2011 Aralık Anneleri

kızlar sizde de bebeklerin hareketleri böyle balık kayması gibimi ayy yani bi o tarafa bi bu tarafa mı kayıyo gibi oluyo bide titreşime almışsın gibi :1:titreme oluyomu ? benm içimde sanki havuz varda içinde de balık var gibi :26:

destinacım
aynı şeyleri yaşıyormuşuz tamamen aynen uyuyamamak çok kötü birde çocuklar olunca o halde okula gtrdm sabah direksiyonda birgün içim geçecek ışıklarda durunca :) rabbim isteyen herkese araba nasip etsin canım büyük rahatlık servise gidince elim ayağıma dolaşıyor heleki çocuklu olunca dahada zorlaşıyor hayat dün bakmadığım o kaldı sanırım esas tavsiye eddlene bakmamışım akşam söyleyeyim inşllh dün fazla sıkılmamıştırda gelecek pazar toyota bayisine gideriz biran öncede araç faslım biter inşllh uykularıma girer biliyorum ben kendimi artık her rüyada görürüü.
kızlar netten uyku setlerine baktımda içime sinen bulamadım şimdi idareten bulana kadar nevresim mi alsam diyorum bir kaç beğendiğim model var akıl verrmsnz aşağıya linkler, eekliyorum
TA | NEVRESM EV | TA PERDE | TA WINNIE NEW BORN BABY BEBEK NEVRESM TAKIMI

TA | NEVRESM EV | TA PERDE | TA BABY WINNIE&TIGGER BEBEK NEVRESM TAKIMI

TA | NEVRESM EV | TA PERDE | KRSTAL KEDCK TURUNCU BEBEK NEVRESM TAKIMI

TA | NEVRESM EV | TA PERDE | KRSTAL KEDCK TURUNCU BEBEK NEVRESM TAKIMI

bunların uyku setleride varmış yeni farkettim ve düzelttim mesajımı sizce nasıl safari bebek odasına hengisi daha uygun olur fazla renkli almayayım istiyordum ama seçeneklerim yok bu konuda

ben de safari takımı alacağım kısmetse kendi uyku seti var zaten onu almayı düşünüyorum
senin eklediklerin de çok hoş, 2.takım da almalı sanırım
tigger olanı beğendim en çok (biraz renkli ama kız için değildir umarım:)

çok komik oluyo di mi,eşimin elini koyuyom bak bak diye,tamam da kızı rahat bırak şimdi içerde napıyo annemle babam sürekli üstümde elleri,rahat bırakın beni,ben çıknca gösterecem size hareketi diyodur,çocuğu haline bırak rahatsız etme diyo,çocukla çok oynanmaz diyo:1::1:

ewet yaaa komik oluyor gerçekten, bu tip iletişimler yaşamak çok keyifli :69::69::69::69:
geçen gece dışardaydık, artık ben hareketli olduğumdan mı nedense bi kaç saat hiç hissetmemiştim, eve geldik, uzandım kıpırdayacakmı diye bekledim.. yok kıpırdamadı hiç.. hiç böyle olmazdı diye biraz telaşlandım..
neyse artık yattık uyumak için.. dedimki babası senin elin çok sıcak, her elini koyduğunda sana tepki veriyor hadi bi deneyelim.. uyuyodur filan dedi ama, elini karnıma koydu.. bi süre sonra tamda tahmin ettiğim gibi bizimki babasına tepki verdi yine.. eşim diyor ki, "gördün mü işte uyuyan çocuğu uyandırdık " :9::9::9::9::9::1::1::1:

ben de safari takımı alacağım kısmetse kendi uyku seti var zaten onu almayı düşünüyorum
senin eklediklerin de çok hoş, 2.takım da almalı sanırım
tigger olanı beğendim en çok (biraz renkli ama kız için değildir umarım:)
safari bolca aslanlı geldi güya o yüzden uyku setini almadım sade bişey arıyorum ama daha bulamadım taç idaş özdilek gezicem artık netten bakmakla olmuyacak sanırım ben mobilyasında figürler var ya turunculu yeşilli hayvanlı vs. düşündüm ki uyku setide uçuk renklerden bulutlar gibi bişey olsun uçuk yeşil yada krem rengi gb göz dinlendirici olsun düşündüğüm uyku seti yada nevresimi arıyacağım bulamazsam bunlardan birii yada kendi modelinden alırım artık

kızlar herkese merhaba,

bugün yoğun bir gündü ancak girebiliyorum.

umarım herkesin keyfi yerindedir, nihalla ve olbey cuamrtesi kontrolunuz vardı hatırlağım kadarıyla maşallah bebişlerinize:nazar::nazar:

bizde cumartesi 50 mg lık şeker yüklemesi yaptık, değerin yüksek çıktı 169 :( cuma günüde 100 lük yapıcaz ama muhtemelen oda yüksek çıkacakhiç umudum yok, diyet yolları gözüküyor galiba, zaten toplamda 4,5 kilo almıştım, bu diyet hiç iyi gelemeyecek :( ayrıca kanımda da düşük çıktı ferro sanolü günde 2 ye çıkardık.

yüklemeden sonra doktor kontrolümüz vardı çok şükür bebişimiz gayet iyi 990 gr. olmuş boyuda 34 cm gibi dedi doktorumuz. Ama bizim oğlan çok inatçı yaa her seferinde doktor yüzünü görüntülemek için bir sürü uğraşıyor, hep 4 boyutlu fotosunu veriyor ama yan profil, bir suratını tam göstermedi annesine hele bu defasında arkasını dönmüş beyimiz, sırtını izledik bol bol birde ayaklarını çapraz yapmış keyif çatıyor. doktor uğraştı ama bana mısın demiyor, bu yüzden bu hafta sadece ayak fotosu aldık :1::1::1::1:

safari bolca aslanlı geldi güya o yüzden uyku setini almadım sade bişey arıyorum ama daha bulamadım taç idaş özdilek gezicem artık netten bakmakla olmuyacak sanırım ben mobilyasında figürler var ya turunculu yeşilli hayvanlı vs. düşündüm ki uyku setide uçuk renklerden bulutlar gibi bişey olsun uçuk yeşil yada krem rengi gb göz dinlendirici olsun düşündüğüm uyku seti yada nevresimi arıyacağım bulamazsam bunlardan birii yada kendi modelinden alırım artık

biz ailece gs lı olduğumuz için özellikle bolca aslanlı olmasına bayıldık zaten:))))

Bu arada bu yazıyı okudum biraz önce mantıklı valla,

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Kendi gebeliğinizde size doktorunuz tarafından önerilenleri başka bir doktor (veya sağlık kuruluşu) tarafından takipedilen diğer anne adayı arkadaşlarınızla karşılaştırdığınızda veya büyüklerinizin söylediklerini duyduğunuzda şaşırmamak elde değil.
Bir doktor "ilacı yemekten önce al" diyor, diğeri aynı ilacı "yemekten 2 saat sonra al" diyor, bir doktor "vitamine gerek yok" derken, diğeri vitamin önerisinde bulunuyor. Flor takviyesi, kalsiyum takviyesi, balık yağı (tabletleri), çinko, demir+vitamin vs. Siz eksik ilaç mı alıyorsunuz? Veya gereksiz yere diğerlerinden daha mı fazla ilaç kullanıyorsunuz?

Bir doktor "ikili test" derken diğeri "üçlü test" diyor, biri "şeker tarama testine gerek yok" derken diğeri "mutlaka yapılmalı" diyor. Bir doktor mutlaka "detaylı ultrason" derken diğeri "gereksiz" diyor, bir doktor tetanoz aşısı yaptırıyor, diğeri önermiyor. Bir doktor ayda bir çağırıyor, diğeri iki haftada bir görmek istiyor. Bir doktor "kahve kesinlikle içilmeyecek" derken diğeri az miktarda çay ve kahveye izin veriyor. Bir doktor aldığınız kilolara çok büyük tepki gösterirken diğeri belki kilonuzu ölçmüyor bile.

Bir doktor "sizin durumunuzda sezaryan daha iyi" derken diğeri normal doğumu öneriyor, biri epidurali savunurken diğeri hiç önermiyor.

Yukarıdakilerin hangisi doğru?
Cevap: hepsi
Aslında daha doğrusu şu:
Yukarıdakilerden hangisi yanlış?
Cevap: hiçbiri

Tıpta kesin doğru olan çok az şey vardır ve hatta malesef bugün kesin denen şeyler yarın değişebilmektedir. Size önerilenleri başkalarıyla karşılaştırırken aşağıdaki noktaları mutlaka dikkate alın:

Her gebelik kendine özgüdür ve farklı yaklaşım gerektirir.
Her doktorun yetiştiği ekol (öğreti) farklıdır, ancak her ekolün aldığı sonuç aynıdır. Bilimde farklı öğretilerin olmadığı alanlar yalnızca matematik ve fizik gibi formüllere dayalı ve yorumlara açık olmayan bilim dallarıdır. Çoğu bilim dalında yorum farklılıkları ve bakış açıları sonucunda farklı ekoller gelişmiştir. Tıp bir pozitif bilim dalı olmasına karşın aynı sonuca çok farklı yollardan ulaşmak mümkündür.
Basında "sansayonlara" yol açan yeni tıbbi görüşler çoğunlukla yanlıştır.
Tıbbi yaklaşımlar her geçen yıl farklılaşmaktadır. Annenizin sizi doğurduğu dönemdeki bilgiler eskimiştir
Tıpta tartışmalı olan şeyler genelde çok basit şeylerdir. "Vitamin+demir mi yoksa yalnızca demir mi gerekli?" sorusu çok basit bir sorudur ve açıkçası her ikisi de uygundur.
bazı konular vardır ki tartışma götürmez: Bebek karnınızda yan duruyorsa veya plasenta doğum kanalını tıkamışsa bu bebeği normal doğumla doğurtacak bir tane bile doktor bulamazsınız. Ancak bebek ters duruyorsa (makat gelişi) ve ilk gebeliğinizse normal doğumu yaptırabilecek çok sayıda doktor bulabileceğiniz gibi daha fazla sayıda direkt sezaryan öneren doktor bulabilirsiniz.
Ne yapmalısınız?
İç güdülerinizi kullanmalı, gerekli bilgileri edinmeli, doktorunuza bol bol soru sormalı ve ona güvenmelisiniz. Eğer doktorunuzun size önerdiği şeyi her zaman başka bir doktora onaylatıyorsanız veya doktora güvenmek yerine tıpla ilgisi olmayan kişilere inanıyorsanız bu sizin aşırı irdeleyici olduğunuzu göstermesi yanında doktorunuzla aranızdaki ilişkinin kopuk olduğunun net bir göstergesidir. Bu durum sizin mutsuz bir gebelik dönemi geçirmenize ve asabiyet belirtileri göstermenize önemli katkılarda bulunur.

kızlar sizde de bebeklerin hareketleri böyle balık kayması gibimi ayy yani bi o tarafa bi bu tarafa mı kayıyo gibi oluyo bide titreşime almışsın gibi :1:titreme oluyomu ? benm içimde sanki havuz varda içinde de balık var gibi :26:

ay bı tuhaflıklar benımkınde de varda bazen anlayamıyorum ne yapmaya calıştıgını bazende otomatıge baglıyor sabıt hereketlerde bulunuyor boyle titreme gibi falan:60::60::60: içimi gıcıklıyor kimi zaman :52::52::52:

demetcim nasılsın bu arada:69:

bu arada sen takımı aldın mı canım
aldıysan kaça mal oldu

karyola alan arkadaşlar bir sorum olacak...
full oda takımı mı aldınız şifonyer ve dolapla beraber yok sa ayrı ayrı mı aldınız..
ben karyola ve 3-4 katlı şifonyer düşünüyorum ama siz ne yaptınız bu konuda.:49:

ewet yaaa komik oluyor gerçekten, bu tip iletişimler yaşamak çok keyifli :69::69::69::69:
geçen gece dışardaydık, artık ben hareketli olduğumdan mı nedense bi kaç saat hiç hissetmemiştim, eve geldik, uzandım kıpırdayacakmı diye bekledim.. yok kıpırdamadı hiç.. hiç böyle olmazdı diye biraz telaşlandım..
neyse artık yattık uyumak için.. dedimki babası senin elin çok sıcak, her elini koyduğunda sana tepki veriyor hadi bi deneyelim.. uyuyodur filan dedi ama, elini karnıma koydu.. bi süre sonra tamda tahmin ettiğim gibi bizimki babasına tepki verdi yine.. eşim diyor ki, "gördün mü işte uyuyan çocuğu uyandırdık " :9::9::9::9::9::1::1::1:

:1::1::1::1::1:

Arkadaşlar ben bişi sorcaktım ben adet olmayalı 31 gün oldu acaba hamile miyim ya ilk defa anne olcam kısmetse yemek yiyemiyom sonra sabah midem çok kötü oldu sizce hamile miyim ya eşimi de bişi yoksa heveslendirmek istemiyom ama sizce hamile miyim midir allah sizinde bebişlerinizi almayı nasip etsin darısı başıma ve tüm isteyenlere

full oda takımı mı aldınız şifonyer ve dolapla beraber yok sa ayrı ayrı mı aldınız..
ben karyola ve 3-4 katlı şifonyer düşünüyorum ama siz ne yaptınız bu konuda.:49:

cnm benim 3.oldugu için yatak odasına karyolasını koyacam kendi şifonyerimi de boşaltım ona hazırlayacam cocukların odasına da buyuk 4 kapılı dolap şiparişi verdim artık mevcut dolap yeterli gelmemeye basladı 3.de eklenınce tabi sizlerin ilk olacagı için daha farklı düşünebılırsınız

ben karyola, üç kapılı dolap ve şifonyer alıcam cnm
henüz almadım ama karar verdim
bebeğin eşyaları çok fazla olacak eminim
ilk bebeğin vermiş olduğu hafif görgüsüz bi durum var malum:)))
o yüzden hepsini alayım istedim

Arkadaşlar ben bişi sorcaktım ben adet olmayalı 31 gün oldu acaba hamile miyim ya ilk defa anne olcam kısmetse yemek yiyemiyom sonra sabah midem çok kötü oldu sizce hamile miyim ya eşimi de bişi yoksa heveslendirmek istemiyom ama sizce hamile miyim midir allah sizinde bebişlerinizi almayı nasip etsin darısı başıma ve tüm isteyenlere

Arkadaşım, daha önce arkadaşların da dediği gibi idrar tahlili veya kanda gebelik tahlili yaptırırsan cevabı alırsın. Biz buradan bunun haricinde ne desek boş. Olabilirsin de olmayabilirsin de.

Arkadaşlar; çay içiyor musunuz? İçiyorsanız ne kadar içiyorsunuz? Ben normalde günde 7-8 fincan içerdim, sonra hamile kalınca ilk iğrendiğim şey çay oldu. Yalnız bir süredir bu iğrenme geçti ve ben yeniden çay içmeye başladım. Günde 2-3 fincan içiyorum, henüz doktoruma da sormadım. Sizin doktorunuz bununla ilgili özel bir şey söyledi mi?

ben karyola, üç kapılı dolap ve şifonyer alıcam cnm
henüz almadım ama karar verdim
bebeğin eşyaları çok fazla olacak eminim
ilk bebeğin vermiş olduğu hafif görgüsüz bi durum var malum:)))
o yüzden hepsini alayım istedim

sorma o görgüsüzlük ben de de var.:))).tam takım almak istiyorum..park yatağını zaten aldı dedesi..herkes ne gerek var karyolaya diyo ama oda dediğin takım olur..bana kalsa daha anne yanı alacaktım ama eşim sanki çok uyuyacak da 3 yatak birden alıyoruz deyince vazgeçtim...:emir_bebek:

sorma o görgüsüzlük ben de de var.:))).tam takım almak istiyorum..park yatağını zaten aldı dedesi..herkes ne gerek var karyolaya diyo ama oda dediğin takım olur..bana kalsa daha anne yanı alacaktım ama eşim sanki çok uyuyacak da 3 yatak birden alıyoruz deyince vazgeçtim...:emir_bebek:

evet 3. de çok olur cnm eşin iyi durdurmuş seni:)))
ben de park yatak alıcam odama koymak ve kayınvalideye ya da tatile giderken götürmek için bir de tam karyola takımı
birkaç ay sonra odasına geçer diye umuyorum
haa bir de emzirme koltuğu alayım kendime diyorum almışken tam olsun hehe:)))))

Arkadaşım, daha önce arkadaşların da dediği gibi idrar tahlili veya kanda gebelik tahlili yaptırırsan cevabı alırsın. Biz buradan bunun haricinde ne desek boş. Olabilirsin de olmayabilirsin de.

Arkadaşlar; çay içiyor musunuz? İçiyorsanız ne kadar içiyorsunuz? Ben normalde günde 7-8 fincan içerdim, sonra hamile kalınca ilk iğrendiğim şey çay oldu. Yalnız bir süredir bu iğrenme geçti ve ben yeniden çay içmeye başladım. Günde 2-3 fincan içiyorum, henüz doktoruma da sormadım. Sizin doktorunuz bununla ilgili özel bir şey söyledi mi?

canım 2-3 bardak çok açık olmak kaydıyla iç derim,kansızlığı tetikliyo çay,demir ilacını çay içtiğin saatlerde alırsan emilimi az olur,ben 2 bardak çok açık içiyom sadece sabahları içiyom,demir ilacını akşam meyveyle birlikte alıyom epey işe yaradı demirim çok hızlı arttı

Back
X