2011 Aralık Anneleri

blue+ missvikvik
kızlarrr nasılsınzı bakalımmm

iyiyim cnm geç oldu ama kusura bakma geçmişi yeni okudum.kızlar bir arkadaşım kalp atış hızından 45 günlükken cinsiyetin anlaşıldıgını söyledi.erkeklerin kalp atış hızı kızlarınkinden yavaşmış 140dan fazlaysa kız altındaysa erkekmiş.doktora kalp atışı ı için gittiğimizde hızınıda mı sorsak:49::49::49::49::49:
bu sıralar devamlı yiyorum acıkmadan.midem birden ekşiyor ve kusacak gibi oluyorum dün sabahta oldu hemen agzımı tatlandıracak bişey getirmese kusacaktım okuldayım akşama kadar Allah yardım etsin hepimize:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
Kızlar merhaba,beni de aranıza alır mısınız?
Ben de iki gün önce öğrendim hamile olduğumu,sabah idrar testinde çift çizgiyi gördüm,öğlen de kan testi yaptırdım değerim 78.8 çıktı.Yani hamileyimmm :81: :81:
Kasıklarım hala ağrıyor kızlar sizde durumlar nasıl???Bir de çok ağzım kuruyor :1:

Ben de başkalarında oluyormudur diye merak ediyordum. Benim de ağzım çok kuruyor sürekli su içiyorum. Gece gündüz sürekli su.

ALLAH yavrunu kucağına almanıda nasip etsin sağlıklı olarak.:1:

Merhaba hanımlar. Bizde bugün doktora gittik. 5. haftamız bugün.Çok şükür kese göründü:1: Kilon çok ideal ama biraz zayıfsınız değerlerinize iyice bakalım dedi doktor. Değerlerde iyi çıktı çok şükür.Doktor Magnezyum,D vitamini ve folik asit alıcaksın dedi. Folik asit 8. haftaya kadar kullanılacakmış. Okulda çok yoruluyorum son günlerde 23 nisanda yaklaştı. Hem çalışmlar hem de komisyondayım...Yarın da prova var....
Ya bi de ben çok şişiyorum. Ellerim ayaklarım çok şişiyor...sizde nasıl durumlar?

kolay gelsin canım .. ilk 3 ayda şişme ouyor sonra sanki balon gibi sönüyorsun yavaş yavaş , e tabi kullandığın ilaçların ve tuz miktarının da hatırı sayılır etkisi var bu şişme olayında :34:

hayırlı olsun ben de bugün kesemizi gördüm 5+2 deyiz bizde banada elevit verdi bol bol dinlen arkadaşım gerekirse rapor al nöbet tutmama hakkın var müdürüne söyle ve nöbet tutma çok zor elde ediyoruz bebişleri kaybetmeyelim be 3 sene uğraştım sonunda kendiliğinden geldi bende sadece mide yanması ve uyku hali var azcıkta mide bulantısı

kalp atışı için ne zaman çağırdı dr.un canım ? 3 sene içinde sen yada eşin tedavi oldunuz mu ?

ama ben hala listeye girememisim nedenki acep :43:

liste yeniden düzenlendi :34:

selam arkdşlar.nöbet çok zor ben lisede rehber öğretmenm bize nöbet yasak ama diğer bayan ararkdşlardan ne kadar zor olduğnu bilyorum bencede çok dikkat etmek lazım.gerekirse rapor izin.arkdşlar benm sağ dizm ağrıdı hamilelikte ayağımı uzatıp gerdiğmdede dizmde sızı hissedyorum doktor hormanların yükselmesine bağladı.bende sabah kahvaltı yapmadan okula gidyorum geldiğmde midem kazınyo açlıktan ve eskiden gündüz hiç uyuyamazdım şimdi okuldan döndüğmde bir saat uyuyorum.umarım hepimz hayırlısyla bu dönemi atlatırz...

sabah kahvaltısı önemli , aç kalmamak gerekiyor bu aylarda özellikle .. İzmirdeki dr.um ( ki kendisini hiiiiiç sevmesem de ) sabahları randevu verirdi ki kahvaltımı yapıp öyle gideyim randevuya diye .. saat 9da kahvaltı olayı bitmiş olması gerekiyormuş .. gerçi şimdi oğluşla bu pek mümkün olmuyor bende , önde onun kahvaltısını hazırla ve binbir güçlükle yedirmeye çalış felan derken en erken 10da yapıyorum kahvaltımı :26:

ben de bugün doktordaydım. çok şükür pıhtılaşma değerlerim nomal çıktı bu sefer. aspirini tamamen bırakabilirsin artık dedi. progestana devam. yarınlık okula gideceğim. pazartesi raporu yenileyecek.
gün durumuz karışık. bilen arkadaşlar yardımcı olsun. satım 9mart.
geçen 14ünde gittik doktora 5+2 idi. bugün 6+1 çıkar dedik. doktor demez mi 6+5 diye. bebeğin ve kesenin ölçününe göre mi değişiyor bu ya anlamadım. o an heyecandan da soramadım. kalp atışlarına benzer kıpırtılar görüyorum dedi, ama duyma için daha çok erken dedi. zaten tam odasına girdim, kadını normal doğuma çağırdılar. fazla ilgilenemedi. kesenin gelişimi iyi dedi.bebekte çok hafif beyazlık olarak gözüküyor daha net değil. bu bile benim için moral oldu. biraz daha içim rahatladı çok şükür.
tüm hamile arkadaşlar bebeklerini hayırlısıyla kucağına alır inşallah.

bebişin gelişimi iyiymiş ve değerlerin de , ne güzel :nazar: benim pıhtılaşma vs değerlerime bakılmadı ama hergün 1 tane coraspirin kullandırıyor dr.um tedbir amaçlı :44: sanırım önceki g:44:ebeliğimde de kullanmıştım ve trombofili nedeniyle plasentada çürümeler olup bebek yeterince beslenemediğinden ne olur ne olmaz diye veriyor .. her dr.un yöntemi farklı sanırım ...
bebeğin ölçümü senin sat + içinde bulunduğun hafta-gün + ölçülecek boyuttaysa bebeğin ölçümü > bunların ortalamasını alıp yuvarlak bir gün çıkartıyor USG cihazı ve ona göre de bir muh.doğ.tarihi çıkıyor .. her gitmende değişik muh.doğ.tarihleri duyabilirsin dr.undan .. önemi olan haftalar ilerledikçe , mesela 8-10 ve ileri haftalara gelince bebişin haftasına göre 1 hafta 10 felan geriden gelmemesi .. benim ilk sayfada oluşturduğum listede sizin SAT'lere göre muh.doğum tarihleri tam 40 haftaya karşılık gelen günler . yani hiç zannetmiyorum ki hepimiz o günlerde doğuralım , o sadece bizim için miat , velirli bir tarih , varış günü bir nevi :9: dediğim gibi , şimdilerde kaç hafta göründüğün - hesaplarına göre az göründüğün durumları takma .. USG bilmiyorki senin çatlama günün ne zamandı , bebiş ne zaman tutundu sana :34:

Kızlar benim oğlum akrep. Ben oğlağım. Ama pinti değilim hiç...:9: Bebişlerimizin kısmetse burcundan tanıdığım yok.

kesin yükselenin etkilidir :9: başta ex eltim , onun yiğeni , bir öğretmen arkadaşım , Allahım nasıl atlarımmmm erkek kardeşim ! tutumlu olmak güzel tabi keşke benşm de böyle güzel huylarım olsa :97: ama sanırım ben öyle olmadığım için farklı geliyorlar :61: elbette hiçkimse tornadan çıkmadı , aynı burçtan diye aynı özelliklere sahip olacak değil ya :21:

merhaba hanımlar;
Nasılsınız? Maşallahh kalabalık olmuş topiğimiz:)
ne çok yazmışsınız şimdiden hızınıza yetişemez oldum.
bende cırinone jel kullanıyorum. acaba mide bulantısı yapar mı çok midem bulanıyor valla.
bugün 7+1 oldum ama haftaya cumaya kadar doktora gitmeyeceğim. çok korkuyorum. bebeğim benim son şansımm rabbim hepimize sağlıkla bebeklerimizi nasip eder işallah.

allahım mucizeni korusun işallah.
ben de iki tüp denedim olmadı. bebeğim mucizem oldu. son şansım zaten yaşım 40. çok korkuyorum işallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize.

amin canım hepimizin mucizelerini korusun Yaratan ..neden gitmiyorsun dr.a artık kalp atışlarını duyabilirsin aslında , garanti olsun diye mi ?? ben 6+1de duymuştum , oğluşumu ise 6+4te :nazar:

kalabalıklasmısız ne guzel

benım goguslerım ıkı katına cıktı resmen :52:

ve tam 4 kılo almısım ıkı ayda

gercı botlarla fılan ölctuler ama progrestandan herhalde yuzugum olmuyor mesela

her ay 2 kılo alsam oooooo:52:

4 kilo muu :53: progestanlar da yapar ama ne biliim çok gibi geldi bana :44: ben de kullanıyorum , üstelik gebeliğimi öğrendiğim günden beri de elevit kullanıyorum ki iştah açar güya .. sabah tartıldım 1.5 kg almışım 2 ayda .. o bile çok da progestanı suçluyoruz işte ve inşallah onu bırakınca şişliklerimiz gidecek diye umuyoruz .. gerçi ilk gebeliğimde neredeyse doğumdan 1 gün öncesine kadar kullandım ya , neyse , umut dünyası işte :31:
progestanı günde kaç tane alıyorsun ? ben 6 tane mesela ..

kızlar günaydın şimdi dr geliyorum bugün tam 7 haftalık oldum've pitirciğimin kalp atışlarını duydum allahım ne müthiş bir duygu. Yanlız 6 haftalık görünüyor önümüzdeki hafta tekrar gideceğim dr o zaman sat tarihim belli olacakmış. Şu an havalardayım of bu mutlulukla kim çalışacak

maşallah o pıtırcığaaaaaaa:nazar: sat tarihini bilmiyor musun canım ?? yoksa muh.doğ. tarihi mi belli olacak olan :34:

canım 6 hafta 5 günlük bilgilerimi sonra vercem.şu düşük riskimden dolayı veremiyom üzülüyom sonra.çünkü geçen senede düşük yaptım.bunda da çok korkuyorum.kalp atışını duymadan hamileyim bile diyemiyom.

bu ikinci gebeliğinmi? daha önce kaç haftalıkken düşük yapmıştın? benim daha önce 7 haftalıkken kanama başladı. 8 haftaya bir gün kala düşük olmuştu. bu isimden bile nefret ediyorum

aynenn canımm.bende 8 haftalıktı kalp atışı hiç olmadı.bide kürtaj oldum.psikolojimi düşün.hala kendimi toparlayamadımm.bunda da risk olunca iyice maf oldum.bide kayınvalide baskısı sende neden böyle oluyo.hiç kimsede duymadım gibi bana özürlü gibi davranışı çok baskı altındayım.

ah canım yaa işallah bu sefer taamamına erdirrir rabbim.
2009 da sat 7 marttı hamile kalmıştım ama kalp atışı olmadı.7 .haftada .8 .haftada 30 nisan da kürtaj oldum. şimdi sat 3 mart tarihler o kadar yakın ki ve öyle korkuyorum ki anlatamam .bebeğime bişi olacak diye. kalp atışını korkumdan dinlemeye gitmedim. bugün 7+2 yim. 8+2 de gideceğiz.
bu iki sene içerisinde 2 tüp denedim olmadı. rabbim son anda tekrar doğal nasip etti. yaşım da 40 öyle endişeliyim ki anlatamam .allahım bize güç versin. bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin işallah...

hanımlar hanımlaaaarrr :74: lütfen olumlu düşünün .. eski tecrübelerimiz sıkıştırıyor ve yoruyor bizi ama naaapalım , olumlu düşünmek ve iyimser olmaktan başka şansımız ve lüksümüz yok , yokkk .. iyi düşüşnünce beyinden salgılanan hormonlar kana karışıp bebeği destekleyecek , ama kötü düşündükçe ona gidecek olan o yündeki hormonların bir yararı olur mu , daha çok zararı olacak .. bakın geçen hafta yaşadıklarımı açık açık yazıp burda kimseyi sıkmak istemedim .. ama biraz şart oldu gibi .. kullandığım progestanların yan etkilerini çok ağır yaşıyorum .. okulda ders arasına çıkarken merdivenlerden inerken trabzanlara tutunma ihtiyacı hissediyorum , bakışlarım değşiyor , 2-3 bira içmiş gibi leyla modunda giriyorum derse ve branşım ingilizce dilim mi sürçüyo , yanlış seçeneğe doğru mu demediğim kalmıyo .. en son çarş günü biraz arkamda yalan yansı yüzünden sandım sağımdaki öğrenci grubunu görememeye başladım , o taraf karanlık oldu .. fotokopi kağıtlarını istedim öğrencilerden , değişen bir şey yok , sağ taraf parlak göremiyorum ancak sol gözümle bakarsam görüyorum .. sonra sağ elimin son 3 parmağı uyuşmaya başladı , derken yüzümün çeperi uyuştu , belki panikten belki ilaçtan dilimde kelimeler büyüdü , öğrenciler defalarca uyarmaya başladı iyi olmadığım konusunda ve dersin bitimine 15 dak kala kendimi attım sınıftan , dr.umu aradım .. hemmmmen bir nöroloji uzmanına gitmemi , o ne derse yapmamı , önemli olan böyle durumlarda " annenin sağlığı " deyince endişelerim tavan yaptı .. ilk gün sadece kan testlerim yapıldı , ertesi gün EEG ve beyin MR'ım çekildi , sonuçları cuma akşam üzeri aldım ve dr.la görüştüm , şükür hepsi temiz çıktı .. nöroloji uzmanı dediki dedi ki " ben ve sanırım dr.unuz da MS'ten şüphelendik , şükür yok böyle bir şey , tamamen progestanların etkisi bu yaşadıklarınız " .. yeniden doğmuş gibi oldum ve mucizeme yeniden kavuşmuş gibi oldum bunları duyunca , e tabi tırsmadım da değil .. EEG çekilirken bazen olumsuz düşünceler geçti aklımdan , neticede gözler kapalı , yatıyorsun , herşey var aklında , en basitinden neden orda yatıyorsun biliyorsun .. bunlar geçerken nasıl bir dalgalanma oluyorsa EEGyi çeken uzman ikidebir " rahat olun , güzel şeyler düşünün " demez mi :53: demek ki en ufak düşüncemizi beynimiz frekanslarla vücuda iletiyor bir şekilde , o yüzden o günden beri iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum .. lütfen sizler de iyi düşünün , her ne yaşayacaksak bari bu haftalarımız güzel ve umutlu geçsin , olmaz mı :70:
tunaydin arkadaslar hepinize..

kimi arkadaslarimiz ilk pitipitilari duymaya baslamis. kimi de benim gibi gun sayiyor, endiseli, merakli, heyecanli..

bazilarinin onceden kotu tecrubeleri var ve cok hakli olarak yine kaybetmekten endiseliler. en onemlisi olumlu dusunmek diyorum hep kendi kendime. cogunuz biliyorsunuzdur zaten ilk 3 ayda kaybedilen bebeklde genetik problemler olabilecegi belirtiliyor siklikla.

rabbim bunlarla bizi sinamasin insallah, aralik ayi annelerinin sayisinda bir eksilme olmasin. bu sira biraz daha gevseyelim hep beraber daha olumlu dusunup dua edelim bol bol bebeklerimizin sagligi icin. 7 ve 8.haftalar bu surecin en riskli donemecleri gibi gorunuyor. insallah gonul ferahligi icinde hepimiz saglikla atlatalim.

ellerine sağlık canım , çok güzel anlatmışsın :71:

hepinize hayırlı cumalar güzel anneler....:71::71::71::71::71::71::71::71::71:
sana da hayırlı cumalar canım :70:

Son düzenleme:
Bebişim ve ben. 6 haftalık hamileyim. :9: Ben ALLAH nasip ederse 15 aralık gibi bebişimi kucağıma alabilicem. ALLAH herkese nasip etsin inşallah.
SAT 8 mart. Bende listeye girmek istiyorum. Ama nasıl yapacağım?

hayırlı olsun canım , hoşgeldin aramıza :70:
ben seni de ekleyeceğim listeye :34:

iyiyim cnm geç oldu ama kusura bakma geçmişi yeni okudum.kızlar bir arkadaşım kalp atış hızından 45 günlükken cinsiyetin anlaşıldıgını söyledi.erkeklerin kalp atış hızı kızlarınkinden yavaşmış 140dan fazlaysa kız altındaysa erkekmiş.doktora kalp atışı ı için gittiğimizde hızınıda mı sorsak:49::49::49::49::49:
bu sıralar devamlı yiyorum acıkmadan.midem birden ekşiyor ve kusacak gibi oluyorum dün sabahta oldu hemen agzımı tatlandıracak bişey getirmese kusacaktım okuldayım akşama kadar Allah yardım etsin hepimize:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

%90 oranla tutan bir şey var bu cinsiyet tahmininde , o da 2li testteki free BHcg değeri .. 50den az ise erkek , 50den fazla ise kız olma durumu .. bende tutmuştu , 2li test oğlumda 38di mesela :69: bulantıların kesilmesine az kaldı , inşallah 13. haftadan önce kesilir ..

Ben de başkalarında oluyormudur diye merak ediyordum. Benim de ağzım çok kuruyor sürekli su içiyorum. Gece gündüz sürekli su.

ALLAH yavrunu kucağına almanıda nasip etsin sağlıklı olarak.:1:

ne güzel bir şey su içmek .. rahim kaslarını en iyi besleyen suymuş , çok iyi yapıyorsun canım , maşallah :nazar:

hanımlar hanımlaaaarrr :74: lütfen olumlu düşünün .. eski tecrübelerimiz sıkıştırıyor ve yoruyor bizi ama naaapalım , olumlu düşünmek ve iyimser olmaktan başka şansımız ve lüksümüz yok , yokkk .. iyi düşüşnünce beyinden salgılanan hormonlar kana karışıp bebeği destekleyecek , ama kötü düşündükçe ona gidecek olan o yündeki hormonların bir yararı olur mu , daha çok zararı olacak .. bakın geçen hafta yaşadıklarımı açık açık yazıp burda kimseyi sıkmak istemedim .. ama biraz şart oldu gibi .. kullandığım progestanların yan etkilerini çok ağır yaşıyorum .. okulda ders arasına çıkarken merdivenlerden inerken trabzanlara tutunma ihtiyacı hissediyorum , bakışlarım değşiyor , 2-3 bira içmiş gibi leyla modunda giriyorum derse ve branşım ingilizce dilim mi sürçüyo , yanlış seçeneğe doğru mu demediğim kalmıyo .. en son çarş günü biraz arkamda yalan yansı yüzünden sandım sağımdaki öğrenci grubunu görememeye başladım , o taraf karanlık oldu .. fotokopi kağıtlarını istedim öğrencilerden , değişen bir şey yok , sağ taraf parlak göremiyorum ancak sol gözümle bakarsam görüyorum .. sonra sağ elimin son 3 parmağı uyuşmaya başladı , derken yüzümün çeperi uyuştu , belki panikten belki ilaçtan dilimde kelimeler büyüdü , öğrenciler defalarca uyarmaya başladı iyi olmadığım konusunda ve dersin bitimine 15 dak kala kendimi attım sınıftan , dr.umu aradım .. hemmmmen bir nöroloji uzmanına gitmemi , o ne derse yapmamı , önemli olan böyle durumlarda " annenin sağlığı " deyince endişelerim tavan yaptı .. ilk gün sadece kan testlerim yapıldı , ertesi gün EEG ve beyin MR'ım çekildi , sonuçları cuma akşam üzeri aldım ve dr.la görüştüm , şükür hepsi temiz çıktı .. nöroloji uzmanı dediki dedi ki " ben ve sanırım dr.unuz da MS'ten şüphelendik , şükür yok böyle bir şey , tamamen progestanların etkisi bu yaşadıklarınız " .. yeniden doğmuş gibi oldum ve mucizeme yeniden kavuşmuş gibi oldum bunları duyunca , e tabi tırsmadım da değil .. EEG çekilirken bazen olumsuz düşünceler geçti aklımdan , neticede gözler kapalı , yatıyorsun , herşey var aklında , en basitinden neden orda yatıyorsun biliyorsun .. bunlar geçerken nasıl bir dalgalanma oluyorsa EEGyi çeken uzman ikidebir " rahat olun , güzel şeyler düşünün " demez mi :53: demek ki en ufak düşüncemizi beynimiz frekanslarla vücuda iletiyor bir şekilde , o yüzden o günden beri iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum .. lütfen sizler de iyi düşünün , her ne yaşayacaksak bari bu haftalarımız güzel ve umutlu geçsin , olmaz mı :70:

canim cok gecmis olsun. gercekten cok SIKINTILI zamanlar gecirmis olmalisin. Allah beterinden ve tekrarindan korusun.

Kızlar bugündoğumu kolaylaştıran jel kullanılıyormuş diye gazetede okudum. Daha erken ama bence normale şartlayın kendinzi. Ben ikisini de yaşadım. Bunu kısmetse normal istiyorum dedim doktora güldü deneriz bakalım dedi...
ONormal doğum çok daha özeldi benim için...

canım hiç duymadım öyle bi jel ama bi bakarım
kendimi normale yada sezeryana şartlamıyorum ama sezeryan şuan bana daha mantıklı geliyo
ama kısmet rabbim o günleri gösterirse eğer ozman bakarız artık:))

kızlar aklıma bişi geldi
bu listeye bişi daha eklesek diyorum
tahmini cinsiyet yeri:)))
hem zevkli olur
bakarız tahminlerimiz doğrumu diye:))):52:

kızlar aklıma bişi geldi
hem zevkli olur

çok güzel bir fikir. bencede ekleyelim. benden başlayalım. sanki benimki kız olacak. öyle hissediyorum...:12::79::21::21::21::21::91::91::91::16::16::16: sizler ne hissediyosunuz?

canım bebek haç haftalık? neden progrstan alıyon? bende progestana başladım. bir ay boyunca alacakmışım. kilo yapıyorsa vay halime . zaten 3 kilo şimdiden almışım.:44::44:

tam 8 haftalık ,

ya botlarla fılandı belkı o yuzdendır bende o kadar aldıgımı sanmıyorum ama bakalım

yarın sabah kendım tartılacagım ..ne cıkıcak

benım ıcıme bı kız doguyor bı erkek

erkek olucak snaırım ama kız olsada farketmaz

canım yaaa :70: allah sağlıkla tamamlamayı nasip etsin bu süreci , ondan sonra evini öyle bir dolduracak ki minik bedeniyle bir yavrucak , yalnızlık ne , hiç bilmeyeceksin .. sabret sen sadece i o geçmez gibi gelen haftalar öyle bir geçiyor ki , oğluma hamileliğimde yaşadıklarımı bir ben bilirim bir de 2009 temmuz annelerindeki dostlarım :43: gebelik şekeri ( Allah kimseye vermesin ) ve ölü doğum dışında akla gelebilecek hemn her sorunu yaşadım .. gel gör ki geçiyor zaman , bu da geçecek ve güzel günler yaşayacaksın inşallah :70:

Sağ olasın. Allah herkesin yardımcısı olsun. İnşallah hep birlikte güzel bir 9 ay geçiririz. Bazen böyle bir hüzün çöküyor işte... Senin de oğlun ufak. Tam da hareketli dönemlidir. Yoruluyorsundur. Ama bunlar tatlı yorgunluklar...

iyi olmana çok sevindim canım. o duyguyu iyi bilirim. benimde çok sırt ağrılarım var canım. dr. progestan kullanmamı istedi. çok korkuyorum. inş. bebeğime bir şey olmaz. allah korusun böyle bir durumda mahvolurum. allahım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. ha unutmadan canım bol bol hac hurması ye. rahimi güçlendiriyo:emir_bebek:

Canım hurma çok faydalı ama doğumu kolaylaştırıcı bir madde var içinde. O yüzden de Hz. Meryem doğum yaparken Cebrail hurma ağacına tutunup silkeleyip yemesini istemiş. Doğumu kolay olmuş. Bizim yazıştığımız bir topikte hepimizin öncemiz vukuatlı olduğu için hurmanın bu özelliğinden çekindik. Bu konuyu bir doktora filan mı danışsak ki:26::26::26:

aynenn canımm.bende 8 haftalıktı kalp atışı hiç olmadı.bide kürtaj oldum.psikolojimi düşün.hala kendimi toparlayamadımm.bunda da risk olunca iyice maf oldum.bide kayınvalide baskısı sende neden böyle oluyo.hiç kimsede duymadım gibi bana özürlü gibi davranışı çok baskı altındayım.

Canım üzme kendini. İnşallah bir şey olmaz. İlklerde düşük yaşayan çok kadın var. İnşallah bebeğin sağlıkla dünyaya gelir. Benim de ilk gebeliğim 8 haftada düşükle sonlanmıştı. 2. de 7 aylık doğum sancım başladı. Zeynep Kamilde yattım. Şükür 38 haftalık doğdu. Ben 3. de risk olduğunu bilmeden rahat rahat yaşadım ama malesef 25. haftada doğdu. Bu 4. hamileliğim buna dikkat edeceğim inşallah. Bak sen bilinçlendin ben o zaman bu topik işlerinden haberdar değildim olsaydım belki bir yerlerde okurdum, tedbir alırdım. Kader işte. Sakın üzülme tamam mı canım?:54:

ah canım yaa işallah bu sefer taamamına erdirrir rabbim.
2009 da sat 7 marttı hamile kalmıştım ama kalp atışı olmadı.7 .haftada .8 .haftada 30 nisan da kürtaj oldum. şimdi sat 3 mart tarihler o kadar yakın ki ve öyle korkuyorum ki anlatamam .bebeğime bişi olacak diye. kalp atışını korkumdan dinlemeye gitmedim. bugün 7+2 yim. 8+2 de gideceğiz.
bu iki sene içerisinde 2 tüp denedim olmadı. rabbim son anda tekrar doğal nasip etti. yaşım da 40 öyle endişeliyim ki anlatamam .allahım bize güç versin. bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin işallah...

Amin canım amin. İnşallah bu sefer sorun olmadan alırsın bebişini kucağına.

tunaydin arkadaslar hepinize..

kimi arkadaslarimiz ilk pitipitilari duymaya baslamis. kimi de benim gibi gun sayiyor, endiseli, merakli, heyecanli..

bazilarinin onceden kotu tecrubeleri var ve cok hakli olarak yine kaybetmekten endiseliler. en onemlisi olumlu dusunmek diyorum hep kendi kendime. cogunuz biliyorsunuzdur zaten ilk 3 ayda kaybedilen bebeklde genetik problemler olabilecegi belirtiliyor siklikla.

rabbim bunlarla bizi sinamasin insallah, aralik ayi annelerinin sayisinda bir eksilme olmasin. bu sira biraz daha gevseyelim hep beraber daha olumlu dusunup dua edelim bol bol bebeklerimizin sagligi icin. 7 ve 8.haftalar bu surecin en riskli donemecleri gibi gorunuyor. insallah gonul ferahligi icinde hepimiz saglikla atlatalim.

Ne güzel pozitif bir yazı. Okuyunca mutlu oldum. İnşallah bu 9 ayı sağlıcakla atlatırız...

Bebişim ve ben. 6 haftalık hamileyim. :9: Ben ALLAH nasip ederse 15 aralık gibi bebişimi kucağıma alabilicem. ALLAH herkese nasip etsin inşallah.
SAT 8 mart. Bende listeye girmek istiyorum. Ama nasıl yapacağım?

Hoş geldin. Benim de satım 12 mart yakınız seninle...

kızlar aklıma bişi geldi
hem zevkli olur

çok güzel bir fikir. bencede ekleyelim. benden başlayalım. sanki benimki kız olacak. öyle hissediyorum...:12::79::21::21::21::21::91::91::91::16::16::16: sizler ne hissediyosunuz?

listede bilgiler kayıyor ikidebir yeni bilgiler ekleyince .. bence onu başka bir listede yapalım . hem şurda bişii kalmadı 11. haftada 2li testte hemen hemen öğreneceğiz hepimiz :16:

Sağ olasın. Allah herkesin yardımcısı olsun. İnşallah hep birlikte güzel bir 9 ay geçiririz. Bazen böyle bir hüzün çöküyor işte... Senin de oğlun ufak. Tam da hareketli dönemlidir. Yoruluyorsundur. Ama bunlar tatlı yorgunluklar...

haklısın canım .. bazen geldi mi gelir .. geçen gün deli etti beni yormak bne kelime :37: saat 5.30da uyandı , 7 oldu hala uyumuyor .. bu arada arabada sallanarak uyur paşam .. salla salla tam uyudu derken " anniiii " .... hadi biraz dalsın arabada kalsın öyle yatırayım derim yine " anniiii " .. uyudu beklemiycem bu kez hemen yatırıcam derim tam yatağa koyarım mızıklayarak ayağa kalkar yatakta .. arabasında uyusun , uyanırsa 1-2 sallarım deyip kanepede kıvrıldım ama yok YOK ! en son sinirle sallarken eşim kalktı o devraldı , ben de sinirden-pişamanlıktan ağladım ve uyumuşum sonra :14:
çok hareketli , öyle böyle değil .. anne karnında da böyleydi , hareketinden kasılmaları tetiklerdi .. daha 4 aylıkken sepet beşikten karyolaya geçirdik , düşün artık .. yani 6. aya kadar çocuklar pek hareket etmez , dönmez derler ya , bizimki 1.5 aylıkken yan yatma yastığının arasından çıkardı kımıl kımıl hareket edicem diye :nazar::9:

listede bilgiler kayıyor ikidebir yeni bilgiler ekleyince .. bence onu başka bir listede yapalım . hem şurda bişii kalmadı 11. haftada 2li testte hemen hemen öğreneceğiz hepimiz :16:

haklısın canım .. bazen geldi mi gelir .. geçen gün deli etti beni yormak bne kelime :37: saat 5.30da uyandı , 7 oldu hala uyumuyor .. bu arada arabada sallanarak uyur paşam .. salla salla tam uyudu derken " anniiii " .... hadi biraz dalsın arabada kalsın öyle yatırayım derim yine " anniiii " .. uyudu beklemiycem bu kez hemen yatırıcam derim tam yatağa koyarım mızıklayarak ayağa kalkar yatakta .. arabasında uyusun , uyanırsa 1-2 sallarım deyip kanepede kıvrıldım ama yok YOK ! en son sinirle sallarken eşim kalktı o devraldı , ben de sinirden-pişamanlıktan ağladım ve uyumuşum sonra :14:
çok hareketli , öyle böyle değil .. anne karnında da böyleydi , hareketinden kasılmaları tetiklerdi .. daha 4 aylıkken sepet beşikten karyolaya geçirdik , düşün artık .. yani 6. aya kadar çocuklar pek hareket etmez , dönmez derler ya , bizimki 1.5 aylıkken yan yatma yastığının arasından çıkardı kımıl kımıl hareket edicem diye :nazar::9:

Ah canım bu hareketliliği sorma. Bizim de öyle. Şimdi 6.5 u geçti biraz daha iyi. Benim de karnımdaykenden hareketliydi. Bizimde kırkının içinde inan iki ayağının altına elimizi koyardık kendini ittirirdi. anıştığımız herkes 1 2 dakika sonra ne kadar hareketli bu çocuk hiperaktif olmasın derlerdi. Okulda hiperaktif çocuklar öğretmeni zorlar bilirsin çok üzülürdüm. 7 aylıktı ben hiperaktivite ile ilgili bir sürü kitap almıştım. Hala öğretmenleri hareketli diyor . Ama saldırgan değil. Pozitif bir çocuk. Ama çok da kucağına almamaya çalışsan...

Bir de canım ben oğlağım evet biraz tutumluyum ama inan cimri değilim.:9:
Bir de sen niye o kadar çok progestan(6) kullanıyorsun canım?

Geçen yaşadığın olay için de geçmiş olsun. Bu arada ben toplu alıntı yapmayı bilmiyorum.:26:

banada erkek gibi geliyo:55::55::55:

olur canım farketmez ben sadece önerdim ben geçen hamile kaldığımda o topikte yapmışlardı çok hoşuma gitmişti oyüzden dedim....
liste senin şekerim:))):38:

Back
X