2011 Aralık Anneleri

tmm o zanman ben haftaya pzt gideyim dr da o zaman dedi zaten.. 1 hafta erken sölicem yani 13 mart satım.. ben 6 mart dicem.. sağol cnm..

peki son bir soru .. 37 . hafta bitinceye kadrmı çalışacağız.. yani 36+6 da mı işi bırakcaz yoksa 37+6 demi damı

37+0 dan itibaren izinliyiz canım ben 35+4 te 37+0 için dikçeeemi yazım santrale vercem,kurban bayramıyla birleşiyo benimki şansıma:66::66::66:

Canım canım, o kadar iyi anladım ve o kadar gıcık oldum ki şimdi sen insülin dozlarını falan da yazınca. Onu da soracaktım zaten, 2. tip bir insüline başlayacaktın, işe yaradı mı diye. Her defasında o şeker ölçme aletini falan alıp duvara çarpmak istiyorum, dün bütün gün bir durdum, bir ağladım. Daha fazla çalışamayacağım falan demen de bu yüzden, değil mi arkadaşım? Benim uğraştığım şeylere bak, bir de işle mi uğraşacağım şimdi diyor insan. :( :( :( Şu günleri bir atlatsak artık, bir derin nefes alsak kucağımızda sağlıklı bebeğimizle.
YA okurken sinirden gözlerim doldu düşün bak yazarken bile yutkunuyorum

allah sabrını da veriyor indiremiyorum düşüremiyorum cinlerim tepeme çıkıyor yiorum yükseliyor yemiyorum bebek gelişememiş diyor doktor
ve gerçekten çok yıprandım

yoksa okuyorum burda allaha şükür ne ağrım var ne sızım ne ödemim yani aslında çalışabilmek için çok müsaitim ama yok

sabah insülini vur tam 20 dk sonra kahvaltı et e yolda oluyorum araba kullanırken aç sandviçi ye üstüne başına dök trafiğe kaldıysan çek sağa tam 1 saat sonra ölçümü yap kalmadıysan koşa koşa ofise yetiş gel ölçümü yap yüksek çıksın sinirin bozulsun

bi de sinirim bozulunca kendime daha çok sinirleniyorum

arkadaşım inşallah dietle düzelirsin o ölçümleri yapıyo olsaydım tek diye dua ediyorum şimdi boşver

ölçümün bişisi yok
aslında insülinin de yok da bu işte delik deşik oldum amaaannnn

sen dietine dikkat et yumurta yediin sabah peynir yeme zeytin yediğinde diğer ikisii yeme falan
allah kolaylık versin

kızlar günaydın

şimdi size uzman soruları soracağım hazır mısınız?

1. benim tahmini doğum tarihim 26 aralık görünüyor

ben 26 ekimde doğum iznime çıkabiliyor muyum?
sskda dosya açılması lazım dediler

bu nedir?

dosyayı bizzat benim mi gidip açmam gerekiyor
daha erken dosya açılamıyor mu

yani benim dosyamın ne zaman açılması lazım

daha fazla çalışamicam da :17:

bir de dün duydum
ssk bir de bebek parası veriyormuş
ama söyleyen kişi de emin değil

daha doğrusu ben alamadım günü kaçırdım kimsenin de haberi yoktu sen aman ha aman kaçırma dedi
2bin mi 3bin mi ne para veriyormuş

fikri olan var mı?

sanırım bebeğin doğduğunun 50. günü yatıyormuş.

bizim muhasebeciye sorcam da önce sizden bilgi alayım dedim:54:

doğum iznine 32. haftan hangi tarihe geliyorsa o tarihte başlarsın.Eğer doktorundan çalışabilir raporu alırsan,32. haftadan sonra çalıştığın süreleri doğum sonrasında kullanabilirsin.

SSK doğum parasına gelince, Kendisi için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün analık sigortası primi ödenmiş bulunan sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde ise, doğumdan önceki sekiz haftaya iki haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için, sağlık tesisinde yataklı tedavi görüp görmediğine bakılmaksızın günlük kazancının 2/3’ü üzerinden geçici iş göremezlik ödeneği hesaplanır.

32. haftada aldığın raporu muhasebecine ver onlar seni izinli gösterecek.İlk raporda İzin sürenin başlangıcı vardır sonu yoktur.Doğum yaptığın zaman, aldığın raporu tekrar muhasebecine verki rapor bitiş tarihini girsinler..Son olarak canlı doğum yaparsan ,SSK PTT ye senin adına paranı yatıracaktır.Birde 85 TL civarında bir kereye mahsus emizrme ödeneği alırsın.Hayırlı doğumlar..

Starimu, emvacilbihar, balmond, destina

çoook geçmiş olsun kızlar allah acil şifa versin inşallah
rahatsızlıkları olan tüm hamiş ve bebişlere de inşallahhhh

olbey çilek safari hayırlı olsun cnm kaça aldın
kurabiye harika görünüyor bu arada süpersinnnn

doğum iznine 32. haftan hangi tarihe geliyorsa o tarihte başlarsın.Eğer doktorundan çalışabilir raporu alırsan,32. haftadan sonra çalıştığın süreleri doğum sonrasında kullanabilirsin.

SSK doğum parasına gelince, Kendisi için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün analık sigortası primi ödenmiş bulunan sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde ise, doğumdan önceki sekiz haftaya iki haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için, sağlık tesisinde yataklı tedavi görüp görmediğine bakılmaksızın günlük kazancının 2/3’ü üzerinden geçici iş göremezlik ödeneği hesaplanır.

32. haftada aldığın raporu muhasebecine ver onlar seni izinli gösterecek.İlk raporda İzin sürenin başlangıcı vardır sonu yoktur.Doğum yaptığın zaman, aldığın raporu tekrar muhasebecine verki rapor bitiş tarihini girsinler..Son olarak canlı doğum yaparsan ,SSK PTT ye senin adına paranı yatıracaktır.Birde 85 TL civarında bir kereye mahsus emizrme ödeneği alırsın.Hayırlı doğumlar..

bilgilerin için tşk ederim .. ben yine soracğım ama ben 32 haftada 37 ye uzatacağım.. 37+0 dan itibaren izinliyim değilmi.. yani aslında 4 hafta kadar uzatmış luyoruz çalışmamızı? bide doğum sonrasında hastanenin verdiği raporumu muhasebeciye vereceğim?

günaydınn kızlar bizdee hastaneden geliyoruzzz. yakışıklı oğluşumu gördükk. yaramazzz gene küçükk 4-5 gün kadarr. büyütemedim gitti yahuu.
raporumuda yazdırdım yarın gidip alıcam. ben ordayken bi bayan geldi rapor almk için ama 39+2 falan mış bilmiyomuş ssk dan para alınacağını. hemşirede dedi bişi yapamayız artık diyee. sizde sakın ihmal etmeyin tam 32+0 da alın raporunuzu

BU 32 HAFTALIK raporları alıp dosyamızda mı tutcaz şimdilik izni açtırmaya gittiğimizde ssk ya vercez dimi ben ssk işinden çok anlamıyorum yaaa sen biliyomusun sistemi

günaydın bu arada

kızlar çok sıkıntıdayım 3 gündür. bugün okula bile gidemedim. 3 gündür kramplarım arttı. ilaç almama rağmen magnezyum kalsiyum d vitamını zınko daha ne yapayım bilmiyorum. yürüyemiyorum artık. müdürden izin aldım ama doktora gitmem lazım gidemiyorum. eşim işte. en azından sağlık ocağına kadar gitsem diyorum ama cearet edemiyorum. sürekli masaj yapıyorum şu an sol bacak iptal. şimdiden böyleyim birkaç hafta sonra ne yapacağım ben. müdür rapor mu alacaksın dedi. onun eşi de son aylarını sürünerek geçirmişti yürüyemiyordu. beni anlıyor o açıdan. ben de şimdiden rapor almak istemiyorum dedim. ne yapacağım bilmiyorum şaşırdım kaldım. ilk hamişlik kuşlar gibi geçmişti şimdi çok zorlanıyorum. ben ki çocukları çok severdim bir daha düşünmüyorum çocuk sahibi olmayı. şeker de çıktı gidiyor. cuma doktor randevum vardı ama yarın mı gitsem ne yapsam. bugün cesaretim yok kıpırdamaya. ağlıcam şimdi. yürüyememek çok zor. eşim gelirse yemek hazırlıcak da yemek yicem düşünün. mutfağa gidip 2 dk bile ayakta duramıyorum. çok zormuş.

geçmiş olsun canım ya benim bazen oluyo ama neyseki kısa sürüyo,ben de dün bayılıyodum az kalsn başım dönüyorkallbim çarpıyo elim ayağım titriyodu,eşim tuttu kaddırdı beni yatağa yatırdı ayağımın altına kırlent kodyu birsürü,kolnoyayla bileklerimi ovdu,suiçirrdi neyse sonra geçti,iyiki yolda giderken böyle bişey olmadı,bugünde yine halsizleştim,başım acayip dönüyodu,biraz bişeyler atıştırdım,odamda ayaklarımı yükseğe kaldırdm vs. halen var halsizlik Allah hepimizin hamileliğini kolay geçiissn

HMMM AVABA O ANALIK SİGORTASı primi ödenmiş mi ödenmemiş mi bilmiyorum ki? ekstra bişeyse bizde kesin ödenmemiştir

bilgilerin için teşekkür ederim. son bir soru
ben 31+3te falan o raporu alabiliyor muyum? teşekkür ederim.

bilgilerin için tşk ederim .. ben yine soracğım ama ben 32 haftada 37 ye uzatacağım.. 37+0 dan itibaren izinliyim değilmi.. yani aslında 4 hafta kadar uzatmış luyoruz çalışmamızı? bide doğum sonrasında hastanenin verdiği raporumu muhasebeciye vereceğim?

37. haftaya kadar çalışmak istiyorsan, 32. haftada öncelikle çalışabilir raporu almalısın.37.haftaya kadar olan 5 haftalık süreyide doğum yaptıktan sonra diğer izin sürelerine ilave eklenir.

Birde sana verilen her raporu muhesebecine ver, onlar ssk ya bildirimde bulunuyorlar.Doğum sonrası aldığın raporda rapor bitiş tarihin olur.Onu muhasebecin ssk ya bildirmek zorunda.Bu arada raporlu olan işci , raporlu olduğu sürece kesinlikle işten çıkarılamaz.Aklının bir köşesinde dursun.Böyle mağdur edilen çok kadın oluyor.Sevgiler..

günaydınnn herkese...
geçmişi okumadım henüz umarım hepiniz ve minik kuzucuklarınız iyilerdir....
ben çokk iyim:nazar::nazar::nazar: sonunda kızımın odasını aldık haftasonu....
uyku setlerinide aldık....
bu ay göçtük yine ama kızıma feda olsun...
odasının resmini bulamadım linklini ekliyorum bakalım beğenecekmisiniz????
2 kasımda teslim edilecek dediler ama ben inanmadım... kesin bayramdan sonra gelecek...
Meltem Modler | Bebek Odalar - Prens Girl

bak olmuş bitmiş gördünmü çok beğendim kızım alsa bende böle bişey istiyodum hem sade hem çok şık aksesuarlarını çok renkli yap bence;) yani ben olsam öle yaparsım ben böle bu aksesuar işleriyle sıyırdım benim salonum çok aksesuarlı:)) kocam diyo ki çocuğun odasını da salona benzettin hehehehe salonu sakinleştiricem ama çocuk gelince rahat hareket edebilsin diye bizim odamız perş geliyo nihalcim :66::66::66::66::66: çok heyecenlıyıs annem dolapların içini silmeye gelcekmiş ii haber bende 1-2 gün havalandırır yerleştiririm artık eşyalarını eşya faslımızda bitti çarşayla sardım bekliyos şu an:))) resmi zar zor da olsa yüklicem oda bitince ;)

Çok çok moralim bozuk arkadaşlar. Nicko'cum, seni öyle iyi anladım ki bu son 3-4 gündür. :( Yaklaşık 2 hafta doktor kontrolüne gittiğimde 2 haftada 800 gr. yağ aldığım için (hamile kaldığımdan beri toplam 2 kg. olmuş oluyordu) doktorum şeker ölçmeye başlamamı, çok büyük ihtimalle şekerimin yükseldiğini söyledi. Ben de yüzüne değilse de arkasından söylendim durdum, 7 ayda 2 kg. almışım, bir de başıma şeker çıkarıyor şimdi vs. vs. diye. Çok çok da sıkı bir diyet listesi verdi. Neyse, başlarda ölçmeye başladım, diyete uymasam da üst sınırların 1-2 puan üzerinde çıktı, öyle olunca önemsemedim tabii. Sonra çok sevdiğim bir şeyleri yediğim bir akşamın sabahı, şeytan dürttü, şekerimi bir ölçeyim dedim. açlık şekeri 172!!!!!!!! O günden beri 4 gündür diyeti harfiyen yapıp günde 7 defa şeker ölçüyorum. Diyete uymama rağmen arada yüksek çıkıyor ya da üst sınıra çok yakın.

Eğer takip ettikten sonra yüksek olduğunu görürsem bir ilaca başlamamı istemişti doktorum, sabah ilk defa yemek arasında ilacı kullandım. Kahvaltıda 1,5 dl. çavdar ekmeği, 1 dl. peynir, 2 adet zeytin, 1/2 domates yedim. Bütün bunlara rağmen 1. saat tokluk şekeri 135!!!!!!!!!!!!!!!!!! (üst sınır 130) Çıldırmak üzereyim. Bir yandan Allah korusun bebek için çok çok tehlikeli olduğunu biliyorum, bir yandan o aldığım 2 kg.'yu 2,5 kg. olarak son 4 günde verdim, birşey yemiyorum ve bu bebek nasıl büyüyecek diye bunalıma giriyorum. Çok mutsuzum.

canim gecmis olsun ama degerlerin kontrol altina alinmayacak duzeyde degil. kendine biraz daha zaman tani ve sakin kalmaya calis :70:

kızlar çok sıkıntıdayım 3 gündür. bugün okula bile gidemedim. 3 gündür kramplarım arttı. ilaç almama rağmen magnezyum kalsiyum d vitamını zınko daha ne yapayım bilmiyorum. yürüyemiyorum artık. müdürden izin aldım ama doktora gitmem lazım gidemiyorum. eşim işte. en azından sağlık ocağına kadar gitsem diyorum ama cearet edemiyorum. sürekli masaj yapıyorum şu an sol bacak iptal. şimdiden böyleyim birkaç hafta sonra ne yapacağım ben. müdür rapor mu alacaksın dedi. onun eşi de son aylarını sürünerek geçirmişti yürüyemiyordu. beni anlıyor o açıdan. ben de şimdiden rapor almak istemiyorum dedim. ne yapacağım bilmiyorum şaşırdım kaldım. ilk hamişlik kuşlar gibi geçmişti şimdi çok zorlanıyorum. ben ki çocukları çok severdim bir daha düşünmüyorum çocuk sahibi olmayı. şeker de çıktı gidiyor. cuma doktor randevum vardı ama yarın mı gitsem ne yapsam. bugün cesaretim yok kıpırdamaya. ağlıcam şimdi. yürüyememek çok zor. eşim gelirse yemek hazırlıcak da yemek yicem düşünün. mutfağa gidip 2 dk bile ayakta duramıyorum. çok zormuş.

bacak problemini ben de yasadim. ortopediye yonlendirdi bunun icin. dolasima cok karismayan sprey bi ilac verdi kasigim icin ve magnezyumu 2ye cikarttik. inan o gunleri dusundukce seni cok iyi anliyorum. herseyin cocumu var doktora gitmeyi sakin geciktirme.. cok gecmis olsun canim...

olbey çilek safari hayırlı olsun cnm kaça aldın
kurabiye harika görünüyor bu arada süpersinnnn

canim biz iki kapili dolapla sifonyerini siparis verdik. ikisi 925 tl. sitedeki fiyatlarin disinda bir fiyatlandirma olmuyor yani. bu arada ben 3 aydir bu takimi indirime girerse diye takip ediyordum ama girmedi. vaktin varsa bi ay daha bekle belki sen indirimi yakalarsin :((( bana daral geldi artik da eee neyse ne diip aldim :)))

HMMM AVABA O ANALIK SİGORTASı primi ödenmiş mi ödenmemiş mi bilmiyorum ki? ekstra bişeyse bizde kesin ödenmemiştir

bilgilerin için teşekkür ederim. son bir soru
ben 31+3te falan o raporu alabiliyor muyum? teşekkür ederim.

Muhtemelen analık sigortan yatmıştır.İşcinin SSK sı hesaplanırken oda dahil ediliyor.Analık, maluluk yaşlılık, genel sig. gibi. Raporda 32+ üstü veriliyor sanırım.Doktorunla bi görüş.

YA okurken sinirden gözlerim doldu düşün bak yazarken bile yutkunuyorum

allah sabrını da veriyor indiremiyorum düşüremiyorum cinlerim tepeme çıkıyor yiorum yükseliyor yemiyorum bebek gelişememiş diyor doktor
ve gerçekten çok yıprandım

yoksa okuyorum burda allaha şükür ne ağrım var ne sızım ne ödemim yani aslında çalışabilmek için çok müsaitim ama yok

sabah insülini vur tam 20 dk sonra kahvaltı et e yolda oluyorum araba kullanırken aç sandviçi ye üstüne başına dök trafiğe kaldıysan çek sağa tam 1 saat sonra ölçümü yap kalmadıysan koşa koşa ofise yetiş gel ölçümü yap yüksek çıksın sinirin bozulsun

bi de sinirim bozulunca kendime daha çok sinirleniyorum

arkadaşım inşallah dietle düzelirsin o ölçümleri yapıyo olsaydım tek diye dua ediyorum şimdi boşver

ölçümün bişisi yok
aslında insülinin de yok da bu işte delik deşik oldum amaaannnn

sen dietine dikkat et yumurta yediin sabah peynir yeme zeytin yediğinde diğer ikisii yeme falan
allah kolaylık versin

Geçecek canım, geçecek. Güçlü olmamız lazım. Sakin olalım. Ben de böyle tuz bastım yarana, özür dilerim. Az kaldı, Emvacilbihar'ın da dediği gibi, 2 ay. 7 ay geçti, şu 2 ay geçer artık hayırlısıyla.

Emvacilbihar, sana da çok geçmiş olsun canım. Kramplar için sıcağa yakın duş alabilirsin, bacaklarına oturduğun yerde sıcak su torbası koyabilirsin. Senin şekerin nasıl seyrediyor? Diyet harici ilaç vs. kullanıyor musun? Diyetin çok sıkı mı? Eğer sıkıysa, bebeğinin gelişimi nasıl?

Çok çok moralim bozuk arkadaşlar. Nicko'cum, seni öyle iyi anladım ki bu son 3-4 gündür. :( Yaklaşık 2 hafta doktor kontrolüne gittiğimde 2 haftada 800 gr. yağ aldığım için (hamile kaldığımdan beri toplam 2 kg. olmuş oluyordu) doktorum şeker ölçmeye başlamamı, çok büyük ihtimalle şekerimin yükseldiğini söyledi. Ben de yüzüne değilse de arkasından söylendim durdum, 7 ayda 2 kg. almışım, bir de başıma şeker çıkarıyor şimdi vs. vs. diye. Çok çok da sıkı bir diyet listesi verdi. Neyse, başlarda ölçmeye başladım, diyete uymasam da üst sınırların 1-2 puan üzerinde çıktı, öyle olunca önemsemedim tabii. Sonra çok sevdiğim bir şeyleri yediğim bir akşamın sabahı, şeytan dürttü, şekerimi bir ölçeyim dedim. açlık şekeri 172!!!!!!!! O günden beri 4 gündür diyeti harfiyen yapıp günde 7 defa şeker ölçüyorum. Diyete uymama rağmen arada yüksek çıkıyor ya da üst sınıra çok yakın.

Eğer takip ettikten sonra yüksek olduğunu görürsem bir ilaca başlamamı istemişti doktorum, sabah ilk defa yemek arasında ilacı kullandım. Kahvaltıda 1,5 dl. çavdar ekmeği, 1 dl. peynir, 2 adet zeytin, 1/2 domates yedim. Bütün bunlara rağmen 1. saat tokluk şekeri 135!!!!!!!!!!!!!!!!!! (üst sınır 130) Çıldırmak üzereyim. Bir yandan Allah korusun bebek için çok çok tehlikeli olduğunu biliyorum, bir yandan o aldığım 2 kg.'yu 2,5 kg. olarak son 4 günde verdim, birşey yemiyorum ve bu bebek nasıl büyüyecek diye bunalıma giriyorum. Çok mutsuzum.

bende geçen hafta ii ii şekerim diyip duruyodum c.tesi dışarda biraz fazla kaçırdım galiba ilk kez 190ı gördüm tabi hemen sıkı bi diete geçtim yine dün bugün ii dikkat edince sorun olmuyo kilo konusunda tartılmadım ama ilk zamanlar bende vermiştim ama şimdi aynıyımdır diye düşünüyorum yarın dra gidicem bakalım o ne dicek gerçi şeker olayına dietisyen bakıyo ama o da bi göz gezdiriyo işte neyse ki az kaldı hem bu sayede kilo da almıyos ama işte hem dikkat edip hemde yüksek çıkması insanın psikolojisini bozar tabi o apayrı bi konu:((((( benim ilk hafta öleydi yemediğim halde yüksek çıkıyodu bu da stres yapıyo o yüzden de değerler yükseliyo ama galiba diet etkisini 1 hafta sonra gösteriyo o yüzden çok takılma haftaya daha ii çıkıcaktır sonuçların

Geçecek canım, geçecek. Güçlü olmamız lazım. Sakin olalım. Ben de böyle tuz bastım yarana, özür dilerim. Az kaldı, Emvacilbihar'ın da dediği gibi, 2 ay. 7 ay geçti, şu 2 ay geçer artık hayırlısıyla.

Emvacilbihar, sana da çok geçmiş olsun canım. Kramplar için sıcağa yakın duş alabilirsin, bacaklarına oturduğun yerde sıcak su torbası koyabilirsin. Senin şekerin nasıl seyrediyor? Diyet harici ilaç vs. kullanıyor musun? Diyetin çok sıkı mı? Eğer sıkıysa, bebeğinin gelişimi nasıl?
yok tatlım benim tuz basılacak bi tarafım kalmadı ihç tasalanma:54: zaten bununla yatıp bununla kalktığım için etkilenmiyorum sadece sinirlerim bozuluyor

seninkini hiç dert etme biraz diet ve dikkatle düzelir seninki bak tulayuzuncuuun gayet düzeldi maşallah

emvalicimbihar sende de mi şeker çıktı o kısmı kaçırmışım geçmiş olsun umarım dietle düzeliyodur

yA bişe sorcam
siz yemekleri hazır suyla mı yapıyosunuz?
çeşme suyu içilmiyo burda ama kaynayan sudan bişe olmaz dimi?
ayy herşeyden huylanır oldum yaa:27::27:

bende geçen hafta ii ii şekerim diyip duruyodum c.tesi dışarda biraz fazla kaçırdım galiba ilk kez 190ı gördüm tabi hemen sıkı bi diete geçtim yine dün bugün ii dikkat edince sorun olmuyo kilo konusunda tartılmadım ama ilk zamanlar bende vermiştim ama şimdi aynıyımdır diye düşünüyorum yarın dra gidicem bakalım o ne dicek gerçi şeker olayına dietisyen bakıyo ama o da bi göz gezdiriyo işte neyse ki az kaldı hem bu sayede kilo da almıyos ama işte hem dikkat edip hemde yüksek çıkması insanın psikolojisini bozar tabi o apayrı bi konu:((((( benim ilk hafta öleydi yemediğim halde yüksek çıkıyodu bu da stres yapıyo o yüzden de değerler yükseliyo ama galiba diet etkisini 1 hafta sonra gösteriyo o yüzden çok takılma haftaya daha ii çıkıcaktır sonuçların

nedir şu şekerden çektiğimiz yaaaa :36::36::36:

canim biz iki kapili dolapla sifonyerini siparis verdik. ikisi 925 tl. sitedeki fiyatlarin disinda bir fiyatlandirma olmuyor yani. bu arada ben 3 aydir bu takimi indirime girerse diye takip ediyordum ama girmedi. vaktin varsa bi ay daha bekle belki sen indirimi yakalarsin :((( bana daral geldi artik da eee neyse ne diip aldim :)))

güle güle kullansın bebişin canımmm
ben 1 ay daha bekliim bakalım hayırlısı artık:)))

Back
X