2011 Aralık Anneleri

ben çektirmek zorundayım. 20 lik diş çürümüş 1 haftadır doğru düzgün uyuyamadım :( malesef antibiyotik bile kullanıyorum. inşallah bugün çekilecek ve kurtulacağım :))

diş ağrısı çok zor ya,ben de çok çektim,2 dişim yok,3 ü dolgu,ön dişler de dolgu var,nene olduk bu yaşta ya,hamilelik öncesi hepsini hallettim,sonra uğraşmayayım diye,ama kanal tedavisi olan bazen koku yapıyo,bazen kanıyo,bazen de geri geçiyo,iyi bakmaya çalışıyom,gittiği yere kadar,sonunda bana da çektirmek gözüküyo:59::59:

bizde de aynı eşim müthiş bi sözelci,ama sayısalı çok kötü:52: inşallah bebikim matematik konusunda annecine çekerr:46:

yav zeka derken bu anlamdamı olumlu oluyo:44::44:ben şey diye düşünüyorum hani kıvrak zeka pratik zeka hızlı düşünebilen gibi :26::26: bu açıdan tamam benden alırsa yaşadı bende sayısalcıyım zaten okul zamanı bizim gibi ünv mezunu olanların çocukları daha şanslı oluyo veya lise mezunları bence daha faydalı olabiliyolar bu açıdan:61:

pokım her bebek bır dıs goturur dıyor eskıler

ben bakmaya calısıyorum dıslerıme ama macun mıdemı bulandırıyor bazn

bol bol kalsıyum alsak sorun olmaz dıımi

ah bı de kadın dogum uzamnı olsaydı sımdı armazıda kacardı ıkı gune herhalde :1:

daha ne isterim ki :66::66:tıpkı babasına benzesin istiyorum ama tabi ben daha güzelimde :17::17:babamıza jest yapalım dimi:9::9:zeka bendense tamamdır şimdiden korkmam zehir gibi olcak demek :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:hahaha babamız duymasın gene der ne kadar mütavazisin diye:27::27:

Tmm üniversitede eşime matematiği ben öğretmişdimde geçmişdi. Çocuk zekasını benden alsın. Ama hatırlama ve uyanıklıkta hiç iyi değilim onuda babasından alsın. Yoksa benim gibi saf zekilerden olur.:1:
Vucut yapısı babanında benimde uzun boyludur. Ama benim soyuma çekerse bizde hiç kısa boylu yok. Ancak eşimin soyuna çekerse halaları, babaannesi felan kısa hep. Umarım boyu benim soyuma çeker.
:52:sahi bizim vucut yapımız eşimle çok tezat. Onlarda basen var epey. bizde basen sıfır göbek olur genelde. Yani göbişi babası gibi baseni benim gibi az olursa tamamdır. Tövbe tövbe. sanki sipariş veriyoruz yaa. Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlat versin.

abowwwwww ciddimi yaaa:66::66::66::66:sayın pokim doktorum gebelikte diş bakımı nasıl olmalı :27:

:1: dişlerimizi günde iki defa mutlaka fırçalıyoruz özellikle gece yatmadan önce.istifra çok ediyorsak ondan sonra mutlaka ağzımızı çalkalıyoruz çünkü ağız PH sı düştüğü için çürüğe uygun ortam hazırlanmış oluyor.hamilelikte hormanlar etkilediği için diş eti kanamaları ve dişeti büymeleri olabiliyor özellikle ilerleyen dönemde bunlar gözlemlemeli ve mutlaka bi dişhekmimine gitmeliyzi arkadaşlar:34:

Tmm üniversitede eşime matematiği ben öğretmişdimde geçmişdi. Çocuk zekasını benden alsın. Ama hatırlama ve uyanıklıkta hiç iyi değilim onuda babasından alsın. Yoksa benim gibi saf zekilerden olur.:1:
Vucut yapısı babanında benimde uzun boyludur. Ama benim soyuma çekerse bizde hiç kısa boylu yok. Ancak eşimin soyuna çekerse halaları, babaannesi felan kısa hep. Umarım boyu benim soyuma çeker.
:52:sahi bizim vucut yapımız eşimle çok tezat. Onlarda basen var epey. bizde basen sıfır göbek olur genelde. Yani göbişi babası gibi baseni benim gibi az olursa tamamdır. Tövbe tövbe. sanki sipariş veriyoruz yaa. Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlat versin.

aminnnnnnnnnnnnn

:1: dişlerimizi günde iki defa mutlaka fırçalıyoruz özellikle gece yatmadan önce.istifra çok ediyorsak ondan sonra mutlaka ağzımızı çalkalıyoruz çünkü ağız PH sı düştüğü için çürüğe uygun ortam hazırlanmış oluyor.hamilelikte hormanlar etkilediği için diş eti kanamaları ve dişeti büymeleri olabiliyor özellikle ilerleyen dönemde bunlar gözlemlemeli ve mutlaka bi dişhekmimine gitmeliyzi arkadaşlar:34:

ayyyy canım benimmm çok sağoll:69::69::69:ya böyle hep doktorlarla resmi oluyoruzya nasıl samimi geldin bana şimdi:9::9:

pokım her bebek bır dıs goturur dıyor eskıler

ben bakmaya calısıyorum dıslerıme ama macun mıdemı bulandırıyor bazn

bol bol kalsıyum alsak sorun olmaz dıımi

ah bı de kadın dogum uzamnı olsaydı sımdı armazıda kacardı ıkı gune herhalde :1:

sumakcım fırça mide bulandırıyor özellikle arka dişlerde ama yine de mutlaka fırçalayalım çünkü kalsiyum fırçalma kadar etkili olamıyor malesef:59: en azından özellikle tatlıdan sonra ağzımızı çalkalayalım.

Kııızzzlaaaaaaaaaaarrrr yarın 11.e doğumevinde bi doktordan randevu aldım, ilaç yazdırmaya gidecem, gitmişken minnakımı da görecem inşallah :49: çok heyecanlandım şimdiden, inşallah sağlıklı sıhhatlidir bebeğim, kalbisi de atıyodur hala inşallah :69:

evet hele küçükken bi azı dişim vardı,öyle bi çürümüşki,uyşturdular ama azı olduğundan mu,köklü olduğundan mı,bilmiyom,1 doktor bi yardımcısı çöktü üstüme,suratsız bi adam,içeri girince elinde kerpeten hangisini çekecem diyo hemen,neyse ben bağırıyom,daha 10-12 yaşındayım,sus çarparım ağzının üstüne,adam mı öldürüyoz diyo,diş un ufak olmuş,aldıklarını diime koyuyo edepsiz,yanındaki adam topluyo,neyse çekildi,kapıya çıktım,ben ağlıyom,koridordaki herkes sapsarı olmuş,eve gittim,baktım ki,diş etim param parça,damak yarılmış,kökü duruyo hala,2 ay da anca iyileşti o diş eti sonra da kökü için ayrı gittim,şimdi orası kocaman bi boşluk:50::50::50:

evet hele küçükken bi azı dişim vardı,öyle bi çürümüşki,uyşturdular ama azı olduğundan mu,köklü olduğundan mı,bilmiyom,1 doktor bi yardımcısı çöktü üstüme,suratsız bi adam,içeri girince elinde kerpeten hangisini çekecem diyo hemen,neyse ben bağırıyom,daha 10-12 yaşındayım,sus çarparım ağzının üstüne,adam mı öldürüyoz diyo,diş un ufak olmuş,aldıklarını diime koyuyo edepsiz,yanındaki adam topluyo,neyse çekildi,kapıya çıktım,ben ağlıyom,koridordaki herkes sapsarı olmuş,eve gittim,baktım ki,diş etim param parça,damak yarılmış,kökü duruyo hala,2 ay da anca iyileşti o diş eti sonra da kökü için ayrı gittim,şimdi orası kocaman bi boşluk:50::50::50:

ay canım geçmiş olsun bi çocuk için çok çok kötü bi deneyim gerçekten o nasıl bi yaklaşımmış öyle.çocuklara özellikle ilgili davranıyoruz biz.

Ah canım beniiiiiiiiiiiiiim :70: geçmiş olsun yaa neler çektirmişler sana öyleeeeee :26:

ay canım geçmiş olsun bi çocuk için çok çok kötü bi deneyim gerçekten o nasıl bi yaklaşımmış öyle.çocuklara özellikle ilgili davranıyoruz biz.

ahh canım eskiden öyleydi devlet hastanelerinde,ne zaman gitsem ağlardım,sinirlenirdim 6 yıl önce mersin de okurken ön diş için gitmiştim,şişmiş abse olmuş,kanal tedavisi için sıra verdier bana 2 aya,gittim bayan doktora benim dişim iltihaplı,ağrıdan duramıyom,nasıl 2 ay bekleyeyim,öyleyse otur 2 sini de çekeyim,paran varsa da muayehaneme gel dedi,canın cehenneme dedim,çok ağladım,sinirlerim bozuldu,ama çok ayıp parası olmayanın canı kime emanet,hayvan gibi mi davranılır,şimdi bi referansımız var da devlete de gitsek iyi ilgileniyolar,ama eski dişçiler ahhhhh ahhhhhhhhh:52::52::52::50::50:

Back
X