2011 Aralık Anneleri

canım gebeliğinden önce ve süresince ağda yaptırdıysan sorun yok , ama ilk defa yaptıranlara ileri gebelik haftasında pek önermezler kasılmayı tetikliyor diye .. inşallah güzel haberlerle dönersin dr.dan :3:

bikaç senedir düzenli yapıyrm canım,,bi sorun olmaz inş...ii dileklerin için saol..bu arada iyileşmedi mi hala oğluşun??Annelik ne zor yaa,,o gün yazdıklarını okudum cevap veremesemde...Acil şifalar versin Rabbim inş..

herkese merhaba,
umarım hepiniz iyisinizdir kızlar.
bende hiç iyi haberler yok.
pazar sabah 6da wcye kalkıp silindiğimde kan geldi. hemen ardından da 10 dkda 4 tane kasılmam oldu.acil hastaneye gittik.sancılarım 100 küsürlerde çıkıyordu ve aynı şeklde 10 dakikada 4-5 defa geliyodu. doğumun başladığını ama kendilerinde yenidoğan bakım ünitesi olmadığını söyleyerek başka hastaneye sevkettiler. oranın ortamını beğenmediğimiz için döndük dolaştık fatihe geldik yine. 1 parmak açılmam olmuş,yatış verdiler hemen. 4 tane serum ve ciğer geliştirici vuruldum.ayrıca kasılmaları önleyici ilaç alıyodum sürekli. çok şükür doğum durdu.1 gece kaldık hastanede.drlar 1 gün daha müşahade altında kalmamızı söylediler.evimiz hastaneye 10 dk. ilaçları yazdırıp evde almaya karar verdim. iyilik halimden de cesaret alarak eve geldik. geceliği 400 lira kızlar.bizi bayağı sarstı yani. neyse çok şükür şu an bişeyim yok.kaynanam geldi yanıma sağolsun o yapio herşeyi. wc hariç kalkmam kesinlikle yasak ve bol sıvı tüketmem gerekio.
bebeğim daha çok küçük 1650 grmış:(:(:( en azından 34 haftalık olsaydık herşey daha kolay olacaktı bizim için:( sabırsızlıkla 3 kasımı beklioruum.allahım nolur yardım et. meğer ne keyifli bi hamileliğim varmış. herşey biranda tersine döndü.elimiz yüreğimizde beklioruz.
kızlar siz siz olun kabız olmamaya bakın. ben onun tetiklediğini düşünüyorum.cuma günü tam bir saat uğraştım ve o kadar ıkındım ki resmen bebek aşağıya indi. sırılsıklam terlemiştim sıkıntıdan ve alaturka beni mahvetti. alafranga kullanın siz.. çok afedersiniz beton gibiydi.1 saat sonunda pes ettim.kendim çıkaramadım zaten. ameliyat eldiveniyle....
çamaşır yıkama işini ertelemeyin. hastane çantanız hazır olsun. ben çok pişmanın.
noolur benim için çok dua edin. bebeğim vaktinde gelsin. en azından 34. haftayı beklesin. daha minnacık yavrum.
dua i,stemek için girdim 5 dakikalığına. umarım herşey yoluna girer. çok öpüyorum hepinizi kızlar. kendinize ve bebeklerinize iyi bakın. kesinlikle ve kesinlikle hamileliğinizin yolunda gitmesine güvenmeyin. heran herşey olabilio. çok kritik dönemlerdeyiz.at gibiydim ben. biranda yere serildim işte:( aklımzıın ucundan geçmezdi.
neyse kızlar dediğim gibi. dikkat edin kendnize. bol dua istiyorum. iyi akşamlar hepinize.

Canım çok geçmiş olsun şu sıralar hepimizin korkulu rüyası :( ama iyi düşünmeye çalış ne olur. benim arkadaşım yazın doğum yaptı 1600 gr eskişehir acıbademde hem de normal doğurdu bebek 10 gün küvezde kaldı sonra taburcu ettiler doktor demiş bol bol çimdikleyin bunu ağlasın ciğerleri açılsın. şimdi 4 kilo oldu çok sağlıklı maşallah. senin doğumunu zaten durdurmuşlar ama strese girme sakın herşeyin hayırlısı.

canım bi şey sorucam , ssk mı emekli sandığına mı bağlısın ? benim muhasebediki eleman bir sonraki göndereceğin belge doğum raporu olacak demişti , bi daha 37de almama gerek olmadığını söyledi, kafam karıştı ya :44:

sskydı sanırım sgk oldu kadrolu olduk,bana 37+0 da tekrar gelcen dediler

canım bi şey sorucam , ssk mı emekli sandığına mı bağlısın ? benim muhasebediki eleman bir sonraki göndereceğin belge doğum raporu olacak demişti , bi daha 37de almama gerek olmadığını söyledi, kafam karıştı ya :44:

sskydı sanırım sgk oldu kadrolu olduk,bana 37+0 da tekrar gelcen dediler

32. haftadan 37. haftaya aktarma raporu aldıktan sonra başka bir evrak yok arada.. sonra doğum raporu, vizite kağıdı , evlilik cüzdanı fotokopisi gibi evraklar ile ssk ya başvurulacak ki işgöremezlik maaşı alalım( doğum için)

kızlar aşı konusunda hepinize teşekkür ederim.Kararımı son dakıka verecegım öğleden sonra tekrar gidecegğim doktora.buarada bende ağda konusunda takıldım.Yıllardır ağda yapıyordum ama 3 ay once falan bıraktım agda erken doguma sebep oluyor dedıler;ama okudugum kadarıyla hamılelıgı benden once olanlar yapıyorlar tekrar baslasam bişey olur mu ki sizce:44:
ayrıca gercekten hepınıze tesekkur ederım insan kımseye soramadıklarını sızlerle rahatlıkla paylaşıyor.:69::69:

32. haftadan 37. haftaya aktarma raporu aldıktan sonra başka bir evrak yok arada.. sonra doğum raporu, vizite kağıdı , evlilik cüzdanı fotokopisi gibi evraklar ile ssk ya başvurulacak ki işgöremezlik maaşı alalım( doğum için)

canım 37. haftada doğum iznine ayrılmıştır,yada şu tarihte sezeryan vs. şeklinde bir yazının bir nüshasını kuruma vercekmişim yani son durumu belgeleyen bişey ben de anlamadım:59::59::59::59:belki de memurlardan böyle bişey istiyolar bilemiyorum

Son düzenleme:
kızlar aşı konusunda hepinize teşekkür ederim.Kararımı son dakıka verecegım öğleden sonra tekrar gidecegğim doktora.buarada bende ağda konusunda takıldım.Yıllardır ağda yapıyordum ama 3 ay once falan bıraktım agda erken doguma sebep oluyor dedıler;ama okudugum kadarıyla hamılelıgı benden once olanlar yapıyorlar tekrar baslasam bişey olur mu ki sizce:44:
ayrıca gercekten hepınıze tesekkur ederım insan kımseye soramadıklarını sızlerle rahatlıkla paylaşıyor.:69::69:

canım ben iki doz aşımı vuruldum , ağdamı da sürekli yaptırıyorum bişe olmadı şimdiye kadar, rahat ol:34:

canım 37. haftada doğum iznine ayrılmıştır,yada şu tarihte sezeryan vs. şeklinde bir yazının bir nüshasını kuruma vercekmişim yani son durumu belgeleyen bişey ben de anlamadım:59::59::59::59:belki de memurlardan böyle bişey istiyolar bilemiyorum

cnm bence sen aç tel sgk ya sor derim.. öle bişi duymadım ama iddia da edemem... zaten alacağın raporda.. 32-37. haftaya kadar çalışabilir raporu.. esktra 37. de ayrılmış raporu aynı şeydir.. ki ben şimdiye kadar duymadım haa yenimi çıkardılar bilemiyorum.. en güzeli aç sor.. hamile hamile boşuna yollara dökülme derim ben.

canım ben iki doz aşımı vuruldum , ağdamı da sürekli yaptırıyorum bişe olmadı şimdiye kadar, rahat ol:34:

ay ben cok pimpiriklıyım herhalde yaaaa:52:ama ağdaya tekrar baslasam ıyı olcak sanırım yoksa dıger turlu haftası gelmeden sıkıntıya gırıyorum:36:

cnm bence sen aç tel sgk ya sor derim.. öle bişi duymadım ama iddia da edemem... zaten alacağın raporda.. 32-37. haftaya kadar çalışabilir raporu.. esktra 37. de ayrılmış raporu aynı şeydir.. ki ben şimdiye kadar duymadım haa yenimi çıkardılar bilemiyorum.. en güzeli aç sor.. hamile hamile boşuna yollara dökülme derim ben.

canım zaten bizim muhasebeye verdim,37. hafta antepte olcam ordan raporu fakslasam olur mu dedim olur dediler,sgk ya gitmedim muhasebe oraya veriyo zaten

bak canım nette de böyle diyo

merhaba arkadaşlar 32+0 da 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldım. acaba 37. haftada da çalışamaz raporu mu almak zorundayım? yoksa 37. haftaya kadar çalışabilir dediğim için direk doğum iznine mi ayrılıyorum? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

37. haftada doğuma kadar çalışamaz raporu almanız lazım doğumdan sonrada iş görmezlik raporu alacaksınız.

Son düzenleme:
kızlar dün Allahtan oğluşumun kıyafetlerinin hepsini yıkadım:66: dün peluş battaniyesinide aldım hastane çıkışını aldım pijama takımımı aldım vs... çanta için bebek bezi ile hasta bezi eksik bi de oğluşumun yatağı gelmedi:59: şimdi de kışlıkları çıkarıcam kıyafetler yorganlar vs... akşamada ütü var:27: bugün çooook işim var yarın da oğluşumu görücem inşallah :52::52: hepiniz kendinize bebeklerinize iyi bakın hasta olmayın :34: herkese hayırlı günler:79:

kızlar dün Allahtan oğluşumun kıyafetlerinin hepsini yıkadım:66: dün peluş battaniyesinide aldım hastane çıkışını aldım pijama takımımı aldım vs... çanta için bebek bezi ile hasta bezi eksik bi de oğluşumun yatağı gelmedi:59: şimdi de kışlıkları çıkarıcam kıyafetler yorganlar vs... akşamada ütü var:27: bugün çooook işim var yarın da oğluşumu görücem inşallah :52::52: hepiniz kendinize bebeklerinize iyi bakın hasta olmayın :34: herkese hayırlı günler:79:

canım sana kolay gelsin. senin işin çokmuş. kışlıkları çıkarma işini annen falan gelince mi yapsan? kendini yorma diye söylüyorum. artk daha az yorulmamız gerek malum zaman daralıyor.

havalar ısınır güneş açar diye bekliyorum ama c tesiye kadar yağış var veee ben daha hiçbişey yıkamadım... ne yapacam yaaa.. ağustos böceği gibi oturdum oturdum şimdi tutuştum... offf şötle odamızı 5 ay önce alsaydım kurulsaydı boya işleri bitseydi
bebişimin eşyalarını yıkayıp odasına yerleştirseydim nolurduuuuuuuuuuuuu

havalar ısınır güneş açar diye bekliyorum ama c tesiye kadar yağış var veee ben daha hiçbişey yıkamadım... ne yapacam yaaa.. ağustos böceği gibi oturdum oturdum şimdi tutuştum... offf şötle odamızı 5 ay önce alsaydım kurulsaydı boya işleri bitseydi
bebişimin eşyalarını yıkayıp odasına yerleştirseydim nolurduuuuuuuuuuuuu

nihalcim harika olurdu da bence daha vaktin var. telaş yapma. ben erken doğrur muyum diye yıkadım ütüledim. şimdi de kokluyorum. sanki kokuları gitmiş. utanmasam doğuma yakın bi daha yıkayacam :1::1::1::1: onun için bence iyi yapmışsın.

kızımla basketbol maçına gıdecegız ınsallah korkmaz sesten gürültüden ..

gercı gürültülü ,sesli ortamlarda cok bulunduk ama bakalım..

Back
X