2011 Aralık Anneleri

Sürekli bu hususları doktoruna hatırlat. Bence sigara içmiyorsun ya şu an etkisi olmaz. Omega ben içemezmişim kan sulandırıcı iğnem var innohep.

Bir de herkese tavsiyem rahim ağzı uzunluğunu ölçtürün. Çoğu doktor bunu atlıyor. Bizim gibi erken doğum yaptıktan sonra sonraki gebelikte serklaj(rahim ağzına dikiş) yapıyorlar. Siz yaşadığınız travmayla kalıyorsunuz. Tabiki bu durum belki sık yaşanan durum değil ama yine tedbiri elden bırakmamak lazım...
daha hamileliğin başında da mı rahim ağzı uzunluğunu ölçtürmek gerekiyor?

merhaba arkadaslar bende kısmetse aralık annesi olacağım
bu ikinci bebeğim olacak şu anda 15 aylık bir kızım var
5+2 günlük hamileyim 3 gün önce keseyi gördük tahmini doğumum 15 aralık gibi
ilk hamileliğim 38 haftalıkken tansiyon sebebiyle sezeryan oldu
hayırlı olsun canım.

herkes doktor randevusunu yazsında beraber bekleyelim heyecanla böylece kimse sadece kendisini düşünerek kendini yemez
merj randevu 29 nisan cuma günü 11:00
seldayavuzguray randevu 14 mayıs cuma günü 10:30

benim de 29 nisan cuma saat 12:00iki sene önce 30 nisan da kürtaj geçirmiştim allahım sen koru nasılda korkuyorum.

selam kızlar dün muhabbet harikaymış bebeklerinin kalp sesini duyanları kutluyorum umarım bende duyarım cumartesi günü gideceğiz inşallah:nazar: duyarız babamızda çok heyecanlı:52:

daha hamileliğin başında da mı rahim ağzı uzunluğunu ölçtürmek gerekiyor?

Canım 11. 12. haftalarda ölçüyorlar. Normali 4 cm. 3 cm riskli. 2.5 cm altı çok çok riskli. Serklaj gerekiyor. Bunu bence ihmal etmemeli. Öncesinde sorun olmamışsa paek dikkat etmiyorlar. Vajinal ölçüm daha doğru sonuç veriyor.

benim de 29 nisan cuma saat 12:00iki sene önce 30 nisan da kürtaj geçirmiştim allahım sen koru nasılda korkuyorum.

Bu sefer iyi olacak. Gerçekten buna inanıyorum canım...

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.

nette buldum belki işimize yarar

Canım bizim randevu yok burada. 3 hafta sonra gel diye kendi doktorum demişti geçen salı, fakültedeki de aynı gün 10 gün sonra gel demişti. 10 gün bu cumaya geliyor ama ben diyorum haftaya salı boş günüm o gün gideyim. Müdür sağ olsun bugün haftasonu sınavında görev çıkmış, iptal dilekçemi bile yazmış. Birkaç günden bir şey olmaz inşallah. Dersimi şimdiden aksatmayayım...

Canım 11. 12. haftalarda ölçüyorlar. Normali 4 cm. 3 cm riskli. 2.5 cm altı çok çok riskli. Serklaj gerekiyor. Bunu bence ihmal etmemeli. Öncesinde sorun olmamışsa paek dikkat etmiyorlar. Vajinal ölçüm daha doğru sonuç veriyor.

Bu sefer iyi olacak. Gerçekten buna inanıyorum canım...

hiç fire vermeden hepimiz sona kadar sağlıkla gitsek ne harika olur..
rahim ağzı risk vs konularınsa sen bize zamanları geldikçe hatırlatma yap lütfen cidden tecrübeli arkadaşlara ihtiyacımız var. bu bilgiyi bilmiyordum bak. teşekkür ederiz.

Bir de arkadaşlar diğer topikten öğrendim ananas suyu ve armutta doğal progestan varmış. Ananas suyu (dimes doğal ) tavsiye edilmiş...

Canım bizim randevu yok burada. 3 hafta sonra gel diye kendi doktorum demişti geçen salı, fakültedeki de aynı gün 10 gün sonra gel demişti. 10 gün bu cumaya geliyor ama ben diyorum haftaya salı boş günüm o gün gideyim. Müdür sağ olsun bugün haftasonu sınavında görev çıkmış, iptal dilekçemi bile yazmış. Birkaç günden bir şey olmaz inşallah. Dersimi şimdiden aksatmayayım...
salı gün git bencede çıksın aradan:)
müdüründe iyi maşalalh

hiç fire vermeden hepimiz sona kadar sağlıkla gitsek ne harika olur..
rahim ağzı risk vs konularınsa sen bize zamanları geldikçe hatırlatma yap lütfen cidden tecrübeli arkadaşlara ihtiyacımız var. bu bilgiyi bilmiyordum bak. teşekkür ederiz.

İnşallah insan her gün yeni şeyler öğreniyor. Ben de geçen seneki o olaya kadar hiç bir şey bilmiyordum. Bu topikleri bile bu ocakta keşfettim. Şimdi bazen doktorla konuşurken (senin gibi tüp bebek alanı) sanki iki doktor sohbet ediyormuş gibi hissediyorum....:9::9::9: İnşallah hatırlatırım canım...

İnşallah insan her gün yeni şeyler öğreniyor. Ben de geçen seneki o olaya kadar hiç bir şey bilmiyordum. Bu topikleri bile bu ocakta keşfettim. Şimdi bazen doktorla konuşurken (senin gibi tüp bebek alanı) sanki iki doktor sohbet ediyormuş gibi hissediyorum....:9::9::9: İnşallah hatırlatırım canım...
sorma ben de tüp doktorlarıyla konuşurken öyle hissediyorum. bayan olanlar( bir çoğu) bu durum zorlarına gidiyor. erkekler daha takdirle karşılıyor( geneli ama istisnalar da var)

sorma ben de tüp doktorlarıyla konuşurken öyle hissediyorum. bayan olanlar( bir çoğu) bu durum zorlarına gidiyor. erkekler daha takdirle karşılıyor( geneli ama istisnalar da var)

Allaha şükür ben çabuk hamile kalanlardanım. O yüzden pek bilgim yok tüp bebekle ilgili. Anca televizyondan duyduklarım. Benim doktorumun biri bayan biri erkek. Bayan buraya geldiğimizden beri doğumumu da yaptıran doktor. Rahim filmimi ve histeroskopimi o çekti. Diğeri fakültede 3 kez görüştük. Fakülte doktorları resmi malum onunla fazla konuşmuyorum. Serklajımı o yapacak kendi doktorum öyle uygun buldu...

İnşallah kimse olumsuz bir şey yaşamaz dediğin gibi...

Allaha şükür ben çabuk hamile kalanlardanım. O yüzden pek bilgim yok tüp bebekle ilgili. Anca televizyondan duyduklarım. Benim doktorumun biri bayan biri erkek. Bayan buraya geldiğimizden beri doğumumu da yaptıran doktor. Rahim filmimi ve histeroskopimi o çekti. Diğeri fakültede 3 kez görüştük. Fakülte doktorları resmi malum onunla fazla konuşmuyorum. Serklajımı o yapacak kendi doktorum öyle uygun buldu...

İnşallah kimse olumsuz bir şey yaşamaz dediğin gibi...

merj &yagmursesi & kuzey_35 randevu 29 nisan cuma günü
sersello randevu 30 nisan cumartesi günü
seldayavuzguray randevu 14 mayıs cuma günü 10:30

Son düzenleme:
Back
X