2011 Aralık Anneleri

Kızlar bişi sorcam size, yaaaa bnm bebeğim uyuyo, 2 saat sonra hatta bazen 3-4 saat sonra uyandırmaya çalışıyoruz eşimle yapmadığımız şey kalmıyo uyanmıyo, esneyip esneyip devam ediyo, artk çareyi burnunu sıkmakta bulduk, burnunu sıkınca nefes alamayıp mecbur uyanıyo, normal mi bu ya?

Bir de uyanınınca hiç sakin durmuyo, hep ağlıyo gazı var diyoz gazı çıkınca meme veriyorum tekrar uyuyo, yani şöyle sakin sakin ağlamadan etrafına bakınmıyo, kucakta ya da yatırınca katiyyen durmuyo..ya uyuyacak ya emecek ya da ağlayacak, başka bi hali yok..

Sizinki de böyle mi?

Kızlar bişi sorcam size, yaaaa bnm bebeğim uyuyo, 2 saat sonra hatta bazen 3-4 saat sonra uyandırmaya çalışıyoruz eşimle yapmadığımız şey kalmıyo uyanmıyo, esneyip esneyip devam ediyo, artk çareyi burnunu sıkmakta bulduk, burnunu sıkınca nefes alamayıp mecbur uyanıyo, normal mi bu ya?

Bir de uyanınınca hiç sakin durmuyo, hep ağlıyo gazı var diyoz gazı çıkınca meme veriyorum tekrar uyuyo, yani şöyle sakin sakin ağlamadan etrafına bakınmıyo, kucakta ya da yatırınca katiyyen durmuyo..ya uyuyacak ya emecek ya da ağlayacak, başka bi hali yok..

Sizinki de böyle mi?

cnm şuan için normal benimkide ya uyuyor ya aglıyor ya emiyor:))daha cok küçükler öyle bakınmak için..

Sizinki de böyle mi?

eğlence istiyo demek ki ilgi gösterin,ohooo canımız cıktı bizim.açıyoruz müziği ve hoptiri hoptiri elimizde avutuyoruz bakınıyo o da. :)biz de 19 günlük olduk,her beslenmeden sonra kusmasak çok süper olcak da :( hele bugün resmen duş yaptım kusmukla!!!ve hala aranıyo hala aranıyo!!uykuya dalmalarımız bie problemli olmaya başladı.ilk 15 gün balayımız bitti :) kıyafet de değiştiremiyoruz öyle zırt pırt ,minik ıslaklıkları önemsemez oldum napimmm deli gibi aglıyo değişirken.:(

Cnm bnm bebiş de sürekli aranıyo, aralıksız 1 saat emiyo hiç çekmeden...kusma olayı yok bizde ama bende de göğüs uçlarım perişan oldu, bepanten ve lansinohu dönüşümlü sürüyorum ama 1 saat duruyo sonra tekrar sil emzir, çok fena cnm yanıyoooo.....

Bence kusma olayı çok emdiğinden, ağlaması da gazdan cnm, bnmkinin bir gazı vardı ilk günler, duysan koca adam sanırsın, sıcak su torbası aldık eşimle akşamları yatırmadan önce son kez emzirirken ayağının altına koyuyoruz ama uzun süre tutmuyoruz yanmasın diye, alıp tekrar koyuyoruz, o kadar iyi geldi ki ağlama krizlerinin bıraktı, ben emzirirken kucağımda teşirken pırt pırt, gark gark çıkartıyo kendisi...

Kendi ayağını da bebeğin ayağını da sıcak tut, faydası olur mutlaka..

Cnm emzik meselesine gelince ben vermedim şahsen, hiç içime sinmiyo bebişimin sahte bir memeyi gerçek sanıp emmesi :50:

canım benim ben de emziğe karşıydım ama dediğim gibi 15.günden sonra işler değişti. :) göğsümü emzik yaptı beyefendi.gün içinde değil de akşamları uykuya rahatça dalabilsin diye verdim artık.sıcak su torbası bende de var ama kullanmaya çekindim biraz da unuttum.iyi hatırlattın bi deniim bakim,belki faydası olur.

Sizinki de böyle mi?

canım bebişin daha çok minicik, zor uyanması normal.. ama kesinlikle 3-4 saati bırakma.. 2 .. 2 buçuk saat normal.. bize hastanede hatta yarım bir saatte emzirin demişlerdi ilk 1-2 hafta için
ilk zamanlar sarılık az da olsa var bebişlerde.. fazla uyuyunca kan şekeri düşer.. baygınlık moduna girebilir biz anlamasak ta..
şahsen ben çok çektim 2 hafta boyunca.. altını açmadan uyanmıyordu.. ıslak mendil değince ister istemez zar zor uyanıyordu..

kızlar öncelikle ALLAH analı babalı büyütsün evladlarınızı..:emir_bebek::nazar::nazar::nazar:.. inş ALLAHIM bu mutluluğu bizede nasip etsin..:16::16:. bizimde artık günlerimiz sayılı... sizler çooooktan çoğu şeyde tecrübe kazandınız bile benim ondan size sormak istediğim bi kaç şey olucak.... bilginizi paylaşırsanız çok sevinirim ...1.) göğüs pedi çok lazım olan bişeymi? muhakkak alalımmı?2.) hastabezi çantamıza koyalımmı? yoksa hastaneler verirmi?özel hstane benimki...3.)bebek doğduktan sonra günde kaç kez üstü değişiyor ne kadar takımı olmalı? yenidoğanın...4.) hastane için terlik nasıl bişey aldınız? ne tavsiye edersiniz?5.)sürekli bahsi geçen şu süt arttırıcı çay cidden işe yarıyormu?... malum kafamızda çok soru işareti var ilkkez anne olacağımız için....cvplarsanız çok sevinirim şimdiden çoook teşekkürler.... nolur bizede dua edin....

canım bende yazıyım
1-gogus pedı ılk baslarda lazım oluyor.sımdı bebek cok sık emdıgı ıcın sut akmıyor ustume ama ılk zamanlar cok emmedıgı ıcın sutler akabılıyor.al bulunsun.
2-hastabezını hastane verıyormu onu sor hastaneye ona gore al yada alma.bızım vermıslerdı hastaneden.bıttıgınde ıstıyordum verıyorlardı hastanedeyken 2 gun boyunca.
3-bence bebegıne bol esya al.cıtcıtlı bodyler ozellıkle uzun kollu olanlardan ve takımlar yada tulumlar al.banada cok cabuk buyuyorlar cok alma dedıler ama ben yınede bayagı aldım ona ragmen keske daha alsaymısım dıyorum.cunku cok cabuk kırlenıyor ustlerı ya kusarken yada bızımkı erkek altını alırken pipisi yaramazlık yapıp heryerını ıslatıyor:)) Rabbim bebeklerımıze saglık bızede kolaylık versın.bızımkı de gecelerı nobete dıkıyor bızı.gunduz uyuyor cok guzel gece saat bası mıyk mıyk aglıyor.inşallah 40 ından sonra duzelır bu durum.duzene gırer uykusu
4-hastane ıcın bır cıft hemsıre terlıgı bır cıftte normal onu acık terlıklerden aldım.ıkısıde ıyı bence.
5-evet caylar sutu arttırıyor ben milupanın cayını aldım ve bırde vitamalt aldım malt ıcecegı alkolsuz tabıkı.cok ıse yarıyor.hem ıcınde rezene falan oldugu ıcın gaz problemınede ıyı gelıyor.en azından benım gaz sorunumu cozuyor oyle olunca bebegede gaz gecmez dıye dusunuyorum.
hayırlı dogumlar .

Sizinki de böyle mi?

canım ılk hafta bebegının cok uyuması cok normal hep yasadık.emzırme zamanı gelıyordu.cocugu uyandıramıyorduk.ne burun sıkması o bıle ıse yaramıyordu.yada o an uyanıyordu ıkı sanıyede yıne dalıyordu.hemsıre ve dr.lar bır de ayak topuklarına hafıf masaj yap dedı ozamanda uyanıyorlar.tabı bu bırde sarılıgın habercısı olabılıyor.oyuzden uyusa bıle 2 saatte mutlaka bebegını emzır orla uyandırıp cunku emmezse sarılık olabılırler.bırde tabı senın sutunun gelmesı acısından 2 saatte mutlaka emzır dedı bana dr.um.bu haftadan sonra kendıne gelır bebegın.o uyandırma faslı cok zor yaa:)

Sizinki de böyle mi?

merhaba
bilmiyorum bebeğiniz kaç haftalık ama sarılık olayına dikaat edin.
yenidoğanlar çok uyur ama uyanması zorsa şekeri düşmüş olabilir yani yarı baygın olabilir buda sarılığı tetikler canım

merhaba arkadaşlar
8 aralıkda kızımı bekelrken n şükürler olsun 1 aralıkda bebeğim dünyaya geldi hamileliim sürüesince arada okuyordum sizleri daha önce hiç yazmamıştım.

malum bizimde bazı sıkıntılarımız
bazı arkadaşlar gazdan muzdarip benim bebğimde akşam saatlerinde 9 - 10 gibi başlıyor emziren anneler yediklerinize dikkat edin innanın çok farkediyor.

özellikle patlıcan bunu lütfen herkese söyleyin bigün patlıcan yemiştim çok masum gibi görünen patlıcan çocuğu resmen hasta ediyor. akşam bebeğim çığlık çığlıkdı.7ertesdi gün arkadaşıma anlattım patlıcanmı yedin dedi aynı şey onunda başına gelmiş doktorluk olmuşlar.doktor ne yedin patlıcan fslsnmı yedin demiş.

ayrıca muz portakal soğuk süt ve bildiğiniz gibi soğan bulgur benzeri çok gaz yapıyor.
kimyon yiyin ağzınıza atın üstüne 1 bardak su

bu aralar bebeğiniz burnu tıkanık olabiklir bizimde oldu okyanus suyunu sıkıyordum fayda etmiyordu bugün aspratör aldık deniz suyunu sıktıktan sonra yapıyorum onunda çok faydasını gördüm yavrumun burnu açıldı rahat uyudu.

bebiğim mantar pişik oldu ne kullandıysak geçmedibugünlerde biraz geçti gibi.

geceleri çocuğumun altını 2-3 saate bir değiştiryordum bugün hemşire ablamız kaka yapımı gittikçe azalacak altına kenardan bak kaka yapmamaışsa idrara bez değiştirme geceleri dedi çünküğ öözell,kle kızlarda idrar yolu enfeksiyonu buyüzden çok ömür boyu tekrar eder dedi.

ve kusma malesef çözümünü bulamamdığm yavrumuda çok rahatsız eden konu .uyurken bile çocuğumu uyandırıyor ık bık yapıyor yavrum miğdesi buruluyor uyanıyor kusuyor.
kusan bebeğe bakmak gerçekten zormuş

çaresini bulan varmı*

merhaba arkadaşlar
8 aralıkda kızımı bekelrken n şükürler olsun 1 aralıkda bebeğim dünyaya geldi hamileliim sürüesince arada okuyordum sizleri daha önce hiç yazmamıştım.

malum bizimde bazı sıkıntılarımız
bazı arkadaşlar gazdan muzdarip benim bebğimde akşam saatlerinde 9 - 10 gibi başlıyor emziren anneler yediklerinize dikkat edin innanın çok farkediyor.

özellikle patlıcan bunu lütfen herkese söyleyin bigün patlıcan yemiştim çok masum gibi görünen patlıcan çocuğu resmen hasta ediyor. akşam bebeğim çığlık çığlıkdı.7ertesdi gün arkadaşıma anlattım patlıcanmı yedin dedi aynı şey onunda başına gelmiş doktorluk olmuşlar.doktor ne yedin patlıcan fslsnmı yedin demiş.

ayrıca muz portakal soğuk süt ve bildiğiniz gibi soğan bulgur benzeri çok gaz yapıyor.
kimyon yiyin ağzınıza atın üstüne 1 bardak su

bu aralar bebeğiniz burnu tıkanık olabiklir bizimde oldu okyanus suyunu sıkıyordum fayda etmiyordu bugün aspratör aldık deniz suyunu sıktıktan sonra yapıyorum onunda çok faydasını gördüm yavrumun burnu açıldı rahat uyudu.

bebiğim mantar pişik oldu ne kullandıysak geçmedibugünlerde biraz geçti gibi.

geceleri çocuğumun altını 2-3 saate bir değiştiryordum bugün hemşire ablamız kaka yapımı gittikçe azalacak altına kenardan bak kaka yapmamaışsa idrara bez değiştirme geceleri dedi çünküğ öözell,kle kızlarda idrar yolu enfeksiyonu buyüzden çok ömür boyu tekrar eder dedi.

ve kusma malesef çözümünü bulamamdığm yavrumuda çok rahatsız eden konu .uyurken bile çocuğumu uyandırıyor ık bık yapıyor yavrum miğdesi buruluyor uyanıyor kusuyor.
kusan bebeğe bakmak gerçekten zormuş

çaresini bulan varmı*

nasıl yanı ıdrarrını degıstırmessk pişmezmıs bebiş olmazmı pişik hem ne alak pek anlamadım walla

Arkadaşlar göğüslerim harap oldu, kanıyo artk yaaa...ne bepanten ne de lansinoh fayda etmiyo...sizin durumlar nasıl?

canım ben hamılelıgım boyunca hıc bı krem kullanmadım dogum yaptıgımda soganı koydum gogusumu sildim sınra onu emzırdım bebegımı sonra zeytinyagı sürdüm ınan hem yumusak tuutu hemde acı hissetmedım suan bıle dustan cıktıktan snra hemen suruyorum bebegı emzırcegımde siliyorum yumusak tutuyor acıda hissetmıyorum

merhabalar dün tam 1 aylık olduk benimde göğüslerim çok kötü yara oldu hemde ilkgünden hastanedeki hemşire bana nisavit isimli kıremi önerdi bitkiselmiş emzirirken silmeyede gerek kalmıyomuş ben kullandım faydasını gördüm

Son düzenleme:
:D herkes bebekleriyle uğraşmaktan buralara uğrayamaz olmuş :D bende anlatayım olan bitenleri 5Ocak normal doğum diyorlardı sonra 1. sezeryan diye ya aralık 29 yada 2 ocak annesi olacaktım.. sonra bebek büyük diye 27 aralık olsun dedi doktor ama oğlumuz dayanamadı 24 Aralık gece 2 de suyum geldi apar topar hastaneye koştuk sabah 3 de doğdu. biz hastanede pek duramadık kızım yüzünden ayrı kalmamızı pek istemedi eşimde kızımın hastanede bizimle kalmasını istemedi. 1 gün kaldık hastanede çıktık.. 2 gün sonra kontrole gittiğimizde oğlumun sarılığı yüksek çıktı fototerapi tedavisi için başka hastaneye gittik 1 gece kaldık sonra hergün kontrol edilmesi gerektiği için hergün hastaneye gittik test yaptırdık 3.kontrolde tekrar yüksek çıktı tekrar 4 saat fototerpi uygulandı 2 gün sonra tekrar test istendi. sonunda düşük çıktı ve kurtulduk sarılıktan ama hastaneden kurtulamadık 3 gün sonra eko çektirmemiz gerekti üfürümü olabilir diye tahminler doğru çıktı üfürümü varmış.. bir yandan hastanelerle uğraştım bir yandan kızım isyan etmeye başladı ben artık kardeşimi sevmiyorum onun yüzünden hstaneye gitmek zorunda kalıorsunuz dedi onun gönlünü yapmaya çalıştık. tam bitti evde rahat rahat dinlenecem derken evle ilgilenecek kişi olmadığı için ev işleri bana kaldı. bu haftada kayınvalidem geldi yaylaya gidecekmiş hafta sonu diye kuran okutalım diye tutturdu onun hazırlığının stresi var ama bu sefer kimse kusura bakmasın hiç bir işe dokunmaycam dinlenecem dikişlerim karnım belim ağrıyor bebek gazı bakımı emzirmesi kızımla ilgilenecem derken bütün işleri kayınvalideme yığacam başka çarem yok zaten onlara anca yetişiyorum birde daha 40 ı olmadan ben tam dinlemeden kayınvalidemin çevresine ziyafet veremem kendi çevresine kendi hazırlık yapsın dimi ama.. :) öptüm hepinizi..

nasıl yanı ıdrarrını degıstırmessk pişmezmıs bebiş olmazmı pişik hem ne alak pek anlamadım walla

canım ben hamılelıgım boyunca hıc bı krem kullanmadım dogum yaptıgımda soganı koydum gogusumu sildim sınra onu emzırdım bebegımı sonra zeytinyagı sürdüm ınan hem yumusak tuutu hemde acı hissetmedım suan bıle dustan cıktıktan snra hemen suruyorum bebegı emzırcegımde siliyorum yumusak tutuyor acıda hissetmıyorum

cnm soğanı soyup kesip direk koycam sonra da silcem ve zeytinyağı sürcem de mi....hemen deneyim, ama şimdi yara bere içinde, soğan yakar mı acaba?

slmlar kızlar.. bebişler ve sizler iyisinizdir inşallah.. oğlumu emzirdim yatırdım bende bakım dedim buraya..

çehregül cnm, doktorum bana garmastan pomad diye bir krem ismi verdi ondan aldım.. benim ilk 1 hafta göğüslerim çok fena oldu.. acısından delirdim. bu kremi kullandım işte yumuşattı ve acı hissini en aza indirdi.. şimdilerde çok sık kullanmazsamda ara ara kullanıyorum yine..

kızlar gogus kremı suruyorsunuz da onun sılınmemesı ıcın gogus kalkanı kullanıyormusunuz?ben lansınoh kullanıyorum.ve hemen gogus kalkanını koyuyorum o kremın sılınmesını onluyor.ve gogusun onarılmasını saglıyor.bende de yarıklar oldu cunku benım mınıgım damaklarıyla ısırıyor gogsumu ılk etapta sonradan normal emmeye gecıyor ama ılk boyle tuttugu ıcın mahvoldu goguslerım.ama kalkan ve kremle 1-2 saatte kendıne gelıyor.tavsıye ederım.

merhabalar..
hamileliğim çok zor ve ağrılı geçtiğinden çok oturamıyordum ve buraya pek yazamamıştım.Tüm annelerin bebekleri hayırlı ömürlü olsun.Allah analı babalı büyütsün.
Ben de 19 aralıkta doğum yaptım.İlk bebeğimde göğüslerim çok yara olmuştu çok çekmiştim.Sonradan tahin yağının yarayı önlediğini,geçirdiğini söylediler.Tahini yağ süzgecine koyup beklettim.Yağı altına sızıyor.Süzülen yağı sürdüm göğüs uçlarıma ve hiç bi şekilde yara olmadı.Krem kullanmıştım öncekinde hiç bi işe yaramamıştı.Bun da hiç krem falan kullanmadım.Belki faydası olur..

ilk 2 cocugumda benimde dogum sonrası gögüslerim cok fena yara olmuştu ellerimi ısıra ısıra emziyordum acısından..bu hamıleliğimde son aylarında hergün düzenli kremledim ondanmdır bilmem ama bu sefer hiç yara olmadı sizler kremlemişmiydiniz ona ragmen mi yara oldu gögüs uclarınız??

benim yaralarımda çok kötü oldu.doğumdan önce söylenen bütün önlemleri almama rağmen.denemediğim bir tek soğan kaldı.artık acısından dişlerimin arasına havlu koyup emzirmeye başlayınca doktora gittim.yaralarımın cok acıldığını sağarak gögüsleri dinlendirmem gerektiğini söyledi.biri cok acımıyor onunla emzırıyorum kızımı ama dığerini sağarak dinlendiriyorum.iki hafta olmak uzere daha yenı yara kapanıyor.ayrıca zeytınyagını acılmıs yaralara surmemem gerektıgını soyledı doktor,yumsattığı ıcın iyileşmesini geciktiriyormu.onun yerıne alkolle pansuman yap kurutsun demıstı.ama yara değilse önlem için sürülebilirmiş

Back
X