2011 Aralık Anneleri

valla arkadaşım içine kuşku düşürmek niyetinde değilim ama benim de ailemde yok, kilo olarak hep etli butluydum fazla kilo da almadım ama tedbir tedbirdir dedi doktorum yaptık ve çok yüksek çıktı bebeğin kilosu da kafa büyüklüğü falan da haftasıyla uyumluydu... hatta ben gereksiz buldum bende çıkmicak diye... şu and ainsülin almam gündemde... ben dmeiş olayım da :18:

peki belirtileri yokmuydu yüksek olduğunun canım

canım inşallah sorun cıkmaz ınsulın kullanmazsın.
yok ya ben istiyorum yani bu değerlerle bebeğe zarar vereceğime insülin kullanırım adam gibi beslenirim bebek de vitamininden vs eksik kalmaz

şekerim çıkmasın diye ne meyve yiorum ne ekmek yiorum ne bişi yiorum aliim insülinimi adam gibi yiyeyim meyvemi sebzemi yok yani delircem yoksa :47:

kızlar, benim göğüs uçları çok sızlıyor. hani önceden önlem almak lazım ya, karnıma ne sürdüysem olmadı, doktorum vazelin dedi. çok işe yaradı. meme ucuna da sürülür mü acep?

Şeker hastalığı (diyabet) Belirtiler nelerdir?

Pek çok gebe kadın diyabetin belirtilerini fark etmemektedir; ancak idrar ve kan testleri ile diyabetin varlığı gösterilebilir. Diyabetin bazı belirtileri şunlardır:

Susuzluk hissi
Kilo kaybı
Çok fazla yemek yemek
Çok fazla miktarda idrar yapmak
Açıklanamayan yorgunluk

Diyabeti olan bir kadın gebe kalırsa, gebelik esnasında hastalığın kontrolünün zorlaşacağını ve daha kötüleşebileceğini bilmelidir.

Şeker hastalığı (diyabet) nasıl teşhis edilir?

Tüm gebe kadınların diyabet açısından taranmasının gerekliliği vurgulanmaktadır. Aşağıda belirtilen özellikleri taşıyan kadınlar, gebelikte diyabetin ortaya çıkması açısından risk altındadırlar ve şeker hastalığı açısından taranmaları gerekmektedir:

Ailede diyabet öyküsü
Şişmanlık, özellikle 90 kilogram üstü
Daha önce 4000 gram üstü bebek doğurmuş olmak
Daha önce ölü bebek doğurmuş olmak
Daha önce doğum anomalisi bulunan bebek doğurmuş olmak
Daha önce düşük yapmış olmak
35 yaş üzerinde olmak

peki belirtileri yokmuydu yüksek olduğunun canım
yok tatlım ben maşallah çok sağlıklı bi gebelik geçiriyordum öncesinde ne bende ne ailemde hiç yok, bebeğin büyüklüğünde bi sıkıntı yok ne bileyim işte ağız kurluğu vs gibi bisürü belirti okudum onlar yok yani hiç belirtisi yoktu, diyorum ya doktorum akrabam o bende hiçbişeyi ihmal etmemeye çalışıyor gel nickocum ihmal etmeyelim tedbir tedbirdir dedi sonra üzüleceğimize sen yüklen şu glikozu dedi ben de yüklendim 10 gündür şekerle boğusuyorum değerlerim kesinlikle düşmüyor artık yemek yiyemez oldum sinir bozukluğundan inanılmaz aç geziyorum, e tabi bu da kötü bişey falan filan

şöyle bi test yapıldı en son HbA1c diye bu son 3 aydaki şeker durumunu bildiren bi testmiş
onda üst sınıra çok yakın çıktım ama en azından geçmiş şeker düzeimd ebi sıkıntı olmadığını gösteriyor

26. haftada (ortalama olarak söylüyorum) pankreas gebelikte entersan bir tepki verip insülin üretmeyebilirmiş bu testin bu dönemde yapılmasının sebebi de bu tepki sonrası durumu belirlemekmiş. benimki işte tepkili bi pankreasmış :60:

valla arkadaşım içine kuşku düşürmek niyetinde değilim ama benim de ailemde yok, kilo olarak hep etli butluydum fazla kilo da almadım ama tedbir tedbirdir dedi doktorum yaptık ve çok yüksek çıktı bebeğin kilosu da kafa büyüklüğü falan da haftasıyla uyumluydu... hatta ben gereksiz buldum bende çıkmicak diye... şu and ainsülin almam gündemde... ben dmeiş olayım da :18:

hiiiii! korktummm!!! yaptryım mı????:53:

kızlar, benim göğüs uçları çok sızlıyor. hani önceden önlem almak lazım ya, karnıma ne sürdüysem olmadı, doktorum vazelin dedi. çok işe yaradı. meme ucuna da sürülür mü acep?

ben sürüyom vazelin ama göğüslerim çatladı yavaş yavaş karnım da çatlamaya başladı ama meme uçlarım yumuşacık iyi geldi başların

acaba başka bı doktora mı görünsem şuan 27+4 günlük hamileyim.olmazsa perşembe günü gideyim sonradan bebebegime bişey olursa vıcdan azabından mahvolurum.Doktor sen bılırsın bıle demedı yapmaya gerek yok dedi.:59:

yok tatlım ben maşallah çok sağlıklı bi gebelik geçiriyordum öncesinde ne bende ne ailemde hiç yok, bebeğin büyüklüğünde bi sıkıntı yok ne bileyim işte ağız kurluğu vs gibi bisürü belirti okudum onlar yok yani hiç belirtisi yoktu, diyorum ya doktorum akrabam o bende hiçbişeyi ihmal etmemeye çalışıyor gel nickocum ihmal etmeyelim tedbir tedbirdir dedi sonra üzüleceğimize sen yüklen şu glikozu dedi ben de yüklendim 10 gündür şekerle boğusuyorum değerlerim kesinlikle düşmüyor artık yemek yiyemez oldum sinir bozukluğundan inanılmaz aç geziyorum, e tabi bu da kötü bişey falan filan

şöyle bi test yapıldı en son HbA1c diye bu son 3 aydaki şeker durumunu bildiren bi testmiş
onda üst sınıra çok yakın çıktım ama en azından geçmiş şeker düzeimd ebi sıkıntı olmadığını gösteriyor

26. haftada (ortalama olarak söylüyorum) pankreas gebelikte entersan bir tepki verip insülin üretmeyebilirmiş bu testin bu dönemde yapılmasının sebebi de bu tepki sonrası durumu belirlemekmiş. benimki işte tepkili bi pankreasmış :60:

doğru h1a1c normaldi benim,benim vücum yapay şekeri kaldırmıyo diğerleri kesinlikle artırmıyo hamilelik enteresan bişey o arkadaşımız bi tokluk şekerinbbbi de h1a1c ye baktırsın yüksekse diyet yapsın derim

canim sizlamaya ii gelirmi bilmiyorum ama gogus bakimi icin bana lanolin iceren kremler onerdi doktorum. ben lansinohun minik gogus ucu kremlerinden alip kullanmayi dusunuyorum. nasilsa emzirirken de kullanmak gerekecek.

bu arada bi kac arkadasin bephantene kullandigini okumustum burda. bephantene meme ucunu fazla yumusattigi icin kullanmamak gerekirmis. onemli olan bebisin emerken yaratacagi travmaya karsi hazir olmak yumusatmak degil yanii. bu da minik bi dipnot olsun..

Şeker hastalığı (diyabet) Belirtiler nelerdir?

Pek çok gebe kadın diyabetin belirtilerini fark etmemektedir; ancak idrar ve kan testleri ile diyabetin varlığı gösterilebilir. Diyabetin bazı belirtileri şunlardır:

Susuzluk hissi
Kilo kaybı
Çok fazla yemek yemek
Çok fazla miktarda idrar yapmak
Açıklanamayan yorgunluk

Şeker hastalığı (diyabet) nasıl teşhis edilir?

Tüm gebe kadınların diyabet açısından taranmasının gerekliliği vurgulanmaktadır. Aşağıda belirtilen özellikleri taşıyan kadınlar, gebelikte diyabetin ortaya çıkması açısından risk altındadırlar ve şeker hastalığı açısından taranmaları gerekmektedir:

Ailede diyabet öyküsü
Şişmanlık, özellikle 90 kilogram üstü
Daha önce 4000 gram üstü bebek doğurmuş olmak
Daha önce ölü bebek doğurmuş olmak
Daha önce doğum anomalisi bulunan bebek doğurmuş olmak
Daha önce düşük yapmış olmak
35 yaş üzerinde olmak
bunların hiçbiri bende yok hatta su içmeyı unuttugum için eşim 2 lt şişeyi doldurup yanıma bırakıo öle içiom.Allahım bişey olmaz inşallah.

canim sizlamaya ii gelirmi bilmiyorum ama gogus bakimi icin bana lanolin iceren kremler onerdi doktorum. ben lansinohun minik gogus ucu kremlerinden alip kullanmayi dusunuyorum. nasilsa emzirirken de kullanmak gerekecek.

bu arada bi kac arkadasin bephantene kullandigini okumustum burda. bephantene meme ucunu fazla yumusattigi icin kullanmamak gerekirmis. onemli olan bebisin emerken yaratacagi travmaya karsi hazir olmak yumusatmak degil yanii. bu da minik bi dipnot olsun..

sağol canım.

ciddi bir konu tartışılıyormuş. benimki biraz kötü oldu arada kusura bakmayın.

sağol canım.

ciddi bir konu tartışılıyormuş. benimki biraz kötü oldu arada kusura bakmayın.

yok canım ya olur mu herkes bıldıgını paylaşıo.Sevınmıstım doktordan gelırken ama içime kurt düştü şimdi annelik böyle bişey demekkı kendımız için olsa bu kadar dıkkate almazdık.

acaba başka bı doktora mı görünsem şuan 27+4 günlük hamileyim.olmazsa perşembe günü gideyim sonradan bebebegime bişey olursa vıcdan azabından mahvolurum.Doktor sen bılırsın bıle demedı yapmaya gerek yok dedi.:59:
ya ben her doktorun kendi tekniği olduğuna inanıyorum mesela bi arkadaşımınki bütün kalsiyum, magnezyum, vs takviyelerini ekstra verirken benimki vermedi, doğal yollardan temin edeceksin dedi... yani önemli olan kendi doktoruna inanman diye düşünüyorum... bir d eher gebenin kendi hikayesi var... mesela ben 32 yaşındayım hatta 33 olcam az kaldı... e bu bile faktör sonuçta bence anlatabiliyor muyum

kızlar 3 gecedir uyuyamıyorum bi sağa bi sola dönüyorum dalana kadar gece yarılarını buluyo sırt bel ağrılarım fazlalaştı sizde de aynı sorunlar var mı bebişler doğduktan sonra zaten uyuyamıcaz bari şimdi uyusak ama şimdi den yaramazlığını gösteriyo sanırım:emir_bebek:

kızlar, doğuma çanakkaleye annemlere gideceğim...babamız yanımızda olamayabilir...okullar yarıyıl tatiline girince gelir ancak...moralim bozuk ama başka şansım yok:(((

kızlar 3 gecedir uyuyamıyorum bi sağa bi sola dönüyorum dalana kadar gece yarılarını buluyo sırt bel ağrılarım fazlalaştı sizde de aynı sorunlar var mı bebişler doğduktan sonra zaten uyuyamıcaz bari şimdi uyusak ama şimdi den yaramazlığını gösteriyo sanırım:emir_bebek:

dün gece 1 dakika bile uyumadım. ağladığım da oldu. eşim de uyuyamadı tabii...vajendeki ağrılar öldürecek. doğuruyorum sandım. karnım, sırtım, bacaklarım...oturdum olmadı, gezdim olmadı...hala uyuyamıyorum...

Back
X