2011 Aralık Anneleri

canım dün 1 aylık olduk.. bende 3-4. hafta 90ml veriyordum, ama dün farkettim ki 90ml den sonra hala aranıyor.. emzirdim falan ama nekadar çekti bilemiyorum tabi..
sonraki öğünde 120 ml yaptım.. gazını da güzelce çıkardıktan sonra çıtı çıkmadı.. aptamil veriyorum , kutusunda da 1aydan sonra 2.aya girince 120ml yazıyor.. tabi her seferinde hepsini içecek diye bişiy yok..

sende istersen emzirdikten 2 saat sonra pompayla sütünü sağabilirsin.. 15dk bir memeden 15dk diğerinden.. eğer 100den fazla çıkıyorsa telaş etmene gerek yok..
tabi bir de şu var... bebişlerimiz bukadarını emebiliyor mu bilemiyorum.. bende zar zor 100-105 çıkarıyorum bazen sırf anne sütü de gitsin karnına diye.. ara sıra da emziriyorum.. iyice sütüm gitmesin diye.. 1 öğün mama 1 öğün anne sütü oluyor.. bazen 1 öğünlük süt bile çıkmıyor bende... :((

çabuk yoruluyor sıpan desene, kurcalaya kurcalaya emzir tatlım..
sütünü sağıp kontrol et.. 70-80ml den fazla çıkarsa sorun yoktur.. daha 3 haftalık anca kendine geliyorlar..
bende kolunu dürte dürte emziriyodum..
ama artık ellemeye korkuyorum.. hemen gözlerini faltaşı gibi açıyor :1:

en azından 1 hafta daha 90 ml ver.. gazını çıkardıktan sonra biraz da senden emsin.. ondan sonra yine gazını çıkar..
bir de doğduğu kiloya göre gelişimi kilo alımı bana normal geldi.. şaşırılacak bişi yok bence..
eltim 3,00kg doğurdu yeğenimi.. 1 aylıkken 4,800 olmuştu...
bakalım bizim de cuma günü hepatit aşımız var.. kilosunu ozaman öğrenicem oğluşumun.. inşallah iyidir kilomuz da.. okadar mamayı dayadım sütüm yok diye.. yaramıştır diye umuyorum

benimki 5 kilo suanda 26 gunluk dun gece uyanmadi ben uyandirdim sabah emdi beni gene arandi 30 cc verdim uyudu bugun fazla emmedi 3 saatte bir emdi neler oluyo anlamiyom valla doydugunu anliyo artik heralde valla dogdugundan bi hafta sonra 4 kilo olmustu siz kac ayliksiniz ki asi olcaniz biz iki ay 6 gunlukkene olcaz ilk asimizi

selam kizlarrrr nasilosiniz
mama alan bebekler daha cabuk kg aliyorrrr icinde seker orani cok oldugu icinnnn burdakiler mamayla buyuyenlere hormonliu meyve diyorlarrrrr ....kendilerince bende kizim icin 1kere veriyim dedim dr bu cvp aldim herseyin dogali guzel hormon verip sisirmeye ne gerek sut olmazsaaaa verilir ama ayda 600gr aliyorsa hic gerek yok bos yere sisirmeye dedi haklidaaaaa galibaaa.ama disari cikarken mama kullannlar icin buyuk rahatlikkkkkk..
kizlar yaa benim kiz 1 haftadir 22.00.06.00mesai saati yapiyorrrrr sizlerde nasillllll
facede konusuoruz burayada zaman ayirmamiz gerekiorrrrrr
benim buyugumde hastakandiiiiiii offf insallah bebisime gecmezzzzzz
buarada erkekler kizlaa gore daha cabuk kg alirlarmis biliomusunuz hamilelikdede normal donemdede.....

evt canim kof sislik oluyo bebelerde ben disari ciktigimda aliyorum yanima eger emzircegim biyer varsa emziriyorum yoksa mecbur veriyorum mama haftada 3 gun gecede veriyorum cunki balik yemiyorum balik yagi var benim mamada o gidasini alsin diye birde memelerim mosmor cok fena aciyo hala daha 26 gunluk oldu eziyor azinda gece dinlendiriyorum memisleri yikiyip yagliyorum oyle yatiyorum

slmlar
öncelikle Allah analı babalı büyütsün
evlatlarınızı size bağışlasın

benim de doğumum yaklaşıyo
gittikçe bi telaş sardı
ilk gebeliğim çok tecrübesizim
özellikle ilk günleri beni çok korkutuyo
normalde kardeşlerime kuzenlerime filan baktım ama
sanki kendi bebegimi o küçücük haliyle bakamayacakmışım gibi hissediyorum
neler bilmeliyim
nelerle karşılaşacağım biraz bilgilendirin lütfen

selam kizlarrrr nasilosiniz
mama alan bebekler daha cabuk kg aliyorrrr icinde seker orani cok oldugu icinnnn burdakiler mamayla buyuyenlere hormonliu meyve diyorlarrrrr ....kendilerince bende kizim icin 1kere veriyim dedim dr bu cvp aldim herseyin dogali guzel hormon verip sisirmeye ne gerek sut olmazsaaaa verilir ama ayda 600gr aliyorsa hic gerek yok bos yere sisirmeye dedi haklidaaaaa galibaaa.ama disari cikarken mama kullannlar icin buyuk rahatlikkkkkk..
kizlar yaa benim kiz 1 haftadir 22.00.06.00mesai saati yapiyorrrrr sizlerde nasillllll
facede konusuoruz burayada zaman ayirmamiz gerekiorrrrrr
benim buyugumde hastakandiiiiiii offf insallah bebisime gecmezzzzzz
buarada erkekler kizlaa gore daha cabuk kg alirlarmis biliomusunuz hamilelikdede normal donemdede.....

cnm bilgisayardan nete giremiyoruz ki:(( anca telden face e girebiliyoruz. ben de özledim yoksa kk yı...

slmlar

gittikçe bi telaş sardı
neler bilmeliyim

bende oyleydim cnm yegenlerime baktim dogduklarinda ama kendi bebisimie bakamicam sandim ama bakiyon valla hic korkma ebe 2 gun yikadi hastanede sonra dedi yarin sen yikican o gece uyuyamadim heycandan esimde dedi korkuyosan ben yikarim ne var ki dedi ama yikadim yani uykusuz gecem olmadi sadece dogumdan iki gun sonra gece agladikca emzirdim memelerim hasat oldu sonunda cocuk durmadan agladi susturamadim oturdum bende onla agladim ebe geldi noldu dedi bebek agliyo dedim sen neden agliyon dedi o agliyo diye dedim bebisimi sardi verdi kucagima salla dedi meger migde fesati olmus yavrum gaz cikaramamis sonrasi bi osurdu bi sicti bezden tasti sonra misil misil uyudu bidahada gece boyle bi sorun yasamadik bebis surakli meme aricak arandiginda verme 1 saat en az en fazla 3 saat bekle
bana 3 saatte bir dediler ama benimki obur 2 saate bir emiyor her arandiginda verme sakin meme saat tut oyle ver yoksa cok aglar miydesi acir doktorm oyle dedi ben gece aglayinca uyanamamaktan korkardim ama uyaniyom gece surekli kontrol ediyorum sabahta cok dinc kalkiyorum hic sikayetim yok hic korkma hersey cok guzel geciyor anliyamiyosun bak benimki 26 gunluk oldu nezaman hamis kaldim nezaman dogurdum hala saskinim umarim cok guzel bi dogum yasarsin sag salim alirsin bebisini kucagina normalmi yapcan dogumu

bebişimin poposu kızardı ! hatta deliğin orası hafif kanıycak gibi...kurulayınca elime nokta gibi kan geldi :(((( zeytin yağı,nivea pişik kremi ,trosyd,mustela stelactive .kullandım ama geçmedi geçmediiiiiiii o kadar kötü oluyoki alttan çıkarrtıkça...!!:5::5::5: aynı şekilde hırıltı da devam.berbat bi akşamdı....

bebişimin poposu kızardı ! hatta deliğin orası hafif kanıycak gibi...kurulayınca elime nokta gibi kan geldi :(((( zeytin yağı,nivea pişik kremi ,trosyd,mustela stelactive .kullandım ama geçmedi geçmediiiiiiii o kadar kötü oluyoki alttan çıkarrtıkça...!!:5::5::5: aynı şekilde hırıltı da devam.berbat bi akşamdı....

ah cnm kiyamam hemen hametan yada bepanten al evde bulunsun benimkide oldu gecen bi surmelen gecti gece yatmadan poposunu sicak suyla yikiyorum sonra hametanliyorum pisik olmadi bidaha cok sukur hirilti benimkindede oldu oksuruk burun akintisi ama gecti 1 haftayi geckin surdu ebe geldiginde ates yoksa hic korkma dedi ama gecti korkma ates olmadigi surece her bebiste oluyomus sut yaparmis hirilti oksuruk felan

canım benim kızımda aynı şekildeydi bende çaresiz kalmıştım en sonunda ıslak mendili bıraktım ılık suyla siliyorum güzelce kuruluyorum betanthen ve trosdy kullanıyorum bayağı azaldı ama travocol da iyi geliyomuş onu da deniycem sende dene istersen inş. geçer bebeğinin pişiği çok kötü bebekler için

kızlar face de katılmak istiyorum benide eklermisinz gulay cosar olarak geçiyo bide süt yapan çaylardan milupamı daha etkili humanamı bende almayı düşünüyorum hangisini denesem karar veremedim

slmlar

gittikçe bi telaş sardı
neler bilmeliyim

cnm mesela neleri mrk ediyosn?

bende oyleydim cnm yegenlerime baktim dogduklarinda ama kendi bebisimie bakamicam sandim ama bakiyon valla hic korkma ebe 2 gun yikadi hastanede sonra dedi yarin sen yikican o gece uyuyamadim heycandan esimde dedi korkuyosan ben yikarim ne var ki dedi ama yikadim yani uykusuz gecem olmadi sadece dogumdan iki gun sonra gece agladikca emzirdim memelerim hasat oldu sonunda cocuk durmadan agladi susturamadim oturdum bende onla agladim ebe geldi noldu dedi bebek agliyo dedim sen neden agliyon dedi o agliyo diye dedim bebisimi sardi verdi kucagima salla dedi meger migde fesati olmus yavrum gaz cikaramamis sonrasi bi osurdu bi sicti bezden tasti sonra misil misil uyudu bidahada gece boyle bi sorun yasamadik bebis surakli meme aricak arandiginda verme 1 saat en az en fazla 3 saat bekle
bana 3 saatte bir dediler ama benimki obur 2 saate bir emiyor her arandiginda verme sakin meme saat tut oyle ver yoksa cok aglar miydesi acir doktorm oyle dedi ben gece aglayinca uyanamamaktan korkardim ama uyaniyom gece surekli kontrol ediyorum sabahta cok dinc kalkiyorum hic sikayetim yok hic korkma hersey cok guzel geciyor anliyamiyosun bak benimki 26 gunluk oldu nezaman hamis kaldim nezaman dogurdum hala saskinim umarim cok guzel bi dogum yasarsin sag salim alirsin bebisini kucagina normalmi yapcan dogumu

Allah razı olsun valla
inşallah benim de seninki gibi her şey güzel geçer
zorlanmam çünkü çok çabuk pes eden biriyim
Rabbim bebeğini size bağışlasın analı babalı büyüsün

kizlar yardim cok acillllllll oglusum fistik yesili sicti sok oldum bezi acinca anne sutulen besliyorum arada mama veriyorum ama verdigimde hic oyle renk olmadi neden olur bilen varmi doktora bildirmelimiyim cok telas ediyorum annem senin yediklerinden diyor ama anne sutu alan bebeklerin kakalari altin sarisi olmaliymis hep altin sarisi olurdu bugun 2 kez fistik yesili sictiiiiiiiiiiiiiii

kizlar yardim cok acillllllll oglusum fistik yesili sicti sok oldum bezi acinca anne sutulen besliyorum arada mama veriyorum ama verdigimde hic oyle renk olmadi neden olur bilen varmi doktora bildirmelimiyim cok telas ediyorum annem senin yediklerinden diyor ama anne sutu alan bebeklerin kakalari altin sarisi olmaliymis hep altin sarisi olurdu bugun 2 kez fistik yesili sictiiiiiiiiiiiiiii

selam öyleine okuyordum ama telaşını okuyunca yazmadan geçemedim
benmde bebegim 22 günlük,
ilk hafta aynen kakası yeşil renkti,
şimdi arada bir bazen yeşil olabiliyor,takip et devam etmezse 2-3 gün sorun yok demişti doktor
normalde altın sarısı oluyor ama arasıra yediklerimizin etkisiyle yeşil de olabilirmiş telaş etme:34:

selam öyleine okuyordum ama telaşını okuyunca yazmadan geçemedim
benmde bebegim 22 günlük,
ilk hafta aynen kakası yeşil renkti,
şimdi arada bir bazen yeşil olabiliyor,takip et devam etmezse 2-3 gün sorun yok demişti doktor
normalde altın sarısı oluyor ama arasıra yediklerimizin etkisiyle yeşil de olabilirmiş telaş etme:34:

cnm cvb verdigin icin saol ama fistik yesili olunca korktum 2 kere ayni sekilde bide ayni antep fistigi gibi takip edeyim olursa gotureyim bende 27 gunluk benimkide yesil sicti ama normal yesil bu anormal yesil hehe ins bisi yoktur ya

Arkadaslar Facebook sayfasını bulamıyorum arlarında 2011 Aralık Ocak anneleri çıkıyor

Beni siz ekleyebilirmisiniz PIRIL Ayhan Ersoz olarak Facebook da

kızlar face de katılmak istiyorum benide eklermisinz gulay cosar olarak geçiyo bide süt yapan çaylardan milupamı daha etkili humanamı bende almayı düşünüyorum hangisini denesem karar veremedim

kızlar aratırken 2011 Aralık Anneleri diye aratın aynen bu şekılde yazsın..isimlerinizi bulamadım faceden suanda cok hastayım fazlada bakamıyorum bır daha deneyın olmadı bana mesaj atın ben ordan size benim adımı yazarım siz eklersiniz öyle eklerim bende sizi..

yesıl kaka cok yedıgının gostergesıymıs..senın yedıklerınle alakalı degılde..cok mıktarda tukettı demek kı .

kizlar ben cok sorunluyum yaaaa memelerim hasat oldu yaa hala gecmedi bugun doktora gittim sis kart calismadi 100 euro istediler param yoktu dondumm geriye cok canim aciyo emzirirkene bende sagiyorum birini hafifliyo emzirince gene basliyo alisamadi bi turlu yaa 15 gundur surekli emzirdim ama 2 gundur dayanilmaz dereceye geldi artik ucu morarmaya durmus lansinol suruyorum surekli temiz tutuyorum ayva kremi suruyorum zentin yagi flean akliniza ne gelirse yaptim benim gibi olan varmi nasi kurtuldunuz yaa 28 gunluk oldu hala ilk gunki gibi kaniyo aciyo ama tek biri dieri hafif aciyo :43:

Back
X