2011 Aralık Anneleri

Ayy canımmm desene aynı gün doğurcaz hemen hemen :1::1: heyecanlandım bak sımdı benımde 9-10aralık gıbı olur buyuk ıhtımal dogumum sezeryan olacagı ıcın dr son ana kdr beklerız yınede dedi ayy hayırlısı olsun hakkımızda yaa yalnız kızlarr bılenlere bır sorum olacak sımdı genelde sezeryanda sut gelmez dıolar pekı soyle bır durum olabılır mı normal dogum sancısı suyunu bekleyıpte ondan sonra sezeryana alınsa anneden sut gelır mı sonucta normal dogumun gerektırdıgı sartlar gerceklesmıs olacak sacma bır soru olabılır kızlar ama bılmedıgım ıcın kusura bakmayın :5::5:

benim bildiğim normal doğumda bile ilk gün süt gelmeyebiliyormuş zaten bebek 3 günlük depoyla dünyaya geliyormuş ve böyle bir durumda süt gelmediği halde bebek emdiği için süt bezleri çalışıyormuş ve süt geliyormuş. ılık suyla yıkanmak da işe yarıyormuş..

bence kendimizi sütüm hemen gelecek diye şartlandırmayalım. sonra hayal kırıklığına uğrayabiliriz.

Son düzenleme:
cnm bu konuda hıc bır fıkrım yok ama genelde sezeryanda hemen süt gelmıyormuş onu bılıyorum yapanlardan da ama hem sancı cekip sonra sezeryan olan bırıne sormak lazım acaba öyle olunca hemen gelıyormu dıye:18::18::18:

oda arkadaşım da sezeryan oldu,ilk 2 gün süt gelmemiş ama dr.sakın mama vermeyin merak etmeyin aç kaldı diye bişey olmaz bebek 3 günlük yiyeceğiyle gelir dünyaya sen sık sık emzir demiş 3. gün gelmiş ve bebeği emmiş

o zaman genelde geliyor cnm.. ablamın ilk çocuğunda öle olmuştu.. sıuni sancı falan verdiler sancılar nst de tavan ama bizim eşek yola girmedi mecbur sezeryan oldu... sütü gelmişti.. kızda da mebcur sezeryan oldu onda gelmedi.. ben dr.a sordum.. gelmezse mama veriyoruz ama memeden uzaklaşmıo merak etme dedi.. zaten doğar doğmaz algıyamıo o ayrımı daha dedi.. senin sütünde en kötü 1-2 güne geliyor merak etme dedi..ılık banyo gelmesini çabuklaştırıyor dedi..

bende peşinizdeyim mardincim.12 arlık gibi alırı<z dedi doktorum.tabi kızım acele etmezse.sezeryanda süt hemen gelmiyo.benim 2 gün sütüm gelmedi..25 ml.geldi.bebeğe yetmiyo.ilk hafta mama da vermek zorunda kaldım.oğlumda doğumdan bir saat sonra sütüm foşr foşur akıyodu.hemen gögüs pedi koymak zorunda kalmıştım.

İşte normal dogum sancısını suyu bekleyıp sezeryana gırmekde zor olur dıe dusunuyorum yanı sonucta sezeryan olacagın bellı normal dogum sancılarını beklesek acaba bı rıskı olurmu :44::44: ben bebiş emmezse die korkuyorum açıkçası oglunda normal dogummuydu pekı Yasmincim senin bol bol ılık banyo yapalım o zaman Handecim birde ben rezene cayını duymustum bak sutun gelmesini kolaylastırıyor dıe dogumdan bır ay once basla demıstı bana bı tandıgımız

oğlum normal doğum la dünyaya geldi.kızımda da normal başladık.tam gelmek üzereyken kalp atışları düştü.riskli olduğundan apar topar sezeryana alındım.5 saat sancı çektim.yinede sezeryandan sonra sütüm gelmedi.doktorum bi kaç gün sütün olamayabilir demişti.

benim bildiğim normal doğumda bile ilk gün süt gelmeyebiliyormuş zaten bebek 3 günlük depoyla dünyaya geliyormuş ve böyle bir durumda süt gelmediği halde bebek emdiği için süt bezleri çalışıyormuş ve süt geliyormuş. ılık suyla yıkanmak da işe yarıyormuş..

bence kendimizi sütüm hemen gelecek diye şartlandırmayalım. sonra hayal kırıklığına uğrayabiliriz.

Anladım canım senin dediğine göre sütümüz gelmesede emzircez yani bebişi öyle öyle gelecek demekki süt bezleri çalıştıkça bende cok ılık suda yıkanamam ki üşürüm hemen :9::9: neyse bundan sonra yıkanıcaz mecbur

oğlum normal doğum la dünyaya geldi.kızımda da normal başladık.tam gelmek üzereyken kalp atışları düştü.riskli olduğundan apar topar sezeryana alındım.5 saat sancı çektim.yinede sezeryandan sonra sütüm gelmedi.doktorum bi kaç gün sütün olamayabilir demişti.

Anladım canım demekki sancıları falan beklemenin bir anlamı yok beklesekde gelmeyebilir benim %90 sezeryan olacagı ıcın acaba beklesem normal sancılarımı hemen gelırmı dıe dusundumde alakası yokmuş demekkı

şimdi ben vladımı öle vıyak vıyak bağıraraak 2-3 gün şahsen aç bırakamam.. o yüzden ablamda olduğu gibi mama vermeleri gerekiyor versinler..

bütün bu okuduklarım beni çok heyecanlandırdı sanki doğum çok yakın gibi hamilelikten hatırlayacağım tek şey sanki zaman çok yavaş ilerliyor. benim normal mi sezeryan mı belli değil henüz 32 haftada çatı muayenesi yapacağız uygunsa normal denemeyi düşünüyorum ama yinede çok kararsızım :) umarım herkes için herşey yolunda gider. benimde bir arkadaşım normal doğum sancısı çekip işer ters gittiği için sezeryana alındı sütü baya iyi geldi doktoru buna bağlamıştı ama tabi kişiden kişiye değişiyordur.

Anladım canım senin dediğine göre sütümüz gelmesede emzircez yani bebişi öyle öyle gelecek demekki süt bezleri çalıştıkça bende cok ılık suda yıkanamam ki üşürüm hemen :9::9: neyse bundan sonra yıkanıcaz mecbur

Anladım canım demekki sancıları falan beklemenin bir anlamı yok beklesekde gelmeyebilir benim %90 sezeryan olacagı ıcın acaba beklesem normal sancılarımı hemen gelırmı dıe dusundumde alakası yokmuş demekkı

mardincim sadece o bölgeyi yıkasan ya da sıcak yıkanmış havluda bekletsen biraz bence yeterli zaten ılık dediğim normal yıkandığın su ne çok soğuk ne de kaynar bi de hurma ve komposto da sütün gelmesi için iyi oluyormuş.
amaaan sen şimdiden bunlara sıkma canını yanımızda birileri olur şunu yap bunu yap diye belki de hamileyken bile sütümüz gelebilir. zaten süt için en önemli şey stres yapmamak :)

şimdi ben vladımı öle vıyak vıyak bağıraraak 2-3 gün şahsen aç bırakamam.. o yüzden ablamda olduğu gibi mama vermeleri gerekiyor versinler..

mecbur kalınca zaten mama verilir de, bebek ilk günler hep uyuyormuş, ve ilk bikaç gün mama aldı diye de memeyi reddetmiyormuş zaten algıları ne kadar açık olabilir ki.. ağlatmayalım bebişlerimizi..

Uçak yolculuğu hamilelikle birlikte kanama, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, çoğul gebelik veya erken doğum öyküsü gibi yüksek risk faktörlerinin olmadığı durumlarda 36. gebelik haftasına kadar son derece güvenli olup kişiler havayolları şirketleri tarafından da kabul edilebilmektedir.

Ancak 36. gebelik haftasından sonra pek çok havayolu şirketi hamile kadınları uçaklarına kabul etmemektedir. Bunun nedeni anne ya da bebek açısından ortaya çıkabilecek olan riskler değil, olası bir doğum durumunda havayolu şirketinin havadayken yaşanacak bir doğum nedeniyle risk almak istememesidir.

Uçak bileti satan acenteler, rezervasyon sırasında size hamile olup olmadığınızı ya da beklenen doğum tarihinizin ne zaman olduğunu sormazlar, ancak uçağa binmek üzere kapıya yöneldiğinizde tatsız bir sürprizle karşılaşabilirsiniz.

Eğer beklenen doğum tarihinize bir hafta ya da daha az kalmış ise havayolu şirketi sizi uçağa almama hakkına sahiptir.

THY web sitesinden aldığım bilgiye göre;

• 7 ayını (28 hafta) bitirmiş hamile yolcular kendi doktorundan aldığı "Uçakla Seyahatinde Sakınca Yoktur" ibaresi yer alan bir rapor ile seyahat edebilirler.

• Bu raporun tarihi 7 günden eski olamaz.

• 7 aya (28 hafta) kadarki hamile yolcuların seyahatinde ise yolcu beyanı esastır.

İşte Dikkat Etmeniz Gerekenler
Uçağa biniş sırasında sorun yaşamamak ve hatta uçuşu kaçırmamak için doktorunuzdan "uçak yolculuğu yapmanızda bir sakınca olmadığına" dair bir rapor alıp bunu tüm uçuşlarınız sırasında yanınızda taşımanız uygun bir davranış olacaktır.

Bu raporda muayene olduğunuzun ve "72 saat içinde doğumun başlayabileceğine ilişkin bir bulguya rastlanmadığı"nın belirtilmesi özellikle hamileliğinizin son dönemlerindeyseniz yararlı olabilir.

Herhangi bir yerde uzun süre oturmak bacaklarınızdaki kan dolaşımını etkiler ve ayak ile bileklerde şişmelere neden olabilir.
Bu nedenle her 1.5-2 saatte bir ayağa kalkıp koridorda yürüyüş yapmalı ve kan dolaşımınızı canlandırmalısınız. Bu kısa yürüyüşler sırasında bacaklarınıza germe egzersizleri de yaptırabilirsiniz.
Yolculuk sırasında otururken de bazı germe hareketleri yaparak uzun süreli oturmanın olumsuz etkilerini azaltabilirsiniz.

Germe egzersizleri için oturur pozisyondayken bacaklarınızı iyice ileriye doğru uzatın, topuklarınız merkez olacak şekilde ayağınızı yavaşça kendinize doğru kuvvetice çekerek baldır kaslarınızı gerin. Daha sonra ayak bileklerinizi sağa sola çevirin ve parmaklarınızı açıp kapatın.

Hamilelik sırasında yapılan uçak yolculuklarında uzun süre rahatsız bir pozisyonda hareketsiz oturmak "tromboz (damar içi pıhtısı)" ve varis riskini arttırır. Uçuş süresince özel varis çorabı giymeniz bacaklarınızdaki kan dolaşımını destekler ve damarların şişmesini engeller.

"Dehidratasyon" yani vücudun susuz kalması durumu gebelik için oldukça zararlı bir durumdur. Özellikle yaz günlerinde seyahatleriniz sırasında bol miktarda sıvı almaya özen gösterin ancak musluktan akan suları asla içmeyin.

Eğer yanınızdaki koltuk boşsa ya da uçak içinde yan yana iki boş koltuk bulabilirseniz uzunca oturarak ayaklarınızı kaldırabilirsiniz.

Uçaktaki kabin basıncı ayaklarınızda şişmeye de neden olabilir. Ayakkabılarınızı çıkararak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Yürüyüş sırasında rahat ve sağlıklı olmasa da uçuş süresince terlik veya rahat bir ayakkabı giymeniz rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Sıkça endişelenen ve sorulan sorulardan birisi de havaalanına girerken geçilen güvenlik kapı ve detektörlerinin bebeğe zarar verip vermediğidir. Hava alanlarının girişindeki detektörler metal detektörüdür ve X ışını ile çalışmazlar. Bu nedenle bu kapılardan güvenle geçebilirsiniz.

Uçak yolculukları genelde rahatsız koltuklarda yapılan sıkıcı seyahatlerdir. Hamilelik döneminde yolculuk esnasında çok daha çabuk sıkılabilirsiniz. Hamileliğinizin özellikle son dönemlerinde çok mecbur kalmadıkça uçak yolculuğundan kaçının.

Özellikle yurtdışı uçuşlarda gittiğiniz yerdeki sağlık koşullarını ve sunulan sağlık hizmetlerini de araştırıp bilmenizde yarar vardır.

kızlar bebek emdikçe süt gelir merak etmeyin arz talep meselesi bir nevı bu süt olayı bebek emmeye calıştıkça süt kanallarıda süt üretir ama pes etmemek lazım hemen gelmesede uyarmaya devam edip gelmesini bekleyin

nicko,

bi de yolculuğa çıkmadan önce doktoruna mutlaka danış olur mu, birisi 35. haftada bile uçuyor diye senin için aynı şey geçerli olmayabilir. herkesin şartları farklı çünkü ..

kızlar bebek emdikçe süt gelir merak etmeyin arz talep meselesi bir nevı bu süt olayı bebek emmeye calıştıkça süt kanallarıda süt üretir ama pes etmemek lazım hemen gelmesede uyarmaya devam edip gelmesini bekleyin

haklısın zaten bebek doğduğunda hemşireler sütün gelip gelmediğine bakmıyorlar hemen annesine veriyorlar emzirsin diye :) demek ki bi bildikleri var de mi :))

haklısın zaten bebek doğduğunda hemşireler sütün gelip gelmediğine bakmıyorlar hemen annesine veriyorlar emzirsin diye :) demek ki bi bildikleri var de mi :))

aynen öyle cnm süt yok diye emzirmemezlik yapmamak lazım..cok kişiden duyuyorum sütüm yok mamaya başladık diye aslında bır kac gun sabırla emzırılmeye devam edılse mutlaka gelır süt..her annenın sütüde bebğin ihtiyacına göre üretilirmiş..süt olayı bir mucize mahrum etmemek lazım bebişleri sütten..gecenlerde bırı paylaşmıştı burda 1ay ugraşmış bır anne bebegını emzirmek için ve sonunda mukafatını almış herkesede mesaj verıyordu pes etmeyin diye..

bütün bu okuduklarım beni çok heyecanlandırdı sanki doğum çok yakın gibi hamilelikten hatırlayacağım tek şey sanki zaman çok yavaş ilerliyor. benim normal mi sezeryan mı belli değil henüz 32 haftada çatı muayenesi yapacağız uygunsa normal denemeyi düşünüyorum ama yinede çok kararsızım :) umarım herkes için herşey yolunda gider. benimde bir arkadaşım normal doğum sancısı çekip işer ters gittiği için sezeryana alındı sütü baya iyi geldi doktoru buna bağlamıştı ama tabi kişiden kişiye değişiyordur.

mardincim sadece o bölgeyi yıkasan ya da sıcak yıkanmış havluda bekletsen biraz bence yeterli zaten ılık dediğim normal yıkandığın su ne çok soğuk ne de kaynar bi de hurma ve komposto da sütün gelmesi için iyi oluyormuş.
amaaan sen şimdiden bunlara sıkma canını yanımızda birileri olur şunu yap bunu yap diye belki de hamileyken bile sütümüz gelebilir. zaten süt için en önemli şey stres yapmamak :)

aynen öyle cnm süt yok diye emzirmemezlik yapmamak lazım..cok kişiden duyuyorum sütüm yok mamaya başladık diye aslında bır kac gun sabırla emzırılmeye devam edılse mutlaka gelır süt..her annenın sütüde bebğin ihtiyacına göre üretilirmiş..süt olayı bir mucize mahrum etmemek lazım bebişleri sütten..gecenlerde bırı paylaşmıştı burda 1ay ugraşmış bır anne bebegını emzirmek için ve sonunda mukafatını almış herkesede mesaj verıyordu pes etmeyin diye..

Haklısınız kızlar pes etmemek lazım sonuna kadar emzırelım bebısler emdıkce sutumuz gelsınnnn :65::65::kkk::kkk:

Kızlar ben sımdılık cıkıyorum sabahtan berı kıslıkları cıkardım gardolab ıcı sıldım duzelttım yerlestırdım yoruldum sımdı bırseyler yıyıp dınlenıcem bıraz hepınızı opuyorum o guzel degerlı goruslerınız ıcınde cok tesekkur edıyorumm iyiki varsınızzz

kızlar bişi soracağım..

şimdi 32... haftanın içine girince mi rapor alacağız ve 37..bitincemi 37 başlayıncamı izne ayrılacağız???

kızlar bişi soracağım..

şimdi 32... haftanın içine girince mi rapor alacağız ve 37..bitincemi 37 başlayıncamı izne ayrılacağız???

tam 32 haftaık olunca ben haftaya alcam o raporu sonra 35+4 de 37.haftam dolduktan sonrasına başlatcam iznimi,arada 10 gün kurban bayramı da ehime olmuş olcak

Back
X