Doc. Dr. İzzet ŞAHİN
Başak Kadın Sağlığı Merkezi Uğur Mumcu cad. 17/2 Gaziosmanpaşa/Ankara
Tel : (312) 447 77 97- 437 41 62
..:BAAK KADIN SALII MERKEZ:..
düşük tehlikesi
Vitamin ve demir ilaçlarının bebeğinize bir zararı yoktur ama düşük tehlikesini önlemede bir yararları da yoktur. Doktorunuz muhtemelen muayene ve ultrason sonucu gebeliğinizin normal devam edeceği düşüncesinde olduğu için vermiştir. Öte yandan progesteronun düşük tehditinde yararı tartışmalıdır. Ancak, gerçekten progesteron yetmezliği varsa faydalıdır. Bebeğe de zararı yoktur (bazı progesteron türlerinin olabilir ama doktorunuz size bunu önermemiştir). Erken gebelikte bir kanama ve hatta sizdeki gibi sadece bir lekelenme olsa bile bu düşük tehditi olarak adlandırılır. Size progesteron verilmesi de tamamen "ya tutarsa" düşüncesine dayanarak verilmiştir. Belki bu kanamanın sebebi progesteron yetmezliği olabilir öyleyse progesteron verelim ve düşüğü engelleyeyim şeklinde tamamen ampirik ve hiç bir şey yapmamış olmak için verilen bir tedavidir. Yaklaşımın hatalı olduğunu söylemiyorum çünkü hemen hemen her kadın doğumcu (ben de dahil) benzer bir yaklaşım da bulunabilir. Dolayısıyla kullanabilirsiniz faydası olmayabilir ama zararı da olmaz.
Saygılarımla Op. Dr. İzzet ŞAHİN ()
kızlar nette böyle bilgiler var bende progestan kullanıyorum kutuda 8 tane kaldı bitince kullanmıyacağımmmm umarım bebeğim vardır ve sıkıntılar biterrrr