canım bende gurbetteyim :) ankarada.. ailem başka ülkede.. gerçektn çok zor oluyor.. görümcelerim var yakında ama herkez kendi evinde.. yani kimsenin kimseye faydası olmuyor acil durum olmadıkça..
sonuçta bu çocukları sen yetiştireceksin.. hiç korkun olmasın.. annen ha var ha yok çocuk senin sözünü dinleyecek.. (ben kendimi öyle avutuyorum)
annemler doğumda 2 hafta geldiler .. annem çalıştığı için fazla kalamadı.. kardeşimin de okulu var..
geçende 1 günlüğüne geldi annem özlemiş torununu.. arada 18 saat otobüs yolu ve gümrük var.. ha deyince gelip gidemiyorlar..
oğlumu tek başıma büyütüyorum bende.. eşim desen.. akşamdan akşama bi 15-20 dk ilgilense mucize diyorum.. pazar günleri bir tek izinli.. onu da sülalesiyle geçiriyoruz ne yazık ki.. ya da anasının işlerine uşaklık ediyor (sırf anası kocasının cebinden para çıkmasın diye eşimi resmen kullanıyor)
dertler bitmek bilmiyor.. çok bunalıyordum ama artık oğlum var ve hiç bişiy umrumda değil.. sağlığı neşesi yerinde olsn yeter..
maşallah canım kızına.. zaten persentillere göre normal kilosu .. ne mutlu sana anne sütü verebiliyorsun.. kıymeti bil arkadaşım.. keşke sütüm olsa da zırt pırt emmek istese.. gerçi oğlum kendi bıraktı ne ettiysem geri veremedim memeyi çıkan 2 kaşık sütü de veriyorum ona memeyi görmeye tahammülü yok.. ne yaptıysalar onlar yavruma
canım çok sağol.. :) Araştırmak zorundayız.. bir can verdik ve onu en iyi şekilde beslememiz, yetiştirmemiz gerekiyor..
faydalı bilgi buldukça paylaşırım bende.. yada aklımın takıldığı yerde de danışırım kızlara.. herşeyi bilicez diye de bişiy yok :))
oğlum 4 ayına 3gün kala 8,340kg çıktı ben şok oldum.. üstünde body bez bir de bluzu vardı 8kg yazdılar..
belim kopuyor taşıyamıyorum kollar dayanmıyor.. sırtım zaten hamilelikte ağrımaya başladı doğumdan sonra 1 ay dindi ağrılarım sonra tekrar başladı sırt ve bel..
oğlumun kilosu da üst sınırda.. bu benim pek hoşuma gitmiyor.. e mecburende mamayla beslemek zorundayım..
melegimolsun arkadaşın da dediği gibi kimyasal bebek bizimkiler o yüzden kiloları tavan yapmış durumda..
benim doktorum 5aylık olsun ozaman başla dedi ek gıdaya.. ama ben başladım yavaştan çünkü sadece formul sütle doymuyor farkındayım.. sık vermeye denedim yine huysuz yine rahatsız.. sık verdiğim için dozunu azalttım.. örn 4bucuk saatte 180ml veriyosam 3 saatte 120-150ml falan verdim.. e bu sefer alışmış 180 hüpletmeye yetmeyince kızıyor.. bende naptım yavaş yavaş püreleri arttırarak vermeye başladım.. sütünü de yine 4buçuk 5 saatte bir 180ml veriyorum (tozunu katınca 200ml oluyor)
ve şu anda menümüz..
sabah 8de süt.. 9da uyuyor genelde.. 11gibi uyanınca 50-60ml meyve püresi.. 12,30-13,00 arası tekrar süt.. gündüz uykularımız karışık hala düzen yok.. ama bir gün sabah 2 saat uyuyorsa sonraki gün öğleden snra 2-3 saat uyuyor .. onun haricinde 15er dakika şekerlemeler yapıyor paşam..
sonracığıma 16gibi sebze püresi 50-60ml.. 17,30-18,00 arası süt..
saat 21,00-21,30 uyku saati gelmiştir.. 180ml hazırladığım suya 6ölçek sütten koyuyorsam.. 5 koyuyorum 1 ölçek te sütlü pirinçli mamadan (onu da iki gündür başladım sadece akşam uykusuna yatarken) gece de açlıktan uyanıyordu saati gelmeden.. şimdi düzene girer artık inş..
püreler arttırdıkça 125ml tek öğün haline gelecektir.. süt araları da artacaktır yada biraz pürelere katarım
uf amma da yazdım

umarım faydalıdır yazdıklarım