Canim 28. haftada kesin vurulmasi lazim dogumdan sonra bebisin rh + olursa sana ikinci igneyi vuracaklar.
oooo ben 30.haftadayımmmm ne olacak şimdiiiiiii......
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim 28. haftada kesin vurulmasi lazim dogumdan sonra bebisin rh + olursa sana ikinci igneyi vuracaklar.
cnm çok haklısın ama sana şöyle bişey söylim bi arkadaşım bebeğine asla tv izletmiyo ve kesinlikle çikolata cips yedirmiyo çocuk 1,5 yaşında biz ailecek bebeği çok seviyoruz tabi herneyse benm kızımıda inş annem bakıcak hatta taşındı istanbula geçenlerde rüzgar annesi bana bıraktı oynuyoruz falan annemde bende anne dedim tv yi açmayalım annesi istemiyo konu ordan açıldı anne bende izlesin istemiyorum dedim bunu özellikle rica ediyorum dedim annem hemen ya durmazsa dedi bu 1,rüzgarın çorbasını annesi sabah termosta bıraktı annem çocuk bunu mu yer dedi gitti dolaptan aldı çikolatayı yedirdi bu 2 , ben hemen orda tereddüt ettim ssonra ilk işim kreşi aramak oldu yeni doğam bakımı için 1000 tl istiyolarmış tabi bana çok geldi 500,600 deselerdi hiç düşünmeyecktim sonra sonra dedim anneme haksızlık ediyorum kadın hiç bi menfaat beklemeden bana bu iyiliği yapacak hemde yaşı dolayısıyla eskisi gibi kafası kaldırmayacak benm bebeğim için hiç bi yere doğru düzgün gidemeyecek vs. vs. yani şartlar neyse onu kabul etmek durumundayız inş istediğimiz gibi de olur herşey ama şimdi bunları düşünüp stres yapma cm herşey olacağına varır.
olbeycimm
karnının üzerine yatsan da bebişe bişey olmazmış ben de merak edıyodum bu konuyu ondan araştırmıştım
karnındakı bebeği ezme rahatsız etme ihtimalin yokmuş yaniii![]()
nasıl rahat ediceklrini bizden iyi biliyolar bende 29 haftalık hamileyim evlenmeden önce doktor yanında çalışmıştım kadın dogumda ama sola yatmak daha mantıklı kan dolaşımı daha rahat oluyor.![]()
cnm aynı şeyleri düşünüyoruz ki ALLAH tan ben ve eşimde tv düşkün değilizeşim daha çok belgesel ve kitap a düşkündür ve biz şöyle yapıcaz eğitici cd ler varya günde 1 saat ona izin vericem tabi ama annem ne kadar riayet eder bilemem ve annem içinde bunu engellemek ne kadar doğru olacak çok endişeliyimDemet'çim; TV izlemesini ben de kesinlikle istemiyorum. Hatta biz eşimle tv izlemeyi severiz, şimdiden bunun anlaşmasını yaptık, bebeğin yanında tv yok diye. Televizyon bıkkın anne-babaların çocuktan kurtulma yöntemi. Çikolata vb. gıdalar konusunda da bir kitapta okumuştum, çok da mantıklı gelmişti, aynen uygulamayı düşünüyorum. Çocuğa çikolata, şeker, cips, kola vs vermezsen ne olduğunu bilmez ve böylece zararlı alışkanlıklar edinemez. Örneğin bir çocuğa hiç dondurma vermezsen ve her dondurma istediğinde yoğurt verirsen, yoğurdu dondurma sanacaktır şeklinde. :)
Benim tam olarak korktuğum da senin dediğin şeyler canım. Annemden yana endişem yok, o da bizi bayağı kurallı-prensipli yetiştirmiş. Ama bir süre sonra bakıcıya emanet edeceğim, o benim dediklerimi yapacak mı sorusu beni çok korkutuyor. Mesela kesinlikle bebeğim uyutmak için sallanmasın istiyorum. Şimdi ya bakıcı sallamaya alıştırırsa ve benim oturatacağım düzeni bozarsa diye korkuyorum.
kızlar,
hepinize çok teşekkür ederim. Ama işte insan kızıyor.. benim 2 tane yeğenim var inanın çok emeğim var.. uyutmasından yıkamasından bilmemnesine kadar.. zaten bilgisiz değilim.. tabiki kendi çocuğumuz çok farklı oluyor ama bilmiyorum. dilerim korktuğum kadar büyük şeyler olmaz.. en kötü 1 yaşına kadar idare edip kreşe vereceğim.. o zaman gelsin artık bakacağız.. Ama tek dileğim bir yerden tez vakitte para çıkması:)
kızlar günaydın..
ben bütün gece uyumadım. ağlamaktan gözlerim acıyor.. kalbim acıyor
çocukla ilgili tahmin ettiğim çatışmalar şimdiden başladı ve ben ne yapacağımı bilemiyorum
malumunuz biliyosunuz hatırlatıyım.. kayınvalidemle aram iiyidir anne gibi görürüm.. kadın herşeyimize yetmeye çalışır eder.. ancak son zamanlarda çocuk konusunda konuşmalar esnasında kendi doğrularını uygulayacağını gösterir tavırlar var.. yok çorapsız yatırcakmış, yok bilmemne falan.. dünde çocuğumıu görmek nasip olmasınki konuyu ben açmadım ( akşamları benim isteğimle haftaiçi onda yemek yiyoruz) bir şekilde konu yürüteçe geldi bende dedimki çok sakin bir şekilde yürüteçi pek önermiolar artık doktorlar günümüzde zaten evde yürüteçlik yer yok bizim dedim.. efendim kullancakmış.. anne dedim bacak kasıları açısından düşme tehkikesşi açısından önermiolar dedim.. yine üsteleyince benim yüzüm gözm değişti.. eşimde dedi hakketen kimsede yürüteç yok artık diye... bende ben istemiyorum kullanmayacağız dedim.. vay efendim hem yemek, hem evün işi hem bilmemne çocuk dururmuymuş.. çok biliosam oturup kendim bakaymışımda göreymişim.. bende tek benim çocuğum mu yürüteçe muhtaç yani dedim.. falan filen.. neyse demezmi zaten zaman gelsin sizinle oturup pazarlık yapcaz????????
neyse ses etmedim eve geldik eşime dedimki.. annem bugün benim için annelik kavramından çıktı.. kayınvalide oldu haberin olsun dedim... konu dallandı budaklandı vs.. diyorumki ben onu anne olarak gördüğüm için bu tavrı bana koydu.. evt onlar fikir verebilirler, tecrübelerini sunabilirler ama benim-bbizim çocuğumuz için karar alamazlar ben bu konuda destek bekliyorum senden dedim.. bu bizim çocuğumuz.. istediği gibi yetiştirme hakkına sahip değil.. çocuğun düzeni bizim düzenimiz doğrultusunda bakmak zorunda dedim.. .çok üzüldüm.. eşime dedim sen bölemi otorite kurcan vs.. o da diyor zamanı gelinmce ne zamanı dedim.. kadın pazarlık yapcz diyor dedim.. madem benim tepkilerim sert kırıcı oluyor sen arayı bul o zaman dedim.. ben sahip olduğum şeyler konusunda çok hassasım.. bu beniöm çocuğum dedim bizim dedim.. kararları biz vercez o değil dedim veya benim annem değil dedim.. neyse annesini savunmadı ama bana senide bebeğide istemiyorum doğur git istanbula dedi... ben koptum kızlar(( bütün gece ağladım.. salonda yattım.. gece on kere geldii.. gel aytağında yat dedim istemiyorum git.. olsun arkadanı dön yat.. sabahta kalkmış.. dün için özür dilerim çok saçmaladım diyor.. kaç para ederki.. kalbim acıyor benim..
çalışmak zorundayım.. annem istanbulda yaşıyor daha çok kayınvalidem çocuğa bakacak... annem arada gelecek gitcek.. öle kafasına göre baksın kendi evine götürsün istediği zaman alsın bir yere gitsin istemiyorum ben.. annesi- babası biziz onun yaa... ben nasıl ara bulcam bilmiyorum... çok ama çok üzgünüm.. bu paraya lanet olsun binkere daha....
Canim ben Almanya´da oturuyorum,bana burda istersen yap istersen yapma diye bisey asla sormadilar,haftasi gelince vurdular.Yani ne olursa olsun kesinlikle vurulmasi lazim Allah muhafaza her an hersey olabilir,ister yap ister yapma ne demek ben hic anlamadim,kesinlikle yapilmasi gerekli yani.
oooo ben 30.haftadayımmmm ne olacak şimdiiiiiii......
tıcket özürllüyüm ya yine olmadı galiba
benim bebeğimi mi aldın kızzzzzzzzzzzzzzzz:)))))))))))
senin sat ne soyle ben yapayım sana:))
kızlarrrrr
cilt bakım maskesi yapan var mı
benim cildim donuklaştı sanki, yalnızca güneş kremi kullanıyorum hergün
sanırım bişeyler yapmam gerek ama
doktorum sakın peeling yapma demişti
şu evde hazırlanan maskelerden yapabilir miyim acaba yumurta akı vs
bilgi olan vaaa mııı
Malzemeler,
1 çay kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı ve Uygulaması,
Bal ve tarçını cam bir kâsede karıştırın.
Göz altı hariç tüm yüzünüze uygulayın.
1 saat bekleyin.
Sürenin sonunda ılık su ile yüzünüzü durulayın.
Havluyla yumuşak hareketlerle kurulayın.
Notlar,
Bal ve tarçın maskesini her gün uygulayabilirsiniz.
Özellikle gece yatmadan önce sürüp uyursanız daha etkili olacaktır. Sebebi ise cilt hücreleri geceleri kendini yeniler. Bal ve tarçın maskesi sayesinde daha hızlı yenileme olur.
Daha fazla miktarda maskeye ihtiyaç duyarsanız aynı ölçüde artırın. Yani 2 çay kaşığı bal 2 çay kaşığı tarçın gibi.