2011 Aralık Anneleri

bende 21 yasindayim 2.cocuguma hamileyim galiba buranin en genc annesiyim :)
ayrica 30 yasda gec degil bence bizim burda bi abla 40 yasinda bi daha dogur diyorum RABBIM SAGLIK SIHA VERDIKTEN SONRAA HERSEY OLUYOR(AYRICA YANLIS ANLAMAYIN 40 YAS YASLILIK DEGIL :) BEN 30 LA KIYASLADIM

cnm ya genç anne olmak ne güzel. ileri de çocuklarınla gezerken seni anneleri değil ablaları zannedecekler:61:
haklısın yaşın çok önemi yok. benim teyzem 42 yaşındayken ikiz bebiş dünyaya getirdi:87:hem de ilk kez çocuğu olmuştu. şuan bebişleri 5 yaşında.

tatlim ben iilk hamileligimde 19 kilo aldim 2.953gr dogdu oglum cok sukur saglikli bunda her onume gleeni yemiceem :) cunku cidden saglikli yemek lazim cips kola dondurma cocuga gitmiyor :) ins bunda hedefim toplamda 7 kg almak :) bana hep dogur bi bak hepsi gidio kilonun dediler :)) ama bunyeden heralde bi cocuk cikti gerisi kaldi :)))
amaaan saglikli olsunlardaa varsin kilo alalim :21::21:
ay ben napacam bilmiyorum. boyum 155 kilo 54 tü şimdi 56 gözüküyor çok canım sıkkın.
aslında tüp bebek tedavilerinden 54 e çıktım 40 yaşındayım son bir seneye kadar hep 48 dim. yani hiç dikkatte etmezdim hep zayıf oldum. şimdi de şişman durmuyorum ama bu gişişle olacak.şuan 36 bedenim ama 60 bedene çıkarım sanırım.:) bir de çok şey yemiyorum. sadece meyve her zamankinden fazla yiyorum iki üç kivi yiyorum.bir muz bir elma. yemek her zamanki gibi. ama su çok içiyorum. hah birde çekirdek yiyorum mide bulantım için ama artık yemem daha. bebeğin 3.5 üzeri doğması en iyisi ama zor gözüküyor bakalım.

Son düzenleme:
ben de aranıza geldim kızlar:16:
öncelikle Rabbim hepimizi bebişlerimize sağlıklı bir şekilde kavuştursun:71::71:
henüz 5 haftalık evliyim ve 5 haftalık hamileyim:9: sadece ilk gün 1 kez meraktan korunmadık, sonuç ortada:1: ne bileyim hemen hamile kalacağımı. ertesi gün hapı içmek istemiştim eşim engel olmuştu. iyiki de olmuş, daha doğmadan evimize neşe geldi:31: gurbete geldim nasıl alışıcam derken bebiş telaşı sardı:69:

beni de listeye ekleyin kızlar.
son adet tarihim 11 mart.
muhtemel doğum tarihi hakkında henüz doktor bir şey söylemedi.
hamile kaldığım kg: 56
yaşadığım il: Ankara
bebeğin durumu: kese görüldü

canim kaza olmus anladigim kadariyla. allah hayirli etsin. bazen bizim istemedigimiz durumlarda bile ne mucizeler oluyor. gurbete teselli, gonlunuze senlik olsun. saglikla kucagina almak nasip olsun :)

selam kızlarrr nasılsınız bugün
ya kızlar bana doktor rubella testi verdi size verdimi?
internettki araştırmamam göre kızamıkçık testi sanırsam .
aç olmadığım için kan vevremedim.
ben normal kan testi verdi sanmıştım daha sonra anladım o yüzden sormaştım dokktorda bişey sötlemedi

rubella benim testlerimin arasinda da vardi.ters bir durum oldugunu sanmiyorum. kizamikcik ve CMV taramasi rutin taramalardan. takma kafana tokadan baska bisey :52:

amaan yarabbı bunuda ılk defa duydum cok sukur kı oglun sagsaglım dunyaya gelmıs zaten ben hıc erık sevmem kıı :18:
Ya ben gercekten sevmıyorum erık ama hazır suları varya onları ıcıyorum bılmıyorum turkıyede varmı aynı etkıyı gosterırmı ama dedıgın ıyı oldu canım benım onuda ıcmem artık tuvalete cıkamayan kayısı yesııın yasasııın kayısı:64::64::64::64::64:

amerikada neredesin sen? kiz kardesim houstonda 5 senedir erik yemedi zavalli. nerde buldun da yedin erigi merak ettim :56:

cnm ya genç anne olmak ne güzel. Ileri de çocuklarınla gezerken seni anneleri değil ablaları zannedecekler:61:
Haklısın yaşın çok önemi yok. Benim teyzem 42 yaşındayken ikiz bebiş dünyaya getirdi:87:hem de ilk kez çocuğu olmuştu. şuan bebişleri 5 yaşında.

rabbım herkesın gonlune gore versın ıns :) bu bebısten sonra unıv okuyacam ınsallah okulu dondurmak ıstemedım ıkısı buyusun dedım ıns baslıyacam 2 yıl sonra okula:16::16::16:

amerikada neredesin sen? Kiz kardesim houstonda 5 senedir erik yemedi zavalli. Nerde buldun da yedin erigi merak ettim :56:

ben rochester ny da ama burda erık suları var kırmızı erık suyu can erıgıde zmaanı gelınce tabık bırazdaha kazık olarak :) satıolar nerden buluolar bılmıorm ama bbende yesıl erık yemedım burdakı marketlerden kırmızı erık var ama

ay ben napacam bilmiyorum. Boyum 155 kilo 54 tü şimdi 56 gözüküyor çok canım sıkkın.
Aslında tüp bebek tedavilerinden 54 e çıktım 40 yaşındayım son bir seneye kadar hep 48 dim. Yani hiç dikkatte etmezdim hep zayıf oldum. şimdi de şişman durmuyorum ama bu gişişle olacak.şuan 36 bedenim ama 60 bedene çıkarım sanırım.:) bir de çok şey yemiyorum. Sadece meyve her zamankinden fazla yiyorum iki üç kivi yiyorum.bir muz bir elma. Yemek her zamanki gibi. Ama su çok içiyorum. Hah birde çekirdek yiyorum mide bulantım için ama artık yemem daha. Bebeğin 3.5 üzeri doğması en iyisi ama zor gözüküyor bakalım.

ayy ablacım takma kafana ıns sagsaglım dogsunda bebısın boswerr kılo verılır allahın ıznıyle ama dedıgın gıbı cekırdegı bırak :)

ben de aranıza geldim kızlar:16:
öncelikle rabbim hepimizi bebişlerimize sağlıklı bir şekilde kavuştursun:71::71:
Henüz 5 haftalık evliyim ve 5 haftalık hamileyim:9: Sadece ilk gün 1 kez meraktan korunmadık, sonuç ortada:1: Ne bileyim hemen hamile kalacağımı. Ertesi gün hapı içmek istemiştim eşim engel olmuştu. Iyiki de olmuş, daha doğmadan evimize neşe geldi:31: Gurbete geldim nasıl alışıcam derken bebiş telaşı sardı:69:

Beni de listeye ekleyin kızlar.
Son adet tarihim 11 mart.
Muhtemel doğum tarihi hakkında henüz doktor bir şey söylemedi.
hamile kaldığım kg: 56
yaşadığım il: Ankara
bebeğin durumu: Kese görüldü

allah evlılıgınıde bebegınıde hayırlı etsın ıns hosgeldın buarada:) bıde gurbet ??? Nerelısın kı yanı tr ıcınde yasıosun ya onun ıcın sordum :69:

Günaydın kızlar :)) Yeni arkadaş gelmiş hayırlı olsun oy oy maşallah pekte hızlılarmış :)))

Starimu canım ilk sayfada listede adımı gördüm ama adımı silersen sevinirim canım,çünkü bebişim düştü,kimyasal gebelikmiş 5 haftalıktı,ilk zamanlar buraya yazmak istemedim sizi etkilemiyim diye,çok üzgünüm kızlar,şimdi bu topice girince daha da kötü oldum,eğer düşmeseydi şimdi ben de bu sayfada olacaktım ama tabiki her şeyin hayırlısı olsun,hoşçakalın...
İnşallah hepinizin hamişliği sağlıkla devam eder arkadaşlarım :emir_bebek:

Üzme kendini Takdir ilahi. Yine olur Allah'ın izniyle. Böyle şeyler düşünüpte kendini yıprayma olur mu?

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.

nette buldum belki işimize yarar

Bak şimdi çok üzüldüm. Bebeğim benim yediklerimse yandık o zaman. Çünkü takriben 42 saattir yediklerim şunlar;2 Poğaça,3 çubuk kraker,1 muz hepsi bu. Öğleni de,kahvaltısıda, akşamıda bu.
Napcam ben içim almıyor hiçbirşeyi çocuğuma zarar verecek diye korkuyorum.:49:

cnm bende gittim bugün bizimde pıtpıtlar duyuldu çok mutluyum.benimde sat 4 mart ama 4 gün geriden geliyor dedi dr. 8 mart olarak hesaplayalım dedi. boyu 1.06 cm senin bebişinin kaç merek ettim şimdi çokmu küçük acaba die

Boyunu söyledi mi o heyecanla bilemiyorum. Acaba biryerde yazarmı?:49: Ama kalp atışı 120 dedi. Senin kaç?

slm kızlar.doktora gittim.:62::62:çok şükür bebeğimiin pıt pıtlarını gördüm.ultrasonda 5 gün geriden geliyomuş.geç döllenme olmuş ondan.olsun sağlıklı olsunda ben razıyım.darısı görmek isteyen herkesin başına.:66::66::66::66::66::66:

Bu hayırlı haberini bekliyordum bende seni takip ediyorum. Ama dün internette arza vardı bugün yazabiliyorum. Hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin inş. Bide merj'den hayırlı haberler alsak inşallah.:49:

Bak şimdi çok üzüldüm. Bebeğim benim yediklerimse yandık o zaman. Çünkü takriben 42 saattir yediklerim şunlar;2 Poğaça,3 çubuk kraker,1 muz hepsi bu. Öğleni de,kahvaltısıda, akşamıda bu.

birşey olmaz bu yiyebilenler için çünkü ilk zamanlar yemek için zorlamayın kendinizi diyorlar ama seninkide hepten kötü en azından bol sıvı al süt iç yapamıyorsan ayran iç hemde alışırsın

ayy ablacım takma kafana ıns sagsaglım dogsunda bebısın boswerr kılo verılır allahın ıznıyle ama dedıgın gıbı cekırdegı bırak :)
işallah verilir. kilolu insanlara hep söylenirdim tutamıyorlar mı boğazlarını diye ben de öyle olmam işallah:)
üniverste okuma fikrin süper. valla bravo.

hayır canım sen rahat ol. çocuk ilk üç ay depodan kulalnıyormış zaten. yiyemedikten sonra kendini zorlamak daha bir sakıncalı.

merhaba kızlar ben de bugün tam 5 haftalık hamileyim. bebişimin kesesini gecen hafta gördüm yani 4 haftalıkken.sadece 3.2mm:) minnacık:) kalp atışını da duyarım inşallh. Herkesin bebişi hayırlarla dünyaya gözlerini açsın kucaklarımızda mışıl mışıl uyusunlar:16:

merhaba kızlar ben de bugün tam 5 haftalık hamileyim. bebişimin kesesini gecen hafta gördüm yani 4 haftalıkken.sadece 3.2mm:) minnacık:) kalp atışını da duyarım inşallh. Herkesin bebişi hayırlarla dünyaya gözlerini açsın kucaklarımızda mışıl mışıl uyusunlar:16:

gözün aydın inşallah bekleyen herkes hayırlısıyla duyarlar inşallah

yeni hamileleri tebrik ederim....
selam kızlarrr nasılsınız bugün
ya kızlar bana doktor rubella testi verdi size verdimi?
internettki araştırmamam göre kızamıkçık testi sanırsam .
aç olmadığım için kan vevremedim.
ben normal kan testi verdi sanmıştım daha sonra anladım o yüzden sormaştım dokktorda bişey sötlemedi
evet canım banada verdi. ve ben küçükken kızakmıkçık geçirmemişim. o yüzden dikkatli olmam lazımmış.küçük çocukalrla fazla haşır neşir olmamam lazım... ayrıca kedi ve köpektende uzak duracakmışım

Back
X