2011 Aralık Anneleri

kaynana muhabbetlerinizi okuyup güldüm :60::60::60: neyse şaka bi yana kahrolsun kötü kaynanalar..çok şükür melek gibi kaynanam war hatta kendi annemden bile çok ilgileniyor o derece yani çok seviyorummm cnm kaynanam benimm bitaneedir o :66::66::66::66:

bana ne kıskanmıcam :1:
maşallah canım allah bozmasın...
bizimki bizi pikniğe çağırır sırf işleri biz yapalım diye.. kendileri masaya çekilir pişenleri beklerler anca... yetişmeyince de laf sokarlar..
para içinde yüzüyorlar.. evde tamir işi çıkınca eşime bakar bütün işleri..
telefon açar .. oğlum usta şukadar para istedi.. geliyorsan gel... eşim de kıramaz.. e ustaya vereceğin parayı oğluna ver bir kısmını sevap işlersin.. okadar yoğunlukta vakit bulup işini halletmeye çalışıyor.. acı biraz ama dimi.. oof of

valla kızlar kaynana muhabbeti acılınca söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum melek gibi kayınvalıdem var allah razı olsun he öyle bişeyler alıp yapamaz ama duası yeter örgülerini yapıyor bebişimin sagolsun daha da bişey bekleyemem zaten..dogumdan sonrasında da gelip ilgilenemez benle zaten 70yaşında ben 4. katta oturuyom asansör yok ancak bır gunlügüne zıyarete gelir..annem yan apartmanımda oturuyor ama oda merdiven ınıp cıkamıyor zorluyor merdivenler ona da hergun gel diyemem oyuzden kendi başımın çaresine bakıcam sanırım:52::52:oglumda hemen ayaga kalkmıştım inş bu dogumumda da hemen kalkarımda kendi işimi kendim görürüm zaten 3.bebekte artık lohusalık olmaz sanırım :26: öyle hiç hayal edemiyorum gıyınırım yatarım diye:58:

bana ne kıskanmıcam :1:
maşallah canım allah bozmasın...
bizimki bizi pikniğe çağırır sırf işleri biz yapalım diye.. kendileri masaya çekilir pişenleri beklerler anca... yetişmeyince de laf sokarlar..
para içinde yüzüyorlar.. evde tamir işi çıkınca eşime bakar bütün işleri..
telefon açar .. oğlum usta şukadar para istedi.. geliyorsan gel... eşim de kıramaz.. e ustaya vereceğin parayı oğluna ver bir kısmını sevap işlersin.. okadar yoğunlukta vakit bulup işini halletmeye çalışıyor.. acı biraz ama dimi.. oof of

insan değil böyleleri yaa gerçekten öyle para içinde yüzüyomuş bidee :47::47::47: ama yanlış anlamayın beni birazda kocalarda bitiyo herşey kocanız nekadar sahip çıkarsa ezdirmezse sizi okadar iyi yani..mesela benım kaynanam bu söylediklerinin birini yapsa eşim verir ağızlarının payını bidahada gitmez pikniğe de tamire de bakın işinize der walla

slm annişler ve melekleri...dün geceden bu yana geçmişi oku oku bitiremedm..maşallahımız var yani..bugün tatildi bize,,Ruhu Şad olsun istanbulu kurtaranların :))) çok ii geldi walla,,öğlene kadar uyuduum,snra bi arkadaşla alışverişe çıktık..ufak tefek eksiklerim kalmıştı bi kısmını aldık...pijama,gecelik,lizöz,emzirme sütyeni falan aldım..bide oğluşa minik alıştırma biberonu,burun aspiratörü falan filan :)) çok hoş bir alışverişti ama dönüşte sol kasığım bayaa ağrıdı,korktum ama kimseye söyleyemedm..yorgunluktandır sanırım...artık hafta sonu gelsin,oğluşumun odası kurulsun,bende eşyalarını yıkayıp hazırlayayım artık yaa :))) iiki evde durmuyorum bu arada,,kafayı yerdim yoksaa,,sürekli düşünyrm,nasıl olcak,ne alsam,bişeyi eksik kalmasa ws..ws.. bide hayal kuruyorum habire emzirirken,uyuturken :17: ve son olarak salı günü kontrolüm var vee çook özledim oğlumu :16:

aralik anneleri kaynanalardan dertli:)) benim kayinvalidem esim kucuk yastayken vefat etmis, 2 sene sonrada esi vefat etmis.. esim icin dusununce tabi ki uzuluyorum ama ben rahatim cok sukur:) yurtdisinda oldugumuzdan elti ve gorumculerde uzak:)) bi annem gelcek yanima bi de erkek kardesim yasiyo burda o olcak yanimizda. 6,7 hafta sonra gormeye gidicez buyukleri insaallah:)

slm annişler ve melekleri...dün geceden bu yana geçmişi oku oku bitiremedm..maşallahımız var yani..bugün tatildi bize,,Ruhu Şad olsun istanbulu kurtaranların :))) çok ii geldi walla,,öğlene kadar uyuduum,snra bi arkadaşla alışverişe çıktık..ufak tefek eksiklerim kalmıştı bi kısmını aldık...pijama,gecelik,lizöz,emzirme sütyeni falan aldım..bide oğluşa minik alıştırma biberonu,burun aspiratörü falan filan :)) çok hoş bir alışverişti ama dönüşte sol kasığım bayaa ağrıdı,korktum ama kimseye söyleyemedm..yorgunluktandır sanırım...artık hafta sonu gelsin,oğluşumun odası kurulsun,bende eşyalarını yıkayıp hazırlayayım artık yaa :))) iiki evde durmuyorum bu arada,,kafayı yerdim yoksaa,,sürekli düşünyrm,nasıl olcak,ne alsam,bişeyi eksik kalmasa ws..ws.. bide hayal kuruyorum habire emzirirken,uyuturken :17: ve son olarak salı günü kontrolüm var vee çook özledim oğlumu :16:

canım burun aspiratörünü hangi marka aldın?ben de bu tarz şeyleri aklımda tutmaya çalışıyorum,bu cmt hepsini sorcam inş doktoruma :)

benim 52 yaşında kaynanam ama ne fayda.. kafa geri olunca..
2 yıl birlikte oturduk nasıl sabretmişim kendime şaşıyorum hala.. eltim onunla daha 2. haftasında kavgalara başladı.. 4 yıl oldu evleneli.. yani eşimle ikimiz 2 yıldır anca başbaşayız..
ve kayınvalidemden uzakta okadar huzurluyuz ki anlatamam.. çok şükür geçen sene evlendi de :1:
ara sıra geliyor .. ama herkesi alt üst edip gidiyor.. huzur kaçırıyor yani..
ay bugün bir de beni arıyor (ki hiç aramaz) şey.. benim bir oval cam tabağım vardı da sende mi acaba diye soracaktım..
yok bende dedim.. bişi yapıpta getirdiğini hatırlamıyorum dedim :D cuuuuk diye hafiften lafı sokuşturdum :1:
kadın yemeğe çağırır ayda bir ... onu da kendimiz yaparız gidince.. ne anladım o işten.. aman.. konuşulacak okadar çok şey var ki bitmez bunların derdi..

bana da diyor annen gelemezse ben gelirim..
bende kibarca diyorum ki sezeryan olmazsam gerek yok sizin de perişan olmanıza burda ... eşi evde yalnız kalcak ta o burda mı durcak..
ya da eşi de buraya gelince ben o adamı nasıl çekerim.. adam son ses tv izliyor.. bende hayatta sese dayanamam.. bir de bebek olcak.. lohusa psikolojisi falan derken.. inşallah tırlatmam

canım ya lafı cuk oturttmussun hehehehe :) bana öyle geliyo ki gelmez yani sana,e ne de olsa gelse hizmet var dimi ama ;)) kayınpederin işi ne sizde ayrıca...cık cık...lohusayken bi de ,insanı sıkıntı basar.ki beni şimdiden basmış durumda :))

ya kızlar ben marks&spencerda bi gecelik beğendim
ama normal insna geceliğiymiş aklım da kaldı

şidmi parayı onlara vermemek lazım peeeeeeeeeeeeffffffffffff

Normal insan geceliği derkeeen :D Ben bütün gecelik sabahlık ve pijamalarımı marks&spencerden aldım.Hepsi önden düğmeli model,illa lohusa geceliği olmasına gerek yok ki.Çok güzel pijamalar gecelikler var hemde taş gibiler,yıka yıka giy hiç bişe olmaz.O parayı hak ediyor bence.

canım burun aspiratörünü hangi marka aldın?ben de bu tarz şeyleri aklımda tutmaya çalışıyorum,bu cmt hepsini sorcam inş doktoruma :)

Canım doktorlar otri bebe nazal aspiratör'ü veriyolar burun aspiratörü olarak,eczanede satılıyor.Hortumundan sen ağzınla çekıyosun,arada sünger var tabi :)çocugun burnunda ne var ne yok çıkıyor.

Canım doktorlar otri bebe nazal aspiratör'ü veriyolar burun aspiratörü olarak,eczanede satılıyor.Hortumundan sen ağzınla çekıyosun,arada sünger var tabi :)çocugun burnunda ne var ne yok çıkıyor.

kızlar yaa nette araştırdım bulamadım size sorayım dedim..bebeklerin anne karnında haftalara göre kilo dağılımını bilen varmı yani bu dönemlerde normalde haftada kaç gram alması lazım biliyormunuz

Son düzenleme:

chıco aldm cnm,,kullanan arkadaşlarım çok memnun kalmşlar o modelinden,,bnde ondn aldım

iyi akşamlar kızlar yoğunluktan 2 gündür yoktum.nasılsız.herkez iyidir inş.bende bugün hastane çantamı hazırladım.kızımın hastane kıyafaetlerini,battaniye sini yıkadım bir makine çamaşır çıktı yaaww.hacı şakirin granül sabunu nu bingonun bebiş için özel olan yumuşatıcısını kullandım.evimin her yanı bebk kokuyodu.diğer kıyafetlerini doğumdan sonra yıkıyacam.
aysuncum bebeklerin gelişimini doktorum 28 haftadan sonra haftada 200- 250 gr aldıklarını söylemişti.bundan sonra annede haftada 1 kilo alırmış.

iyi akşamlar kızlar yoğunluktan 2 gündür yoktum.nasılsız.herkez iyidir inş.bende bugün hastane çantamı hazırladım.kızımın hastane kıyafaetlerini,battaniye sini yıkadım bir makine çamaşır çıktı yaaww.hacı şakirin granül sabunu nu bingonun bebiş için özel olan yumuşatıcısını kullandım.evimin her yanı bebk kokuyodu.diğer kıyafetlerini doğumdan sonra yıkıyacam.
aysuncum bebeklerin gelişimini doktorum 28 haftadan sonra haftada 200- 250 gr aldıklarını söylemişti.bundan sonra annede haftada 1 kilo alırmış.

oo işlerini kolaylamışsın canım,,darısı başımıza inşallah :)) diğer kıyafetleride yıkasaydın bence,doğum snrası bebekle daha zor olur sanki,yıkaması ütülemesi ws.. yinede sen bilirsin tabi...bende önümüzdeki haftayı bu işlere ayırcam inşallah...

Kizlar bu arada dogum icin keyfi sekilde sezeryani tercih eden bayanlari cesaretlerinden dolayi tebrik ediyorum.Yani bugun iki tane sezeryan hikayesi dinlendim midem kalkti.Aci disinda herseyi hissediyormussunuz bu nasil is yaa nasil onu tercih edersiniz anlamiyorum.Simdi aklim cikiyo kizim ters donerde normal dogum yapamazsam diye. :18::18::18:

Bende sımdıye kadar sezeryanla dogum yapan kac kısıyle konustum hıcbırıde bırsey hıssetmedıgını soyledı onunde zaten perde gıbı hastane onlugu oluyormus sen sadece bebegını gorebılıyormussun boyle seyler soyleyıp mecburı sezeryan olacak kısılerı de korkutuosunuz olmazkı boyleee :5::5: :43::43:

yok kalmadı valla ,kızı beklıyecegız artık

tupper ındırımde mı bı tuppercı bulayım ben ozaman ıyı oldu soyledın ..

Canım esımın halası tuppercı gelıs fıyatından verdı bana sende bul bırılerını bence :34::34:

ay hakkaten ya :))) benim eşimin annesi de öyle,çöp almadı bebeğimize,hoş istemem de hani insan acaba ne yapcak ki diye de merak ediyo.sunu da ben alayım şöyle yapayım demedi hiç.bi tek bize ev hediyesi olarak pike aldı,o da asla benim kullancagım bişi değil.(halbuki onun yerine taç'dan adamakıllı bi nevresim iş görürdü.eşim bile biz bunları atarız yer işgal etmesin diyo-siz düşünün )sonra da telefonda napıyo benim oğlan diyo!!!deli mi ne...buna bile gıcık olmaya başladım o senin değil bi kereeeee:47: ha bu arada ev taksidine girdik ya,soranlara oğluma şöyle bir ev aldık diyomuş övünüyomuş .iyi de su kadarcık yardımları olmadı maddi manevi.:53:hayretle izliyorum.....

Amaaann canım bu kaynanalar bı tuhaf sorma bızımkıde her seferınde sunu alayım bunu alayım der ortada bırsey yok annem nelerını aldı bebegın bırde dıokı alacak tabı torunu almaz mı :47::47: senın neyın onun torunuda bırde ne yapacak parayı dıo lafa bak annem calısıo benım babamda vefat etti böyle birşeyi birdaha tekrarlarsa :47:artık verıcem agzının payını keske babam basımızda olsaydıda bır cop almasaydı ne kadar dusuncesızce bı laf ya cahıllıkten baska bırsey degıl :47::47: gece gece sınır etti beni kendi durumları da gayet iyi sen elını cebıne atda bır cop al annemle kıyaslayana kadar :47::47:

ay biran benim kaynanamdan bahsediyorsun sandım :1:
eltim haziranda doğum yaptı.. takısını 2 aylıkken taktı 100 tl.. çeyrek altın bile almadı.. ve sadece o.. haricen bişi almadı da yani..
benim oğlan 8. torun olacak onların.. hadi benimkini geçtim.. 6 kızın peşine eltiminki ilk oğlan insan biraz daha hevesli olur dimi ama..
tık yok..
kız hastaneden evine geldi.. kaynanamlar onlara yemek yemeye gitti (allahtan görümceler yemeklerini yaptı da.. gelene gidene yemek verdiler)
bukadarı da pes..
ben eşime şimdiden dedim..hastaneden çıktığım gün cümbür cemaat gelmesinler çekemem kimseyi.. hele ki yemeğe.. onlar bana yapıp getireceklerine ben mi hazırlayıp yedircem..
ben gelemem böyle şeylere..
doğum da yıl sonuna geliyor.. annem muhasebeci.. devirlerdi oydu buydu hemen gelemeyebilir.. ne yapıcam bilmem.. ama kesinlikle kaynanamı istemiyorum.. uğraşamam onunla..

Canım benım gorumcemde dogum yaptı ertesı gunu kayınvaldesı tarafı yemek verdı oraya gıttık ama bence cok sacma yanı o kız hastaneden yenı cıkmıs lohusa kadın ne ısımız var orda kayınvaldemde kızına acıma dıe bırsey hıc yok zaten toplasan 5gun kalmadı yanında her gıttıgındede bızı arıo aksama gelın yemege dıe ben evde yer gelırız dıorum yok nasılsa yemek yapılacak dıo :47::47:

bu arada dalan roxyi tesadüfen migrosta buldum.fiyatı çok ucuz tereddüt ettim ama cok tavsiye edildiği için de aldım.bi deniycem bakalım.3.250 mi neydi.omo babyler hacı şakirler 14'ün üzerinde fiyat olarak.*?ben anlamadım bu işi.:97:

bi deee bugün hastanede giymelik lohusa geceliği aldım ama kızlar çok şık,hastanede giymeye tereddütlüyüm.eşim de giy gitsin diyo.bi tane daha var byle ona kıyabilirm de buna nasıl kıycam :( cok kan izi vs olur mu ki acaba....lizözü de vardı ama o da 117 ytl felandı artık ona giremedim.güya kayınvalidem bana vercek de ....kendinde duruyo herşey hastanede cıkarıp vercek heralde millet görsün diye.gerci kan vs bulaşır diye evde giyersin gibi şeyler de demişti.şeytan diyo git kıy paraya al o lizözü de işte!!!!

Canım aslında hıc mınnet etmeyeceksın var ya lafa bak senın yerınde olsam ınadına hastanede gıyerım tobee adamı delı edıolar bazen yaaa :47::47: Canım bu arada bız chıcconun burun aspıratorunu aldık :34:

Ben sordumda canım o tedavulden kalktı dedıler bana yaa kafam karıstı bak sımdı :44::44:

Bende sımdıye kadar sezeryanla dogum yapan kac kısıyle konustum hıcbırıde bırsey hıssetmedıgını soyledı onunde zaten perde gıbı hastane onlugu oluyormus sen sadece bebegını gorebılıyormussun boyle seyler soyleyıp mecburı sezeryan olacak kısılerı de korkutuosunuz olmazkı boyleee :5::5: :43::43:

kesinlikle katılıyorum canım sana yaa..ben mecburi olanlardanım mesela..zaten yeterince üzülüyor ve korkuyorum bi de bunları okumak hiç ii gelmiyor doğrusu:50:

Son düzenleme:
Back
X