2011 Aralık Anneleri

inşallah canım valla beklicez bakalım bikaç gün daha durum ne gösterecek bu arada sende hosgeldın canım aramızaa

kızlar ya bu arada bu havalar birden sogudu bugun dısarı cıktım sabah dondum resmen tarzan gıbı kısa kolluyla cıkmısım buz gıbıydı dısarısı ayakkabıyıda corapsız gıyınce karnımın altına sol tarafına nasıl agrı gırdı anlatamam usuttum sanırım yanık hafıze gibi cıkarsam dısarı olacagı bu bi şaplağı hakettimm :57::57::57: Ya bu arada benım uzun kollu gıyecek hıcbırseyım yok kızlar hepsı daracık oluyor napacaksam güdük gibi göbeğime takılıyor giydiklerim :1::1: En iyisi cıkıp kendime bikaç parça uzunkollu bişeyler almak yoksa donucam bu gidişle :5::5:

ayy dünürüm benm hala içim titriyo ya sabah felaket yakalandım da :59:şal vardı bide üstümde hala kurumadı ya :53:akşamları daha çok soğuk olacak :59:kızlar yarın gelecek olanlar yani:1:sıkı sıkı giyinin olurmu :64:

Merhaba arkadaşlar, ben ocak annelerine katılmıştım, doğum 2 ocak göründüğü için... Ama aralıkda olma ihtimali yüksek, 40 haftayı tamamlamayabiliyo çünkü....

BU ZAMANA KADAR HİÇ YAPILMADIMI Kİ O TAHLİL,ben ne zaman gitsem dahiliye olsun,özel kadın doğum hemen bakılıyo bunlara,hatta erzurumda otelin yemeklerinden sonra kustum diye araştırma hast. ne yönlendirdiler orda da glikoz,demir,sgot,plt vs. büssürü şeye bakıldı ben de kızıyom of yine büssürü kanım gitti,ne olsa 3-4 tüp kan alınıyo diye,plt de çok önemli kızlar kanın pıhtılaşma özelliği,bu değer düşükse yani kan pıhtılaşmıyosa çok büyük bi sorunmuş,kadının bitanesinin doğum hikayesinde yazıyodu dr. u ihmal etmiş bakmamış,kadından ameliyat sırasında bi kan bi kan bi türlü durmuyomuş kadın ölümden dönmüş resmen,ünite ünite kan vermişler 3 gün yoğun bakımda kalmış

Canım nasıl bakılıyor kı bu tahlıle plt diemi yazıo sonuclarda bende bakayım bı kagıtlaara kafam karıstı sımdık

ay cnm bende incecik gömlekle cıkmıştım dısarı şemsiyede almadan yagmur yok diye oglumun toplantısı vardı eve dönerken bır yagmur bastırdı sırımsıklam oldum eve gelene kadar en cokta göbüşüm ıslandı önde oldugu için:60::60: top gibi çıktı ortaya gömlekte yapıştı üstüme :52::52:
sıcaklardan cok bunalmıştım ben zaten bıraz serınlemesine cok sevindim bizim ev güney cephede oldugu için akşama kadar sauna gibi oluyordu evin içi:1::1:

Benimde en çok göbüşüm üşümüş zaten :1::1: rüzgar ona vurmuş zavallıcıkıma :9::9: serinlemesi iyi olduda Bi anda serinledi valla donduk biz minnakla gerçi bendede suç var tarzan gibi çıktım annem olsa ne azarlar ama :9::9: abavvv duymasın gebertir beni modelliğemi çıkıosun die :1::1:

Hoşbulduk canım,aman havalara dikkat et.
Tam böyle nezle grip havası
Etrafımda kaç kişi hapşura hapşura dolanıyor.
Bi de üşütünce çok fena gaz sancısı oluyor,hem bizi hem bebişi rahatsız ediyor aman dikkat et.
De facto ve lcw yeni sezon ürünleri gelmiş bi bak istersen

Evet canım valla ya direk kasıgımın ust tarafına agrı gırdı zaten nasıl dusuncesızlık yaptım dıe kızdım kendıme :47::47: ayy benımde dırek aklıma defacto ve lcw geldı valla hamılelıge uygun yazlık tişörtlerimide hep ordan almıştım iyi oldu söylediğin saol canımm ilk fırsatta giderim :21:

yapıldı canım hatta bizzat kendim yapıyorum biyoloğum ya...ama son 10 günde değerlerime bakmadım..plt değerleri önemli..dr. atlasa bile ben ondan dikkatliyim..hemen bakıyorum o bakmadan ..:49:

kız öncesinde bişey yoksa şimdi de yoktur o zaman rahat ol,hamişliktendir o zaman dediğim gibi,çok da fazla kan verme boşuna,vay biyolog da varmış aramızda,ben de çevre müh. yim ama böyle şeylere meraklıyım,hemen gelip hepsine bakıyom neymiş diye sonra da unutmuyom:1::1::1:

kızlarr merhabaa

daha öncedee sormuştum ama arda kaynadı sanırım bi cevap alamamıştım.herkes şekerinden bahseiyo sürekli.benim 50 gr yüklemem normal çıktı sonrada şekerime hiç bakmadık.şekerini sürekli kontrol eden arkadaşlar 100 gr da yüksek çıktı ondanmı kontrol ediyolar yoksa tedbir olsun diyemi.
Bişey daha sorym ben bayadır kan vermedim siz her gittiginizde kan verip demirinizi falan ölçtürüyomusunuz

cnm 50 gr yüklmede fazla çıkan arkadaşlar tekrarlıyo ki gerçekten sorun varmı diye yani ikincisini 100 gr olarak yapıyolar,sende sorun çıkmadıysa gerek yok,gebelikte şeker kesinleşmesi için iki kere tahlil yapılıyo yani tedbir olarak değil cnm , bende her gittiğimde kan vermiyorum ilk verdiğimde hemogolbin değerlerim çok düşük çıktı,ikincide de aynısıydı bu hafta gelişme varmı diye baktırıcam oda 3. Olucak yani,sen sakin ol doktorlar bi sorun olsa isterlerdi cnm:71:

Canım nasıl bakılıyor kı bu tahlıle plt diemi yazıo sonuclarda bende bakayım bı kagıtlaara kafam karıstı sımdık

evet canım plt diye yazıyo

Benimde en çok göbüşüm üşümüş zaten :1::1: rüzgar ona vurmuş zavallıcıkıma :9::9: serinlemesi iyi olduda Bi anda serinledi valla donduk biz minnakla gerçi bendede suç var tarzan gibi çıktım annem olsa ne azarlar ama :9::9: abavvv duymasın gebertir beni modelliğemi çıkıosun die :1::1:

valla ben anca serinledim ayol,gece don atlet yatıyom,gece yarısı bi uyandım gök gürlüyo dolu yağıyo,eşim üzerimi örtüyo çarşaf o da ha,ben açıyom,ben üşümüyom sen ört diyom,anca serinledim diyom:1::1::1:

kızlarr merhabaa

daha öncedee sormuştum ama arda kaynadı sanırım bi cevap alamamıştım.herkes şekerinden bahseiyo sürekli.benim 50 gr yüklemem normal çıktı sonrada şekerime hiç bakmadık.şekerini sürekli kontrol eden arkadaşlar 100 gr da yüksek çıktı ondanmı kontrol ediyolar yoksa tedbir olsun diyemi.
bişey daha sorym ben bayadır kan vermedim siz her gittiginizde kan verip demirinizi falan ölçtürüyomusunuz

50 gr.ı normal çıkana 100lük istenmiyor canım..benim de 50 normal çıktı 100 lüğe gerek görülmedi.Her kontrolde dr. demir istemez ama tam kan (hemogram) ister..eğer rbc,hgb değerlerin düşükse demir eksikliği anemisinden şüphelenip demir ve demir bağlama ister..

Merhaba arkadaşlar, ben ocak annelerine katılmıştım, doğum 2 ocak göründüğü için... Ama aralıkda olma ihtimali yüksek, 40 haftayı tamamlamayabiliyo çünkü....
Çehregül merhaba canım, bi hep beraber geldik buralara galiba

Evet canım valla ya direk kasıgımın ust tarafına agrı gırdı zaten nasıl dusuncesızlık yaptım dıe kızdım kendıme :47::47: ayy benımde dırek aklıma defacto ve lcw geldı valla hamılelıge uygun yazlık tişörtlerimide hep ordan almıştım iyi oldu söylediğin saol canımm ilk fırsatta giderim :21:

Canım eğer şeker ile ilgili bi sorunun yoksa tavsiyem sıcak şekerli su içmen
Bi de ayaklarına sıcacık çoraplarını giy,gaz maz kalmaz.Ben gaz sıkıntım olduğumda hep öyle yapıyorum.Çok şükür her defasında işe yaradı.

deryam160510 demettuba83+ denizkızıl mojo75 azeribahar yarenhande essu emvacilbihar blagodevoyce cgdmmmt olbey mardin4747 tulayuzun ecem_82 drydry ozgedoruk neredesinfiruze+ biopelin
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

kızlarr merhabaa

bişey daha sorym ben bayadır kan vermedim siz her gittiginizde kan verip demirinizi falan ölçtürüyomusunuz

Canım şeker yüklemesi hakkında ben yorum yapamıcam cunku yaptırmadım ama bende her seferınde kan vermıyorum 2oldu sımdıye kdr bırı 3lü test ıcındı bır tanede oncesınde verdım drlar gerek gorse mutlaka ısterler dıye dusunuyorum bende

ayy dünürüm benm hala içim titriyo ya sabah felaket yakalandım da :59:şal vardı bide üstümde hala kurumadı ya :53:akşamları daha çok soğuk olacak :59:kızlar yarın gelecek olanlar yani:1:sıkı sıkı giyinin olurmu :64:

Sorma canım ya bu zamana kadar yanık hafıze gibi dolaşan ben bugün resmen dondum ayaklarıma coraplarımı giydim üzerimede uzun kollumu ancak oyle gectı üşümem evdede her yer acık havalansın diye :49::49:ayy üzerin fln ıslanmadı inşallah hasta fln olursun aman dikkat et kendine

Hoşgeldin cnm aramıza sende :emir_bebek::emir_bebek:

evet canım plt diye yazıyo

valla ben anca serinledim ayol,gece don atlet yatıyom,gece yarısı bi uyandım gök gürlüyo dolu yağıyo,eşim üzerimi örtüyo çarşaf o da ha,ben açıyom,ben üşümüyom sen ört diyom,anca serinledim diyom:1::1::1:

Ya bende bu zamana kdr acaıp yanıodum gecelerı cam sonuna kdr acık yatıodum essinde serinleyeyim die ama bugün dondum resmen yinede sende dikkat et hasta olmamaya bak havalar kandırıo adamı :68::68:

Bi de ayaklarına sıcacık çoraplarını giy,gaz maz kalmaz.Ben gaz sıkıntım olduğumda hep öyle yapıyorum.Çok şükür her defasında işe yaradı.

aynen canım bende sıcak cay demledım kendıme ayaklarımada coraplarımı gıydım oyle ısındım agrımda gectı havalar tam carpma havası dedıgın gıbı dıkkat etmek lazım

Canım şeker yüklemesi hakkında ben yorum yapamıcam cunku yaptırmadım ama bende her seferınde kan vermıyorum 2oldu sımdıye kdr bırı 3lü test ıcındı bır tanede oncesınde verdım drlar gerek gorse mutlaka ısterler dıye dusunuyorum bende

Sorma canım ya bu zamana kadar yanık hafıze gibi dolaşan ben bugün resmen dondum ayaklarıma coraplarımı giydim üzerimede uzun kollumu ancak oyle gectı üşümem evdede her yer acık havalansın diye :49::49:ayy üzerin fln ıslanmadı inşallah hasta fln olursun aman dikkat et kendine

Hoşgeldin cnm aramıza sende :emir_bebek::emir_bebek:

Ya bende bu zamana kdr acaıp yanıodum gecelerı cam sonuna kdr acık yatıodum essinde serinleyeyim die ama bugün dondum resmen yinede sende dikkat et hasta olmamaya bak havalar kandırıo adamı :68::68:

aynen canım bende sıcak cay demledım kendıme ayaklarımada coraplarımı gıydım oyle ısındım agrımda gectı havalar tam carpma havası dedıgın gıbı dıkkat etmek lazım

ıslanmazmı cnm ya içimdeki bluza kadar ıslandım :1:sabahtan beride hapşırıyorum cümüklü oldum :27:

ya azcık serinledi tekrar ısındı şuanda 24 derece açık odaya güneş geliyo,zaten üstümde uzun kollu var,onun üstünde tunik,o da mevsimlik yazlık değil,azcık daha serinlese süper olcak hava,ucu kapalı ayakkabı da giymiyodum ayaklarım yandı çorabı çıkardım ayaklarımın sandalyenin demirine koydum,ateş çıkıyo benden

cnm 50 gr yüklmede fazla çıkan arkadaşlar tekrarlıyo ki gerçekten sorun varmı diye yani ikincisini 100 gr olarak yapıyolar,sende sorun çıkmadıysa gerek yok,gebelikte şeker kesinleşmesi için iki kere tahlil yapılıyo yani tedbir olarak değil cnm , bende her gittiğimde kan vermiyorum ilk verdiğimde hemogolbin değerlerim çok düşük çıktı,ikincide de aynısıydı bu hafta gelişme varmı diye baktırıcam oda 3. Olucak yani,sen sakin ol doktorlar bi sorun olsa isterlerdi cnm:71:

50 gr.ı normal çıkana 100lük istenmiyor canım..benim de 50 normal çıktı 100 lüğe gerek görülmedi.Her kontrolde dr. demir istemez ama tam kan (hemogram) ister..eğer rbc,hgb değerlerin düşükse demir eksikliği anemisinden şüphelenip demir ve demir bağlama ister..

ya bende panik oluyroum acaba doktorum bişi atladımı falan diyee.neyse ayın 11 de 32.haftada oluyroum rapor almaya gittiğimdee sorym genedee.çünkü en son şeker yüklemesi için kan verdim oda 1,5-2 ay olduu.
çok soru sorudm ama bişi daha sorucamm kalsiyum kullanıyomusunuz

biz de evlenirken doktor talesemi riski çok yüksek demişti. çocuğunuz olursa akdeniz anemisi olur demişti ama ilk oğlumda sorun yok sadece kansız şu anda. inşallah bebeklerimizde olmaz bu hastalık. bir de benim de kan şekerim yüksek çıktı 50 grmlıkta 192. 100lük yaptırcam. senin kaç çıktı da insüline başladın?
50LİKTE 188 çıktı 100lük istediler 100lükte DE sırasıyla 205 184 131 çıktılar
bunların 145-120 ve bişiy dahanın altında olması gerkeiyormuş

sonra dietle ve yediklerime dikkat ederek düşürmeye çalıştım sabah açlık oranlarım min. 90-95 olması gerekirken 110un altına hiç düşmedi doktor insülini verdi

iyi ki verdi çünkü yemek yemediğim için bu sefer bebek gelişememiş...

işte öyle inşallah sende bişey çıkmaz...

akdneiz anemisi ise şu anda önce babasına bağlı:18:

merhaba cnm, zaten aralıkda doğum yapma ihtimalimiz daha çok bence... Senin de 2 ocak görünüyo de mi

selam kizlaaarr.. sonunda okumayi bitrip yazmaya baslayabildim :))

inar80 hosgeldin canim...

kızlar selam
belki farketmişsinizdir dün yoktum

doktor falan onlarla uğraştım

insüline başlattı doktor beni bu sabah gittim hastanede yazdırdım bu akşam başlicam

bi de akdeniz anemisi çıktı
pazartesi sabah eşim de baktıracak allah korusun onda da çıkarsa sçtık:18:

canim gecmis olsun. stress yapmaman gerektikce bahaneler seni buluroldu yaww.. sana bol sabir ve sakinlik diliyorum. zor bir surec ama sakin kalarak atlatacaksin ins. hem bak inusilin de baslanmis belki biraz daharahat biseyler yersin bebis de daha ii beslenir. zor biliyorum ama takmamaya calis, olmadi deliye bagla bu bi kac ay :))

benım ısmım nerde??? :() ben neden yokum

hehe.. benim iki ismim var... listede ayri ayri yerlerde duruyor, biri anyada biri konyada. bana 2 kere dua etceksiniz haberiniz olsun:))))

gunaydın kızlarr....bugun şu kan uyuşmazlıgı ıgnesını vuruldum....kalçamacıyo bıraz amageçer heralde.çok pahalı zannedıyordum18tl ödedık...bikaçarkadaş 50-60 falan dıyolardı 18iduyunca şaşırdım :)) olduk bıttı çokşükür bakalım doğumdan sonrasına gerek kalcakmı....:emir_bebek::emir_bebek:

gecmis gitmis olsun canim. normalde ignelerde benim canim cok yanardi ama masallah diim bu 7 ayda ne kan aldirirken ne asilarda hic canim yanmadi. darisi dogumun basinaaaa...

canim sen de hosgeldin. ocak annelerinden toplu transfer var bugun :))

Back
X