2011 Aralık Anneleri

Rukset hanima gidiyorum bende bi yakinimin dogum surecinde tanismis ve cok sevmistim memnunum bende cuma gunu iyi seyler soyledi umarim soylerde yine :)

ben gazi beye gidiyorum. ne tanisma ne tavsiye. o kadar enteresan bir zamanda bebek bekledigimi ogrendim ki bir gecede internet taramasi yapip kolay ulasabilecegim hastanelerden doktor aradim. gazi bey ile ilgili burada da olumlu seyler okuyunca kendisiyle gorusmeye basladik. simdilik memnunum, sogukkanli biri gereksiz paniklerime prim vermiyor saolsun :)

onceden acibademe gidiyordum rutin kontroller icin. ama ordaki doktorumu fazla panik buluyorum. dogum zaten stresli bir konu ona guvenemeyecegime karar verip doktor degistirmis oldum :)

Hakkisin canim dogum basli basina stress ama gazi beyide cok oven duydum ben Allah yardimcin olsun bastan sonuna kadar :) bende planli hamile kalmadim gunum geciktigindede suphelenmemistim hic ama sevindik. Su an icin esim benden daha mutlu gorunuyor belkide ben doktorlari cok taktim sevinemedim dogru duzgun ondan. Bakalim neler olucak ama siteye dahil oldugumdan beri daha iyimser dusunuyorum .. Hakkimizda hayirlisina Rabbim dayanma gucu versin insallah

kızlaar selammm benim gibi olan var mı çok kötüyümm.sürekli kusuyorum.hiç bir şey yiyemiyorumm

Benimda sat 6mart muhtemel dogum tarihi 12 aralik su an kese olcumune gore 6+0 hamileyim ama kalp atislarini duyamadim daha bi kac doktora gittim biri duymamiz lazimdi sonradan olusmaz dedi biri daha duyamayiz dedi heyecan ve korkuyla bekliyorum cuma gunu kontrolumu :(

slmm arkdşlarr şimdi bende endişelendim.benm sat 26 şubat doğm tarhi 3 aralık.ama bebeğin kalp atışları çoğu zman ancak 8 haftada görünebilyomuş.umarım hiçbirmz sorun yaşamaz.inşallah hepimzz bebeklermnz kalp atışlarını duyarız ve onları sağlıklı bir şeklde kucağımza alırz inşallah....geçen pazartesi gittm doktora gebelik kesesini gördk ama kalp atışlarını göremedk.doktor sorun yok geç döllenme olmuş olabilr haftaya cuma tekrar geln bakalm dedi

slmm arkdşlarr şimdi bende endişelendim.benm sat 26 şubat doğm tarhi 3 aralık.ama bebeğin kalp atışları çoğu zman ancak 8 haftada görünebilyomuş.umarım hiçbirmz sorun yaşamaz.inşallah hepimzz bebeklermnz kalp atışlarını duyarız ve onları sağlıklı bir şeklde kucağımza alırz inşallah....geçen pazartesi gittm doktora gebelik kesesini gördk ama kalp atışlarını göremedk.doktor sorun yok geç döllenme olmuş olabilr haftaya cuma tekrar geln bakalm dedi

Canim sen aklibasinda bi doktora denk gelmissin bizim telasimizin sebebi doktorlarimizin şuursuzlugu endise etme bende arkadaslardan fikir aldiktan sonra artk bi sorun gormuyorum Allahin izniyle hersey yolunda bi tek bugun bulantim basladi hic beklemiodum daha baslamaz diye :94:

Bide bende cuma gidicem kalp atisi icin kontrole insallah gorebiliriz

Son düzenleme:
kan ve idrar tahlillerimi yaptı. hiçbir sorun görünmüyor dedi. kilo konusunda hiçbir sınırlama yapmicam istediğin kadar alabilsin die de ekledi :) bu arada ilk gebeliğim. folik asite başladığım ay hamile kaldığım için önceden folik asit takviyesi yapamadım. haftaya tekrar gidicem kalp atışları için. umarım herşey yolunda olur. bu arada zaten aslen adanalıyım ben ve okullar tatil olur olmaz annemlerin yanına gidicem. tek başına olmuyor bu hamilelik. yani doktor değiştirmek zorunda kalıcam ama en azından ordaki doktor güvendiğim biri olacak... bu arada ilgilendiğin için çok teşekkür ederimm :54:

Ne demek buradabirbirimizle bildiklerimizi paylaşacağız. Kiloya takma. Benim çok yakın arkadaşım 40 kilyla hamile kaldı maşallah kızı şimdi 4. sınıfta gayette sağlıklı. Herkes aynı olacak diye bir şey yok. Rutin şeyleri yapmışsa yemene dikkat et. Güzel beslen. Ne güzel şu kadar aldım bu kadar aldım stresi yaşamadan hamileliğini sınırsız yiyerek geçir.:9: Kalbini de bozma canım. Adana'da mı yapacaksın doğumunu desem okul açılınca dönersin.:26:

merj seninkide benimkide sağlıklı gibi geliyor bana ne bilim ön sezi diyelim ilk etapta kasığıma bıçak batıyor gibiydi şimdi geçti ara ara kahve rengi lekem geliyor rahmim büyüyormuş ondan dedi doktor benim 2 doktorum var biri prof.cüneyt evrüke adanalılar ii bilir o yenisini yap alalım bu uğraştıracak diyor biriside gayet gelişimi ii 8. haftaya kadar görülmeye bilir dediiii nebilim allak bullak oldummm:59:

sanırım doktorlar alalım alalım bukadar katti konuşuyro bu bebek sağlıklı olursa beni bunalıma soktuğu için hesap sorcam artık bunaldım yarın 10:30 randevum yarın olmuyor bana bebeklerim umarım iidirrrrr:59:

Bende onceki hafta cumartesi gittigimizde kese hayalmeyal ufacikti bu cuma gittim 2 gun once yani 5hft4g olcum yaptilar kesenin boyutuna gore yolk 2,8mm bebekse 1,8mm mis renkli dobblere soktu beni kalp atisi yok die ondan milimimilimine biliyorum hepsini rapora yazdilar ama ordada cikmayinca kadin dediki biz boyle gebelikleri tercih ediyoruz dedi sakat anomali dogmasindansa aliyoruz dedi pazartesi ac karnina gel bakalim yine yoksa kalp atisi alalim dedi. Sonra cok kanaman olur aile gelirsin birakamayiz onu sende dedi bende ciktim yeditepeye gittim aglaya aglaya oda daha neler daha cok erken dedi bekle dedi cumayi bekliyorum simdi

Canım bebeğini sakın aldırma. Ben de öncekinde kalp atışlarını 8. hafta gibi duymuştum. Doktor bu, nasıl düşünmezki geç döllenme ihtimalini. Aman sakın böyle ciddi bir kararda tek doktorun görüşüyle kalma. Kız kardeşimin olmuştu 10. haftada kalp atışı durmuştu. Ayrıca 2 doktor doğruladıktan sonra almışlardı. Burada ilk gebeliğini yaşayan arkadaşlara tavsiyem önemli kararlara tek doktorla karar vermeyin. ALLAH'IN İZNİYLE BİR ŞEY OLMAZ. Benim de önceki hamileliğimde lekem vardı. Progestan filan derken düşük tehlikesi derken bu tehlikeli süreci atlattım ama malesef 25. haftada erken doğum oldu. Her şey Onun elinde. Bu haftada doğup yaşayan da var yaşamayan da. O yüzden çok da evhamlanmamak lazım. Gönlünü ferah tut...

kızlaar selammm benim gibi olan var mı çok kötüyümm.sürekli kusuyorum.hiç bir şey yiyemiyorumm

Canim sen aklibasinda bi doktora denk gelmissin bizim telasimizin sebebi doktorlarimizin şuursuzlugu endise etme bende arkadaslardan fikir aldiktan sonra artk bi sorun gormuyorum Allahin izniyle hersey yolunda bi tek bugun bulantim basladi hic beklemiodum daha baslamaz diye :94:

Bulantı hamileliğin sağlıklı ilerlediğinin göstergelerinden biriymiş...

herkese merhaba,

geçen haftadan beri bu konuyu sadece izliyordum ama artık ben de bilgilerimi verebilirim :) benim SAT 10 mart, yaşım 32 ve ilk gebeliğim. cuma günü 6+1 iken(ultrasona göre 5+6 dedi doktorumuz) bebişimizin kalp atışını gördük:nazar: :) şimdilik her şey yolunda gözüküyormuş ve 2-3 hafta sonraki kontrolde kalp atışını duyacağız inşallah.:nazar:

aralık ayına kadar hep beraber bu konuda kalabilmek dileğiyle, herkese sağlıklı günler...:49:

Ne demek buradabirbirimizle bildiklerimizi paylaşacağız. Kiloya takma. Benim çok yakın arkadaşım 40 kilyla hamile kaldı maşallah kızı şimdi 4. sınıfta gayette sağlıklı. Herkes aynı olacak diye bir şey yok. Rutin şeyleri yapmışsa yemene dikkat et. Güzel beslen. Ne güzel şu kadar aldım bu kadar aldım stresi yaşamadan hamileliğini sınırsız yiyerek geçir.:9: Kalbini de bozma canım. Adana'da mı yapacaksın doğumunu desem okul açılınca dönersin.:26:

okul açılınca mecburen dönücem ama bi jaç hafta sonra rapor alıp tekrar gidicem. artık karnım da büyümüş olacak. sanırım tek başıma bu işin üstünden gelemeyip annemin kucağına atıcam kendimi. sonra da inşallah kendimi bebeğimi alırım kucağıma :) bu dileklerim hepimiz için tabii ki:49:

chnb sağoll canımm ama herkese hayatı zindan ettim valla.eşim bıktı benden.okulada gidemiyom.

herkese merhaba,

geçen haftadan beri bu konuyu sadece izliyordum ama artık ben de bilgilerimi verebilirim :) benim SAT 10 mart, yaşım 32 ve ilk gebeliğim. cuma günü 6+1 iken(ultrasona göre 5+6 dedi doktorumuz) bebişimizin kalp atışını gördük:nazar: :) şimdilik her şey yolunda gözüküyormuş ve 2-3 hafta sonraki kontrolde kalp atışını duyacağız inşallah.:nazar:

aralık ayına kadar hep beraber bu konuda kalabilmek dileğiyle, herkese sağlıklı günler...:49:

hayırlı olsun canım.rahat hamilelik geçirirsin inşallahh:nazar:

KIZLAR BEN DE SİZE DERDİMİ ANLATAYIM;
söylediğim gibi yaşım 40.38 yaşımda evlendim.hatta şöyle diyeyim. 7 mart 2009 da nikah olurken benm aynı zamanda sat ta 7 marttı. o zaman eşim başka yerde görev yapıyordu ve sadece hafta sonu görüşüyorduk. hatta reglimin bi 15. günü bir de 21. günü beraber olabilmiştik. 15. günü beraber olurken eşim korunmuştu. 21 inde de gerek yok dedim regli yakın ne de olsa.yaşımız ileri olsa da bir kaç ay çocuk düşünmüyorduk ama iki ay sonra hemen düşünecektik. neyse regli bekliyorum yok nisannın tam 18 inde tahlil yaptım. yani hiç ihtimal vermiyorum ya hamile olabileceğime anında çift çizgi çıktı.doktora gittikki kocaman kese tam 6+1 olmuşum bile.doktor bana beş gün sonra gel dedi. yani 7+0 da gittim ve boş kese dedi kalp atışı yok dedi. beni renkli dopler için radyoloji uzmanına gönderdi. oda baktı etti yok. dedi kürtajla alacaz.
ben hiç başka doktora gitmedim ve hiç beklemedim. 8+0 da gittim aynı doktora kürtaj oldum.bari o zaman gittiğim de son kez bakıpta öyle kürtaj da yapmadı. direk kürtaja aldı.
şimdi demem o ki bu bebeğim de sat 3 mart (aşağı yukarı aynı tarihler)çok korkuyorum gene öyle olur diye ma diğer taraftan siz bunları yazdıkça da bebeğim göz göre göre öldürdüğümü düşünüyorum. zaten iki yıldır hiç aklımdan çıkmadı ya kalp atışı geç duyulduysa ya geç döllenme olduysa diye. ama ben o zamanlar bunların ne anlama geldiğini bilmiyordum. yaş ileri olsa da tecrübesizlik. bir de kimseye söylememiştim hamile olduğumu halen üzülüyorum inanın.
ben o zaman demiştim doktora 15. gün de prezervatif kullandık 21. gün yumurtlamış olmıyayım olmaz öyle şey demişti doktor bana . ve bu hamilelğimde gittim ve dedim 21. gün yumurtam çatladı dedim( takip yaptırdığım için biiliyorum) şimdi inandı. ama dediki kese kocamandı.en ufak kuşkum olsaydı kürtaj demezdim dedi ama hiç inanmıyorum.
ve hanımlar. tam iki yıl deli gibi bebek diye yandım tutuştum. gitmediğim prof kalmadı. bu konuda kim ne sorsa artık biliyorum. doktorlar bilgilerimi hep ağızları açık karşıladı. iki tüp bir histerskopi derken toplam 20 bin lira harcadım ve rabbim mücizesini bana CİDDEN HİÇ BEKLEMEDİĞİM BİR ANDA GÖNDERDİ. şimdi doğal hamileyim.
şimdi bu bebeğim doğduğun da o 2 yaşında olacaktı. ben 2. çocuğumu yapıyor olabilecektim. bu uğurda çok yorulmayacaktım vs.vs...
ama rabbim neyi bize layık gördüyse onu yaşayacağız. randevum cuma günü kalp atışı için ve tam 8+2 de gidiyorum korkumdan gidemiyorum inanın. BEBEĞİM BENİM SON ŞANSIM.
Sevgiler...

chnb sağoll canımm ama herkese hayatı zindan ettim valla.eşim bıktı benden.okulada gidemiyom.

Geçecek canım benim inan. Sonra özleyeceksin bile.:9:Ben de ağlardım mutfağa bile giremezdim. Sağ olsun annem gelip yapmıştı artık gelemiyor da. Yapsın yemkleri eşin boş ver...

okul açılınca mecburen dönücem ama bi jaç hafta sonra rapor alıp tekrar gidicem. artık karnım da büyümüş olacak. sanırım tek başıma bu işin üstünden gelemeyip annemin kucağına atıcam kendimi. sonra da inşallah kendimi bebeğimi alırım kucağıma :) bu dileklerim hepimiz için tabii ki:49:

Karnın büyüyünce o kadar yol zorlamaz mı seni.:26: Bir de uzun yol pek iyi değil. Olmazsa kalırsın Adanada...

herkese merhaba,

Hayırlı olsun. Amin canım... Ben 5+3'te gittiğimde yalnızca keseyi görmüştüm...

KIZLAR BEN DE SİZE DERDİMİ ANLATAYIM;
söylediğim gibi yaşım 40.38 yaşımda evlendim.hatta şöyle diyeyim. 7 mart 2009 da nikah olurken benm aynı zamanda sat ta 7 marttı. o zaman eşim başka yerde görev yapıyordu ve sadece hafta sonu görüşüyorduk. hatta reglimin bi 15. günü bir de 21. günü beraber olabilmiştik. 15. günü beraber olurken eşim korunmuştu. 21 inde de gerek yok dedim regli yakın ne de olsa.yaşımız ileri olsa da bir kaç ay çocuk düşünmüyorduk ama iki ay sonra hemen düşünecektik. neyse regli bekliyorum yok nisannın tam 18 inde tahlil yaptım. yani hiç ihtimal vermiyorum ya hamile olabileceğime anında çift çizgi çıktı.doktora gittikki kocaman kese tam 6+1 olmuşum bile.doktor bana beş gün sonra gel dedi. yani 7+0 da gittim ve boş kese dedi kalp atışı yok dedi. beni renkli dopler için radyoloji uzmanına gönderdi. oda baktı etti yok. dedi kürtajla alacaz.
ben hiç başka doktora gitmedim ve hiç beklemedim. 8+0 da gittim aynı doktora kürtaj oldum.bari o zaman gittiğim de son kez bakıpta öyle kürtaj da yapmadı. direk kürtaja aldı.
şimdi demem o ki bu bebeğim de sat 3 mart (aşağı yukarı aynı tarihler)çok korkuyorum gene öyle olur diye ma diğer taraftan siz bunları yazdıkça da bebeğim göz göre göre öldürdüğümü düşünüyorum. zaten iki yıldır hiç aklımdan çıkmadı ya kalp atışı geç duyulduysa ya geç döllenme olduysa diye. ama ben o zamanlar bunların ne anlama geldiğini bilmiyordum. yaş ileri olsa da tecrübesizlik. bir de kimseye söylememiştim hamile olduğumu halen üzülüyorum inanın.
ben o zaman demiştim doktora 15. gün de prezervatif kullandık 21. gün yumurtlamış olmıyayım olmaz öyle şey demişti doktor bana . ve bu hamilelğimde gittim ve dedim 21. gün yumurtam çatladı dedim( takip yaptırdığım için biiliyorum) şimdi inandı. ama dediki kese kocamandı.en ufak kuşkum olsaydı kürtaj demezdim dedi ama hiç inanmıyorum.
ve hanımlar. tam iki yıl deli gibi bebek diye yandım tutuştum. gitmediğim prof kalmadı. bu konuda kim ne sorsa artık biliyorum. doktorlar bilgilerimi hep ağızları açık karşıladı. iki tüp bir histerskopi derken toplam 20 bin lira harcadım ve rabbim mücizesini bana CİDDEN HİÇ BEKLEMEDİĞİM BİR ANDA GÖNDERDİ. şimdi doğal hamileyim.
şimdi bu bebeğim doğduğun da o 2 yaşında olacaktı. ben 2. çocuğumu yapıyor olabilecektim. bu uğurda çok yorulmayacaktım vs.vs...
ama rabbim neyi bize layık gördüyse onu yaşayacağız. randevum cuma günü kalp atışı için ve tam 8+2 de gidiyorum korkumdan gidemiyorum inanın. BEBEĞİM BENİM SON ŞANSIM.
Sevgiler...

Canım üzme kendini. Olan olmuş. İnşallah düşündüğün gibi değildir. Ben doktorlara kızıyorum 10. haftaya kadar normalde kürtaj yapılıyor sağlıklı gebelere bile. Neden acele ederlerki? Sonra da üzüntü işte. İnşallah bu bebeğini sağlıcakla alırsın. Bol bol dua et canım ben de edeceğim senin için...

Geçecek canım benim inan. Sonra özleyeceksin bile.:9:Ben de ağlardım mutfağa bile giremezdim. Sağ olsun annem gelip yapmıştı artık gelemiyor da. Yapsın yemkleri eşin boş ver...

Karnın büyüyünce o kadar yol zorlamaz mı seni.:26: Bir de uzun yol pek iyi değil. Olmazsa kalırsın Adanada...

Hayırlı olsun. Amin canım... Ben 5+3'te gittiğimde yalnızca keseyi görmüştüm...

Canım üzme kendini. Olan olmuş. İnşallah düşündüğün gibi değildir. Ben doktorlara kızıyorum 10. haftaya kadar normalde kürtaj yapılıyor sağlıklı gebelere bile. Neden acele ederlerki? Sonra da üzüntü işte. İnşallah bu bebeğini sağlıcakla alırsın. Bol bol dua et canım ben de edeceğim senin için...
canım teşekkür ederim. gerçekten. dediğğin gibi işallah benim düşündüğüm gibi değildir.
ben de senin için dua edeceğim. tam 40. haftada sağlıkla gelsin diye:)

slm hanımlar :80::80::80:bende aralık annesi olucam inş.benim sat 12 mart.bu benim 4.hamileliğim.bi bbebeğim 38 haft.karnımda öldü.yaşayan 2 çocuğum var.benimde geç döllenme olmuş.çarşamba doktor muayenem var.6+4 olcaz sizce kalp atışını duyarmıyız.:59::59:5+4 de alttan muayeneyle keseyi ancak görebildik.üstten görülmedi.bana yardımcı olabilecek varmı.:49::49:

canım teşekkür ederim. gerçekten. dediğğin gibi işallah benim düşündüğüm gibi değildir.
ben de senin için dua edeceğim. tam 40. haftada sağlıkla gelsin diye:)

Amin canım, doktora dedim benim düşüğü saymıyorum ilki sezaryen, ikinci normal. Bunu da normal istiyorum dedim, güldü. 40 hafta için normali beklemem lazım. Allah hepimize 40. haftayı göstersin. Sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...

slm hanımlar :80::80::80:bende aralık annesi olucam inş.benim sat 12 mart.bu benim 4.hamileliğim.bi bbebeğim 38 haft.karnımda öldü.yaşayan 2 çocuğum var.benimde geç döllenme olmuş.çarşamba doktor muayenem var.6+4 olcaz sizce kalp atışını duyarmıyız.:59::59:5+4 de alttan muayeneyle keseyi ancak görebildik.üstten görülmedi.bana yardımcı olabilecek varmı.:49::49:

Hoş geldin canım. Benim de SATım 12 Mart. Ben de 5+4'te karnımdan keseyi gördüm. Benim de 4. hamilelğim ama benim bir çocuğum var. Bir 8. haftalık düşüğüm, bir de 25. haftalık erken doğum. Senin kordon filan mı dolandı, eş mi ayrıldı yoksa? Allah bu bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Kalp atışı belli olmuyor 7 8 gibi de görülebilir. Stres yapmamak lazım...

ben keseyi 5+5te gormustum. doktor kalp atisi icin 10 gun sonra goruselim demisti. hesaplayinca simdi 7+1 de cagirmis oluyor. 6+larda da kalp atisi baslayabiliyor diye biliyorum. duyulmazsada sikma canini bosa 8. haftaya kadar yolu varsonucta.

ben de bu cuma gidiyorum insallah hakkimizda hayirlisi olur saglikli minik pitipitilarini duyariz.

slm herkese iyi akşamlarrrrrrrrrr:emir_bebek:
öncelikel herksein heyecanını anlıyorum
hepimiz kalp atışını duymak bebeğimizin iyi olduğunu bilmemk istiyoruz
hepimizin en doğal hakkı bu
ama kızlar lütfen çok fazla stres yapmayın
bize o canı allah verdi alacak olanda bilen olanda rabbim
tabi bu değilki oturun bekleyin ama sabredin
elini karnınıza koyun ve bebeğinizle konuşun size iyi gelecektir
ben sizin mutluluk haberlerinizi duymayı çok istiyorum
ben bunları bilmişlik yapmak için yazmadım sakın yanlış anlamayın
yaşadığım için yazıyorum
inşallah hepimizin sağlıklı hayırlı evlatları olur
öptüm hepiniziiiiiiiiiii:16:

bende çok kötüyüm.bulantılar sabah yatakta başlıyo gece yatıncaya kadar. bütün gün işte hasta gibiyim. kokular beni öldürüyo. bunlar yetmiyormuş gibi uyku beni öldürüyo. sürekli uzanıyorum. amannnnnnn ama bunlardan şikayetçi değilim yeterki bebeğim iyi olsun. yeterki bebişlerimiz iyi olsun:26::26::26::26::66::66::66::66::92::92::92::92::74::74::74::74:

arkadaşlar mrb benim durumum biraz değişik aşılama ile hamile kaldım doktora kalp atışı için gittiğimizde çok şaşırdık çünkü 2 kese vardı 5 haftalıkken de girmiştim ult ama o zaman çok küçük olduğu için görememiş dokt. biraz beklememiz gerektiğini söyledi 7. haftada tekrar ult girecektim hem çok şaşkındık hemde dokt daha emin olmadığından tedirgindik dün nihayet gittik doktora hala iki kese var fakat biri normal zamanında gelişimi kalp atışı 7 haftalık ama diğeri 3 haftalık gibi gözüküyomuş bünyen onu eritecek büyük bi ihtimal dedi ama takip edeceğiz bişi söylemek için erken dedi bu seferde içim sızladı kendimi kötü hissediyorum böyle bi durum ilk defa duyuyorum sizlerden bilgisi olan varsa bilgilendirise çoook sevinirim ne olur dua edin arkadaşlar çok korkuyorum Allahım hayırlısı ne ise inşallah o olur :nazar::nazar:

Back
X