2011 Aralık Anneleri

var yaa

başkasının çocuğu ateşlense söylemek ne kadar kolay "üstünü soy, ılık suya sok,vb..." olmuyormuş arkadaş...o öyle titreyip ağlarken çırpınırken insanın yüreği üstündekileri çıkarmaya bile dayanamıyor...sesi kısılana kadar bağırdı yavrum...ah ev pis kalsa ne olacak...o soba yakmasam da odada dursa ne olacak...kendimi o kadar kötü hissediyorum ki...bir de kendi kendime seviniyordum "daha burnu bile akmadı" diye...

günaydın canlarım...

ben çok kötü bir şey yaptım..havalar düzeldi diye pazar günü sobayı kaldırmıştım..dip köşe temizlik yapayım dedim, kanepeleri, halıflexi sildim güzelce, kurusun diye de camları kapıları açtım..oğlumun üstü iyiydi ama üşütmüş:((, o gece ateşten yandı...şurupla düşürdük hep. hiö uyumadık. dün sabah doktora gittik şükü.r kulağa, ciğere vurmamış ama grip olmuş...

ilk defa burnu aktı:(( nefes alamıyor o da şaşırdı, nasıl çaresiz ağlıyordu görseniz..bu sabah da ateş hiç yok ama sesi kısılmış:(( başka çocuk ağlıyor sanki...doktor 3 günde geçmezse mutlaka gelin dedi.. dün 4. ay aşılarımızı da yaptıramadık ateş yüzünden..cumaya kadar yaptırmamız lazımmış. iyileşmezse o da sorun olacak...

ah canım geçmiş olsun, içim cız etti.. inşallah çabuk toparlanır
ah be güzelim acelesi neydi işlerin.. bu havalar da yalancı havalar çabuk çarpıyor insanı.. yavrucuğum ya .. ilaç falan yazdı mı doktor?

var yaa

başkasının çocuğu ateşlense söylemek ne kadar kolay "üstünü soy, ılık suya sok,vb..." olmuyormuş arkadaş...o öyle titreyip ağlarken çırpınırken insanın yüreği üstündekileri çıkarmaya bile dayanamıyor...sesi kısılana kadar bağırdı yavrum...ah ev pis kalsa ne olacak...o soba yakmasam da odada dursa ne olacak...kendimi o kadar kötü hissediyorum ki...bir de kendi kendime seviniyordum "daha burnu bile akmadı" diye...

Canım benim, kötü hissetmekte yerden göğe kadar haklısın ama kendini suçlama daha fazla..Kim yavrusunu göz göre göre hasta etmek ister ki..Artık bahar geldi, hepimiz biraz daha rahat hareket ediyoruz..Oysa ki baharın en tatsız tarafı bu işte..bir sıcak..bir soğuk..Yanıltıcı yani..
Sen moralini yüksek tut..Bak inan ki akşama bile daha iyi olacaktır..Cuma günü de olur aşılarını Allahın izniyle..:nazar:Ben dua edeceğim bebişin için..Allah hepimizin yavrusunu korusun..:nazar:

günaydın canlarım...

ben çok kötü bir şey yaptım..havalar düzeldi diye pazar günü sobayı kaldırmıştım..dip köşe temizlik yapayım dedim, kanepeleri, halıflexi sildim güzelce, kurusun diye de camları kapıları açtım..oğlumun üstü iyiydi ama üşütmüş:((, o gece ateşten yandı...şurupla düşürdük hep. hiö uyumadık. dün sabah doktora gittik şükü.r kulağa, ciğere vurmamış ama grip olmuş...

ilk defa burnu aktı:(( nefes alamıyor o da şaşırdı, nasıl çaresiz ağlıyordu görseniz..bu sabah da ateş hiç yok ama sesi kısılmış:(( başka çocuk ağlıyor sanki...doktor 3 günde geçmezse mutlaka gelin dedi.. dün 4. ay aşılarımızı da yaptıramadık ateş yüzünden..cumaya kadar yaptırmamız lazımmış. iyileşmezse o da sorun olacak...

cnm cok gecmiş olsun cereyanda kalmıştır belkı inş hemen ıyıleşir ama ıyı takıp et bazen ıyıleşmeden olerleyebılıyor hastalık

Evet, 2.ayda 3 aşı olduk ama işte rotavirüsü olmamıştık..Sağlık ocağından da birşey söylememişlerdi..Gerçi demek siz 2. ayda 4 aşı oldunuz..Yani olabiliyor..Ya peki 6. ay geç değil mi? Rotavirüs için yani..

bızede demedıler ben netten arastırırken bulup soyledım onerıyoruz fılan dedıler ..
6.ay gecmıs bılmıyorum canım ama bı kac arkadas 3 ve 5 ayda yaptırdılar o asıyı ..

günaydın canlarım...

cok gecmıs olsun olacagı varmıs üzme kendını

bagısıklık sıstemı boyle boyle güçlenecek ..

Evet, 2.ayda 3 aşı olduk ama işte rotavirüsü olmamıştık..Sağlık ocağından da birşey söylememişlerdi..Gerçi demek siz 2. ayda 4 aşı oldunuz..Yani olabiliyor..Ya peki 6. ay geç değil mi? Rotavirüs için yani..

bızede demedıler ben netten arastırırken bulup soyledım onerıyoruz fılan dedıler ..
6.ay gecmıs bılmıyorum canım ama bı kac arkadas 3 ve 5 ayda yaptırdılar o asıyı ..

günaydın canlarım...

cok gecmıs olsun olacagı varmıs üzme kendını

bagısıklık sıstemı boyle boyle güçlenecek ..

kizlarrrrrrrrr acil yardim oglusumun 1 aydir saclari dokuluyor suan okadar cogaldi ki oglusumun kafasini optumde dudaklarim kil icinde kaliyor heryerde kil var kedi kili gibi ne yapmam gerekiyor bi fikri olan varmi bebis kil yutarsa bisi olurmu kine ay cok fena ya cikmiyoda elektirik supurgesi tutuyom yatana bileeeeeeeeeeeee vahim vakkayim

benim kızımında aynı dökül dökül bitmedi yanlar acıldı arkası tepesi duruyor komık oldu cok :1: ana kız beraber saç döküyoruz evde heryer saç:52::52: belli bir zaman sonra duruyor cnm o dökülmeler yeni saçlar cıkıyor sonra:46::46:

benimki de son dk golü oldu bi türlü aşağı inmedi bizim cadı hatta 39 hafta bitti,ben 8 katı inip çıktım,çok rahat yürüyodum,merdiven inip çıkıyodum hamile değildim sanki,hergün 1 saat yürüyodum kolay doğum yapayım diye hiç kilo almamıştım sadece 5 kilo,dr. biraz daha bekleyelim demişti,nişan geldi,sancılar artmadı,2 gün geçti tık yok,kontrole gittim dr. keyfi yerinde daha kanala girmemiş dedi,ne zaman gelcek ya dedi,çatı kot. de inanmıyorum 4-5 cm açıklık var dedi,acil sezeryan dedi,bembeyaz oldum korkudan,merdiven inip çıksam inmezmi dedim,yok dedi güldü,ben gircem ameiyata dedi,plesantası önde,açıklık artarsa su boşalır plesentası gelir,çocuk yukarda çırpınır kalır dedi,inanmadım başka dr. a gittim,bi tanış vasıtasıyla randevusuz gittim,dr. erkekti kotrol etti 5-6 cm açıklık var dedi,rahim gittikçe açılıyo ama sancı yoktu,çocuğun kafası elime gelmeliydi bu açıklıkta,sence hiç sancı yok,rengin gayet iyi,kemik yapın elverişli değilmiş çocuk inmemiş,10 cm de olsa açıklık,suni sancı da versek bu çocuk gelmez dedi,3 te alalım sezeryana dedi,hiçbi hazırlık yok,ağaya ağlaya imzaları attım odaya girdim bi ağlıyom bi ağlıyom,nst ye bağladılar,kap atışlarını finledier kızım çıkacak gibi vuruyodu,cihazı söktüler,eşimi beklemeden apar topar ameliyata aldılar,az bekleyelim dedim,olmaz dr. acil getirin demiş,gözlerimi kapattım iğne yapıldı uyuştu belden aşağısı,derken bebeğin sesi,ben çok korkuyorum ağlıyorum,hemen bayıltın beni dedim,45 dk sonra odamdaydım bebeğim de yanımdaydı,öyle işte hiç iyi bişey değil sezeryan karnım duruyo,aşırı gaz ve iltihap varmış karnımda ialçlar çocuğa dokunuyo,böyle işte canım,ben şimdi çıkıyom süt iznine,çarş devam ederiz,öpüyom sizi:16::16::16:

deryamm hoşgeldin seni burda görmek güzel pek giremiyorum bende ama ara ara takıp ediyorum yınede:34: gecen gün duymamışım sonradan gördüm aradıgını yarın ararım seni görüşürüz:3:

günaydın canlarım...

sen bol bol emzir canım ben kaç kere grip oldum kızıma da geçti,2 sinde ilaç kullanmadım bol bol emzirdim,sesi kısıktı,hırlıyodu,ben de yatak döşek yatıyodm,bi kere de memlekete gitmiştik,kakasını bi yaptı ta sırtına çıktı,sildik mildik,olmadı,tekrar yaptı,tam 1 hafta yapmamıştı,boşalttı çocuk tamamen,k.validemlerdeydik,üstü başı herşeyi leş gibi oldu,k. validem silmeyle olmaz,yıkayalım sobanın yanında dedi,yavrum sabaha karşı ev soğuyunca hasta olmuş,antep çok soğuktu 50 kere gitmeyelim dedim eşime,ama yok şu işim var bu işim var diye,neyse hataya döndük ta sabah 6 ya kadar ağladı hep salladık,gazı arttı,ateşi çıktı,hırlıyodu,ilaç kullanalım dedik ilaçları beğenmedi kustu,aç karnına verdim gene kustu,bizim kız hiçbişeyi beğenmez hep kusar,ilaçları ben içtim sütten geçsin diye,üstünü ince tuttuk ateşi düşsün diye,bu sefer ilaçlar beni terletti ben hasta oldum,en iyisi ilaç kullanmamak derim kendi adıma,bol bol emzirince kendi kendine geçiyo ilaç bizi açmıyo

Canım ya..Benimki planlı bir sezeryandı ama senin ki hakikaten son dakika golü olmuş..Allah sağ salim kavuşmamızı nasip etti ya bebişlerimize, en önemlisi o..:nazar: İnşallah en kısa zamanda tamamen iyileşirsin..

inş. canım yaaa,havalar ısındı gazım bayağı azaldı inş. herşey düzelcek,keşke yaza denk getirseydik bebişleri kışın sezeryanlı olmak çok kötüymüş yaa

bızım kızında sacları dokuluyor ya 2 aylıktan berı hem de..cıkıyor dokuluyor ..

sarı bırsey zaten goren erkek sanıyor pembe gıydıgı halde :27:

ek gıda ıcın erken davranmadım hala anne sutune devam

6.ay asısı yaklasıyor fena tırsıyorum :ssz:

kıloları hele hıc sormayın korsede kullanamadım dıkıslerımden oyle kaldı ,:19:

anaa derya hosgeldın kız :16:

hoşbulduk canım,sizi çok özledim yaaa,taa kasımda gitmiştim gidiş o gidiş

Kızlar..Biz dün gece oğlumun saçlarını sıfırladık:1: Neyseki problemsiz bir şekilde hallettik..Açıkçası başına bir zarar verir miyiz diye çekindim ben ama babası cesur..ikna etti beni de..:52:Gerçi bizim amacımız sadece saçlarının bir boy uzaması..Yoksa bir daha kesmeye hiç niyetim yok..Çok bekledik dökülen yerlerden çıksın diye ama olmadı..Bir de saçlarının önünde kocaman bir tutam hiç dökülmedi ve dökülecek gibi de değildi..Herneyse..İnşallah kısa zamanda uzar:9:

bu rota virüs aşısı nasıl oluyor ya ben bilmiyorum :26::26:

canimcim rota ve bi kac virus kaynakli ishallerden koruyo. onlar da en sik karsilasilanlar. doktoruna bi danis gec kalmadiysan yapsin. biz 3. ayda rotarix olduk bir de bu ay olucas bakalim. devlet odemiyo 140 tl gibi bi rakam odedik yanilmiyorsam..

canım benim oğluşun da saçları dökülüyor yastığından zor temizliyorum.. bebek tarak seti almanı tavsiye ederim.. fırçasıyla tararsın banyodan sonra falan.. dökülmüş saçları atar en azından kafasından.. bizim saçlar pek gür değil herhalde ondan takıntı yapmadım.. ama yerine gelen saçı çok güzel ve gür çıktı..
geçici dönem bu.. emziği falan daa düşüyor yastığına yıkamaktan bi hal oldum artık...

ben fircaliyorum ama pek faydasini gormedim sanki. bi de bizim sipa fircalatmayi sevmiyoo bi rahat durmuyo kii

benimki de son dk golü oldu bi türlü aşağı inmedi bizim cadı hatta 39 hafta bitti,ben 8 katı inip çıktım,çok rahat yürüyodum,merdiven inip çıkıyodum hamile değildim sanki,hergün 1 saat yürüyodum kolay doğum yapayım diye hiç kilo almamıştım sadece 5 kilo,dr. biraz daha bekleyelim demişti,nişan geldi,sancılar artmadı,2 gün geçti tık yok,kontrole gittim dr. keyfi yerinde daha kanala girmemiş dedi,ne zaman gelcek ya dedi,çatı kot. de inanmıyorum 4-5 cm açıklık var dedi,acil sezeryan dedi,bembeyaz oldum korkudan,merdiven inip çıksam inmezmi dedim,yok dedi güldü,ben gircem ameiyata dedi,plesantası önde,açıklık artarsa su boşalır plesentası gelir,çocuk yukarda çırpınır kalır dedi,inanmadım başka dr. a gittim,bi tanış vasıtasıyla randevusuz gittim,dr. erkekti kotrol etti 5-6 cm açıklık var dedi,rahim gittikçe açılıyo ama sancı yoktu,çocuğun kafası elime gelmeliydi bu açıklıkta,sence hiç sancı yok,rengin gayet iyi,kemik yapın elverişli değilmiş çocuk inmemiş,10 cm de olsa açıklık,suni sancı da versek bu çocuk gelmez dedi,3 te alalım sezeryana dedi,hiçbi hazırlık yok,ağaya ağlaya imzaları attım odaya girdim bi ağlıyom bi ağlıyom,nst ye bağladılar,kap atışlarını finledier kızım çıkacak gibi vuruyodu,cihazı söktüler,eşimi beklemeden apar topar ameliyata aldılar,az bekleyelim dedim,olmaz dr. acil getirin demiş,gözlerimi kapattım iğne yapıldı uyuştu belden aşağısı,derken bebeğin sesi,ben çok korkuyorum ağlıyorum,hemen bayıltın beni dedim,45 dk sonra odamdaydım bebeğim de yanımdaydı,öyle işte hiç iyi bişey değil sezeryan karnım duruyo,aşırı gaz ve iltihap varmış karnımda ialçlar çocuğa dokunuyo,böyle işte canım,ben şimdi çıkıyom süt iznine,çarş devam ederiz,öpüyom sizi:16::16::16:

aman neyse hayirlisiyla kavusmussun ya onemli olan o. hic bi dogum kolay degil elbette ama seninki iice surprizli olmus. bundan sonrasi daha guzel gecer insallah..

hosgeldin bu arada...

canım çok sağol.. :) Araştırmak zorundayız.. bir can verdik ve onu en iyi şekilde beslememiz, yetiştirmemiz gerekiyor..
faydalı bilgi buldukça paylaşırım bende.. yada aklımın takıldığı yerde de danışırım kızlara.. herşeyi bilicez diye de bişiy yok :))
oğlum 4 ayına 3gün kala 8,340kg çıktı ben şok oldum.. üstünde body bez bir de bluzu vardı 8kg yazdılar..
belim kopuyor taşıyamıyorum kollar dayanmıyor.. sırtım zaten hamilelikte ağrımaya başladı doğumdan sonra 1 ay dindi ağrılarım sonra tekrar başladı sırt ve bel..
oğlumun kilosu da üst sınırda.. bu benim pek hoşuma gitmiyor.. e mecburende mamayla beslemek zorundayım..
melegimolsun arkadaşın da dediği gibi kimyasal bebek bizimkiler o yüzden kiloları tavan yapmış durumda..
benim doktorum 5aylık olsun ozaman başla dedi ek gıdaya.. ama ben başladım yavaştan çünkü sadece formul sütle doymuyor farkındayım.. sık vermeye denedim yine huysuz yine rahatsız.. sık verdiğim için dozunu azalttım.. örn 4bucuk saatte 180ml veriyosam 3 saatte 120-150ml falan verdim.. e bu sefer alışmış 180 hüpletmeye yetmeyince kızıyor.. bende naptım yavaş yavaş püreleri arttırarak vermeye başladım.. sütünü de yine 4buçuk 5 saatte bir 180ml veriyorum (tozunu katınca 200ml oluyor)
ve şu anda menümüz..
sabah 8de süt.. 9da uyuyor genelde.. 11gibi uyanınca 50-60ml meyve püresi.. 12,30-13,00 arası tekrar süt.. gündüz uykularımız karışık hala düzen yok.. ama bir gün sabah 2 saat uyuyorsa sonraki gün öğleden snra 2-3 saat uyuyor .. onun haricinde 15er dakika şekerlemeler yapıyor paşam..
sonracığıma 16gibi sebze püresi 50-60ml.. 17,30-18,00 arası süt..
saat 21,00-21,30 uyku saati gelmiştir.. 180ml hazırladığım suya 6ölçek sütten koyuyorsam.. 5 koyuyorum 1 ölçek te sütlü pirinçli mamadan (onu da iki gündür başladım sadece akşam uykusuna yatarken) gece de açlıktan uyanıyordu saati gelmeden.. şimdi düzene girer artık inş..
püreler arttırdıkça 125ml tek öğün haline gelecektir.. süt araları da artacaktır yada biraz pürelere katarım
uf amma da yazdım :D umarım faydalıdır yazdıklarım

geriden geliyorum farkindayim. bu konuyu islemissiniz bitmistir belki ama ben de ekleyeyim istedim.

benim oglum da az kilo alan bir bebek. 5 aylikken ancak 6 kiloyu gorebildik. ve biz 1 aydir ek gidaya resmen gecis yaptik.
ilk sebze sulariyla basladik. ben ilk zamanlar tadini sevmeyince icine pekmez katmistim 150lik suya 1 cay kasigi kadar. zamanla dozunu azalttim. simdi sebze puresi ve meyve puresinden olusan 2 ogunumuz var. gece de yatmadan sutlu princ veriyoruz. bizim menumuz yaklasik su sekilde..

sabah anne sutu + yetmezse 60lik mama (gece de kalktigi icin bazen sabaha yeterli sut olmuyor)

sabah uykusundan sonra 120 -150 arasi pure (genelde kendim yapiyorum ama hippin yabanmersinli elma ve milupanin seftalili elmasina bayildi, seftalinin cikmasini dort gozle bekliyorum)

oglen uykusundan uyaninca 150 -180 sebze puresi (kabak havuc patates princ ve irmik baz malzemeler. icine en son bezelye ekledim tazecik. oncesinde maydanoz, gobek salata, enginar denemistik. bi ara bal kabagi niyetim var ama cok lifliymis 6. ay birince et ile birlikte baslariz ancak)

aksam yatmadan 180 sutlu princ (ilk zamanlar katilara geciste kabiz olmasin diye gun kusuru haslayiponun suyuyla yapiyordum. simdi kimyonlu rezene bebek cayi katiyorum icine hala gazimiz var malesef)

gece biz yatarken 180 anne sutu (itina ile sagilip biberondan hupletilmeye hazir)

5 gibi uyanip dolgal kaynagindan anne sutu esliginde kaka yapmaca :))

slm kızlar.. ara ara okuyorum yazılarınızı, bende tam niyetleniyorum yazmayaa hoop birşey çıkıyor yazamıyorum. paşam uyuyorken geldim yine pc başına. bu defa hızlı bir şekilde yazayım dedim :) şöyle bir baktımda kilolardan, aşılardan ve saçlardan bahsedilmiş yine..

hepinizin yavrularına, ALLAHIM sağlıklı günler nasip etsin ve benim kuzumada AMİN. geçen hafta doktora götürdüm paşamı, 4,5 aylıktı o zaman 8.200 çıktı doktor 8 kg olarak geçti kayıtlara. boyuda 66 cm'di. doktor maşallah gayet sağlıklı dedi. sadece anne sütü alıyor emirim.. 2 hafta sonra yeniden doktora götürücem kilo alımına bakılacak ek gıdaya geçiş için. birde 2.doz rota aşımız var, onuda yaptıracağız oğluma. bu arada kuzumun saçlarıda dökülüyor, çok şekilsiz oldu saçları ama ayrı bir tatlılık katıyor yaa.. Emirimin başının üstündeki saçları eşimin saçlarından uzun walla :)

ayy tek sağlıklı olsunlarda daha ne isteriz..

Back
X