2011 Aralık Anneleri

herkese merhaba. bikaç gündür giremiyorum. insallah herkes iyidir. geçmişi de okuyacak fazla vaktim yok çok yoğun çalışıyorum bu aralar. malum üniversitelerde kayıt haftası falan. biz kızımla iyiyiz. zaten eminim beni merak eden de olmamıştır. :5::5:ben öle bi yazıyım dedim.

canımm öyle deme yaa :(:(: iyi olmanıza sevindik:16::16::16:

herkese merhaba. bikaç gündür giremiyorum. insallah herkes iyidir. geçmişi de okuyacak fazla vaktim yok çok yoğun çalışıyorum bu aralar. malum üniversitelerde kayıt haftası falan. biz kızımla iyiyiz. zaten eminim beni merak eden de olmamıştır. :5::5:ben öle bi yazıyım dedim.

sen sakın korkma canım benim alıştır kendini bişey olmuyacak ki diye kendine telkin et sen korkuyorsun diye kzıında korkar annelerinin yaptığını yapıyor çocuklar genellikle.ben sanırım biraz garibim bu konuda bizim yatak odasında tam yatağımın tavanında camım ben çakan şimşeği gördükçe ne taraftan geldi diye daha dikkatli bakıyorum hatta gözlerimi kırptığım ana gelmesin diye daha az kırpıyorumbirde kendi uyumadığım yetmemiş gb eşime diyorum baksana ne kadar ilginç adamında uykusunu dağıtıyorum :) bu eve ilk taşındığımız zamanlar gece gökyüzünü incelemekten uyuyamazdım ya ben bayılıyorum şimşek gökgürültüsü ilginç doğa olayları vs.

bizde lohusa kadın akşam ezanından sonra yalnız bırakılmaz iyi deil derler ılk bebegımde eşim 20gunluk lohusayım dısarı cıkacaktı okadar yalvarmıştım ben korkarım nolur yalnız bırakma gıtme dıye bırakıp gıtmıştı o korkuyla aglaya aglaya annemı aramıştım gelsin yanıma dıye annem söylene söylene gelmişti yanıma sagolsun..ozamanlar cok düşüncesizdi de neyseki şimdi artık öyle deil..dun akşam dogumdan sonra yıllık ıznımı 1hafta kullanayım 3gunde dogum ıznı var yanında olayım dedi cok sevındım boyle dusunmesine cunku bunda artık ne annem ne kayınvalıdem gelebılecek en azından dıger cocuklarımla ılgılenır evde olursa..onlarda zamanla olgunlaşıyorlar sanırım..

demetçimm sıkma canını tatlım, bende evde yalnız kalamıyorum, yağmur yağmasa bile çok korkuyorum hamileliklede ilgisi yok oldum olası bu böyle, ama birkaç defa eşimde beni yalnız bırakmak zorunda kadı cenazeleri oldu memlekete gittiler, zor biliyorum seni çok iyi anlıyorum ama nasıl alışacağız yaaa:((

yok cnm benim sakın alınma,bazen erkekler düşücesiz olabiliyolar,bak işte bi kaç saatlik seni yanlız bırakması nelere sebep olmuş,amanya gitmeyi versin halisahayada,kızınla gece gece nası korkmuşsuınuz kıyamam:43:atlayıp taksiye gelseymiş ,kızma cnm ama eşin birazcık ihmal etmiş:20:

biz senin babanın hasretinden değil çok korktuğundan ağladığını sandık,öyle anlatmışsın çünkü,eşinden de bahsetmemişsin,ona da kızıp daha çok ağladın sandık:1::1::1:

lunecin cnm ben alışkınım yanlız kalmaya korkmamda ALLAH a sığınıp kalıyorum eşim çok iş için il dışında oluyo bu aralar değil tabi sende inş aşarsın bu korkuyu :71:

nanancım sende baya baya enterasan hee ama çok değişik geldi bana :1:

neslihancım cnm tabi merak ediyoruz uzun süreli gelmeyince illa soruluyo zaten :71:

destinacım cnm ya kızımda korktu zaten sesi aldıkçamı artık korktuğumdanmı ne sürekli şiddetli bi şekilde vurdu durdu :26:

derya ve monaliss canlarım eşim aslında düşüncesiz değil zaten bende çok korkak biri değilim bu bende çocukluktan kaldı özetle ; astım hastası olduğum için geceleri çok kriz vakası olurdu bende böyle havalarda da korku tetiklerdi ya tutarsa diye diye kriz gelirdi bende ya hiç hastaneye gidemezsem ilaç hava alamazsam diye korkardım çok şükür 4 senedir geçti ama bende çocukluk korkusu yer etti demekki belkide abartıyorumdur:59:ama yanlış anlaşılmada olmasın ben öyle eşimle çok vıcık vıcık olmam öyle yok benmle yat ayrılma yanımdan filan yapamam o 35 yaşında ben 29 artık aştık yani biz ikimizde odak noktası olamayız hayatlarımızda ben eşimi seviyorum oda beni alışkanlık değiliz birbirimiz için :)

Son düzenleme:
belki de hödüklğünden yapıyodur kötü bi niyeti yoktur,sana ilgisi nasıl peki yatakta,eskisi gibiyse bişey yoktur

bilemiyorum artık sebebini ama ben çok kırıldığımı defalarca bildiriyorum.kendi bilir artık. herşey kader kısmet artık

monaliss
çok üzüldüm,
keşke hiç açmasaydık konuyu da seninde yaranı deşmeseydik,
belki hamile kalmasaydım bende kendimi mahkemede bulabilirdim,ama diyorumya mucize.....
rabbim sizede mucize nasip etsin,hele bebek olduktan sonra inşallah evinize mutlu haberleriyle gelir bebişiniz..

yok canım üzülmene gerek yok benim için sorun değil konu gelince yazdım sadece aklıma geldi biranda gerçi aklımdan da hiç çıkmıyor :)

rabbim evlatlarımızı analı babalı büyütsün yuvalarımızda huzur versin

belki de hödüklğünden yapıyodur kötü bi niyeti yoktur,sana ilgisi nasıl peki yatakta,eskisi gibiyse bişey yoktur

bilemiyorum artık sebebini ama ben çok kırıldığımı defalarca bildiriyorum.kendi bilir artık. herşey kader kısmet artık

monaliss
çok üzüldüm,
keşke hiç açmasaydık konuyu da seninde yaranı deşmeseydik,
belki hamile kalmasaydım bende kendimi mahkemede bulabilirdim,ama diyorumya mucize.....
rabbim sizede mucize nasip etsin,hele bebek olduktan sonra inşallah evinize mutlu haberleriyle gelir bebişiniz..

yok canım üzülmene gerek yok benim için sorun değil konu gelince yazdım sadece aklıma geldi biranda gerçi aklımdan da hiç çıkmıyor :)

rabbim evlatlarımızı analı babalı büyütsün yuvalarımızda huzur versin

aminn Allah kimsenin huzurunu bozmasın

ne edinecen kız,yat dinlen tadını çıkar,yarın zor geçecek elimize bu günler,ben merdiven çıkıyom,yoruluyom,bi zararı olur mu diye düşünüyodum ama çok faydalıymış merdiven inip çıkmak,kalça kemiklerini çalıştırıyomuş,doğumu epey kolaylaştırıyomuş,buna sevindim

sende eşim gibi dedin aynı :)bende geçen gün çocuklar okula başladı ev gezmemde yok zaten istanbulda kimsemde yok bir kursa yazılsam yabancı dil olur işte ne bileyim faraklılık olsun demezmi otur dinlen işte ne güzel evinin rahatnı et napıcan hamile hamile oralarda dd :S kaldım öylece :)

derya ve monaliss canlarım eşim aslında düşüncesiz değil zaten bende çok korkak biri değilim bu bende çocukluktan kaldı özetle ; astım hastası olduğum için geceleri çok kriz vakası olurdu bende böyle havalarda da korku tetiklerdi ya tutarsa diye diye kriz gelirdi bende ya hiç hastaneye gidemezsem ilaç hava alamazsam diye korkardım çok şükür 4 senedir geçti ama bende çocukluk korkusu yer etti demekki belkide abartıyorumdur:59:ama yanlış anlaşılmada olmasın ben öyle eşimle çok vıcık vıcık olmam öyle yok benmle yat ayrılma yanımdan filan yapamam o 35 yaşında ben 29 artık aştık yani biz ikimizde odak noktası olamayız hayatlarımızda ben eşimi seviyorum oda beni alışkanlık değiliz birbirimiz için :)

biz kötü bişey demedik ama 6.5-7 aylık hamile bi kadını halısaha maçı için evde bırakmasına kızdık,yanında olmalıydı o anda,eşimin en yakın arkadaşının nişanı var çağırıyolar o da eşimi yalnız bırakamam kusura bakmayın dedi,yani eskisine göre bu dönemde daha duyarlı olması gerek diye söyledik,ama dediğin gibi 35 yaşındaki bi adam değişmez bu saatten sonra,eşim 26,ben 25,belki yaşın da etkisi vardır böyle olmasında,ailesinin de,onlar da hepsi böyle karısı yada kocası sözkonusu oldu mu herkese kafa tutar,yapı meselesi,sarılmadan uyuyamaz o da çok duygusaldır,markete bile tek gitmez,ufacık bi kusuru oldu mu 40 kere özür diler,şakalaşır,espiriler yapar,her adam aynı değil,önemli olan sizin mutluluğunuz,Allah hepimizi mutlu mesut etsin

sende eşim gibi dedin aynı :)bende geçen gün çocuklar okula başladı ev gezmemde yok zaten istanbulda kimsemde yok bir kursa yazılsam yabancı dil olur işte ne bileyim faraklılık olsun demezmi otur dinlen işte ne güzel evinin rahatnı et napıcan hamile hamile oralarda dd :S kaldım öylece :)

benim gözlerim yoruluyo kızarıyo bişey okursam hele de akşamları hamilelikte gözlerim hassaslaştı,onun için bişey okuyamıyom,bol bol uyuyom ki nasılsa çocuk olunca uykusuz kalcam diye,ing. kursuna gittim,belki ankaraya geçerim uzman olurum falan dedim,ankaranın çalışma koşullarını hayat pahalılığını görünce vazgeçtim bıraktım ingilizceyi,eğitim de bile bana sen git idare ederiz seni diyolardı,ben de gidip dinleniyodum yatıyodum odamda:1::1::1:

benim gözlerim yoruluyo kızarıyo bişey okursam hele de akşamları hamilelikte gözlerim hassaslaştı,onun için bişey okuyamıyom,bol bol uyuyom ki nasılsa çocuk olunca uykusuz kalcam diye,ing. kursuna gittim,belki ankaraya geçerim uzman olurum falan dedim,ankaranın çalışma koşullarını hayat pahalılığını görünce vazgeçtim bıraktım ingilizceyi,eğitim de bile bana sen git idare ederiz seni diyolardı,ben de gidip dinleniyodum yatıyodum odamda:1::1::1:

gerçi bir bakıma haklısınız bu kendimize vakit ayırabileceğimiz son haftalarımız bir daha pek vaktimiz olmuyacak uzun zaman oturuyoruz bakalım artık :) neyse ben kaçar annecikler bebişlerimin okul çıkışına az kaldı hepinizi kocaman öptüm kendinize iyi bakın belki yarına kadar giremem nete allaha emanet olunn:34::71::nazar::49:

Ay tatlım sen yanlış anladın biz,inan sana bişe demedik,eşine kızdık,dediğim gibi daha önce korkutuldum ben,o sebeple eşlerini gece yanlız bırakan erkeklere kızıyorum sanırım,annelere ve bebişlere bişe olur korkusu bu...lütfen rica et eşine sakın bi daha yanlz bırakmasın seni,aranızda problem olabilir ama bu seni yanlız bıraktırmasını gerektirmez,sen ve bebek herşeyden daha önemlisiniz
biz kötü bişey demedik ama 6.5-7 aylık hamile bi kadını halısaha maçı için evde bırakmasına kızdık,yanında olmalıydı o anda,eşimin en yakın arkadaşının nişanı var çağırıyolar o da eşimi yalnız bırakamam kusura bakmayın dedi,yani eskisine göre bu dönemde daha duyarlı olması gerek diye söyledik,ama dediğin gibi 35 yaşındaki bi adam değişmez bu saatten sonra,eşim 26,ben 25,belki yaşın da etkisi vardır böyle olmasında,ailesinin de,onlar da hepsi böyle karısı yada kocası sözkonusu oldu mu herkese kafa tutar,yapı meselesi,sarılmadan uyuyamaz o da çok duygusaldır,markete bile tek gitmez,ufacık bi kusuru oldu mu 40 kere özür diler,şakalaşır,espiriler yapar,her adam aynı değil,önemli olan sizin mutluluğunuz,Allah hepimizi mutlu mesut etsin

haklısın cnm yalış anlaşıldık,kızdı bize demettuba anne:43:
sadece eşlerin daha duyarlı olması gereken bi dönem,sana ve eşinede kocaman maşallah deryacım:nazar:
böyle mutlu aileleri okuyunca hemen eşime bak böyle eşler var felan diye imrendiriyorum,neyin eksik felan muhabbetine girince gaza geliyor:27:

gerçi bir bakıma haklısınız bu kendimize vakit ayırabileceğimiz son haftalarımız bir daha pek vaktimiz olmuyacak uzun zaman oturuyoruz bakalım artık :) neyse ben kaçar annecikler bebişlerimin okul çıkışına az kaldı hepinizi kocaman öptüm kendinize iyi bakın belki yarına kadar giremem nete allaha emanet olunn:34::71::nazar::49:

siz de canım:54::54::54:

haklısın cnm yalış anlaşıldık,kızdı bize demettuba anne:43:
sadece eşlerin daha duyarlı olması gereken bi dönem,sana ve eşinede kocaman maşallah deryacım:nazar:
böyle mutlu aileleri okuyunca hemen eşime bak böyle eşler var felan diye imrendiriyorum,neyin eksik felan muhabbetine girince gaza geliyor:27:

aman canım kıyaslama yapma dikkat et erkekler hiç sevmiyolar kıyaslama yapılmasını:34::34::34:yücelt onu,o daha çok hoşuna gider:34::34::34:

ben de fazla merakli degilim yaa istanbulda olmaya.. imkani kadar cilesi de cok..

esim ilk zamanlar bebek olayi dolayisiyla cok stress yapiyodu yetebilecekmiyiz vs diye. ozel sektorde ve iyi kazaniyor sukur ama sonucta ozel sektor olunca is garantisinden soz etmek mumkun degil. belli bir birikimimiz var ama daha evimiz yok. istanbulda ev sahibi olmak bizim standartlarimizda en az 300binden basliyor. haliyle bizim beye basmislardi :))

ben de ozaman oyle diyodum. bi gun isten ayrilirsan gider yerlesiriz egeye bati anadoluya falan. bu birikimle evde aliriz arazi de aliriz is de kurariz pasalar gibi yasariz. yedigimiz organik sebze soludugumuz temiz hava da cabasi olur diye.. hala zaman zaman dusunuyorum, bi gun niyeti bozup kacicam bu sehirdeenn :))))))

ankara falan neyse de, istanbul benim de kabusum. boluda okudum, akraba da çok olunca hafta sonları falan 4 sene iyi gezdim ama o kadar. yaşanmaz yani... hafta sonu için gidip tarih turistik falan takılacaksın.o trafik, çile, kalabalık...Allah yardımcınız olsun.

evi biz ankara mamaktan 65e almıştık geçen sene. öyle bir evi istanbulda işime yakın olsun falan detayına bakarsan dediğin gibi fiyat uçar...siz en iyisi Anadolu'dan vazgeçmeyin:)

istanbulda fiyatlar uçuk canım, verilen hizmetin pek farklı olduğunu düşünmüyorum, aslında hiç istanbulda yaşamak istemiyorum ama eşim burda doğmuş, büyümüş ve burda çalışıyor, hayat zor valla, ne kadar fazla kazansanda ay sonunu zor getiriyorsun burda

Allah yardımcınız olsun canım.
hizmet ne kadar değişebilir ki doğumda? benim yerime doğuramaz ya:37:

valla ben bu kadar iç içe olmaktan yana değilim eşimle, eşimle birlikte çok iyi vakit geçiririz,gezeriz eğleniriz ama herkes bir birey ve insanların bir sosyal çevresi olsun isterim. mesela ben kendi arkadaşlarımla rahatça buluşmak istiyorum univ arklarla buluşunca eşimide çanta gibi yanımda getiremem herseferinde, yada kıyafet alışverişine eşimle çıkmak istemem genelde tek giderim. o da arada sırada halı saha maçına gider geçen yıl kursa gitti haftanın 3 günü eve on buçuk gibi geliyordu hiç kapris yapmadım benim hoşuma bile gitti evde kendime vakit ayırdım, arkadaşlarımla görüştüm, kitap okudum dinlendim, bir değişiklik oldu güzel şeyler bence bunlar.

ne edinecen kız,yat dinlen tadını çıkar,yarın zor geçecek elimize bu günler,ben merdiven çıkıyom,yoruluyom,bi zararı olur mu diye düşünüyodum ama çok faydalıymış merdiven inip çıkmak,kalça kemiklerini çalıştırıyomuş,doğumu epey kolaylaştırıyomuş,buna sevindim

ben hiç kıpırdamıyorum yerımden sen yine hareket ediyormuşsun işte ne güzell:1:
yuvarlanıcam yakında kocaman oldum yaaaaaaaaaaa

valla ben bu kadar iç içe olmaktan yana değilim eşimle, eşimle birlikte çok iyi vakit geçiririz,gezeriz eğleniriz ama herkes bir birey ve insanların bir sosyal çevresi olsun isterim. mesela ben kendi arkadaşlarımla rahatça buluşmak istiyorum univ arklarla buluşunca eşimide çanta gibi yanımda getiremem herseferinde, yada kıyafet alışverişine eşimle çıkmak istemem genelde tek giderim. o da arada sırada halı saha maçına gider geçen yıl kursa gitti haftanın 3 günü eve on buçuk gibi geliyordu hiç kapris yapmadım benim hoşuma bile gitti evde kendime vakit ayırdım, arkadaşlarımla görüştüm, kitap okudum dinlendim, bir değişiklik oldu güzel şeyler bence bunlar.

biz burda memleketten uzağız,gittiğimiz yerler tek tük,oraya da ailecek gidiyoz,üniv. arkadaşlarım falan yok,akraba falan da yok,kolu komşu da,bi tek ikimiz varız yani,antebe gidince,ben annemgilde o annesigilde kalıyo,gezeceği yerler oluyo,arkadaşları oluyo,kız kardeşi,ablası davet ederse beraber gidiyoz,akşam olunca da onun annesigilde yada benim annemgilde buluşuyoz:34::34:kıyafat alırken mutlaka onun fikrini alırım,o da bana sorar yakıştı mı diye,markete de beraber gideriz değişiklik olur ikimiz için de,ortak bişeyler yaptığımız için mutlu oluruz,dedim ya tek eğlencemiz birbirimiziz kimsemiz yok,bir kedimiz bile:1::1:bebişimiz geliyo işte onu da yaptık canımız sıkılmasın diye:1::1::1:

aynen bende böyle düşünüyorum böylede yaşıyorum :34:

biz burda memleketten uzağız,gittiğimiz yerler tek tük,oraya da ailecek gidiyoz,üniv. arkadaşlarım falan yok,akraba falan da yok,kolu komşu da,bi tek ikimiz varız yani,antebe gidince,ben annemgilde o annesigilde kalıyo,gezeceği yerler oluyo,arkadaşları oluyo,kız kardeşi,ablası davet ederse beraber gidiyoz,akşam olunca da onun annesigilde yada benim annemgilde buluşuyoz:34::34:kıyafat alırken mutlaka onun fikrini alırım,o da bana sorar yakıştı mı diye,markete de beraber gideriz değişiklik olur ikimiz için de,ortak bişeyler yaptığımız için mutlu oluruz,dedim ya tek eğlencemiz birbirimiziz kimsemiz yok,bir kedimiz bile:1::1:bebişimiz geliyo işte onu da yaptık canımız sıkılmasın diye:1::1::1:

derya sana katılıyorum kociş olmadan neredeyse wc ye bile gitmem ayrılmaz ikiliyiz :60::60::60:

Back
X