yok tatlım ben maşallah çok sağlıklı bi gebelik geçiriyordum öncesinde ne bende ne ailemde hiç yok, bebeğin büyüklüğünde bi sıkıntı yok ne bileyim işte ağız kurluğu vs gibi bisürü belirti okudum onlar yok yani hiç belirtisi yoktu, diyorum ya doktorum akrabam o bende hiçbişeyi ihmal etmemeye çalışıyor gel nickocum ihmal etmeyelim tedbir tedbirdir dedi sonra üzüleceğimize sen yüklen şu glikozu dedi ben de yüklendim 10 gündür şekerle boğusuyorum değerlerim kesinlikle düşmüyor artık yemek yiyemez oldum sinir bozukluğundan inanılmaz aç geziyorum, e tabi bu da kötü bişey falan filan
şöyle bi test yapıldı en son HbA1c diye bu son 3 aydaki şeker durumunu bildiren bi testmiş
onda üst sınıra çok yakın çıktım ama en azından geçmiş şeker düzeimd ebi sıkıntı olmadığını gösteriyor
26. haftada (ortalama olarak söylüyorum) pankreas gebelikte entersan bir tepki verip insülin üretmeyebilirmiş bu testin bu dönemde yapılmasının sebebi de bu tepki sonrası durumu belirlemekmiş. benimki işte tepkili bi pankreasmış