• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Aralık Anneleri

merhaba arkadaslar ben bugun ıtıbarıyle 12+5 gunluk hamıleyım.cts gunu ıkılı test ıcın dr. A gıttım.o gun 11+ 6 olmam gerekıyordu ama bebegım masallah onden gıdıyor 4 gun.o gun 12+ 3 cıktı ki benımkı gec dollenme bırde.neyse ense kalınlıgı olcumunde nt: 2.2mm cıktı.normal sınırlar ıcınde ama yınede bıraz kalın cıktı ense.kan verdım yarın yada cars cıkacakmıs sonuclar.burun kemıgıde 1.7 mm cıktı.ama ben 2.2 yı duydugumdan berı uzuluyorum.sızde nasıldı yardımcı olurmusunuz.rısk cıkarmı acaba.aılemızde kımsede downlı cocuk yok.deger normalmı sızınkı nasıldı.rabbım saglıkla kucagımıza almamızı nasıp etsın cocuklarımızı.

cnm doktorun bi yorum yapmadımı ama kan sonucuna bağlıdır gerçi,o zaman yorum yapacaktır kan ve ultrason ölçümlerinin aynı olması gerekiyo sana en iyi neticeyi doktorun sölicektir,sen içini ferah tut kan sonuçlarını bekle cnm ama stres yapma sakin ol,korkma inş kötü bişey çıkmayacak.

merhaba arkadaslar ben bugun ıtıbarıyle 12+5 gunluk hamıleyım.cts gunu ıkılı test ıcın dr. a gıttım.o gun 11+ 6 olmam gerekıyordu ama bebegım masallah onden gıdıyor 4 gun.o gun 12+ 3 cıktı ki benımkı gec dollenme bırde.neyse ense kalınlıgı olcumunde nt: 2.2mm cıktı.normal sınırlar ıcınde ama yınede bıraz kalın cıktı ense.kan verdım yarın yada cars cıkacakmıs sonuclar.burun kemıgıde 1.7 mm cıktı.ama ben 2.2 yı duydugumdan berı uzuluyorum.sızde nasıldı yardımcı olurmusunuz.rısk cıkarmı acaba.aılemızde kımsede downlı cocuk yok.deger normalmı sızınkı nasıldı.Rabbım saglıkla kucagımıza almamızı nasıp etsın cocuklarımızı.

cnm benimki de 2.2 mm çıkmıştı. ben de senin gibi çok korktum tabii ama. kan testi sonucumuz çok ii çıktı çok şükür. 3 ün altında olduğu sürece problem yok sanırım. sıkma canını lütfen....

Herkese merhabalar sevgili güzel anneler...:71::71::71:
Biraz geçmişi okuyayım dedim yoruldum yahu...

hepiniz iysiniz inşallah. Çok güzel şeyler okudum. :nazar::nazar::nazar:

Bende haftasonu raporumu vereyim azıcık:66:
Dün koltuktan sehpanın üzerine düştüm. Bugün heryerim ağrıyor çok çürüğüm var. Bebişim iyi şükür ki..
Herkes çok uyuyorum diyordu ben niye uymuyorum ben de hamileyim:95: diyordum.. Cin gibiydim..
Ama cumadan beri ben de uyuyorum. Sanırım ilaçların etkisi..
Hala uykum var yeni kalktım..

Birde çok sinirimi bozan bir şey oldu cumartesi..
Öncelikle Allah kimseyi cahil etmesin en önemlisi kimseyi cahille imtihan etmesin...:30::30::30:
Benim Amniotik bant sorunumu eşim eltime söylemiş beni arasın moral versin diye... ben çok büyütmediğim için kimseye söylemedim..
Elti hanım sen ara "sana büyü yapmışlardır" de!!! Fesubhanallah... "Ben öyle şeylere inanmıyorum" dedim... "Dinimizde de bu tür şeylerle uğraşmak haram.
Allah adaletsiz değilki durduk yere hiç tanımadığım bir insanın zararını bana uğratsın."
Kadın anlamıyor... Beni deliye çevirdi. Ben de azarladım tersledim kapadım telefonu...
Sonra sen kalk yaşlı 80 yaşındaki kaynanama "Leylanın çocuğu sakat doğacak" de... İki gündür yaşlı teyzeyi ikna ile uğraşıyorum... Kadın ağlamaktan harap olmuş...
İkide bir arayıp kızım gerçekten iyimisin diyorlar...
Hasılı kelam sevgili Anneler Cahillerden uzak durun... O tip kişilerle paylaşımlarınızı sınırlı tutun... o taz kişiler kimsenin iyliğine sevinmez kötü haline de üzülmez..
Neyse bu olay iyi oldu aslında üç eltim var üçünü de veto ettim.. Meraba meraba...
Kafanızı şişirdim.

Aramıza yeni gelen arkadaşlar hepiniz tekrar hoşgeldiniz...
Rüya ile ilgili bir sorunu olan arkadaş var rüya tabir kitaplarına itimat etmeyin. Çünkü o tarz kitapların çoğu görülmüş rüyaların birikimidir. Yani başka insanların tecrübesi. Buda bizim için geçersiz bir bilgi..
Bir arkadaş belirtmiş zaten rüya neye yorumlanırsa o çıkar. O yüzden iyi yormak lazım..

Öpüyorum hepinizi.

günaydın arkadaşım ben bu konuyu doktoruma sormuştum hiçbi sakıncası yok yanlız 2-3 saatte bir kalkıp 5-10dk yürürsen demişti
ya benim doktorum da sakıncası yok dedi ama size de sormak istedim...

Açıkçası arkadaşımmm uzun otobüs yolculukları tavsiye edilmiyor aslında..... Benim teyzemin yoldan dönünce kanaması olmuştu, dr. yoldan olmuş demişti............Sonra yatınca geçmişti... Gerçi çocuğun kısmetine kimse engel olamaz ama........

Ben mesala cmrtsi çok yürüdüm ve iki gündür ağrılarım arttı.... Şimdi çok pişmanımmmmm...........
ya ben cuma günü 7 saat yol gittim bozcaadaya
dönüşte dün akşam ise öğlen 2de çıkıp akşam10da geldik
çok şükür hiçbişey olmadı
turp gibiyim ama sonuçta kendi arabamızla gittik rahat rahat bu sefer otobüs olunca biraz ürkmüyo diilim. bir de tek başıma gidiyorum. inşallah sıkıntı çıkmaz ya hiç ağzımın tadı kaçsın istemiyorum.
insan tatile ürpererek çıkar mı onu görüyoruz bu örnekte :))

Kızlarrrrr çokkkkk teşekkür ederimmmmmm. Maillerinizi görünce çok rahatladımmmmm... Bebeklerimiz büyüyor di mi ama.... Bol su içelimmmmmm............

Arkadaşım çok teşekkür ederim......

Arkadaşlarım bende 8-9 saat masabaşı oturuyorum. Sırtıma bel yastığı koydum, bilgisayarımın altına kitap koyup yüksellttim, sandalyemi en alçalttım, ayağım altına da yükselti koydum. İnanın sırt ve boyun ağrılarım geçti. Geçen hafta bir başka masada 1 saat çalıştım, sırtım nasıl ağrımaya başladı anlatamam. Kendi masama zor attım kendimi, kendi masama geçinca yarım saat geçti. Birde bacaklar kapalı oturmak gerekiyor. O zaman dik oturuluyorç bacak bacak üzerine atmak iyi gelmiyor. Ayakta dururkende bacaklar hep kapalı durmalı, o zaman dik duruluyor.... Sevgiler canlarım....

Çok iyi yapıyorsun arkadaşım. Birde masabaşında sürekli oturmak zorunda olan arkaşlar sık sık ayağa kalkıp oda içinde dolaşın.
Allah yardımcınız olsun canlarım ya...

merhaba arkadaslar ben bugun ıtıbarıyle 12+5 gunluk hamıleyım.cts gunu ıkılı test ıcın dr. a gıttım.o gun 11+ 6 olmam gerekıyordu ama bebegım masallah onden gıdıyor 4 gun.o gun 12+ 3 cıktı ki benımkı gec dollenme bırde.neyse ense kalınlıgı olcumunde nt: 2.2mm cıktı.normal sınırlar ıcınde ama yınede bıraz kalın cıktı ense.kan verdım yarın yada cars cıkacakmıs sonuclar.burun kemıgıde 1.7 mm cıktı.ama ben 2.2 yı duydugumdan berı uzuluyorum.sızde nasıldı yardımcı olurmusunuz.rısk cıkarmı acaba.aılemızde kımsede downlı cocuk yok.deger normalmı sızınkı nasıldı.Rabbım saglıkla kucagımıza almamızı nasıp etsın cocuklarımızı.

canım 2,2mm bence gayet iyi.. benimki 1,9 çıktı.. ama çoğunlukla doktorlar kan sonucu çıkınca, o özel istatistik programından bir değer biçiliyor ya.. ona göre yorum yaparlar.. sen içini ferah tut.. Allahın izniyle herşey yolundadır..

Arkadaşlar herkese teşekkür ediyorum, güzel dilekleriniz ve samimi hoşgeldinleriniz için..:69: özellikle ARZUMMMM, destina78, efee, Eflatunumsu, mislin
.. sıcacık mesajlarınız için.. :69:
çok sıcak ve aktif bi grup burası, iyiki katılmışım, takip etmekte bile zorlandım, hemen bir sürü mesaj olmuş..:17:
destina78 bebeğinle ailen ve sevdiklerinle nice senelere inşallah :)
Eflatunumsu geçmiiş olsun :(
vee herkesin meleği çoook iyi olsun:nazar::emir_bebek:

Kızlar herkese merhaba..benim bebesin cinsiyeti belli oldu erkek, cok mutluyummmm : )) 4lu test icin kan aldılar , 2 li iyi cıkmıstı insallah bu da guzel cıkar saglıklı gelir bebegim...

aa bahar çok sevindim. Allah hayırlı etsin inşallah. senin bebğin kaç haftalık tı cnm. 4'lü test için erken değil mi?

ya benim doktorum da sakıncası yok dedi ama size de sormak istedim...

ya ben cuma günü 7 saat yol gittim bozcaadaya
dönüşte dün akşam ise öğlen 2de çıkıp akşam10da geldik
çok şükür hiçbişey olmadı
turp gibiyim ama sonuçta kendi arabamızla gittik rahat rahat bu sefer otobüs olunca biraz ürkmüyo diilim. bir de tek başıma gidiyorum. inşallah sıkıntı çıkmaz ya hiç ağzımın tadı kaçsın istemiyorum.
insan tatile ürpererek çıkar mı onu görüyoruz bu örnekte :))

Otobüsün içinde ayaklarının altına yükselti koy. Ve on- onbeş dakikada bir muavine özel durumunu söyle koridorda yürü... Otururken sürekli pozisyor değiştir. Arada bacak bacak üstüne at bu muhtemel kanamayı engeller. Benim kardeşimin eşi ebe hemşire onun tavsiyeleri. En önemlisi sakın kendini kasma birşey olacak diye... Rahat ol.. Yolculuğun tadını çıkar.. Zaten yolculuk yapabilen birirymişsin.
Mümkünse yalnız çıkma yola ama öyle icabediyorsa bilemem.
Zaten doktorun sakınca görmemişse mesele yok.
Sıkma canını hayırlısıyla gider dönersin inşallah canım. Otobüsün içinde sık sık yürümeye bak.
Öpüyorum..

cnm benimki de 2.2 mm çıkmıştı. ben de senin gibi çok korktum tabii ama. kan testi sonucumuz çok ii çıktı çok şükür. 3 ün altında olduğu sürece problem yok sanırım. sıkma canını lütfen....

canımm bunu duyduguma cok sevındım.demek senınde oyleydı ve sonucların guzel cıktı.ınsallah benımde senın gıbı guzel cıkar sonucum.Rabbim saglıklı evlatlar versın tek dılegım bu.

canım 2,2mm bence gayet iyi.. benimki 1,9 çıktı.. ama çoğunlukla doktorlar kan sonucu çıkınca, o özel istatistik programından bir değer biçiliyor ya.. ona göre yorum yaparlar.. sen içini ferah tut.. Allahın izniyle herşey yolundadır..

insallah canım kan sonuclarıda ıyı cıksada ıcım rahat etse.cts den berı cok kotuyum.dr.um normal sınırlarda ama tabı yınede bıraz yuksek dedı.suan ıcın tek bu sonuca gore bısı denmez kan sonucu ıle yorum yapılır dedı.ama sımdılık normal dedı.ınsallah kan sonucumda ıyı cıkar.senın cıktımı sonuclar

Otobüsün içinde ayaklarının altına yükselti koy. Ve on- onbeş dakikada bir muavine özel durumunu söyle koridorda yürü... Otururken sürekli pozisyor değiştir. Arada bacak bacak üstüne at bu muhtemel kanamayı engeller. Benim kardeşimin eşi ebe hemşire onun tavsiyeleri. En önemlisi sakın kendini kasma birşey olacak diye... Rahat ol.. Yolculuğun tadını çıkar.. Zaten yolculuk yapabilen birirymişsin.
Mümkünse yalnız çıkma yola ama öyle icabediyorsa bilemem.
Zaten doktorun sakınca görmemişse mesele yok.
Sıkma canını hayırlısıyla gider dönersin inşallah canım. Otobüsün içinde sık sık yürümeye bak.
Öpüyorum..

On on beş dakida bir muavine özel durumun söyle demişim biraz zırva bir cümle olmuş:66::66::66::66::66:On beş dakikada bir söylersen muvin sen otobüsten atar valla..:52::52::52:
Şaka tabi devrik cümlemle ne demek istediğimi anlamışsındır da ben cümlemi düzelteyim dedim...

Muavine söyledikten sonra her onbeş dakikada bir yürü. Çünkü bazıları yolcuların mola dışında kalkmasını istemiyor o yüzden...
Sevgiler

canımm bunu duyduguma cok sevındım.demek senınde oyleydı ve sonucların guzel cıktı.ınsallah benımde senın gıbı guzel cıkar sonucum.Rabbim saglıklı evlatlar versın tek dılegım bu.

insallah canım kan sonuclarıda ıyı cıksada ıcım rahat etse.cts den berı cok kotuyum.dr.um normal sınırlarda ama tabı yınede bıraz yuksek dedı.suan ıcın tek bu sonuca gore bısı denmez kan sonucu ıle yorum yapılır dedı.ama sımdılık normal dedı.ınsallah kan sonucumda ıyı cıkar.senın cıktımı sonuclar

yok tatlım henüz almadım.. yarın öğlen 13,30 gibi gidicem.. hakkımızda hayırlısı..

hım bişiy aklıma geldi de..
hanımlar..
hani free b-hcg den cinsiyet tespiti ediliyormuş diyorlar ya.. 50nin altında erkek.. üstünde kız diyorlar..
eltimin sonuçlarına baktım da dün 120 çıkmış onda :) ama erkek doğurdu.. bende o değere güvenmeyin :) gerekli bölge incelenecek nasılsa.. o zaman cinsiyetini öğreniyoruz :)

kızlar bugün benim dogum günümdü ve ailemle beraber deniz kenarında güzel bir kahvaltı yaptık kızkardeşim dogum günü hediyesi olarak götürdü:))

bol bol deniz havası aldım bebişim için babamın babalar gününüde kutladık kızkardeşime diyoruz hadi ikiside aynı güne denk geldi bi taşla iki kuş oldu:))

yaş oldu 33 cocuk sayısı da kısmetse olacak 3 bu sene 3lerden gidiyom:))

:nazar::nazar:Maşallah canım. Bizzat tebrik edeyim dedim yazdığım mesajın içinde kaynamasın dedim.
Allah uzun sağlıklı ve istediğin gibi bir ömür vesin...
nice 333 lere inşallah.....:65::65::65::65:

Sevgili arkadaşım, 2,7 altında sorun yok benim bildiğim. Üstelik senin meleğinin burun kemiği var. Down sendromlu bebişlerde burun kemiği olmuyormuş.... Sen boşu boşuna kendini de bebeğini de strese sokma lütfen cnm benim.

Benim arkadaşımın ikili testte sorun çıktı, kızcağız 1 ay ağladı. 3'lü testte hiç birşey çıkmadı. Şimdi nurtopu gibi oğlu var. Başka bir arkadaşımada %50 down sendromlu deyip amnio sentez yaptılar, şimdi nur topu gibi oğlu varrrr... Sen kendini boşuna üzüyorsun canım arkadaşım...........

slm kızlar ve melekleri...nasılsınz?biz iyiyiz çok şükür,,haftasonu küçük bir kaçamak yapıp sakaryaya kaçtık,,gece döndük,,yorulduk ama değdi...şimdi okuldan geldik,dinlenmeden sizi merak ettim:61: herkes iyidir inşallah,,fırsat bulursam geçmişi okuyacağım bakalım...

yok tatlım henüz almadım.. yarın öğlen 13,30 gibi gidicem.. hakkımızda hayırlısı..

hım bişiy aklıma geldi de..
hanımlar..
hani free b-hcg den cinsiyet tespiti ediliyormuş diyorlar ya.. 50nin altında erkek.. üstünde kız diyorlar..
eltimin sonuçlarına baktım da dün 120 çıkmış onda :) ama erkek doğurdu.. bende o değere güvenmeyin :) gerekli bölge incelenecek nasılsa.. o zaman cinsiyetini öğreniyoruz :)

evet canım hayırlısı ama saglıkla gelsınler inşallah.banada ıkı dr da bırı 10. haftada bırıde 12. haftada baktılar baktılar ve ıkısıde suan ıcın cınsıyet soylemek cok zor ama % 51 ıhtımal kız gıbı dedıler.ama bızım ıcımıze hep erkek doguyordu ve cevremızde herkesın ama hayırlısı tabı.tek ıstegım saglıklı olsun.cınsıyet konusunda cokta meraklı degılım.etrafımdakıler daha meraklı.:))

Back
X