediysen henüz, yakın zamanda görürsün inşallah canım, daha iyi hissedeceksin
ben de puregonla ve aşılamayla hamile kaldım ama sana gerçekten yüksek doz kullanmış...
bu arada geçmiş olsun
süt yerine yoğurt, ayran ve peynir de tüketebilirsin..
Hangi siteden yaptığını söyler misin canım ben de bulamadım bi türlü

canım Lilypie - Pregnancy, baby and parenting tickers.

Ben de 13. haftasında olan bir üçüz hamileyim bende günde 3 tane folic plus kullanıyordum drum önerisi buydu ama bulantı ve kusmam çok fazlaydı folik asitin iyice arttırdığını söyledim drumda o zaman içme bu dönemde ne yer içersen onu kar sayacağız artık dedi... son zamanlarda hiç kullanamadım ben...

Daha önce desöylediğim gibi benim çok bulantı kusmam oldu 13. haftadayım hala da geçmiş sayılmaz o yüzden çok dikkat edemiyorum ne yiyip içtiğime sadece kusmadan karnımı doyurmaya çalışıyorum...dediğin gibi bende bir çok şeye aşırı tiksinti duydum günlerce doğru düzgün bişey yemediğim oldu hiç su içmediğim zamanlar oldu...yeni yeni geçmeye başladı bu durum...7 kilo verdim sürekli serum taktırmak zorunda kaldım...Allaha şükürler olsunki yeni yeni rahatlamaya başlamadım...umarım sen benim kadar sorunlu geçirmezsin çünkü berbat bir durum...inşallah hepimiz sağlıklı hayırlı bir hamilelik geçirip alırız bebişlerimizi kucağımıza....

Aylin arkadaşım ya sanırım ben internet özürlüyüm çizelgeyi oluşturdum ama çizelge alanına hangi linki yapıştıracağımı anlamadım bir yardım edersen sevinirim...

Son düzenleme:

oooo çok geçmiş olsun sen gerçekten çok sıkıntılı bir dönem geçirmişsin Allah tekrarını yaşatmasın begümcüm.. Ben şimdiye kadar yaklaşık 2 kilo falan verdim o da normalde çok düşkün olduğum abur cubur çikolata tatlı vs... leri artık hiç yiyemediğim için sanırım. -şimdilik- bulantı ve kusma yok (umarım olmaz, çünkü herkes 8.haftadan sonra başlar diyor ) Benim şuana kadar yaşadığım en büyük sorun, 1 hafta kadar önce felaket bir sancım tuttu, tarifi mümkün değil! Apandistim patladı sandım hastaneye zor yetiştirdiler resmen ölüyorum sandım kelime-i şehadet getire getire gittim, doktorun odasına gitince felaket birşekilde kustum (sancıdan).. Sonuç ultrasonda belli oldu 2 tane 6şar cm.lik kistim varmış. Zaman zaman ağrı yapar ama çekmek zorundasın hiç bir müdahalede bulunamam dedi doktorum. O geceyi hastanede geçirdim serumlar falan.. O gün bugündür fazla hareket etmeye korkuyorum hemen ağrı yapıyo çünkü. Normalde düzenli yürüyüş, pilates yapan biriydim ben şimdi hepsinden vazgeçmek zorundayım çok kilo alırım diye korkuyorum

Tamam canım çok teşekkür ederim uzun uğraşlar sonunda buldum :)) :90:
hayırlı uğurlu olsun çok şeker olmuş takvimin :)
begümcüm folik asit 12.haftaya kadar kullandırıyolar, sen 13.haftadasın maşallah? bana 12 de bırak dedi dr...
amin canım.. rahatlamaya başladığına sevindim, tamamen biter inşallah çabucak. benim çok şükür bulantım olmamıştı, bugün şaşırttı beni, kendime nazar mı ettim nedir, anlık bikaç kere bulandı midem.. hazımsızlık, gaz, yanma, kötü ağız tadı falan oluyo ama ara ara.. bel ağrım oluyo bu günlerde kızlar, sizde var mı? ben de kaslarım güçsüz olduğundan ağırlık omurgaya biniyodur diyerek bel kasları için egzersize başladım bakalım bugün... inşallah iyi gelir.
Aylin arkadaşım ya sanırım ben internet özürlüyüm çizelgeyi oluşturdum ama çizelge alanına hangi linki yapıştıracağımı anlamadım bir yardım edersen sevinirim...
tatlım o linklerden seçmiyorum ben, hazırladığın çizegenin üstüne sağ tıkla ve "resme bak" de, sadece çizelgeyi göreceksin. o sayfada adres yazdığımız yerde yazanı kopyala, çizelge alanına yapıştır. ama linkte png den sonrasını sil. tamamdır.
çok geçmiş olsun tatlım.. bende de ohss olmuştu hafif, dolayısıyla kistlerim vardı. hastaneye de yattım ohss için 4 gün. en büyük kistim reptüre olurken ben de çok sancı çektim, anlıyorum seni... diğerlerinde de sancım oldu kramp giriyodu.. felaket bişe ve ben de bi keresinde kustum... birinde de bulantı oldu. hala bikaç kistim vardı son kontrolümde ama küçükler kalmış, çok şükür.. sen de çabucak kurtul inşallah...
ama yürüyüşün zararı olmaz sanırım.. ben de yeni yeni yürüyüşe başladım, biraz yürüyünce şimdilik belim ağrıyo..

Son düzenleme:
Çok teşekkür edrim gerçekten sıkıntılı günler geçirdim ama yavaş yavaş geçmeye başladı...sana da çok geçmiş olsun aman kendine dikkat et...umarım çok bulantı kusman olmaz çünkü berbat bişey...

çok güzel olmuş :) hayırlı uğurlu olsun..

bu arada aramızda en kıdemli sensin maşallah di mi, canım, karnın çıktı mı, çıktıysa ne zaman ilk başladı çıkmaya?

Merabalar teşekkür ederim sonunda yapabildim şu çizelgeyi...aslında benden haftası daha önde olan arkadaşlar var ama buraya yazmıyorlar doğum yapmış üçüz annelerinde görmüştüm...ama burdaki kıdemli ben oluyorum sanırım...ben daha hiç kilo almadım ama son 2 haftadır özellikle göbüş çıkmaya başladı bakınca belli oluyor...sanki gün geçtikçede daha belirginleşmiş gibi geldi bana...çok değişik bir duygu insan birde hareketlerini görünce ultrasonda daha da heyecanlanıyor...umarım hepimiz sağlıklı hayırlı bir şekilde çok erken doğurmadan tamamlarız bu süreci..

Allah sağlıklı bişekilde kucağına almayı nasip etsin. Ne güzel sen hareketlerini görmüşsün. Ben henüz keselerinden başka bişeyi göremedim Bu haftasonu kalp atışı için çağırdı inşallah herşey yolunda gider. Ne kadar stresli bir dönem korkular endişeler hiç bitmiyor. Hamile kalmadan önce tek derdin bu olduğunu sanırdım ama malesef dert btmiyomuş Allah hepimizin hamileliğini en güzel şekilde tamamına erdirsin...
Bu arada henüz 7 hafta olmasına rağmen benim de göbeğim çıktı sanki çok erken değil mi :44:

amin canım.. benim de göbeğim çıkmaya başladı sanki korkuyorum biraz, şimdiden çıkarsa ilerde nolcakki doğum yapmış olan bi arkadaş 6 aylıkken kontrole gittiğimde doğuma mı geldin diye soruyolardı diyoo
amin canımm.ben de gördüm hareketleriniii inanılmaz bişe ve hep aklımda, darısı sana da olsun canım.. bence haftasonu bebeklerin hareketlerini görme ihtimalin olabilir, ben 8+4 te görmüştüm.
ya acaba göbekler şişkinlik ya da ödem falan olabilir mi.. tek bebekte 5.ayda falan çıkıyo çoğu kişinin..

Ayy bak heyecanlandırdın şimdi beni o kadar erken görülüyo mu hareketler? haftasonu gelmez artık bana

Bizim göbeklerin şişmesi tamamen tedaviye bağlı sanırım o kadar hormon yüklendik bi şekilde tepki vermesi gerekiyodu vücudumuz. Bi de adet olmayınca da karnı şişer ya insanın. Hepsi birarada. Bi de söylemesi ayıptır ben de bağırsak tembelliği vardı ilaç kullanıyodum hamile kalınca ilacı bıraktım şimdi o sorunda eklendi üstüne karnım 4-5 aylık gibi şişti

tatlım ben de hiç beklemiyodum hareketlerini görmeyi dr gösterince şok oldum, 2 cm.lik bebekler ama maşallah kolları bacakları kıpır kıpır, küçük bebekler yaparya :)) ama ikisininkini gördük, diğeri uyuyodu belki de :) senin aşılama diil de yumurta takibi sanırım di mi, öyleyse döllenme vakitleri farklı olabilir, görmezsen hareket endişelenme, zaten sürekli hareket halinde olmuyolar sanırım.. bi de tatlı bişeler yiyince bebekler hareketlenirmiş, aklında olsun, giderken yersin..
göbek konusunda da haklısın.. yani inşallah :) normale döneriz umarımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…