2011 Aralık Anneleri

normalde bebğim 7hafta 5 günlük ve 8 aralık diye hesaplamıştım. ultrason çıktısında fetal growth week 7w1d edd 12.12.2011 crl:11,5mm yazıyor bebeğim aslında 7hafta 1 günlük ve crlde bebeğin büyüklüğü mü oluyor:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

evet cnm crl fetalın boyu cm olarak da yazıyor dur bii yerlerde kalp atısı gözlendi mi peki?

ilk hamileligim benim. kotu bir tecrube yasamadim. allah kimseyede yasatmasin. o zaman daha bi incelerdim sanirim. simdi bilmiyor olmanin ilk olmasinin verdigi birsey var. annemde ya da ablamda sorunlu bir gebelik olmadi hic. kendimi hep yatistirmaya calisiyorum ama sonucta iki ihtimal varken insan hep boyle olmaz mi?

4 senelik evliyim. simdiye kadar bebis dusunmedik. tam denesek mi artik derken kendi geldi findigim. ama zamanlamasi biraz garip oldu. hikmetinden sual olunmaz diyorum hep ama ben cok sevinemedim hep endiseyle basladi hamileligim.

esimin babasi kanser hastasiydi ve 6 aydir bildigimiz bir durumdu cok hizli ilerlemis. biraz kotulemisti biz de yardimci olmak adina bursaya gittik. hastanede cok uzuldugumuz yoruldugumuz 4 gunun sonunda babami kaybettik.

o sure zarfinda reglimin gecikmesini basdonmelerimi hep strese ve uzuntuye bagladim hic aklima gelmedi. kasik agrilarim baslayinca test aldim sonuca pozitifti. hayalim hep esime isten donunca mutlu haberi vermek yuzunun seklini gormekti. esime haber verdigimde babamin duasi okunuyordu ayri ayri yerlerdeydik mesaj attim. o hengamenin icinde ne sevinci yasayabildik ne de hayallerimdeki gibi oldu. kan testi icin hastaneye gittik. babamin cenazesini kaldirdigimiz hastaneden 2 gun sonra bebegimin olacagi haberini aldim.

pesinden bir suru endise.gunlerdir suren uykusuzluk, yorgunluk, uzuntu, agir kaldirmalar, ayakta dikilmeler, girdigim mr odalari vs derken acaba bebege bir zarar geldi mi diye hep bi endiseli bekleyism var. belki hersey normal zamanda gerceklesseydi ben de rahat olabilirdim ama hem ilk olmasi hem bu sartlar biraz panik yapiyor insani.

suphesiz vardir bir hayir zamanlamasinda ondan hic suphem yok. ama endiseler pesimi birakmiyor bir turlu. ondan bu manyak hallerim...

Canım çok üzüldüm ama bence zamanlama mükemmel Rabbim birini aldı size güzel bir hamilelik nasip etti. Benim annemin ilki düşük olmuş benim de oldu. Senin problem olmamış bak. İnşallah da olmayacak iyi düşün canım... İnan sevinmek bize de yok. İlkine sevindik 8 haftada düştü. 2. yi çok sıkıntılarla dünyaya getirdim. Onu öğrendiğimizde kaygılıydık. 3. yü ise o zor bir zamanda öğrendim senin gibi. O zaman Edirnedeydik. Annem göğüslerinden ameliyat oldu gergin bir bekleyiş. Patoloji sonucu iyi çıktı şükür. O zaman eşim Hatay'a başvurmuştu kabul edildi ve ben hamileliğimi öğrendim. 10 sene öğretmenlik yaptığım 14 sene yaşadığım şehri terketmek zorundaydım. Okulu, oğlumun okulunu, yaşadığım şehri geçen senenin -18 derece soğuğunda terkedip Hatay'a geldim ve meyil müddetini kullanamadan taşındık ve 1 gün sonra okula başladım. Bir hafta sonra kanama. Ben yeni geldiğim ve müdürünün sert tutumu yüzünden hamile olduğumu söylemedim. Öyle çalıştım işte. Bir de berbat bulantılar, hoş geldinize gelen misafirler... Malesef 25 haftada doğum yaptım ve bebeğim malesef 4 gün dayanabildi. Buraya bizi artık sonsuza dek bağlayan bir anımız olacak malesef...

O yüzden canım sana tavsiyen stres yapma ben güzel olacağını düşünüyorum senin için.

Bir de çalışan arkadaşlar ne olur önce siz ve bebeğiniz. Risk yoksa zaten sorun yok ama risk varsa önce kendinizi düşünün boş verin patronu, müdürleri...

Çenem düştü yine...:9:

canım..sana da çok geçmiş olsun....zor bir durummuş seninki...ama atlatmışsın, güzel günleri görmüşsün....inşallah hayırlısıyla bu bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım.....[/QUOTE]

Sağ olasın Allah sana danasip etsin. Ben de çektirdim rahim filmi ve histeroskopi. Olur inşallah canım...

Canım çok üzüldüm ama bence zamanlama mükemmel Rabbim birini aldı size güzel bir hamilelik nasip etti. Benim annemin ilki düşük olmuş benim de oldu. Senin problem olmamış bak. İnşallah da olmayacak iyi düşün canım... İnan sevinmek bize de yok. İlkine sevindik 8 haftada düştü. 2. yi çok sıkıntılarla dünyaya getirdim. Onu öğrendiğimizde kaygılıydık. 3. yü ise o zor bir zamanda öğrendim senin gibi. O zaman Edirnedeydik. Annem göğüslerinden ameliyat oldu gergin bir bekleyiş. Patoloji sonucu iyi çıktı şükür. O zaman eşim Hatay'a başvurmuştu kabul edildi ve ben hamileliğimi öğrendim. 10 sene öğretmenlik yaptığım 14 sene yaşadığım şehri terketmek zorundaydım. Okulu, oğlumun okulunu, yaşadığım şehri geçen senenin -18 derece soğuğunda terkedip Hatay'a geldim ve meyil müddetini kullanamadan taşındık ve 1 gün sonra okula başladım. Bir hafta sonra kanama. Ben yeni geldiğim ve müdürünün sert tutumu yüzünden hamile olduğumu söylemedim. Öyle çalıştım işte. Bir de berbat bulantılar, hoş geldinize gelen misafirler... Malesef 25 haftada doğum yaptım ve bebeğim malesef 4 gün dayanabildi. Buraya bizi artık sonsuza dek bağlayan bir anımız olacak malesef...

O yüzden canım sana tavsiyen stres yapma ben güzel olacağını düşünüyorum senin için.

Bir de çalışan arkadaşlar ne olur önce siz ve bebeğiniz. Risk yoksa zaten sorun yok ama risk varsa önce kendinizi düşünün boş verin patronu, müdürleri...

Çenem düştü yine...:9:
çok haklısın arkadaşım. zaten şu nönetten muaftır raporunu bir alyım, kabul etmezse kavga edicem ben de. bişey olursa sorumlusu siz olursunuz diyeceğim. böyle diyince kabul etmeyecek insan zor olur sanki. öenmli olan raporu alabilmek.
kolay mı hamile kalınıyor ya. 2 sene çabaladık hem eşim, hem ben. eşim bir sürü takkviye vitamin kullandı. ben histereskopi oldum.

Son düzenleme:
Canım ya idare çok önemli. Bu müdür daha ne kadar orada. Çok değilse önemli değil. Ama yarın bebeiş olunca idare etmesi gereken durumlar da olabilir. Her seferinde böyle mi yapacak. Bence bu yaşadığınızı anlat müdüre. Doğru bir tutum olarak görmediğini orada bir aile olduğunuzu, zor günlerde birbirinize yardımcı olmanız gerektiğini söyle. Ben 12 yıllık öğretmenim önceden çok süklüm püklümdüm ama artık haksızlıklara sesimi çıkarıyorum hele bebğimin erken doğmasından sonra. O hamilelğimde perişandım. İlk ders bayıldım 2. tenefüs nöbete gittim demediler ki hoca hanım idare ederiz dinlenin. Çok kızgınım çok :47::47::47: Okulun son günü de kanamam oldu zaten...Sonra müdür değişti. Senin müdür değişmeyecekse sen iyi bir okul bul sen okulunu değiştir canım...
canım özel mesajına bak.

Evet canım ben de buralardan çok şey öğrendim. Çok bilinçlendim. Bir de benim iki acı tecrübem olduğu için daha da ayrıntılara takar oldum. Ama takıyorsun, takıyorsun en sonunda ulaştığın nokta şu oluyor: Takdir-i İlahi. Ben ne yaparsam yapayım ne öğrenirsem öğreneyim, hatta hastanelerde yatayım bu süreçte. Rabbin nasip etmediği sürece olmuyor... Tek şunu diyorsun sonunda ben üzerime düşeni yaptım Rabbim nasip etmedi... Yani vicdan azabı daha çekmiş oluyorsun...

Cnm benim. Tecrübe çok pahalıdır. Ama elinden geleni yaptıktan sonra vicdan azabı duymamak gerek. Çünkü elinden geleni yapmışsındır. Takdir-i İlahiye ne zaman karşı gelebiliriz ki?

canim ben dereninki nasil bilmiyorum ben sana ticker nasil yapilir onu gonderiyim sen yap ok:69:
gebelik çizelgesi yapımı

Lilypie - Pregnancy ticker details
1-siteye giriş yapın..
2-karşınıza çıkan sayfada, sol taraftan bir arka plan beğenin,sağ taraftaki şemaya next deyin..
3-yine sol taraftan bir resim seçin ve next leyin..
4-sol tarafta bulunan Event date bölümüne beklenen doğum tarihinizi..
5-hemen altındaki Optional settings bölümüne de son adet tarihinizi yazın
6-yine altındaki Optional text to display above the ticker: bölümüne eklemek istediğiniz yazıyı türkçe karakter kullanmadan yazın.. next leyin
7-çıkan sayfada hazır olan resmin altında yazan For Websites:in karşısındaki Image URL ye basın.
8-alt tarafta Code snippet: Image URL bölümünde bunun gibi; http://lbdf.lilypie.com/sWrIp2.png bi link çıkıyor kopyalayın
9-kendi profilinize gelip-hakkımda bölümüne girin.. çizelge satırındaki kaleme basarak kopyaladığınız linki yapıştırın..

cnm benim çok teşekkür ederim. yaptım:1:

Ben doktoruma danışmadım ama çok su içiyorum ve çok iyi olduğunu rahim kaslarını kuvvetlendirdiğini söylüyorlar.:49:
valla iebildiğim kadar iyiorum inşallah kuvvetlenir:))
Canım benimki de demedi ama ilk 3 ayda enfeksiyon olursa antibiyotik veremiyoruz dedi. Onun için de bol su. Başka topikten arkadaşların doktorları diğer sıvılar hariç 3 litre demiş. ama zor oluyor diyorlar. Yalnız bir ayrıntı var onlar bebeklerini enfeksiyon nedeniyle erken doğum yapmışlar. Belki normal şartlarda 2 yeter ben 2 yi zorlamaya çalışıyorum ama her tenefüs lavobodayım.:9: Bir de 3 kat inip çıkmak zorunda kalıyorum lavoboya gidebilmek için...
ah canım benim:)))
olsun yürüyüş oluyodur:))
bizde bol bol içeriz nolcak sanki
bebişler iyi olsunda:emir_bebek:
su icmek genel olarak onerilen birsey. hem bebek hem kendimiz icin gerekiyor. derinin elastikiyetini destekledigi icin cogunlukla estetik kaygilarla (catlak vs) onerildigi saniliyor. ancak asil onerilme nedeni bobreklerin surekli calistirlmasi nedeniyle kani temiz tutmak. enfeksiyonlara daha acik olmamiz nedeniyle eksta bir filtre sistemi gibi islev goruyor fazla su icmek :69:
ben zaten çok su içerim ama
hiç ne kadar içtiğime bakmadım
bidahaki gittiğimde kesin sorcam sağol canım:16:
selam kızlarr doktordan geldim şükürler olsun kalp atışalrını duydum.
ilk fotorafınıda verdi dr.
yarın aç karna ilk tahlillerini yapalım dedi.tahlillere bakacak
ommon cım maden suyu iyi geliyorsa meyveli içme bence hem çok şekerli hemde yapay
serselocum dr bana kendisi vermişti eleviti bugünde miğdene dokunur değiştirelim dedi ben de şimdilik sorun yok dedim.
aç karna içme canım külçe gibi bi ilaç zaten.

hımmm tamam canım sadeyi sevmem ama içiyim bari:))
sağol canikom...

kızlar bu gece rüyamda doktora gidiyorum.ultrasonka bakıyor.bana iki kese var.ikiz olucaklar dedi.hamile kalmedan önce de rüyamda bana sen hamilesin demişlerdi.o çıktı.acaba bu rüyamda çıkarmıki.yarın doktor kontrolüm var.çok merak ediyorum.sizler rüyalara inanırmısınız.:31::31::31:

kızlar bu gece rüyamda doktora gidiyorum.ultrasonka bakıyor.bana iki kese var.ikiz olucaklar dedi.hamile kalmedan önce de rüyamda bana sen hamilesin demişlerdi.o çıktı.acaba bu rüyamda çıkarmıki.yarın doktor kontrolüm var.çok merak ediyorum.sizler rüyalara inanırmısınız.:31::31::31:

Allah kolaylık versin 2+2 :9: Hayırlısı canım...

ben inanırım inşallah rabbim kalbine göre versin cnm. Bende isterdim ikiz olsun ama rüya görmedim tabii. Yarın bende doktora kalp atışı için gidicem. Senden de hayırlı haberler bekliyorum.:49:

ben inanırım inşallah rabbim kalbine göre versin cnm. Bende isterdim ikiz olsun ama rüya görmedim tabii. Yarın bende doktora kalp atışı için gidicem. Senden de hayırlı haberler bekliyorum.:49:

saol canım benim rüyalarımın çogu çıkar.inş.yarın güzel haberlerle döneriz.bende kalp atışı için gidicem.ayy istermisin bide ikiz desin:30::30::30:kızım kaç aydır sürekli bi kız bi erkek kardeşim olcak diyo.herşeyi çift yapalım diyo.hamile olmadan önce söylemeye başladı.:53::53:ailemde halamlarda da var,annemin dayısın da da var.bana göre rabbim eli ayağı düzgün sağlıklı sıhhatli varsin.1-2 fark etmez:52::52:

Cici anneler nasılsınız bakayım normalde dr randevum bugündü dün alacele hastaneye çağırdılar dr. bugün izinli imiş. Dün gittik bebeğimi gördüm gene kalbi atarken :49: duygulandım ağlamamak için zor tuttum kendimi bebeğimin resmini verdiler Allah'ım çok tatlı geldi gözüme ultrason resmi içim içime sığmıyor Rabbim tüm hamilelerin sağlıkla hamileliklerini tamamlamayı nasip etsin inş. Allah'ım bebeklerimizi sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin inş. :49:69:

Arkadaşlar merhaba ben 6+ 4 Günlük hamileyim.Tüp bebek tedavisi ve 2 embriyo transfer edildi şükür kese ve kalp atışlarını duyduk. ama işlemi yaptırdığım dr ye gitmedimüniversite hastanesine gittim bugun muayene için ve kullandığım ilaçları sordu.
folbiol, coraspin.progynex kapsül, estrofem tablet kullanıyorum dedim.
estrofem X kategorisinde bir ilaç bunu hemen bırak bebekte anomaliye sebep olur dedi. Şok oldum. daha önce bu ilacı kullanan oldu mu aranızda bilgisi olan benimle paylaşabilir mi?

saol canım benim rüyalarımın çogu çıkar.inş.yarın güzel haberlerle döneriz.bende kalp atışı için gidicem.ayy istermisin bide ikiz desin:30::30::30:kızım kaç aydır sürekli bi kız bi erkek kardeşim olcak diyo.herşeyi çift yapalım diyo.hamile olmadan önce söylemeye başladı.:53::53:ailemde halamlarda da var,annemin dayısın da da var.bana göre rabbim eli ayağı düzgün sağlıklı sıhhatli varsin.1-2 fark etmez:52::52:

Amin cnm. Hepsinin tadı başka tabii.

inanırım canım benimde komşum daha regl on gün kala rüyada hamile olduğumu elimde kuranı kerimin olduğunu söylemişti. bana soğanla salatalık uzatmış önce almayı kabul etmemişim sonrada canım çekti hamileyim bana salatalık ver demişim. çıktı rüyası işte.

Back
X