slm hanımlar.bugün oğlımun göbeği düştü 7 günlük oğlum. bir şey sorucam sizlere.oğlumu yarın banyo yaptırsam bir sorun olur mu.enfeksiyon kapar mı?deneimli olanlarınızdan yardım bekliyorum.
slm hanımlar.bugün oğlımun göbeği düştü 7 günlük oğlum. bir şey sorucam sizlere.oğlumu yarın banyo yaptırsam bir sorun olur mu.enfeksiyon kapar mı?deneimli olanlarınızdan yardım bekliyorum.
Kızlar bende Eylül beklerkegn Ağustos annesi oldum 27 dogum yaptım bende zor günler geçiriyorum ve yanmız bakıyorum kuzuma Allah yardım etsin diye sürekli dua ediyorum ama KIZIM iyi olsun ben uykusuzluguda raziyim
sagolasin canim yarin pompa alacagiz bakalim hala emmemekde israr ediyopersembe canım benımde 12 gunluk bır oğlum var senı cok ıyı anlıyorum.bnm ılk 4gun hıc sut gelmedı mama verdık hastanede de eve geldıgımzde de.ama mamadan once hep emdirmeye calıstım senın gıbı 2dk emıp bırakıyordu ama ben yınede her defasında denedım.sonra esım gıdıp LANSINOH el pompasını almış hanı şu bısıklet kornası gıbılerınde deıl elektrıklının bı dusugunden.ben cok memnun kaldım hem gogsumu yara ypmadı sukur hem sağdıkca sutum geldı(bebegm emseydı dakıkalarca oylede coğalırdı ama emmedıgınden bu gorevı pompa yaptı).
BIRDE HIPP EMZIREN ANNELER ICIN ÇAYI hıc eksıltmedım bence faydası cok.bırde babam tahın helvası almıs oda sut yaparmıs.sımdı ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN GOGSUMUN SÜT DOLUP AĞRIMASINA UYANDIM.1 haftadır sutumu sagıp döküyorum resmen.buzdolabı saklama posetım yok eczanede cılgın fıyattaydı ınternetten sıparıs ettım o gelene kdr dökmek zorundayım
üzüntü streste senı sutten keser dıkkat et guselım sutum gelecektır de mama yı verırken gonul rahatlıgıyla ver ne de olsa bırkaç gune sutum gelecektır de.benımde sıkıntım bambaşka..sutum var ama oğlum 6-8 dk emıp uyuyor.dun şişkınlıgımı alsın dıye sütümü sağmıştım(oncesınde oğlum emmiştı ve uyuyakalmıstı) emzırmenın arkasından uyurken ona bıberona koydugum 45 cc sütümü verdım onuda bıtırdiben bugune kadar oğlumu tam beslemedım mı sımdı aklım ona takıldı? sarılıgı emerek atlatacak dedı doktor az mı emzırmıs oldm bılemedım cıldırcam
benimkisi emmeyi hep reddediyor ama sagip vermeye devam ediyorumyok sağıyorum ama yine emiyor canım.ben o uyurken sağıyorum veya dışarı çıkacaksam çalışmaya başlayınca da sağıcam zaten.çevrendekileri dinleme ne kadar anne sütü alsa o kadar iyi varsa sütün ver tabi.ben yanında mamada veriyorum ama emmeyi bırakmadı çok şükür.
bende uykusuzluga bagisiklik kazandim istesemde uyuyamiyorum artikkızlar şu anda bile bebeğimi tıpışlayrak yazıyorum sizleri çook özledim ama felaket gazlı kızım var . inşallah herşey yoluna girince sermeyık sık geleceevde misafirler sürekli huysuz kızım uykusuz gözleri çukur ben. ama herşeye rağmen çoook şükür. hepinize sevgiler
benimkiside hic yataginda uyumuyo sadece ilk hafta uyumustu hep kucakda uyuyobebeğim ihtiyaçları karşılanıca yatağında uyuyordu bir haftadır kucakta memede uyumak istiyor emiyor biraz çıkarıyor aç değil diyorum gündüz uykusu azaldı sebep yok görünüyor ama ağlıyor böyle bir şeyle karşılaşanlar nasıl çözüm ürettiniz? :44:
elimle sagiyorum bi kac gundur ama git gide azaliyo yarin pompa alacagim umarim tukenmezde cogalirkadınların % 95 inin sütü gelirmiş merak etme ve bence devam et gelecek ve çoğalacaktır dokktor söylemişti bebek emdikçe emmeyi öğrenecek bebek emdikçe süt gelecek..
benim kiz 90lik mama iciyo uc saatde bir 23gunluk olduBenim oğlum memeyi nadir alıyor...Çünkü memeden doymadığını farkettim...Biberonla sağdığım sütü ceriyorum...İki saatte bir emzirir gibi sağyorum onu içirdikten sonra memeyi veriyorum...İlk iki hafta 30- 60 cc arası, daha sonra 60-90 cc arası içer dedi doktor...Bir aydan sonra miktar artıyormuş tabbi....En azından sağıp görüyorum ne içtiğini...Öbür türlü daha sık uyanıyor ve memeyi bırakmıyor(
kakasini benimkiside zor yapiyo cok zor cocuk bakmak cook Allah hepimize yardim etsinmerhaba arkadaslar;
bugun tam 1 aylik olduk; ben anca biraz toparlandim ve topige girebildim gunler sonra.
kizimla ikimiz de iyiyiz cok sukur; ilk3 hafta yanimizda hep birileri kaldi donusumlu; annem, ablam gorumcem; k.validem de bikac gun kaldi; bu arada kayinvalidem ve kayinpederim beni cok uzduler bu surecte; benim bu zor gunlerimde jk.validem gelmek kalmak istemedi yanimda; esim defalarca aramasina karsin bisuru bahaneler buldu vss; neyse anlatmayayim fazla ; ama sozde beni cok seviyorlardi ya, zor zamanda ortaya cikti gercek yuzler; iyi gun de herkes iyi olur
ama ben oyle seyler atlattim ki, bunlar cok bos geliyor ve kafama takmiyorum
benim minnos kisimin kaka yapma problemi var; saatlerce ikiniyor , zorlaniyor minicik kaka yapabilmek icin yavrucagim.. ikinmaktan uyuyamiyor , durmadan uyanşyor;
tabi ben de geceklerce uykusuzum;
leyla gibi geziyorum ortada; 1 haftadir yanimda da kimse yok yalnizim :-((
bir de emme problmimiz var tabi; ben yogun bakimdayken biberona alismis bizimki, bir de cok kucuk dogdugundan agzi minicikti, memeyi tutamadi; simdi aslinda tutabilecek gucu var ama simdi de keyfi almiyor; biberondan hazirca agzina gelmesi daha hosuna gidiyor; sagip veriyorum ben de sutumu ama o da ayri bi zorluk tabi :-((
gecenin bi vakti uyanip sut sagiyorum nehir uyanmadan ki, uyaninca hazir olsun sutu;
aman kizim iyi olsun da ben sikinti cekeyim napiimm
bizden haberler boyle;
sali gunu kontrole gidicez, insallah iyidie kizimm
ha birde kilo topigi acmissiniz
benim baslangiz 56 doguma gitmeden 76 idim
su an 68im
8 kg gitti dogumla; 12 kg kaldi :-(((
sut olsun diye diyette yapamiyorum, siz neler yapiyosunuz
Allah yardimcin olsunKızlar bende Eylül beklerkegn Ağustos annesi oldum 27 dogum yaptım bende zor günler geçiriyorum ve yanmız bakıyorum kuzuma Allah yardım etsin diye sürekli dua ediyorum ama KIZIM iyi olsun ben uykusuzluguda raziyim
benimde 8 gunlukken dustu ve ben hergun yikadim kizimi alkollu bi ilac vermisti dr onla steril bezle temizledim her dustan sonra hatta altini actigimda da gun icinde boylece cabucak iyilesti kanama olmadiktan sonra sorun yokslm hanımlar.bugün oğlımun göbeği düştü 7 günlük oğlum. bir şey sorucam sizlere.oğlumu yarın banyo yaptırsam bir sorun olur mu.enfeksiyon kapar mı?deneimli olanlarınızdan yardım bekliyorum.
merhaba kızlar dün çoook kötü bir gün geçirdik bebeğimi emzirirken bir baktım gırk gırk ses geldi bebeğime baktım mosmor öyle sessiz duruyor kaldırdım hareket yok karnını sıktım yok çığlık çığlığa bağırmaya başladım annem koştu dilini çekti yok ben delirdim hemen tekrar karnını tekrar sıktım gırk diye ses geldi gözleri açtı ama ağlamıyor ne yapacağımı şaşırdım eşim evden yeni çıkmıştı hemen aradım nasıl geldi adam şokta hemen aldı balkona koştu orda nihayet ağladı bebeğim çoook şükür ama benim ömrümden ömür gitti bile emerken sütü ciğere kaçırdı galiba ve dünden beri korka korka emziriyorum kendine geldikten sonra yine yalanıyordu nihayet emince rahatladı. rabbim bebeğimi bana bağışladı çoook şükür
canim banada yaz tecrubelerine ne oldu 40 gunlukken bebegin huysuzlugu azaldimi. bide rahim artik yerinde oluyormus lohusaliktan cikiyormussun falan kilolarin ne alemde ne degisiklikler var. bu arada okudunmu bilmem hastanelik olduk biz kizim cok agladi. alerji durumunu test ediolar simdi bikac gun diyet yapicam.
bu arada eskiler nerde yahu?? dogum yapan gelmiyor artik. kac oldu biseyler soruyorum biseyler anlatiyorum kimse cevap vermiyor. kimse kalmamis forumda((( anne sutunu mecburen biberonla vermek zorunda kaldik hava yutuyor diye bikere ama ikincide almadi. neden sence biberonmu uygun degil acaba?? biz bitek anne sutu verdigimiz icin biberonlarla ilgili hic fikrim yok. anlamiyorum neden biberonu almiyor gogsumu aliyor.
Canım ben de bez olarak prima premium care kullanıyorum, gayet memnunum. Ben de senin gibi hastaneden verdikleri huggies i denemiştim ama alerji yaptı bebeğe 1 kere kullandığım halde göbek deliğinin aşağısı kıpkırmızı oldu, ben de bıraktım hemen...Pişik için ben de nivea kullanıyorum, hiç ğişik olmadı şimdiye kadar, iyi geliyo galiba:) bi de bizimki biraz fazla kaka yapıyodu başlarda (şimdi daha düzene girdi o kadar çok değil), o yüzden de anüs çevresi yara olmuştu, oraya talk pudrası kullandım hemen geçirdi, pişik kremi pek işe yaramadı bu durum için...Islak mendil olarak da Uni baby yenidoğan kullanıyoruz, o da gayet güzel...Gazımız o kadar fazla değil şimdilik ama ben bugün hem sütü arttıran hem de gazı geçiren bi çay aldım aktardan, onlar otları karıştırıp hazırlıyolar, rezene, kimyon vs...Henüz içmedim ama yarından itibaren başlıycam bakalım, ben içicem ama sadece, ona vermicem şimdilik...Bi de acı elma yağı aldım ben de, bu akşam banyodan sonra denedik ilk kez bakalım bi faydası olucak mı görücez:))aktarırım ben de iyi gelirse:) şimdilik bu kadar benden:)bebişlerinizle güzel günler diliyorum sizlere, görüşmek üzeree:))
Selam kızlar herkeesin seker ve zafer bayramı kutlu olsun ben pek anlamadım bayrammi nedir ;???
Kaç gündür kızımın kakası gazı uğraşıyoruz üstüne yorgunluk stres ( ev kalabalık 3 yasında yeğenim ve onun ababasi 30 yasında kardesim evi gürültüden geçilmez hale getiriyorlardı neysede yarına gidiyorlar) ten şutum azaldı mama verdik çokça kaka sorunu iyice arttı tabii onu aşamadan ben bir geçemedik üşüyorum kalktım esofman çorap hırka giydim pime aldım üstüme ELİS te usumustur diye onada kalın battaniye örttüm ama isinamadim annemi kaldırdım sen ver mamayı diye baktım olmuyo dedim anne sen bak benim Halim yok
Bende gittim bizim odaya çift pike yattım ama zor ısındım yani sabah erken esim kaldırdı kendini sag diye ama Halim yook süt sıtması olmuşum ılık banyo üstüne sag yada emzir ama takatim yok 1saat daha uyudum kalktım banyoya gittim soyundum tansiyonum düştü hemen odaya geldim esime dedim tuzlu ayran getirdi ictim bekledim bı daha banyoya olmadı şekerimde düşmüş sanırım 3 kurabiye yedim sonra tekrra banyoyaaa duş alırken tansiyonum düştü daha evvel de bayildigim icin hemen Kuvete oturdum toparlandım saciminduruladim genenbayilma hissi hemen klozete oturdum anneme seslendim esim ve annem geldiler ama Halim içler acısı tüm gece kızıma bakamaisim icim acıyor takatim yok banyoda çıplak klozetin üstünde bayılmak üzetreyim babam banyo kapısında neysede topalandik bitmiştik giyip kızımın odasına geçtim uzandım 10-15 dk sonra yavrum uyandı zaten mamadan gına geldi kabizz oldu emzirdim bende Ogün oylE gecti bugün kalkındım ki göğüsüme kipkirmizi olmuş şişmiş Yaaa onusudugum gece göğüsümün agrisinida anlatamam Cook fena sagdan sola dönmek yataktan kalkmak ufffncok kötü neyse bugün göğüsüme iyice kızağında Dr aa nöbetçi kadın doogumcuya mastit antibiyotik verildi penisinin alerjimden şimdilik kullanmadım amanzarari olmaz dendi kızımın Dr da kullan dedi bana bu arada semuş mama çok verdiğimizden mamadan sonra 5-10 ml su ver dedi
Kısacası son günlerim bomba gibiydi her yün bisey patladı
Stzm evladın hayirlinolsun Allah amalı babali büyütsün sariligida dert etme mgokberkk ti sanırım Onlarda fototerapi gördüler sulessliiii de aynİ sekİlde ama maşallah hepsi iyi üzülmedemiycem elinde değil gecmis olsun
Eyeszay
Sanada gecmis olsun canım inşallah allerijik değildir kızın ılerde çok sorun yasar acaba isiliknmi ki yadansenin yediğin bisey ot gibi bisey de olabilir
Babanın gelmesinde umut verici her şey yoluna girecektir))
canım arfe suyu ne demek?
bide kırk çıkarken rahmetli ananem bişiler yaparmış kırk tane taş toplarmış filan siz hiç böyle bişiler yaptınız mı?muhtemelen batıl inançlardır dediklerim ama.
zor günler geçirmişsin canım...inşallah mevlütüde yapar iyice rahatlarsın...kızlar merhaba. umarım hepiniz iyisinizdir, tabi minik kuzularımızda:):) tüm ağustos ayını devirdik. hepimiz doğumuzu yapmış olduk, tabi aramızda bir kaç eylül anneside vardı, bir tek onlar kaldı gibi. doğum yapanlar herkesi çok çok tebrik ediyorum, allah analı bablı büyütsün. umarım bebeklerimiz hep sağlıklı ve mutlu olurlar. bu arada, geçmiş bayramınızda kutlu olsun.
bizim kızda da şimdilik yaramazlık yok. pazar günü göbek bağı düştükten sonra artık banyo seferlerimize başladık. ilk zamanda bebek banyo olayını pek sevmesede şimdi ise alışmış gibi. kilo konusunda da, 2500 doğan kızım, maşallah, yanakları bacakları dolmuş oldu. pazartesi aile hekimine gidince bakılım ne kadar olacağız:)
doğumdan sonra nadiren yazabiliyorum ama o da bebek yüzünden değil daha çok misafir sayesindebebek sagolsun bana pekde zahmet vermiyor, garibanım emiyor sonra mışıl mışıl uyuyor. tabi arada bide kaka ve gaz sesleriyle bize "altımı değişme zamanı" diye işaretler veriyor. ama misafirler bebekten daha zor oldular. abartmıyorum ama doğumdam sonra sadece 2 gün misafirin gelmediği oldu, diğer günler hep birileri geldi. annem olmasaydı ne yapardım bilemiyorum. hele görümcem sagolsun baya düşencesiz çıktı. kız resmen her akşam bizde yemek yeme alışkanlık edindi. yemek yedikten sonra ise hemen kaçıyor, insan kibarlıktan oturup azıcık muhabbet eder. ama yok hazıra geliyor, yiyor gidiyor. tabi yemeklerimizi şimdilik annem hazırlıyor ama annemede yazık, hem bebekle yardım etmeye çalışıyor, hemde evimi toparlamakla baya yardımcı oluyor, üstelik hergün 5 kişiye yemekler hazırlıyor. bide ev misafirler yüzünden dahada çabuk dağılıyor, hele kayınvalidemler topluca akşam yemeğini bizde yiyince salon felaket bir şey oluyor. mevlüt için yaptırdığım tüm temizlik şimdiden boşa gitti. daha iki hafta önce yıkamadan gelen halılar resmen yemek lekeleriyle doldu. zaten doğumdan beri bir gün bile ayaklarımı uzatıp yatamadım. hastaneden geldiğim gün bir sürü millet akşam yemeğine geldi. yemekleri kayınvalidem hazırlasada sonuçta insan misafir varken ne uzanabiliyor, nede rahat oturabiliyor. zaten şu mevlüdü yapsamda kurtulsam bu yoğunluktan, yoksa bu gidişle intar etsem olurmuş:):)
merhaba kızlar valla hayatımın bu kadar değişeceğini söyleseler inanmazdım tüm hayatım bebek oldu şimdi bile bunu zor yazıyorum annem bugün gitti ne zormuş bebişle yalnız kalmak alışmış yanında birinin olmasına sürekli mutfakta yemek bile hazırlayamadım yatmak istemiyo sürekli kucakta gezse dursa bayramda annemler burdaydı biri bıraktı biri kucakladı bizim minik kuzuda hemen alıştı kucağa bu arada dün tuzladık kızımı hiç ağlamadı maşallah pek dayanıklı çıktıbu iştende kurtulmuş olduk böylece şimdi kırkımız çıkınca banyo işi var o nasıl olacak bilginiz varmı kızlar
canım bişey olmaz biz ilkgünden itibaren yıkadık..yani daha göbek düşmeden yıkadık..dr.yıkayın dedi..hergün yıkıyorum..hatta ahastanede 3 gündüz kaldık 2degece 3gün yıkadılar...slm hanımlar.bugün oğlımun göbeği düştü 7 günlük oğlum. bir şey sorucam sizlere.oğlumu yarın banyo yaptırsam bir sorun olur mu.enfeksiyon kapar mı?deneimli olanlarınızdan yardım bekliyorum.
merhaba kızlar dün çoook kötü bir gün geçirdik bebeğimi emzirirken bir baktım gırk gırk ses geldi bebeğime baktım mosmor öyle sessiz duruyor kaldırdım hareket yok karnını sıktım yok çığlık çığlığa bağırmaya başladım annem koştu dilini çekti yok ben delirdim hemen tekrar karnını tekrar sıktım gırk diye ses geldi gözleri açtı ama ağlamıyor ne yapacağımı şaşırdım eşim evden yeni çıkmıştı hemen aradım nasıl geldi adam şokta hemen aldı balkona koştu orda nihayet ağladı bebeğim çoook şükür ama benim ömrümden ömür gitti bile emerken sütü ciğere kaçırdı galiba ve dünden beri korka korka emziriyorum kendine geldikten sonra yine yalanıyordu nihayet emince rahatladı. rabbim bebeğimi bana bağışladı çoook şükür
sdelam kizlar.
gobek dusmesi ve banyo ile ilgili sormussunuz biz dogdugu gunden beri hergun yikiyoruz. doktor gobegi dusmedende hergun yikayin demisti. sadece suyun icine oturtmadik.
pepperment nerelerdesin yahu. butun herkes evlerine cekildi( kimse girmiyor topige.
su hamilelik gobegi ne zaman gider?? cok az bisey kaldi beni cok rahatsiz ediyor. korsemde cok rahatsiz( takasim gelmiyor. bide regl oldum iyice sinir harplerindeyim.
canım huysuzluk pek azalmadı gibi anlamadım..pek fark yoksanırım şimdide 3 ay dolmasını bekliycem şu gaz sancısından dolayı....canım ben zaten hamilelikte hep diyet yaptığım için hemen hemen 6 kiloya yakın aldım doğumdan hemen sonra 3-4 gün içinde 10 kilo verdim yani hamile kaldığım kilodan 4 kilo vermişim....ama bayramda tatlıları kaçırdım biraz alabilirim tekrar...canım kızın içinde geçmiş olsun..alerji test sonuçları ne oldu?
acı alma yağı işe yaradımı merak ettim canım?
canım geçmiş olsun..senin bu üşümelerin lohusa sıtmasımış mı? bende doğumdan sonra 3 kez oldum...sıtma tuttu..yataktan kalkıp üstümü bile örtemedim..dondum sanki...tir tir titredim....sebep ne acaba?
arfe suyu demek: arfe günü yıköanmak..sevapmış sanırım..detayını bilmiyorum..hep arfe günü yıkanırız mutlaka...canım evde kimse yoktu ben kendim yaptım..batıl inançtır büyük ihtimal annem dediği için yaptım...hatta nette araştırdım hintlilerde de bu tarz bişey varmış....40 çakıl taşını ve altın bileziği suya attım..o suyla bebeği yıkadım hem dualar okudum..( aklıma gelen dualr:) )bebeğe abdest aldırıyo gibi yaptım..kalan suylada kendim yıkandım abdest aldım..
zor günler geçirmişsin canım...inşallah mevlütüde yapar iyice rahatlarsın...
yanlız kalmak zor canım ben 25 gündür yalnızım çok zorluk çektim beebk kuaktan inmiyor..temel ihtiyaçlarımı göremiyorum..üstelik az uyuyor...bu hafta annem tekrar gelcek gibi... 40ında 40 çakıltaşını ve herhangi altını suya koyuop o suyla bebeği yıkıyosun..bebeği abdest aldırır gibi yapıyosunkalan suyla abdest alıp yıkanıyosun ben bukadar biliyorum...
canım bişey olmaz biz ilkgünden itibaren yıkadık..yani daha göbek düşmeden yıkadık..dr.yıkayın dedi..hergün yıkıyorum..hatta ahastanede 3 gündüz kaldık 2degece 3gün yıkadılar...
çok şükür bişey olmadı..
canım geçmiş olsun benimde bebeğe hep oluyor.ben yüsüstü çevirip pat pat sırtına vuruyorum..geçiyor...
canım dr. bana 40ın çıktıktan sonra egzersiz vericem yaparsın dedi.ama henüz gidemedim dr.a...
bebeklerin özellikle zor geçen, dönüm noktası haftaları var mı? önceden bilirsek hazırlıklı oluruz diye düşündüm..
selam kizlar...
uzun bi süredir giremedim. bebek gelince insanin hic bos vakti kalmiyomus. annem burda olmasina ragmen yetisemiyorum haftaya gidicekler ne yapicam bilmiyorum. bugün kizim 15 günlük oldu göbegimiz 12. günde düstü. dün mevlüt vardi. misafirlerin cogunu atlattik.
kizim geceleri pek uyumuyo. cok s1k emmek istiyo doymuyo mu diye düsünüyorum ama ebemiz hic öyle biseyden bahsetmiyo. gaz problemimiz de basladi. bi damla verdiler ama onu almak icin bile cikamadim disari. esimde sürekli calisiyo. burda doktor olayi bile tuhaf simdi doktora götürsem bakmaz bile belki bi sorun yok diye. bi de bizimki kucaga cok alisti illa ki kucakta uyuyo iyice dalmadan yatirinca hemen aciyo gözleri :)
dün gece rezene cayi icerken boguldu kizim aklim cikti. kaldirdim nefes alamadi falan anneme bagirdim hemen kalkti dikti havaya bizimki de nefes almya basladi. cay vermeye bile korkuyorum simdi.
benim dikislerim hala atmadi :) gerci rahat oturup kalkabiliyorum ama yine de rahatsiz ediyo :) umarim herkesler ve tüm bebisler iyidir. hepinizi öpüyoruzzz görüsmek üzere
canim benimde 2 kilo fazlam var hamile kaldigim kilodan hatta bugun tartildim 1 kilo daha vermisim ama bana hic oyle gelmiyor. kollarim bacaklarim hersey eskisi gibi ama benim gobegim tahta gibiydi. simdi boyle bilik bilik bi gobek anlamadim cok sinirlerimi bozuyor. hani o iyice inmeden mekigede baslamak istemiyorum. anlamadim napiyim. egzersize baslasam boyle gobek varken sertlesicek ondan korkuyorum.
canım huysuzluk pek azalmadı gibi anlamadım..pek fark yoksanırım şimdide 3 ay dolmasını bekliycem şu gaz sancısından dolayı....canım ben zaten hamilelikte hep diyet yaptığım için hemen hemen 6 kiloya yakın aldım doğumdan hemen sonra 3-4 gün içinde 10 kilo verdim yani hamile kaldığım kilodan 4 kilo vermişim....ama bayramda tatlıları kaçırdım biraz alabilirim tekrar...canım kızın içinde geçmiş olsun..alerji test sonuçları ne oldu?
acı alma yağı işe yaradımı merak ettim canım?
canım geçmiş olsun..senin bu üşümelerin lohusa sıtmasımış mı? bende doğumdan sonra 3 kez oldum...sıtma tuttu..yataktan kalkıp üstümü bile örtemedim..dondum sanki...tir tir titredim....sebep ne acaba?
arfe suyu demek: arfe günü yıköanmak..sevapmış sanırım..detayını bilmiyorum..hep arfe günü yıkanırız mutlaka...canım evde kimse yoktu ben kendim yaptım..batıl inançtır büyük ihtimal annem dediği için yaptım...hatta nette araştırdım hintlilerde de bu tarz bişey varmış....40 çakıl taşını ve altın bileziği suya attım..o suyla bebeği yıkadım hem dualar okudum..( aklıma gelen dualr:) )bebeğe abdest aldırıyo gibi yaptım..kalan suylada kendim yıkandım abdest aldım..
zor günler geçirmişsin canım...inşallah mevlütüde yapar iyice rahatlarsın...
yanlız kalmak zor canım ben 25 gündür yalnızım çok zorluk çektim beebk kuaktan inmiyor..temel ihtiyaçlarımı göremiyorum..üstelik az uyuyor...bu hafta annem tekrar gelcek gibi... 40ında 40 çakıltaşını ve herhangi altını suya koyuop o suyla bebeği yıkıyosun..bebeği abdest aldırır gibi yapıyosunkalan suyla abdest alıp yıkanıyosun ben bukadar biliyorum...
canım bişey olmaz biz ilkgünden itibaren yıkadık..yani daha göbek düşmeden yıkadık..dr.yıkayın dedi..hergün yıkıyorum..hatta ahastanede 3 gündüz kaldık 2degece 3gün yıkadılar...
çok şükür bişey olmadı..
canım geçmiş olsun benimde bebeğe hep oluyor.ben yüsüstü çevirip pat pat sırtına vuruyorum..geçiyor...
bende hala 5 kg fazlalık var ben de çok üzülüyorum
diyet yapsam sütüme zarar verecek kafamda hep fazla kiloları düşünüyorum nasl gider bilmiyorum
çoğu kişi emzirdikçe verilir diyor ama inşallah
benim doktorum göbrğimin kırkımdan sonra ineceğini söylemişti umarım öyle olur
teşekkür ederim canım benim daha kırka var 8 gün kadar biz de yapalım dediklerini
bugün sağlık ocağına aşıya gitti .çok ağladı kızım
ve tartıldı ancak 750 gram alabilmiş üzüldüm
en az 1 kg almalı demişlerdi ebeler ama
bu hafta bir de dr.a götüreceğim sütüm yaramıyor diye korkmaya başladım
sık sık ta emziriyorum.hiç göğsümden inmiyor desemm yeridir
sdelam kizlar.
gobek dusmesi ve banyo ile ilgili sormussunuz biz dogdugu gunden beri hergun yikiyoruz. doktor gobegi dusmedende hergun yikayin demisti. sadece suyun icine oturtmadik.
pepperment nerelerdesin yahu. butun herkes evlerine cekildi( kimse girmiyor topige.
su hamilelik gobegi ne zaman gider?? cok az bisey kaldi beni cok rahatsiz ediyor. korsemde cok rahatsiz( takasim gelmiyor. bide regl oldum iyice sinir harplerindeyim.
canim benimde 2 kilo fazlam var hamile kaldigim kilodan hatta bugun tartildim 1 kilo daha vermisim ama bana hic oyle gelmiyor. kollarim bacaklarim hersey eskisi gibi ama benim gobegim tahta gibiydi. simdi boyle bilik bilik bi gobek anlamadim cok sinirlerimi bozuyor. hani o iyice inmeden mekigede baslamak istemiyorum. anlamadim napiyim. egzersize baslasam boyle gobek varken sertlesicek ondan korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?