2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm hanımlar.bugün oğlımun göbeği düştü 7 günlük oğlum. bir şey sorucam sizlere.oğlumu yarın banyo yaptırsam bir sorun olur mu.enfeksiyon kapar mı?deneimli olanlarınızdan yardım bekliyorum.

slm hanımlar.bugün oğlımun göbeği düştü 7 günlük oğlum. bir şey sorucam sizlere.oğlumu yarın banyo yaptırsam bir sorun olur mu.enfeksiyon kapar mı?deneimli olanlarınızdan yardım bekliyorum.

Canım ben de ertesi günü yıkamıştım birşeycik olmadı geçmiş olsun...

peppermint yazık sana ne çok çektin eskiler derler ya allah çocuklarından güldürsün....

biz de 31 günlük olduk gaz sorunumuz bizde de var ama uyumlu bir kızımız genelde inş.böyle gider...

benim oğlumunda 4.cü gün düşmüştü sağlık ocağına sordum 1 gün bekle daha iyi dedi.eczaneden alkol alabilirsin onu pamukla sürüp gazlı bez kapat.yıkadıktan sonrada kurula 1 2 kere daha yap bişey olmuyo.

canım bıseycık olmaz ALLAHın ıznıyle.benım oğlumun gobegıde bugun benım yuzumden dustu:) 12 gunluguz.dusmekte geç bıle kalmıstı.bız gobegı dusmeden 2 kez yıkadık.doktor yıkayabılırsınız sonra guzelce kurutursunuz demıstı.gobegı dustuyse zaten hıc tereddut etme kurularsın guzelce.doktor saç kurutma makınasla demıstı ama bzm makına cok sıcak kuruttugundan bız elle havluyla kuruladık.

Kızlar bende Eylül beklerkegn Ağustos annesi oldum 27 dogum yaptım bende zor günler geçiriyorum ve yanmız bakıyorum kuzuma Allah yardım etsin diye sürekli dua ediyorum ama KIZIM iyi olsun ben uykusuzluguda raziyim

ALLAH analı babalı buyutsun ılk haftalarda yalnız bakmak baya zor ya.bızımde 12 .gunumuz anca anca yalnız kalsam yapabılırım ısımı.neyse kı annem var.bırde sezeryan oldgmdan ılk hafta hep yataktan yardımla kalktım.ALLAH yardımcın olsun kızına sana sağlık kuvvet versın

sagolasin canim yarin pompa alacagiz bakalim hala emmemekde israr ediyo

benimkisi emmeyi hep reddediyor ama sagip vermeye devam ediyorum

bende uykusuzluga bagisiklik kazandim istesemde uyuyamiyorum artiksuan bile
benimkiside hic yataginda uyumuyo sadece ilk hafta uyumustu hep kucakda uyuyo

kadınların % 95 inin sütü gelirmiş merak etme ve bence devam et gelecek ve çoğalacaktır dokktor söylemişti bebek emdikçe emmeyi öğrenecek bebek emdikçe süt gelecek..
elimle sagiyorum bi kac gundur ama git gide azaliyo yarin pompa alacagim umarim tukenmezde cogalir

benim kiz 90lik mama iciyo uc saatde bir 23gunluk oldu
kakasini benimkiside zor yapiyo cok zor cocuk bakmak cook Allah hepimize yardim etsin
u arad
Kızlar bende Eylül beklerkegn Ağustos annesi oldum 27 dogum yaptım bende zor günler geçiriyorum ve yanmız bakıyorum kuzuma Allah yardım etsin diye sürekli dua ediyorum ama KIZIM iyi olsun ben uykusuzluguda raziyim
Allah yardimcin olsun

benimde 8 gunlukken dustu ve ben hergun yikadim kizimi alkollu bi ilac vermisti dr onla steril bezle temizledim her dustan sonra hatta altini actigimda da gun icinde boylece cabucak iyilesti kanama olmadiktan sonra sorun yok

merhaba kızlar dün çoook kötü bir gün geçirdik bebeğimi emzirirken bir baktım gırk gırk ses geldi bebeğime baktım mosmor öyle sessiz duruyor kaldırdım hareket yok karnını sıktım yok çığlık çığlığa bağırmaya başladım annem koştu dilini çekti yok ben delirdim hemen tekrar karnını tekrar sıktım gırk diye ses geldi gözleri açtı ama ağlamıyor ne yapacağımı şaşırdım eşim evden yeni çıkmıştı hemen aradım nasıl geldi adam şokta hemen aldı balkona koştu orda nihayet ağladı bebeğim çoook şükür ama benim ömrümden ömür gitti bile emerken sütü ciğere kaçırdı galiba ve dünden beri korka korka emziriyorum kendine geldikten sonra yine yalanıyordu nihayet emince rahatladı. rabbim bebeğimi bana bağışladı çoook şükür

geçmiş olsun.. hırsla emerlerse tıkanıyorlar hemen alınla burun arasını ovalamak sırtını hafifçe vurmak gerekiyor bir de yatıyor gibi değilde biraz daha dik tutmak gerek sanırım..

bebeklerin özellikle zor geçen, dönüm noktası haftaları var mı? önceden bilirsek hazırlıklı oluruz diye düşündüm..

selam kizlar...

uzun bi süredir giremedim. bebek gelince insanin hic bos vakti kalmiyomus. annem burda olmasina ragmen yetisemiyorum haftaya gidicekler ne yapicam bilmiyorum. bugün kizim 15 günlük oldu göbegimiz 12. günde düstü. dün mevlüt vardi. misafirlerin cogunu atlattik.

kizim geceleri pek uyumuyo. cok s1k emmek istiyo doymuyo mu diye düsünüyorum ama ebemiz hic öyle biseyden bahsetmiyo. gaz problemimiz de basladi. bi damla verdiler ama onu almak icin bile cikamadim disari. esimde sürekli calisiyo. burda doktor olayi bile tuhaf simdi doktora götürsem bakmaz bile belki bi sorun yok diye. bi de bizimki kucaga cok alisti illa ki kucakta uyuyo iyice dalmadan yatirinca hemen aciyo gözleri :)

dün gece rezene cayi icerken boguldu kizim aklim cikti. kaldirdim nefes alamadi falan anneme bagirdim hemen kalkti dikti havaya bizimki de nefes almya basladi. cay vermeye bile korkuyorum simdi.

benim dikislerim hala atmadi :) gerci rahat oturup kalkabiliyorum ama yine de rahatsiz ediyo :) umarim herkesler ve tüm bebisler iyidir. hepinizi öpüyoruzzz görüsmek üzere

sdelam kizlar.

gobek dusmesi ve banyo ile ilgili sormussunuz biz dogdugu gunden beri hergun yikiyoruz. doktor gobegi dusmedende hergun yikayin demisti. sadece suyun icine oturtmadik.

pepperment nerelerdesin yahu. butun herkes evlerine cekildi( kimse girmiyor topige.

su hamilelik gobegi ne zaman gider?? cok az bisey kaldi beni cok rahatsiz ediyor. korsemde cok rahatsiz( takasim gelmiyor. bide regl oldum iyice sinir harplerindeyim.

canım huysuzluk pek azalmadı gibi anlamadım..pek fark yoksanırım şimdide 3 ay dolmasını bekliycem şu gaz sancısından dolayı....canım ben zaten hamilelikte hep diyet yaptığım için hemen hemen 6 kiloya yakın aldım doğumdan hemen sonra 3-4 gün içinde 10 kilo verdim yani hamile kaldığım kilodan 4 kilo vermişim....ama bayramda tatlıları kaçırdım biraz alabilirim tekrar...canım kızın içinde geçmiş olsun..alerji test sonuçları ne oldu?

acı alma yağı işe yaradımı merak ettim canım?

canım geçmiş olsun..senin bu üşümelerin lohusa sıtmasımış mı? bende doğumdan sonra 3 kez oldum...sıtma tuttu..yataktan kalkıp üstümü bile örtemedim..dondum sanki...tir tir titredim....sebep ne acaba?

canım arfe suyu ne demek?
bide kırk çıkarken rahmetli ananem bişiler yaparmış kırk tane taş toplarmış filan siz hiç böyle bişiler yaptınız mı?muhtemelen batıl inançlardır dediklerim ama.

arfe suyu demek: arfe günü yıköanmak..sevapmış sanırım..detayını bilmiyorum..hep arfe günü yıkanırız mutlaka...canım evde kimse yoktu ben kendim yaptım..batıl inançtır büyük ihtimal annem dediği için yaptım...hatta nette araştırdım hintlilerde de bu tarz bişey varmış....40 çakıl taşını ve altın bileziği suya attım..o suyla bebeği yıkadım hem dualar okudum..( aklıma gelen dualr:) )bebeğe abdest aldırıyo gibi yaptım..kalan suylada kendim yıkandım abdest aldım..

zor günler geçirmişsin canım...inşallah mevlütüde yapar iyice rahatlarsın...

yanlız kalmak zor canım ben 25 gündür yalnızım çok zorluk çektim beebk kuaktan inmiyor..temel ihtiyaçlarımı göremiyorum..üstelik az uyuyor...bu hafta annem tekrar gelcek gibi... 40ında 40 çakıltaşını ve herhangi altını suya koyuop o suyla bebeği yıkıyosun..bebeği abdest aldırır gibi yapıyosunkalan suyla abdest alıp yıkanıyosun ben bukadar biliyorum...

canım bişey olmaz biz ilkgünden itibaren yıkadık..yani daha göbek düşmeden yıkadık..dr.yıkayın dedi..hergün yıkıyorum..hatta ahastanede 3 gündüz kaldık 2degece 3gün yıkadılar...
çok şükür bişey olmadı..

canım geçmiş olsun benimde bebeğe hep oluyor.ben yüsüstü çevirip pat pat sırtına vuruyorum..geçiyor...

canım dr. bana 40ın çıktıktan sonra egzersiz vericem yaparsın dedi.ama henüz gidemedim dr.a...

selam kızlar;bugün 10 günlük olduk,kontrolümüz vardı.herşey yolunda görünüyor,3200 doğmuştu kızım 3440 olmuş,doktor iyi dedi,ilk birkaç günde zaten 100 gr.vermişti.emmeye çalışıyo çok şükür ama sürekli aranma durumu var heran emecek gibi,bu emme refleksi sanırım ama yinede acaba açmı kalıyo diye düşünmeden edemiyom,bu arada bugün kontrolde doktorumuz özellikle kız çocuklarında kalça ultrasonu baktırmak gerekir bu rutindir dedi,muayene etti normal dedi ama yinde yaptırmak gerekir dedi.bu konuda bilgisi olan yada yaptıran varmı?
doğum sonu göbek içinde egzersiz rehberi verdi hergün sabah akşam yap dedi,korse önermedi kesinlikle sonra sarkmalar olur dedi,sadece egzersiz ve bol sıvı göbişlerimizi indiriyomuş...

canım dr. bana 40ın çıktıktan sonra egzersiz vericem yaparsın dedi.ama henüz gidemedim dr.a...

canim benimde 2 kilo fazlam var hamile kaldigim kilodan hatta bugun tartildim 1 kilo daha vermisim ama bana hic oyle gelmiyor. kollarim bacaklarim hersey eskisi gibi ama benim gobegim tahta gibiydi. simdi boyle bilik bilik bi gobek anlamadim cok sinirlerimi bozuyor. hani o iyice inmeden mekigede baslamak istemiyorum. anlamadim napiyim. egzersize baslasam boyle gobek varken sertlesicek ondan korkuyorum.

bebeklerin özellikle zor geçen, dönüm noktası haftaları var mı? önceden bilirsek hazırlıklı oluruz diye düşündüm..

4 ve 6. haftalar koligin tavan yaptigi haftalarmis

canim hosgeldin. evet pek kimse kalmadi topikte.

senle ayni durumdayiz yine. benimde annem burda gidince napicam hic bilmiyorum. bu arada ne damlasi verdiler sana?? nereye sikiyorsun onu?? burdada doktor olayi ayni dedigin gibi. bebeklere ilac vermiyorlar asla. kolik icinde sana iste gaz cikarma yontemleri muzik vs ogretiyorlar. biz bi gece hastaneye gittik gece baya ilgilendiler ama ilac falan hicbisey vermediler. zaten koligin klinik aciklamasi olmadigindan ilacida yokmus. biz benim pediatrisimi aradik tryi o bize bi krem verdi kimyonlu dogal bebegin karnina suruyormussun uyusturuyormus cok agrisi oldugunda aldiricam trden.

bu arada rezene nasil veriyorsun?? ben cok korkuorum oyle seyler vermeye. sadece anne sutu veriyoruz. gerci bizim kolik degildi sanirim problemimiz alerjiydi. neyse gel arada. ne zaman gidicek annenler bu arada?

bende hala 5 kg fazlalık var ben de çok üzülüyorum
diyet yapsam sütüme zarar verecek kafamda hep fazla kiloları düşünüyorum nasl gider bilmiyorum
çoğu kişi emzirdikçe verilir diyor ama inşallah
benim doktorum göbrğimin kırkımdan sonra ineceğini söylemişti umarım öyle olur

teşekkür ederim canım benim daha kırka var 8 gün kadar biz de yapalım dediklerini

bugün sağlık ocağına aşıya gitti .çok ağladı kızım
ve tartıldı ancak 750 gram alabilmiş üzüldüm
en az 1 kg almalı demişlerdi ebeler ama
bu hafta bir de dr.a götüreceğim sütüm yaramıyor diye korkmaya başladım
sık sık ta emziriyorum.hiç göğsümden inmiyor desemm yeridir

aynen sut azalir diye bende diyet yapamiyorum. bide regl oldum cikolata krizim tuttu 2 gundur deli gibi waffle yiyorum. off yaa umarim inerde eski haline doner gobuslerimiz.

dr. kırkın çıkmadan egzersiz yapma dedi....dr.unada danış bakalım canım...bence göbeklerimiz tamamen eski halini almıycak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…