2011 Aralık Anneleri

tebrikler canım darısı 35'e inşallah :nazar:

görüyorsun dimi canım şarkının melodisini bile çaldım :))) geçmiyo sanki günler hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alalım meleklerimizi eşim diyorki hastanede kucağına verdiklerindeki o halini çok merak ediyorum diyo şaşkın ördek gibi olurum herhalde :69:

görüyorsun dimi canım şarkının melodisini bile çaldım :))) geçmiyo sanki günler hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alalım meleklerimizi eşim diyorki hastanede kucağına verdiklerindeki o halini çok merak ediyorum diyo şaşkın ördek gibi olurum herhalde :69:

o anı görüntülemek lazım hakkaten,ben kesin ağlarım önce korkudan,heyecandan,sonra şaşkınlıktan mutluluktan tüm duygular birbirine girecek:52::52::52::5::5::21::21::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

merhaba arkadaşlar,
sancısı olan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum..benimle aynı haftada ikiz bebek bekleyen bi arkadaşım aynı sıkıntılarla dün acile geldi..artık yavaş yavaş sancılı günler bekliyo bizi..
benim de günlerdir kasık ağrım var..yorulunca başlıyo dinlenince geçiyo..dr. dinlenince geçen ağrılardan korkma diyor..
dün çok yoruldum..bebek odasına kanepe baktık eşimle iş çıkışı...o mobilya mağazalarından resmen nefret ettim..hepsinde 3-4 kat üst katlara koymuşlar kanepeleri..çık babam çık..
eve geldiğimde resmen baygındım..:37:..sancım da vardı..sonra geçti..
5 gün daha izin aldım..haftaya çaışıcam ama 21'ine kadar nasıl dayanıcam bilmiyorum..artık herşey zor geliyor..:49:

evet yaa günler geçmiyo hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alsaydık :69::69::69:

yaa artık bebeğin heyecanı sardı o kadar heyecanlıyız ki her akşam daha mutlu oluyorum bir gün daha bitti yavruma kavuşmama az kaldı diye:69::52::16::16::16:

inşallah panik yapmassın ben saçma düşünüyor olabilirim ayy şimdi gelcek bu sancımı v.s v.s :))))))))))) aralık gelsin bocalamaya başlarım yani önümüzdeki ayın sonu Allah hayırlı doğum versin hepimize

bende düşündükce heyecan yapıyorum ama bakalım

sureklı bebegımı doguruyorum ruyamda..dün de bır erkek bebek dogurdum pıt dıye cıktı
sankı hep erkek beklıyormuşum gıbı de hiç sasırmadım :1:

kız önce sen mi ben mi acaba merak ediyom acaba ilk talihli kim olcak,ben antepte olcam net olmayacak,tel. numaralarınızı alırım haberleşiriz gari

bılmıyorum kı ,sezaryanlar once dogurur bızden :)
ben de nete hemen gıremem herhalde..

hehehee...

deryanin basina gelenlerden sonra doktoruma kendi sikayetlerimi mail attim. korkulacak bisey yoktur ama gormek lazim demis. 3 gun sehir disindaymis. aksam acilden giris yap asistanlarimdan biri baksin beni arasin diyo. bana anst yollari gorundu bu aksam sanirsam :))

slm herkese :) bende şu an anneme sonra haber verdirmeyi düşünüyorum ama tabi bide o anda yanımda olsun diye de istiyorum karar veremedim bi türlü :1:

cumuklu demet gecmis olsun... dinlenmeye bak bol bol canim...

ben de hem istiyorum haber vermek hem de tansiyonu var, benim yuzumden basina bisey gelsin istemiyorum. ama duasini da hissetmek istiyorum coook kararsizim. normal ve plansiz bi dogum olursa haber verdirmem sanirim ama diger turlu haberleri olur.

asil ben kayinvalidemi istemiyorum dogumda. gerci doguramazsam falan lafindan sozunden tavrindan sinirlenip gerilip bebegi kolayca dogururum gibi geliyo :)) dusununce bile gerim gerim geriliyorum...

nickocum valla mesajlarin sansursuz haline yetisemedim ama anladim sayilir mevzulari. patavatsiz kardes durumlari bizde de oluyor. bagirip cagirip geciyoruz. olana care yok maleseff...

annesinden yakinan sevgili arkadaslar... anneleriniz kendi hayatlarini yasamaya calisiyor, belki ilerde sizin de isteyebileceginiz gibi. yapis yapis cocuklarinin her isine burnunu sokan tipler olmalarindansa boyle olmalari daha hayirli. evet insanin ici mutlaka aciyordur ama diger turlusu cok daha zor olurdu diyorum. sukur bizimkiler tam dengede; gel demeden gelmezler uzaktan destektirler, insani esine karsi mahcup etmezler.. haklarini ne yapsam odeyemem

sureklı bebegımı doguruyorum ruyamda..dün de bır erkek bebek dogurdum pıt dıye cıktı

Bende çok merak ediyorum acaba doğumum ne zaman olur diye ama daha sezeryan mı normal doğum mu belli değil ki :S
Bakalım son ayımda belli olucak gibi duruyor..:91:

cnm nasıl olayım ya burnumu silmekten yara oldu dokunamıyorum kulaklarım ağrıyo hala :14::14::14:sıcak bişeyler içmektende dudak damak ne varsa yandı :14::14:ama toparlarım bu hafta sonuna kadar inş.:59:

tarçın içtin mi peki bi de kimyonlu mercimek çorbası,bi de süt,valla bınlar beni bi terletti bi terletti sonrasında tüm kemiklerimin sızlaması geçti
üzerine 2-3 saat yatıyon terliyon bişeyin kalmıyo,ben de deli danalar gibi don atlet yatıyodum ondan oldu,neyseki bayağı geçti,evde de çorapla dolanıyom artık

içtim cnm ne bulduysam içtim :68::68::68:
cümüklümüyüm ben :14::14:

bim bam bom çok şükür dostlar artık benimde 30 haftama girmem var :66::66::66: gelsin günler geçsin haftalar artık benimde bir çocuk doğurasım var :)))))))))

tebrikler canım Rabbim şaglıklı bir şekilde bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin:64::64::64:bende bir an önce bebeğimi kucagıma almak ıstıyorum ama bı taraftanda hıc bı hazırlıgım yok Allahım cok tembelım ya:52::52:

yaa artık bebeğin heyecanı sardı o kadar heyecanlıyız ki her akşam daha mutlu oluyorum bir gün daha bitti yavruma kavuşmama az kaldı diye:69::52::16::16::16:

aynen 28. haftadan sonra daha bi sevinmeye başladım ben de 31. de bitti Allhn izniyle bu saatten sonra doğarsa yaşayabilir diye,halbuki hiçbi tehlike yok ama insan daha önce yaşamayınca kritik bi süreç gibi görüyo hamileliği,anneme diyom eğer 40 haftadan önce olursa o 2-3 hafta yanıyomuş diye,annem diyo sen niye sürekli erkeni getiriyon aklına,bilmemmm dedim,benim hiç aklıma gelmezdi hep te vaktinde doğarlardı 7-8 aylık doğan hiç olmadı,fazla kalan hiç olmadı,3 aşağı 5 yukarı gününde doğdular diye,sanırım okudukarımızdn etkileniyoz,ama rahat olmalıyız hepimiz vaktini beklemeliyiz sakin sakin,heyecan yok,panik yok tamam mı:1::1:

tebrikler canım Rabbim şaglıklı bir şekilde bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin:64::64::64:bende bir an önce bebeğimi kucagıma almak ıstıyorum ama bı taraftanda hıc bı hazırlıgım yok Allahım cok tembelım ya:52::52:

Aynen bende tembel bi anneyim galiba: ))

Deryacım çok geçmiş olsun canım.30.haftalardan sonra herşeye hazırlıklı olmalıyız demek ki.Aralık bıdıkları pek bi aceleci,hepten kışa kalmayalım azıcık güneş mi görmek istiyolar nedir bunlarr:)

:1: teşekkür ederim. evet dün anladım ki, her an herşeye hem maddi hem manevi hazırlıklı olmalıyız. ne kadar dikkat etsek de, ne zaman bu dünyaya gözlerini açmaları yazılmışsa, o gün gelecekler demek ki. bu arada ben de dedim dün, "sivasın ayaz soğuğunda doğmaktansa, az biraz ortalık sıcakken mi gelmek istiyor acaba?":)) herşeyin hayırlısı...

derya ve özgedoruk

benim annem biz küçükken bizim okumamız için elinden geleni yaptı. yapmadı diyemem. babamın hatalarına göz yumdu. ortalığı dengelemeye çalıştı hep. ama şimdi bizi umursamayan bir kadın oldu. zamanla yıprandı herhalde. tabi bizim iyiliğimizi istiyordur ama bunu hep yanlış şekillerde yaptığı için sonuçları kötü oluyor. şu son günlerde en çok zoruma giden konu: annemin emeklilik sigortası var ödeyemiyorum dedi. ben de hesap numaranı söle otomatik ödeme ile benödeyeyim dedim. çok sevindi. gönderdi hesap numarasını. ben de o gün ilgilenemedim. 3 defa aradı hallettinn mi diye. halledemedim. sonraki gün de vaktim olmnadı derken birkaç gün sonra hallettim ama annem o sırada beni defalarca defalarca aradı. çok sıcak konuşuyor. ama amaç ödeme talimatını vermem. verdiğimi söyledim ve o günden sonra arayan soran YOK. işte bunu hazmedemiyorum. bu arada babam çalışıyor. aslında paraya ihtiyacı yok ama diğer kız kardeşimden de para alır gerekli gereksiz. iki kız kardeş de ev aldık borç altında eziliyoruz ama onlar bilseler de manevi olarak bile destek olmuyorlar. annemi anlayamıyorum. evlendiğim zamandan beri hep kayınvalidem annem gibi annem de kaynanam gibi davrandı bana.

sizlerin annelerine özeniyorum. sizin annenizin yaptığı patikleri işlemeleri hırka yelekleri yorganları nevresimleri benim oğluma annem değil kayınvalidem yaptı hep. BU İKİNCİ BEBEĞE DE İLKİ GİBİ YAPIYORDUR GİZLİ GİZLİ EMİNİM. doğuma da kayınvalidem gelecek zaten. önce eltimin doğumuna gidecek sonra da abana gelecek. evime gelince her işimiş yapar. yemeği hazırlar. ben okuldan gelince hemen önüme sofra kurar. sen çalışıyorsun açıkmışsındır diye. annem de bana gelince misafir gibi oturup yemek temizlik yapmnamı bekler. fıtrat böyle herhalde. bahane de ben başkasının evinde iş yapamıyorum elim ayağım dolanıyor.
ah ah
yani hakkını yemeyeyim benimki mesela istanbulda olduğu sürece ne zaman gitsem yemek hazırdı vs
ama bak kaynanam geldi kaç gün bizde kaldı yemek yaptı evi temizledi sğaolsun allah razı olsun şimdi haftada bir bidolu yemek yapıp gönderiyor ki yorulmayalım benimki hiç sormadı ki daha o kadar yoruluyosun yemeği temizliği ne yapıyorsun hiiiç

bi sokak üstümde ablam oturuyor onda da tık yok

ah ah
yani hakkını yemeyeyim benimki mesela istanbulda olduğu sürece ne zaman gitsem yemek hazırdı vs
ama bak kaynanam geldi kaç gün bizde kaldı yemek yaptı evi temizledi sğaolsun allah razı olsun şimdi haftada bir bidolu yemek yapıp gönderiyor ki yorulmayalım benimki hiç sormadı ki daha o kadar yoruluyosun yemeği temizliği ne yapıyorsun hiiiç

bi sokak üstümde ablam oturuyor onda da tık yok
benim anne de kayınvalide ve diğer akrabalar da hep uzaktalar. ama yakında olmalarındansa uzakta olmaları daha iyi diyorum şimdi. kardeşlerim ailem yakınımda olup da bana şu anki tavırlarını devam ettirselerdi kafayı yerdim herhalde.

Alıntıdır..

Pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

Back
X