2011 Aralık Anneleri

Hoş geldin canım. Benim de SATım 12 Mart. Ben de 5+4'te karnımdan keseyi gördüm. Benim de 4. hamilelğim ama benim bir çocuğum var. Bir 8. haftalık düşüğüm, bir de 25. haftalık erken doğum. Senin kordon filan mı dolandı, eş mi ayrıldı yoksa? Allah bu bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Kalp atışı belli olmuyor 7 8 gibi de görülebilir. Stres yapmamak lazım...

merhaba canım ortak yönlerimiz çokmuş:1:benim bebeğimin kordonu kırılmıştı.kan gitmediği için beslenemeyip ölmüş.:85::85::85:ben doğumda gittiğimde öğrendim.:5:3 gün sonra fark ettim.bu seferki hamileliğim biraz farklı gelişiyo.buda beni hap tedirgin ediyo.teselli için teşk ederim.kalp atışını duysam çok rahatlıcam.allah seninde bebişini kucağına almayı nasip etsin canım:16::16:

ben keseyi 5+5te gormustum. doktor kalp atisi icin 10 gun sonra goruselim demisti. hesaplayinca simdi 7+1 de cagirmis oluyor. 6+larda da kalp atisi baslayabiliyor diye biliyorum. duyulmazsada sikma canini bosa 8. haftaya kadar yolu varsonucta.

ben de bu cuma gidiyorum insallah hakkimizda hayirlisi olur saglikli minik pitipitilarini duyariz.

saol canım.bende çarşambaya gidicem.allah hepimizin bebeişlerini kucağına almayı nasip etsin kızlar:16::16::16:

sormayı unuttum.bi listeniz falan varsa benide eklermisiniz:81:.burada bebeklerimizin gelişimlerinide takip etmiş oluruz.ben ultrason resimlerini falan yükledim:49:.sizler de yükleyin komşu ziyaretine geliriz bizde:66::66:

arkadaşlar bugün nette progestanı araştırdım. kesinlikle düşüğü önlemiyormuş. hatta plastik kapsüllü olanlar ise çocuğun fiziksel görüntüsünde anormaliye sebepmiş. bende progestan alıyorum. günde üç tane. ve plastik kapsüllü. çok korkuyorum. bugün yada yarın druna giden olacaksa ne olur bir sorsun. yoksa bu endişe beni öldürecek
:15::15::15: Bişeycik olmaz inşallah
kızlar annelik akademisi comdan ücretsiz hamileyim kitabı istemiştim bugün geldi. tüm arkadaşlara tavsiye ederim. sadece kargo parası verdik.
Süpermiş hemen bende baktım hatta şimdi sipariş edeceğim :)) Teşekkür ederim, kızlar sizde bir bakın :)))
Benimda sat 6mart muhtemel dogum tarihi 12 aralik su an kese olcumune gore 6+0 hamileyim ama kalp atislarini duyamadim daha bi kac doktora gittim biri duymamiz lazimdi sonradan olusmaz dedi biri daha duyamayiz dedi heyecan ve korkuyla bekliyorum cuma gunu kontrolumu :(
Hayırlısıyla güzel cevaplar verirsiniz umarım :emir_bebek:
benzer seyleri ben de yasiyorum. bence olagan disi bir durum degil. ilk baslarda deli gibi sancim ve kasik agrim vardi. bu donemde rahim kendini hazirliyormus. yaklasik son 1 haftadir agri konusunda rahatim ama bulantilarim basladi ufaktan.

bu arada her hamile bayanda bulanti olmayabiliyor. sende yoksa bu da anormallik sayilmaz. genel olarak surecler belli olsa da kisiden kisiye farklilik gosteriyor belirtiler. bence lekelenme vs gibi bir durum yasamadigin surece icini ferah tutmaya bak arkadasim.
Banada moral oldu :)) :71:

Merhaba bayanlar :74::74: bitek buraya kadar okuyabildim göremediğim önemli bişey varsa kusura bakmayın lütfen :18: Umarım herkes iyidir ve keyifler yerindedir . Pof sıkıntıdan uykum gelmiyor haliyle geç uyuyorum ve geç uyanıyorum kimseyle denk gelemedik henüz :79:

KIZLAR BEN DE SİZE DERDİMİ ANLATAYIM;
söylediğim gibi yaşım 40.38 yaşımda evlendim.hatta şöyle diyeyim. 7 mart 2009 da nikah olurken benm aynı zamanda sat ta 7 marttı. o zaman eşim başka yerde görev yapıyordu ve sadece hafta sonu görüşüyorduk. hatta reglimin bi 15. günü bir de 21. günü beraber olabilmiştik. 15. günü beraber olurken eşim korunmuştu. 21 inde de gerek yok dedim regli yakın ne de olsa.yaşımız ileri olsa da bir kaç ay çocuk düşünmüyorduk ama iki ay sonra hemen düşünecektik. neyse regli bekliyorum yok nisannın tam 18 inde tahlil yaptım. yani hiç ihtimal vermiyorum ya hamile olabileceğime anında çift çizgi çıktı.doktora gittikki kocaman kese tam 6+1 olmuşum bile.doktor bana beş gün sonra gel dedi. yani 7+0 da gittim ve boş kese dedi kalp atışı yok dedi. beni renkli dopler için radyoloji uzmanına gönderdi. oda baktı etti yok. dedi kürtajla alacaz.
ben hiç başka doktora gitmedim ve hiç beklemedim. 8+0 da gittim aynı doktora kürtaj oldum.bari o zaman gittiğim de son kez bakıpta öyle kürtaj da yapmadı. direk kürtaja aldı.
şimdi demem o ki bu bebeğim de sat 3 mart (aşağı yukarı aynı tarihler)çok korkuyorum gene öyle olur diye ma diğer taraftan siz bunları yazdıkça da bebeğim göz göre göre öldürdüğümü düşünüyorum. zaten iki yıldır hiç aklımdan çıkmadı ya kalp atışı geç duyulduysa ya geç döllenme olduysa diye. ama ben o zamanlar bunların ne anlama geldiğini bilmiyordum. yaş ileri olsa da tecrübesizlik. bir de kimseye söylememiştim hamile olduğumu halen üzülüyorum inanın.
ben o zaman demiştim doktora 15. gün de prezervatif kullandık 21. gün yumurtlamış olmıyayım olmaz öyle şey demişti doktor bana . ve bu hamilelğimde gittim ve dedim 21. gün yumurtam çatladı dedim( takip yaptırdığım için biiliyorum) şimdi inandı. ama dediki kese kocamandı.en ufak kuşkum olsaydı kürtaj demezdim dedi ama hiç inanmıyorum.
ve hanımlar. tam iki yıl deli gibi bebek diye yandım tutuştum. gitmediğim prof kalmadı. bu konuda kim ne sorsa artık biliyorum. doktorlar bilgilerimi hep ağızları açık karşıladı. iki tüp bir histerskopi derken toplam 20 bin lira harcadım ve rabbim mücizesini bana CİDDEN HİÇ BEKLEMEDİĞİM BİR ANDA GÖNDERDİ. şimdi doğal hamileyim.
şimdi bu bebeğim doğduğun da o 2 yaşında olacaktı. ben 2. çocuğumu yapıyor olabilecektim. bu uğurda çok yorulmayacaktım vs.vs...
ama rabbim neyi bize layık gördüyse onu yaşayacağız. randevum cuma günü kalp atışı için ve tam 8+2 de gidiyorum korkumdan gidemiyorum inanın. BEBEĞİM BENİM SON ŞANSIM.
Sevgiler...

ay canım çok içten anlatmışsın. busefer olumlu düşün lütfen. çok emek sarfetmişsin. inşallah bu sefer emeklerinin karşılığını alırsın. geçmiş için çok düşünme canım. olana olmuş. sen geleceğe bak. olumlu düşün, umut et. umutsuz yaşanmaz.
benimde haziranda 2 yıl oluyor çocuk için çabalayaşımız. hiç bi zaman umudumu kaybetmedim. ama hep normal olması için dua ettim. bazen normal olmazsa da tüp olur diye kendimi rahatlattım. ama 2 yıl içinde elde ettiğim ilk gebelik. tabi benim de korkularım var. lekelenmelerim devam ediyor. öğretmenim. iki haftadır yatıyorum. bu 3. haftam olacak. doktorum 10 gün daha vereyim dedi, ama ben şimdilik 5 gün aldım rapor. bu hafta içinde iyileşeceğimi kendime inandırmaya çalışıyorum. öğrencilerim de çok mağdur olacak. haftaya da gidemezsem
bu yollar kolay değilmiş. hamile kalmak kadar sonrası da zormuş. Allah hepimizin yardımcıısı olsun arkadaşlar.

Son düzenleme:
Canım sağ olasın. Formu gönderdim ama kabul edildi filan bir şey yazmadı. Sonra kapatıp bir daha yazıp gönderdim. Yine kabul edildi demedi. Mail adresine mi kabul edildi diyecek yoksa beceremedim mi?:26:
mail adresine gelecek canım onay. piyasa fiyatı 20 lira. sedece 5 lra kargo parası verdik.
annelik akademisi com, hamileyim diye bi kitap. tekrar yazıyorum. tüm arkadaşlar faydalansın.

herkese merhaba,

geçen haftadan beri bu konuyu sadece izliyordum ama artık ben de bilgilerimi verebilirim :) benim SAT 10 mart, yaşım 32 ve ilk gebeliğim. cuma günü 6+1 iken(ultrasona göre 5+6 dedi doktorumuz) bebişimizin kalp atışını gördük:nazar: :) şimdilik her şey yolunda gözüküyormuş ve 2-3 hafta sonraki kontrolde kalp atışını duyacağız inşallah.:nazar:

aralık ayına kadar hep beraber bu konuda kalabilmek dileğiyle, herkese sağlıklı günler...:49:
Oncelikle hayirli olsun saglikli bir bebek nasip etsin sana Rabbim ben bisi sormak istiyorum,
5+6dakalp atisini gorduk haftaya duyucaz demissin once gorunuyor mu benim sat 6mart keseye gore bende 5+6 da bebegi gorduk ama kalp atisi yoktu :s

Merhaba bayanlar :74::74: bitek buraya kadar okuyabildim göremediğim önemli bişey varsa kusura bakmayın lütfen :18: Umarım herkes iyidir ve keyifler yerindedir . Pof sıkıntıdan uykum gelmiyor haliyle geç uyuyorum ve geç uyanıyorum kimseyle denk gelemedik henüz :79:

yaww ben de dun gece 4 e kadar kadar yatakta don don uyumadim. nolcek bu halim :(

bi de sabah yeditepe arayip cuma gunku randevumu degistirdi. mecburen cumartesiye oteledik. beklemek bu kadar zor geliyoken moralim iice yerlere dustu yaw.

esim aradi ona agladim, carsambaya al randevuyu daha fazla dusunme diyor. carsamba da 7+3 oluyorum. ya kalp atisini duyamazsam erken falan diye hayal kirikligi olacak tekrar ustune. naapcam ben yaaaa

mail adresine gelecek canım onay. piyasa fiyatı 20 lira. sedece 5 lra kargo parası verdik.
annelik akademisi com, hamileyim diye bi kitap. tekrar yazıyorum. tüm arkadaşlar faydalansın.

bende formu doldurup yolladım. iki gün geçti üzerinden onaylandığına dair bir bilgi gelmedi...:59::59::59::59:

yaww ben de dun gece 4 e kadar kadar yatakta don don uyumadim. nolcek bu halim :(

bi de sabah yeditepe arayip cuma gunku randevumu degistirdi. mecburen cumartesiye oteledik. beklemek bu kadar zor geliyoken moralim iice yerlere dustu yaw.

esim aradi ona agladim, carsambaya al randevuyu daha fazla dusunme diyor. carsamba da 7+3 oluyorum. ya kalp atisini duyamazsam erken falan diye hayal kirikligi olacak tekrar ustune. naapcam ben yaaaa

bence kendini çok sıkıyosun canım. senin üzülmen birşeyi değiştirmezki. neden acele ediyon kalp atışı için? benimde bebek 5+6 daha kalp atışını duymadık. 10 gün sonra dr. gidecem. çok iyi biliyorumki bebeklerimiz çok iyi kalp atışlarıda iyi. allahım koruyor bebeklerimizi. oluruna bırak herşeyi.moralini yüksek tut. bundan sonra bu şekil tatlı bekleyişler çokkkkkkkkkkk:emir_bebek::emir_bebek:

günaydın iyi bir hafta geçiririz umarım benim bulantılarım bayağı geçti annemde böyleymiş cildim biraz bozuldu sizinde öyle mi?vücut sıcaklığım hep 37 ye yakın bizde cumartesi günü kalp atışı için doktorumuza gideceğiz bebeğim benimle hiç kanamam olmadı genelde yatıyorum doktorum progestan falan vermedi bu iyiye işaret demi arkadaşlar tedavi gördüğüm zamanlarda vermişti şimdi doğal yolla gebe kaldım vermedi sadece elevit verdi birde renni şurup onu da fazla kullanmıyorum umarım böyle rahat geçiririm hamileliğimi:nazar:

Bu arada bulantılar 12 gibi azalıyor inşallah şiddetli olmaz. Bana ayva iyi gelirdi. Ne çok ayva yedim...:9:

ayva banada iyi geliyor.
dün markette buldum hemen aldım.
kış meyvesi artık bulmak da zorlaşır depolamak lazım.
sabah hafifden miğdem bulandı.bugün dr gitmem lazım ama yarına kaldı kızlar

günaydın iyi bir hafta geçiririz umarım benim bulantılarım bayağı geçti annemde böyleymiş cildim biraz bozuldu sizinde öyle mi?vücut sıcaklığım hep 37 ye yakın bizde cumartesi günü kalp atışı için doktorumuza gideceğiz bebeğim benimle hiç kanamam olmadı genelde yatıyorum doktorum progestan falan vermedi bu iyiye işaret demi arkadaşlar tedavi gördüğüm zamanlarda vermişti şimdi doğal yolla gebe kaldım vermedi sadece elevit verdi birde renni şurup onu da fazla kullanmıyorum umarım böyle rahat geçiririm hamileliğimi:nazar:

herşey yolunda canım. inş. hep böyle gider. cilte bozulmalar için daha erken değilmi? kaç haftalıksın canım? daha önceki düşüğümden dolayı çok korkuyordum. belkide psikolojikmen sırt ağrısı çekiyodum. bilemiyorum. şimdi progestan kullanıyorum. sekizinci haftadan sonra bırakacam ilacı. inş. gebeliklerimiz sorunsuz geçer. bende de bulantılar yeni başladı.

Evet bugun sera35 doktorda cuma cumartesi ben olbey ve sersello kalp atislarini duyacaksin insallah ben durupmdurup aglayarak geciriyorum vakti ister istemez sinirlerim bozuluo :s

Son düzenleme:
ayva banada iyi geliyor.
dün markette buldum hemen aldım.
kış meyvesi artık bulmak da zorlaşır depolamak lazım.
sabah hafifden miğdem bulandı.bugün dr gitmem lazım ama yarına kaldı kızlar

hamilelikte ayva yiyenlerin bebekleri gamzeli olurmuşşşşşşşşş. önceki gebeliğimde bende çok ayva yiyordum... şimdi ise bol bol biber yiyom:52::52::52::52:

7+4 ken duyulur kı arkadasım gec döllenme degılse bızım 7 haftalıkken duyulmuştu..
alıntı yapmıstım ama cıkmamıs arkadasın ısmını unuttum..

yagmursesi,bu sefer kucahına alacaksın ınsallah sagsalım..

benım ıkı gundur kahverengı lekem gelmıyor,yarın ıse bıryere gıtmem lazım mutlaka
arabayla gıdıp gelecegız kendımı yormamaya calısacagım ama ıcımde bı yandan korkuyor
ınsallah bırsey olmaz..

gercı daha onceede kahverengı lekem varken doktora gıdıp uzun zaman dısarıda kendımı yormadan kalmıstım ama ne bıleyım

ıcım bır tuhaf sımdı..

cuma gunu de kontrolum var ınsallah bebegımın hareketlendıgını gorebılırım

buarada benım de cıldım bozzuldu solda bırsey yok sagda resmen ergenlık sıvılcelerım var ergenlıkte bıle cıkarmadım ben oysa

Son düzenleme:
arkdslar gunaydın,
hepinize allah hayırlısıyla bebişlerinizi kucagınıza almayı nasip etsin inşllh benimde :)
basımdan geceni paylaşmak istiyorum tecrubesi olan varsa yardımcı olursa sevinecem..ctesi 6 hafta 5 gunlukken sabah ultrasona dr baktıgında embrıyoyu goremedi ...bıraz soru işareti oldu kafamızda kese var ama içi gozukmuyor ..dopplere yonlendirdi...dopplerde yolk kesesi de fetal de gozuktu ölcüleri de fetalin 0,32 cm 6 haftalık ama kalp atısı izlenemedi ..doktorum bu cumaya kadar bekliyelim dedi ..normalde dopplerde 5 h 5 g kken gozukurmus ..boyle bişey yasıyan veya bilgiye sahip olan var mı cok uzgunum 3 ay oncede kalp atısını gordugumuz daha sonra durdugu için bir kuratjım olmustu...nasıl dusunecegimi şaşırmıs vaziyetteyim:59:

herşey yolunda canım. inş. hep böyle gider. cilte bozulmalar için daha erken değilmi? kaç haftalıksın canım? daha önceki düşüğümden dolayı çok korkuyordum. belkide psikolojikmen sırt ağrısı çekiyodum. bilemiyorum. şimdi progestan kullanıyorum. sekizinci haftadan sonra bırakacam ilacı. inş. gebeliklerimiz sorunsuz geçer. bende de bulantılar yeni başladı.
5+6 dayız canım umarım dediğin gibi olur cumartesiyi iple çekiyorum cildim eskiden kaymak gibiydi şimdi bozuldu pütür pütür oldu ve sivilceler var
7+4 ken duyulur kı arkadasım gec döllenme degılse bızım 7 haftalıkken duyulmuştu..
alıntı yapmıstım ama cıkmamıs arkadasın ısmını unuttum..

yagmursesi,bu sefer kucahına alacaksın ınsallah sagsalım..

benım ıkı gundur kahverengı lekem gelmıyor,yarın ıse bıryere gıtmem lazım mutlaka
arabayla gıdıp gelecegız kendımı yormamaya calısacagım ama ıcımde bı yandan korkuyor
ınsallah bırsey olmaz..

gercı daha onceede kahverengı lekem varken doktora gıdıp uzun zaman dısarıda kendımı yormadan kalmıstım ama ne bıleyım

ıcım bır tuhaf sımdı..

cuma gunu de kontrolum var ınsallah bebegımın hareketlendıgını gorebılırım

buarada benım de cıldım bozzuldu solda bırsey yok sagda resmen ergenlık sıvılcelerım var ergenlıkte bıle cıkarmadım ben oysa
inşallah lekelenmen olmaz bir daha benim hiç lekelenmem olmadı ama aynı senin gibi cildim bozuldu pütür pütür oldu ve sivilcelerim oldu

Back
X