2011 Aralık Anneleri

Benide tabloya ekleyebilir misiniz sat 6 mart kese ve yolk saclari goruldu bebekte 1,8mm olarak cikti ama cuma gunu kalp atisi dinlemeye gidicem bende

slm kızlar ns lsınız biz iyiyiz çok şükür ama oğlumla babası kaza geçirdi dengesiz biri motorla son sürat giderken az kalsın oğluma çarpcakmış eşim kurtarmış ama eşimin ayağı yaralandı ama çok şükür durumu çok iyii sadece dikiş ve morluk var kahraman babamız oğluşumu kurtardı ne yapardık biz yaa

Çok geçmiş olsun cnm. Rabbim hepimizn ailesini eşini çocuklarını korusun inşallah.

Canım çok üzüldüm. Gerçekten bir anne için en zor imtihanlardan biri. Ne kadar süreden sonra hamile kaldın? Normal miydi? Ben 10 ay saonra hamile kaldım. Yalnız seni fazla evhamlı gördüm. Bu kadar endişe etme. İkimiz de acı bir tecrünbe yaşadık. Birçok süreci atlatıp acı sonla noktalandı ikimizinkideç. O yüzden nedense ben kalp atışını duyar mıyım diye nedense heyecanlanmıyorum. Halbuki 8 haftalık düşüğüm var. Ben hep yine mi erken doğar acaba diye biraz endişeleniyorum. Seninle satımız da ynı. Takip edeceğim seni canım. Sanırım çalış mıyorsun?

benim ölü doğumdan sonra 4 ay sonra hamile kaldım.kızım 32 haft.parmetüra doğdu.şimdi 4 yaşında.bir tek ilk hamileliğimde sorun yaşamamıştım.ölü doğumum 2.bebeğimdi.3.bebeğim kızım oldu.allah bağışlarsa oğlum 8 yaşında kızım 4 şimdide 6+2 haft.hamileyim.çalışmıyorum.ortak yönlerimiz çokmuş canım.senin kaybın kaç haft.dı.bende senin takipcin olucam canım.allah bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

beni tabloya yazmamşsınız.26 yaşındayım.4.hamilelğim olucak keseyi gördük.sat 12 mart.hamiş kaldığım kilom 56.çarşambaya inş.kalp atışını duyucaz.:16::16::16:benide eklermisiniz.:49::49:

Son düzenleme:
6 hafta 6 günlük:((((((((((((

erkenmıs daha bekle ıstersen zaten kendılıgınde duser herhalde
cok zor durum allah yardımcın olsun canım

slm kızlar ns lsınız biz iyiyiz çok şükür ama oğlumla babası kaza geçirdi dengesiz biri motorla son sürat giderken az kalsın oğluma çarpcakmış eşim kurtarmış ama eşimin ayağı yaralandı ama çok şükür durumu çok iyii sadece dikiş ve morluk var kahraman babamız oğluşumu kurtardı ne yapardık biz yaa

verilmiş sadakanız varmıs canımAllah korumus

benım de cuma gunu kontrolum var ama cok korkuyorum ıcım bugun tuhaf sankı kotu bırsey olmus gıbı
olsa anlardım dımı

ıkı gundur de kahverengı lekelerım gelmıyor oysa ıcımı ferah tutmaya calısıyorum ama bakalım

Cnm benim ALLAH bu yavrunu kucağına almayı nasip etsin. Geçmiş Rabbimin merhametinde kalsın. Sen bilemezdin. Ama bu hamileliğinde bence aynı doktora gitme derim. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.:49:
amin canım işallah cümlemiz sağlıkla bebeklerimizi kucaklarız...

çok geçmiş olsun canım.

kızlarr selamm.karın ağrısı çeken var mı.ben çok kötü oluyorum.adet olcakmışım gibi vuruyo yarım saat sonra geçiyor.

yolk saçlarıda gözükmüyor dedi doktor geç oluşuma karşı cumaya kadar bekliyeceğiz kahve rengi lekem geliyor benden ii haber gelemedi cuma son gün bana ama senin bebiş gözüküyor ben umutluyum lütfen sen stres yapma umarım bende birgün iyi haberler veririm.....
canım benimm üzülme biraz daha bekle üzülmede allahım inşallah güzel haberler verirsinn

canım allah korumuş.çook geçmiş olsun.eşine acil şifalar.

benim ölü doğumdan sonra 4 ay sonra hamile kaldım.kızım 32 haft.parmetüra doğdu.şimdi 4 yaşında.bir tek ilk hamileliğimde sorun yaşamamıştım.ölü doğumum 2.bebeğimdi.3.bebeğim kızım oldu.allah bağışlarsa oğlum 8 yaşında kızım 4 şimdide 6+2 haft.hamileyim.çalışmıyorum.ortak yönlerimiz çokmuş canım.senin kaybın kaç haft.dı.bende senin takipcin olucam canım.allah bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin[/QUOTE]

İnşallah canım. Peki kızın niye erken oldu? Doğumların normal oldu sanırım çünkü 4 ay kısa bir süre. Benim ilki 8 haftalık düşük. 2. si 38 de doğdu ama onda da 29+4'te çok erik yemiştim barsaklarımı bozdu karın ağrısı doğumu başlatmış ve 4 cm açıkla 11 gün zeynep kamilde yattım. Sonra 35 e kadar hiç kalkmadım. 38 de sezaryenle oğlum doğdu. 3. de başta lekelerim yine oldu 7 . haftada. Sonra ilaçlarla geçti. Ama bu sefer 24+3 te kanamam oldu 24+5 te suyum geldi. 25. haftada 800 gram oğlum normal doğumla doğdu. Ama 4 gün yoğun bakımda yaşayabildi. Bu 4. hamileliğim. Sen de erken olma sebebi ne olabilir diye sor. Bunları tüm ayrıntılarıyla anlat doktora. İyi bir doktora git. Ben şu ana hem özelde erken doğumumda gittiğim doktora hem de fakültede bir doçente gidiyorum. İkisii de ikisine gittiğimi biliyor. Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Kızlar bebek büyüyünce sola yatın diyor doktorlar. Şimdi nasıl yatıyorsunuz? Ben normalde yüzüstü yatarım. Şimdi bazen yine yüzüstü yatıyorum. İki kolumukarnımın yanlarına koyuyorum karnımın üstüne yatmayayım diye.

Kızlar bebek büyüyünce sola yatın diyor doktorlar. Şimdi nasıl yatıyorsunuz? Ben normalde yüzüstü yatarım. Şimdi bazen yine yüzüstü yatıyorum. İki kolumukarnımın yanlarına koyuyorum karnımın üstüne yatmayayım diye.

sola ya da saga yatmak yonunde bir oneri henuz gelmedi doktorumdan ama ilerleyen zamanlarda yani karnimiz buyuyunce sirt ustu yatmamak gerekiyor. plesentayi besleyen ana bir damar karnimizin ic tarafindan gectiginden bebegin kendi agirligi onu kistirabilirmis. bu durumdaoksijen ve besin alamamasi soz konusu oluyormus. o nedenle ilerleyen donemlerde yan yatmak gerekecek.

bensirtustu yatiyorum genelde hatta yan donuncemutlaka burnum tikanir. bi sekilde ayarliicaz bakalim insallah saglikla gelsin de zamani :)

sola ya da saga yatmak yonunde bir oneri henuz gelmedi doktorumdan ama ilerleyen zamanlarda yani karnimiz buyuyunce sirt ustu yatmamak gerekiyor. plesentayi besleyen ana bir damar karnimizin ic tarafindan gectiginden bebegin kendi agirligi onu kistirabilirmis. bu durumdaoksijen ve besin alamamasi soz konusu oluyormus. o nedenle ilerleyen donemlerde yan yatmak gerekecek.

bensirtustu yatiyorum genelde hatta yan donuncemutlaka burnum tikanir. bi sekilde ayarliicaz bakalim insallah saglikla gelsin de zamani :)

Sağ olasın. Ben de şimdiden sola alıştırmaya çalışıyorum sola yatınca sanırım bebek daha iyi beslenirmiş tabi daha erken bu haftalar. Hamileliklerimde en zorlandığım şeylerden biri yüzüstü yatamamak. Şimdi yatamıyorum diye uykum da kalitesizleşti.

Hamilelikte Nasıl Yatılmalı
Sırt ve yüz üstü yatış
Sırt üstü yatış Inferior Vena Cava adlı ana toplar damar sistemine baskı yapacağından önerilmez. Bu durum nefes almada sıkıntı yaratır; sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.

Yüz üstü yatış da bebeğe baskı yapacağından önerilmez. Ayrıca tahmin edersiniz ki karnınızdan dolayı bu pozisyonda uyumak pek de mümkün değildir.

Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.

En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.

Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.

İlk 3 ay
İlk üç ayda istediğiniz herhangi bir pozisyonda yatmanız mümkündür. Sonrasında sol tarafa doğru yatmanız gerecektir. Ama yine de alışkanlığı geliştirmek açısından erken gebelik döneminde yana doğru yatış gerçekleştirebilirsiniz.

Rahat bir uyku pozisyonu bulmak
Hamileliğinizin erken dönemlerinde yana dönerek uyuma alışkanlığını geliştirmeniz ilerisi için size yardımcı olabilir. Özelikle son dönemlerde dizlerinizi kendinize çekerek yan dönüp yatmak oldukça rahat bir pozisyondur. Bu pozisyon ayrıca kirli kanı vücudunuzun alt kısmından kalbe taşıyan ve inferior vena cava adı verilen büyük toplardamar üzerindeki baskıyı azaltarak kalbinze binen yükün de azalmasına neden olur.

Özellikle sola dönük yattığınızda bu etki daha belirgin hale gelir. Öte yandan sola döndüğünüzde rahim de sola kayacağından karaciğeriniz üzerindeki baskı da azalır ve daha rahat hissedersiniz

Ancak gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatar bulursanız fazla endişelenmeniz gerekmez. Pozisyon değiştirmek normal uykunun doğal bir bileşenidir ve kolay kolay kontrol edilemez. Özellikle son trimester’da sırtüstü yatar pozisyon çok rahatsızlık verici olduğundan zaten bu pozisyona kolay kolay geçmezssiniz. Eğer farkında olmadan sırt üstü yatarsanız duyacağınız rahatsızlık sizi uyandıracaktır.

Gebelik dönemi için özel olarak tasarlanmış yastıkları kullanmanız rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilir. Bazı kadınlar yastığı karınlarının altına ya da bacaklarının arasına koyduklarında çok rahat uyuduklarını belirtmektedirler. Silindirik bir yastığı ya da kıvıracağınız bir pikeyi belinize yerleştirip yan yatarak da rahat bir pozisyon elde edebilirsiniz.

Alıntı

gebelik.org den alıntı

Belli başlı bazı bitkisel çayların içinde bulunan etken maddeler özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda sorunlara neden olabilir. Eczaneden alınan ilaçların içerdikleri etken maddelerin her biri ve miktarları net olarak bilindiği halde bitkisel çaylar birden fazla etken madde içerebiliyor ve etken madde miktarının net olarak bilinmesi imkansızdır.

Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Bitkiler her zaman masum değildir.”Bitkisel tedavi ilaç tedavisinden iyidir” düşüncesiyle aktarlardan içeriği ve ne işe yaradığı bilinmeyen bitkilerin alınması ve kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bitkisel tedavi ancak bu konuda özel eğitim almış bir doktor tarafından yürütülebilir.

iyi akşamlar arkadaşlar. ben 2011 m annelerindenim.bebişim bugün 39 günlük. yaklaşık 15 gündür yeşil kaka yapıyor. ateş kusma yok. arada 3-4 defa kırmzı sicimler gördük. kanmış. 10 gün önce doktora gittik gaita tahlili yapıldı. 2-3 lökosit çıktı. doktor nidazol diye bir ilaç verdi. ilacı günde 1 ölçek 3 kez içilmesi gerekiyordu. bu 12 çay kaşığı yapıyor çok fazla geld. ağız dolusu kusdu. ben ölçüyü azalttım ama içmemek için direnç gösterdi. geri tükürdü kustu vs. neyse tam sarı oluyor gibiydi ilacı bıraktık. tekrar yeşil kaka yapmaya başladı. bugün yine doktora gittik. tekrar tahlil yapıldı. nadir lökosit parazit yok çıktı.yai alillere göre sorun yok. doktor nidazola devam dedi.ama sağlıklı görünüyor dedi. bu arada emiyor kilo alıyor. anladığım kadarıyla önlem amacıyla ilacı verdi. ilacı verdim tekrar kustu. 7 kere kaka yaptı bugn. bu doktorlara güven olmuyor. doğru düzgün açıklama yapmıyorlar. çok sinirim bozuldu artık. herşey normal gibi tek yeşil kaka anormal. ne yapayım. ilacı içirmeyeyim diyorum ama ya ateşlenirse bu sefer hastaneye yatırırım dedi.içinizde benzer durumu yaşayan var mı. .
bebişlerinizle beraber sağlıklı mutlu günler

Back
X