2011 Aralık Anneleri

canim ebenin dedikleri cok dogru benim ebemde oyle dedi.onlar bebek ama sonucda insanlar bizler geceleri yiyormuyuz hicccc(ben haric)mideleri gece dinleniyor ve gece buyuyorlar bebekler buyuduklerini hissettikleri icinde gece cok mizmiz oluyorlar.sen ebenin sozunu dinleeeeeeee

evt bende doktora sordum bugun nekadar uzun uyursa sut okadar kilo yaptirirmis buyumeleri icin uyku cok iyimis anne sutuyle esdegermis uyku bebislerde

herkese selam.
uzun bir ara verdim, uğrayamadım. o sebeple özet geçeceğim.
doğumdan sonra bugün tam 37. günümüz. çok şükür gazımız da uykumuz da düzene giriyor. beslenme saatlerini oğlum kendi ayarlıyor. Utku'cuk çok kolay bir bebek şimdilik, ileride nasıl olur bilemem henüz :))

slm kızlar buraya yazmayalı epey olmuş..çehregul sen baya yazmıssın burdan bız artık faceden görüşüyoruz kızlarla..buralar bomboş kımse kalmamış...neyse keyıfler nasıl bakalım herşey yolundamı?bebekler nasıllar :)

slm kızlar buraya yazmayalı epey olmuş..çehregul sen baya yazmıssın burdan bız artık faceden görüşüyoruz kızlarla..buralar bomboş kımse kalmamış...neyse keyıfler nasıl bakalım herşey yolundamı?bebekler nasıllar :)

yes canim face hem ii hem kotu. tamam iletisim halinde olmak super. ceplerden falan da giriyoruz oturdugumuz yerden. e gecmise bakmak da kolay..

amaaaa gelgelelim burdaki paylastiklarimiz, gecen 9 ay boyunca yasadiklarimiz falan hepsine haksizlik yapiyormusum gibi geliyor nedense. ya da 2 aylik bi bebek annesi olarak hala lohusa miyim neyim nedir bu duygusallik anlayamadim. gerci benimki duygusallik diiil de gecmise gereksiz asiri vefa oluyo biraz..

bebikom iyi sukur. yarin 60 gun oluyor bebikoya kavusali. simdilik iyi sukur sagligimiz. sadece biraz huzursuz ve memnun etmesi zor bi bebek eren. kendi kendine durma bakinma gibi bi durumu olmuyor genelde. uykulardan suratsiz uyaniyoruz cogunlukla. neden mutsuz bilmiyorum ama suratinda surekli ayni catik kasli ifade. benim agresif karakterim mi yansidi nedir ogluma. halbuki ne cok dua etmistim hamileyken bana degil babasina benzesin diye.

simdilerde ufak tefek aaauuoowww sesleri cikariyor. oyle olunca yuzu de bi anda aydinlaniyor. catik kaslari geriliyor, yuzunde belli belirsiz bi heyecan. biz de onunla konusup karsilik vermeye calisiyoruz.

uyumayi beceremiyor bir de kendi kendine. ayakta salliyorum uykusu gelip huzursuzlanmaya baslayinca. genelde yatagina koyarken ya da emzigini dusurunce uyaniyor sonrasi biraz sancili oluyor. yeniden uykuya donmek konusunda coook basarisiz ama ogrenecek zamanla diye dusunuyorum. moro refleksi denen sey yavas yavas kaybolmaya baslarsa uykumuzu bolen o irkilmelerden ve duzensiz nefes alislardan da kurtulacagiz insallah.

40 dediler geldi simdi 3 ayi bekliyoruz yeni bir donum noktasi olsun diye. bazen dusunuyorum daaa; insallah bir sonraki donum noktasini beklerken o anin guzellikelrini kacirmiyorumdur diye.. sanirim o gunu bekle bu gunu bekle sunu yapsin daha kolay olacak derken derken bu gunun guzelliklerini atliyorum. bu psikolojiden acilen kurtulmam lazim.. bu konuda tavsiyesi olan varsa avil taraindan paylasimlarini bekliyorum..

o göğüs kalkanı dediğiniz şeyi bugün ebebekte gördüm 33 tlydi kıyıp da alamadım alsamıydım yoksa ya offf resmen sol memeyi vercem diye ödüm kopuyo bi 2-3 dk tereddüüt ediyorum memeyi vermeden ayyyy

cnm eşim eczaneye sormuş 17 lira demişler bi çift göğüs kalkanına...markasını bilimiyorum...bzn eczaneler bebek mağazalarından daha uygun oluyolar.

Cnm faceden de yazıyorum ama burayı da takip ediyorum ara ara...bnm göğüs ucu dışında herşey yolunda...emzirmek kabusum oldu artk :43:

bugun sorayim ben emzirme konusunda pes etmek uzereyim yardim edin cok aciyolar her yolu denedim ama benimki cok sikiyo azinda uzatiyo mememi o dahada hasat olmasinii sagliyo ne krm kaldi nede bitkisel yollar herseyi denedim yok yok 35 gunluk olduk ilk gunkinden daha beter aciyor dirsegim sizliyor kalbim agriyor aciya artik her pozisyonu denedim herseyi denedim kahve yerini azina teptim yok yok gecmiyor durduk yere gogsum yaniyor suanda bile yaniyor kiyafet deysin istemiyorum ustune heryeri ucu deil heryeri yaniyor cok fenayim emzirmekten vazgecmek istiyorum pes etmek uzereyim ne yapcam ben yardim edin cok kotuyum sagipta versem sutum azalirmi

canım gogus kalkanı ya da silikon göğüs ucu kullanmayı denedın mı çok işe yarıyor benım yaralarım o sekılde gecmıstı nemlı ve kremli tutman gerek kuru kuru emzirdikce daha cok yara olur , çok gecmiş olsun ..

canım gogus kalkanı ya da silikon göğüs ucu kullanmayı denedın mı çok işe yarıyor benım yaralarım o sekılde gecmıstı nemlı ve kremli tutman gerek kuru kuru emzirdikce daha cok yara olur , çok gecmiş olsun ..

cnm doktora gittim iltihablanmis sut yollari antibiyotik aliyorum bide ozel krem 3 gun cok rahatladim simdi tekrar basa dondum sagipta verdim 1 gun ertesi gun dayanamadim emzirmeye basladim gene yanmalar meme ucunda yaralar azmaya basladi sagipta vermeyi dusunuyorum artik haftaya bi kez daha doktora gidicem ona gore eczaneden guzel pompa kralicam int arastiriorum ama bi turlu bulamiyorum ben bebegime kac cc anne sutu vericem ki her ogunde yaa bi turlu bulamadim bileniniz varmi acaba

selamlar kızlar... fırsat buldukça oğluşumdan gelip bakıorum buralara.. canım çok sıtkın. oğlumun ağzında pamukçuk oluşmuş, sizlerde böyle bir sorunla karşılaştınız mı? 2 hafta önce kontrolümüz vardı doktor söyledi pamukçuk oluşmuş diye.. yani o kontrol olmasa haberim olmuycaktı. agzını dilini felan temizliyorum ama zor temizleniyor ağlıyor içim gidiyor yaa.. bilgisi olan varsa acill cevap yazsıınn.. nasıl temizlene bilir?????????????

Bnm ilk günden itibaren başladı hala devam ediyo, 20 gün oldu geçmedi...seninki geçmiş ne güzel....özel bişi yaptın mı

biz de arkadaşımla gezinirken gördük başlığı.

göğüs ucunuz yara olduysa çok dikkat edin. emziriken canınız aciyorsa kelebek koruyucu takın. baska markalarda da var sanırım, ben aventinkini kullandım. bebek hem teninizin kokusunu alıyor hem de emmeye devam ediyor. silikon başlığı takmadan sterilize ediyorsunuz, bebegin agzina girmesinde sakınca olmuyor. bebek buna da alismiyor zaten.

emzirdikten sonra da kalkanları takıyorsunuz. aventte hava aldıran ve aldırmayan 2 kalkan seti cikiyor paketten. emzirme bittikten sonra kendi gogus sutunuzu memenize surup ustune hava aldıran kalkanı takın. o kadar rahat ediyorsunuz ki. gogusler boylece kuruyor ve camasıra vsye degmedigi icin de cok rahat ediyorsunuz. havalı kalkanda biriken sut kesinlikle bebege verilmiyor bu arada.

kelebek uc ve kalkan inanılmaz iki urun. ben onların sayesinde emzirmeye devam edebildim. yoksa o acıya nasıl katlanırdım bilmiyorum.

selamlar kızlar... fırsat buldukça oğluşumdan gelip bakıorum buralara.. canım çok sıtkın. oğlumun ağzında pamukçuk oluşmuş, sizlerde böyle bir sorunla karşılaştınız mı? 2 hafta önce kontrolümüz vardı doktor söyledi pamukçuk oluşmuş diye.. yani o kontrol olmasa haberim olmuycaktı. agzını dilini felan temizliyorum ama zor temizleniyor ağlıyor içim gidiyor yaa.. bilgisi olan varsa acill cevap yazsıınn.. nasıl temizlene bilir?????????????

karbonatli suyu gogus uclarina surup emzirince geciyormus. Bide temiz bezle agzina surebilirsin. Agzinda pamukcuk olursa emmezmis acisindan bir fincana bir cay kasigi ilik suya cnm gecmis olsun

karbonatli suyu gogus uclarina surup emzirince geciyormus. Bide temiz bezle agzina surebilirsin. Agzinda pamukcuk olursa emmezmis acisindan bir fincana bir cay kasigi ilik suya cnm gecmis olsun

efee
oliyim ben kizz cok fenayim sen nassin memisler cok fena hala gecmedi antibiyotik neyin kullaniyom hala gecmiy netcem benn sagarak besleeme basladim biboronla verince cocuk acikli bakiyo sanki terketmis beni sevmiy gibi cok uuzuluyom yaa dun agladim emzirirkene acidan annem birak artik kendine aci cektiriyosun dedi sag dedi of offffff dayanirim sandim emzirirkene baska seyler dusundum hatta memem aciyinca dedim ormanda geziyorum ay ayagima tiken batti aciyooooooo diye bagirdim ama buda fayda etmiyyy yaaaaaaaaaaaaa:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::25::25::25::25::25::25::25::25::25:

çook tşkler cnm.. dün bir güzel temizledim iyice dilini ama tam hepsi cıkmadı kıyamadım.. artık hergün detaylı temizlerim dilini..

efee
oliyim ben kizz cok fenayim sen nassin memisler cok fena hala gecmedi antibiyotik neyin kullaniyom hala gecmiy netcem benn sagarak besleeme basladim biboronla verince cocuk acikli bakiyo sanki terketmis beni sevmiy gibi cok uuzuluyom yaa dun agladim emzirirkene acidan annem birak artik kendine aci cektiriyosun dedi sag dedi of offffff dayanirim sandim emzirirkene baska seyler dusundum hatta memem aciyinca dedim ormanda geziyorum ay ayagima tiken batti aciyooooooo diye bagirdim ama buda fayda etmiyyy yaaaaaaaaaaaaa:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::25::25::25::25::25::25::25::25::25:

walla cnm benm sol gogus ve sag birlikte yara oldu resmn meme basinin kenarlari yarildi iltihp geldi birinden sag daha az aciyo diee emzirdm solu sagdim sonra sag yara oldu sol azck gecti solu emzirdm sag tarrafi sagdim simdi sag iyilesti sol saagarken bilee kanioo:43::43::43: biri emiliyo biri bibern bide sutum cok yok gunde 2 defaa mama yiyoo:43: ins gecer cnmm memislerr korkma inss 3 gun emzirmmedn sag iyilessin az emzir ilk basta almaya bilir memeyi ac birk azcik mecbr emer bide medelanin gogus kalkani ile emzirdim ben ise yario yine aacio ama en azindn az

walla cnm benm sol gogus ve sag birlikte yara oldu resmn meme basinin kenarlari yarildi iltihp geldi birinden sag daha az aciyo diee emzirdm solu sagdim sonra sag yara oldu sol azck gecti solu emzirdm sag tarrafi sagdim simdi sag iyilesti sol saagarken bilee kanioo:43::43::43: biri emiliyo biri bibern bide sutum cok yok gunde 2 defaa mama yiyoo:43: ins gecer cnmm memislerr korkma inss 3 gun emzirmmedn sag iyilessin az emzir ilk basta almaya bilir memeyi ac birk azcik mecbr emer bide medelanin gogus kalkani ile emzirdim ben ise yario yine aacio ama en azindn az

ben elektirikli pompa kraladim simdi sagiyordum dun vermedim meme hep siseden icti bu sabah almadi beni ama ac biraktim 5 saat sonra yapisti siyirdi iycre ama memisler gene sisliy cok fena sanirim sagarak vermeye basliycam 1 2 hafta daha deniycem eger gecmezse sagmaya baslicam ebe geldi eve oglusum 5 klo 300 gram olmus az geldi gozume 41 gunluk olduk cok hareketli emerkene ne el ne ayak duruyo valla geceleri cok guzel uyuyo 5 saatte bi kalkiyo oda gecede 1 kere kalkiyo bidaha 9 da kalkiyo ebe super dedi uyumasi cok harika dedi ama gulmuyo daha bize yaa off mememde apse oldu dun sagarkene sari su bosaldi mememden igrenc bisi kokuyordu sonra rahatladi bakalim neler olcak mme uclarimin sut gelen delikleri beyaz oldu pamukcuk gibi yaa

gecmis olsun cnmmm inss hergn temizle gogusnude sil o suyla ins faydasni gorursn

inşallah canm bakalım umarım hemen geçerde kuzumu rahatsız etmez.. sen ve bir kaç arkadaşım daha söyledi gögsümüde o suyla silmemi ve bende artık öyle yapıyorum.

ben elektirikli pompa kraladim simdi sagiyordum dun vermedim meme hep siseden icti bu sabah almadi beni ama ac biraktim 5 saat sonra yapisti siyirdi iycre ama memisler gene sisliy cok fena sanirim sagarak vermeye basliycam 1 2 hafta daha deniycem eger gecmezse sagmaya baslicam ebe geldi eve oglusum 5 klo 300 gram olmus az geldi gozume 41 gunluk olduk cok hareketli emerkene ne el ne ayak duruyo valla geceleri cok guzel uyuyo 5 saatte bi kalkiyo oda gecede 1 kere kalkiyo bidaha 9 da kalkiyo ebe super dedi uyumasi cok harika dedi ama gulmuyo daha bize yaa off mememde apse oldu dun sagarkene sari su bosaldi mememden igrenc bisi kokuyordu sonra rahatladi bakalim neler olcak mme uclarimin sut gelen delikleri beyaz oldu pamukcuk gibi yaa

canım geçmiş olsun.. elektrikli pompanın markası nedir acaba..
eşim bana kraft almıştı, ilk zamanlar memnun olduğumu sanıyordum ama sonra fark ettim ki oğlum daha iyi çekiyor pompadan.. oğlum çekince birkaç delikten birden geliyor süt.. pompa ise tek delikten bazen damla damla çekiyordu.. bende bıraktım onu.. şimdi mama veriyorum 4 saatte aralarda da emziriyorum..
sana gelince.. sarı su boşaldı demişsin.. bir de pamukçuk gibi.. bu demek ki içerde süt kalmış önceden ve kurumuş.. şimdi parça parça geliyor.. güzelce sağmaya devam et bitanem...
kısA zamanda iyileşir memişlerin inşallah..
benimde göğüs uçlarım yine başladı yanmaya.. pompayı bırakınca oldu sanırım.. daha sık emziriyorum ya artık ondan.. bir de oğlum maşallah vakum makinası gibi çekiyor..
bir de lastik gibi çekiştiriyor bazen .. krem kullanacak oluyorum unutuyorum emzirdikten sonra..
sonumuz hayrola

canım geçmiş olsun.. elektrikli pompanın markası nedir acaba..
eşim bana kraft almıştı, ilk zamanlar memnun olduğumu sanıyordum ama sonra fark ettim ki oğlum daha iyi çekiyor pompadan.. oğlum çekince birkaç delikten birden geliyor süt.. pompa ise tek delikten bazen damla damla çekiyordu.. bende bıraktım onu.. şimdi mama veriyorum 4 saatte aralarda da emziriyorum..
sana gelince.. sarı su boşaldı demişsin.. bir de pamukçuk gibi.. bu demek ki içerde süt kalmış önceden ve kurumuş.. şimdi parça parça geliyor.. güzelce sağmaya devam et bitanem...
kısA zamanda iyileşir memişlerin inşallah..
benimde göğüs uçlarım yine başladı yanmaya.. pompayı bırakınca oldu sanırım.. daha sık emziriyorum ya artık ondan.. bir de oğlum maşallah vakum makinası gibi çekiyor..
bir de lastik gibi çekiştiriyor bazen .. krem kullanacak oluyorum unutuyorum emzirdikten sonra..
sonumuz hayrola

cnm medela diye bi marka koca alet kiraladim ben hastane makinasi gibi cekim gucu cok guzel acilmaya basladi gogsum bazen 2 delikten bazen 4 bazen tek delikten geliyo baslarda 20 cc cikariyordum simdi 60 ladara yukseldi 3 saatte bir sagarsam 40 cc cikiyor 5 saat olursa 60 ama dier gogsumden nezaman sagsam 100 civari massallahi var memelerime butun kiramleri kullandim antibiyotik dahi kullandim hap 500 mg hemde yok banamisin demiyo goguslerimun uclari kara dud gibi morardi anneme diyom guluyo bana kara dud gibi deinde nasil olur diyo bende en sonunda dedim morgta insan morarirya dedim etleri dokulur ayni oyle curucek kopcak dedim oda kiyamiyo sag ver 6 ay sonra bakarsin ek gidalara geccen nasilsa birak diyo mamayla besle diyo ustume gelse fena olcam esimde saolsun cok yardimci oluyo ama sol gogsumu sagarkene piskolojim bozuluyo

Back
X