2011 Aralık Anneleri

slm kızlar umarım bizlerde en kısa zamanda bebeğimizi kucağımıza alırız.

kızlar yaaa burda yağmur var canım çooook sıkılıyor... hava güzel olsaydı oğlumu arabasına koyduğum gibi dışardaydım... bi yaz gelmedi gitti yaaa..... iple ailemin yanına gidecegimiz günü bekliyorum.

bendee oglumun kimli ciksada gitsem burdada hep yamur var ama ben cikiyom :32::32:

Ben sebze püresini el mikseriyle iyice bir kıvama getiriyorum, pütür kalmasın diye..Gerçi iyi mi ediyorum bilmiyorum ama pütürlerden ürküyorum biraz, boğazına falan kaçar diye..Sen bir dene, eğer istemezse üsteleme dediğin gibi..Ara ara denersin yine..:56:

yedi kiz mikserden gecirdim bende tam pure oldu lop lop yedi gulerekten agladim sevincimden ben elekten geciriyodum puturluk oluyodu doktor catalla ez yada patates puresi yapaciyla dedi denedim putur kaliyo oguruyo yutma ciyneme refleksi olmazmis mikserlen umrumda deil artik yesinde ben hep pure yaparim mikserlen ablaminki 9 aylik hep mikserle n yapiyom dedi puturlu seyleride yiyo artik zorlanmiyo dedi hic valla ebeye bakmicam artikin

meyve yerken 1-2 damla suyunu ağzına sıkıyom deli oluyo,ama dünle bugün iştahı fazla yok,az da uyumaya başladı,kesin gelcek yakında dişi, eve gidince dolu göğüslerimi yumuşatayım karnını doyurayım kaç saattir aç cicibebe de yememiş dedim,her zamanki gibi emdi emdi sonra foşşşşş ne yatak ne yer,ağzından burnundan çıktı hepsi zor çevirdim yavruyu ya,off Allahım nedir bu 5 aydır çektiğim rezillik,hergün bardak bardak boşalan kusmuğu temizle,çocuğun rengi kireç gibi oldu kusmadan,sürekli sütlü,kusmuklu kıyafetler,zayıflayan kaslarım,Allahm nolur busütün fazlasını olmayanlara ver,yavrum da nerde duracağını bilmiyo hazmedemiyo,2 saatliğine eve git rezillik cabası,bu süreç beni çok zorlayacak çokkk

benimkide kusuyo pureyide kusuyo azda cokta olsa bi gorsen heryerim sebze puresi lkekesi sute sukret valla bu lekeler daha berbattt

Merhaba anneler, ben Ocak sonunu beklerken sürprizle Aralık sonunda anne oldum. Bakayım neler konuşuluyor dedim, benim günlük telaşım olan ek gıda konuşuluyormuş ne güzel:)

Ben 1 haftadır sabah meyve+peynir, öğlen sebze çorbası ve akşam yoğurt veriyorum, yatmadan öncede gece maması, gün içinde ve gece de anne sütü.

cok sik besliyorsun canim peynir icin erken zor hazmi corba icinde erken suan pure verebilirsin sadece nezaman dodu ki araligin kaci benimki 22 aralik ve daha pure yiyor MAYIS 22 dede meyve puresine geccez daha ay baya cok seyler karistirmisin bence doktorunmu onerdiki corba ve peynir icin erken

Bende şeftali çıkınca vermeyi düşünüyordum da avakado aklıma gelmezdi:1: Ama baktım da internetten çok faydalıymış gerçekten de..Peyniri deneyeceğim, umarım yapabilirim..Bir de şu uykuyu bir düzene sokarsak çok iyi olacak..Yarın sağlık ocağına da bir gideyim..Bir sürü soru hazırladım:1: Ondan sonra da rutinimize başlayalım:56:
Verdiğin bilgiler için çok sağol canım..Çok işime yarayacak..:71:

avokado bizde 7 Ci aydan sonra geliyo yazdilklarinizi okuyunca azim acik kaldi he daha 6 aylik olmadan yuklemis arkadaslar bebislere pureleri bagirsaklari duyumlencek biz tek bi ogun 125lik sebze yiyozz aaa ben im ebedemi sorun varkinr

Bayanlar aranızda sezeryan doğum yaptıktan sonra korse kullanan var mı? Bendeki göbek hala duruyor ve bu benim sinirimi bozuyor. Korse takarsam toparlaması daha kolay olur diye düşünüyorum ama siz ne dersiniz?

ben normal dogum yaptım ama hala göbek var. 6 aylık bebek daha geliyor gibi karnım:( korse takmadım ondan mı ki acaba

var yaa

başkasının çocuğu ateşlense söylemek ne kadar kolay "üstünü soy, ılık suya sok,vb..." olmuyormuş arkadaş...o öyle titreyip ağlarken çırpınırken insanın yüreği üstündekileri çıkarmaya bile dayanamıyor...sesi kısılana kadar bağırdı yavrum...ah ev pis kalsa ne olacak...o soba yakmasam da odada dursa ne olacak...kendimi o kadar kötü hissediyorum ki...bir de kendi kendime seviniyordum "daha burnu bile akmadı" diye...

çok gecmiş olsun, üzülme bağışıklık sisteminin güçleneceğini düşün.

avokado bizde 7 Ci aydan sonra geliyo yazdilklarinizi okuyunca azim acik kaldi he daha 6 aylik olmadan yuklemis arkadaslar bebislere pureleri bagirsaklari duyumlencek biz tek bi ogun 125lik sebze yiyozz aaa ben im ebedemi sorun varkinr

biraz erken gibi geliyor bana da. en azından benimki için öyle...
gecen hafta havuç ve elmayı karıstırıp puresini yedirdim, çocuk 2 gün garip garip sesler çıkardı 3. gün ağlaya ağlaya kakasını yapmaya çalıştı. kabız olmuş, ıkınıp dururken yardım edeyim dedim zeytinyagına kulak cubugunu batırıp makatının dıs kısmında gezdirdim hafifçe. bir anda fışkırttı minik poposunun içinde ne varsa:) tabi benim üst baş battı. görseniz bi rahatladı, etrafa gülücükler atmaya başladı. hiç bundan da bayram edilir mi ,edilirmiş.kakasını yaptı diye ailecek bayram ettik :)

bunları nasıl hazırlıyorsunuz? çok vaktinizi almazsam, biraz ayrıntılı anlatabilecek var mı

cok sik besliyorsun canim peynir icin erken zor hazmi corba icinde erken suan pure verebilirsin sadece nezaman dodu ki araligin kaci benimki 22 aralik ve daha pure yiyor MAYIS 22 dede meyve puresine geccez daha ay baya cok seyler karistirmisin bence doktorunmu onerdiki corba ve peynir icin erken

Hem doktor hem sağlık ocağı önerdi. Ancak miktar olarak her öğünde ek besin en fazla 2 tatlı kaşığı zaten. Mesela sebze çorbasından dün 4 çay kaşığı yedi, devamını versem yiyecekti ancak devamını anne sütü ile tamamladım. Esas püre verirsem bağırsakları hep püreye alışacak ve yutma çiğneme refleksi oluşmayacak. Daha 1. haftanın sonunda oğlum meyvesini ağzında döndürüp damaklarıyla çiğnemeyi öğrendi. zaten 2 çay kaşığı meyveyi hazmını kolaylaştırsın diye veriyorum. Armut bağırsakları çalıştırıyor, demir ilacının yarattığı kabızlığı çözüyor. Peyniri de kendim yaptığım için ağır olmuyor. Katımsı süt tadında, anne sütüne tadı çok yakın.

benimkide kusuyo pureyide kusuyo azda cokta olsa bi gorsen heryerim sebze puresi lkekesi sute sukret valla bu lekeler daha berbattt

haklısın canım süt lekesi makinede çıkıyo ama diğerleri zor çıkıyo,azcık cicbebeden yedireyim dedim üstüne döktüm sonra bizim cadı kase renkli diye ona doğru hücum etti,ayağına bulaştı,sonra da ağzını koluyla sildi gitti cicileri,beni görünce bişey yemiyo haliyle,yatağa yatıyom kucağıma çekip emziriyom,yarım saatten fazla asılı kalıyo,beni koklaya koklaya yatıyo,sonra yanından kalkıp işe geliyom,yokluğumu fazla anlamıyo böylece,babası oyuncak bi ayı yapmıştı,artık ona alıştı sarılıp yatıyo

gecen hafta havuç ve elmayı karıstırıp puresini yedirdim, çocuk 2 gün garip garip sesler çıkardı 3. gün ağlaya ağlaya kakasını yapmaya çalıştı. kabız olmuş, ıkınıp dururken yardım edeyim dedim zeytinyagına kulak cubugunu batırıp makatının dıs kısmında gezdirdim hafifçe. bir anda fışkırttı minik poposunun içinde ne varsa:) tabi benim üst baş battı. görseniz bi rahatladı, etrafa gülücükler atmaya başladı. hiç bundan da bayram edilir mi ,edilirmiş.kakasını yaptı diye ailecek bayram ettik :)

:1::1::1::1::1::1::1:

Canım, bana sağlık ocağında ebe" 4.ay dolduğu vakit ek gıda tattırmaya başla"dedi..Başlangıç olarakta sebze püresi, sonra da meyve suyu önerdi..5.aydan sonra da yoğurt dedi..Ben sadece tattırmak anlamında bir kaç kere kabak, patates ve havuç haşlayıp ezdim..Ama el mikseriyle kıvam verdim, ne bileyim..korktum pütürden..Bir kaç kere de elma, armut suyu verdim..Bunları hep az az vermemin nedeni bünyesinin alışması ve bağırsak problemi yaşamamasıydı..Artık bende ufaktan çorba vermeye başlayacağım çünkü ebe de katı gıdaya geç başlayan bebeklerde çiğneme ve yutma zorlukları oluşabileceğinden bahsetmişti..Gerçi marmelattee o kadar güzel anlatmış ki, bundan sonra benim yazdıklarım sadece tekrar olur.Katı gıdaya geçişten sonra bağırsak düzeninin değişmesi normal..Benim oğlum hergün 2-3 kere kakasını yapardı..Şimdi bazen 3-4 gün bile yapamadığı oluyor..Ama anne sütü aldığı için mi bilemiyorum, kabız olmuyor..Armut suyunu bana da önermişlerdi..Gerçekten işe yarıyor bana da sorarsan..O "kaka bayramı"nı bizde yapmıştık:1:Ama bir şekilde zaten alışacaklar katı gıdaya, üstelik anne sütü alan kabız olmaz demişti doktor..Umarım da öyle olur..:nazar:

Tek öğünde 125 cc veriyorsan sen benden daha çok besliyorsun demektir bebeğini. Ben 3 öğünde toplam en fazla 6 tatlı kaşığı veriyorum. O da en fazla miktarı. Yarım çay bardağını bile anca geçiyordur. Sen neredeyse bir çay bardağı ek besin veriyorsun. Ben öğünleri çeşitlendirdiğim için sana fazla geldi sanırım. Ama oğlum şimdiden yoğrdun, peynirin, kabağın, ıspanağın, havucun, armudun, elmanın tadını biliyor. Benim amacım da zaten anne sütü dışındaki tatları yadırgamaması.

canım arkadaş zaten 2-3 kaşık veriyor.. toplasan 20-25gram bile etmiyordur yani.. alıştırra alıştıra..
ben de mesela peyniri meyve pürelerine katıyorum.. çok tatlı oluyor meyve püresi e biraz tadını da değiştirmek lazım.. :))
dün mesela mamasından yoğurt yaptım.. ilk defa yoğurt yiyeceği için vereceğim meyve püresinin içine 3 çay kaşığı yoğurdundan koydum alıştıra alıştıra devam edicez yoğurda da

bunları nasıl hazırlıyorsunuz? çok vaktinizi almazsam, biraz ayrıntılı anlatabilecek var mı
elma ve armut püresi cam rendede yapıyorum.. çok güzel oluyor.. meyve suyu istiyorsan tülbentle süzmek yeterli
sebze püresine gelince..
1 küçük patates, 1 orta boy havuç, 1 tatlı kaşığı pirinci .. bunları 1 su bardağı suda kaynatıyorum.. henüz tencere almadım cezvede yapıyorum az olduğu için üstü kapalı pişiriyorum.
pişince de süzgeçten geçirdim ilkinde yiyemedi fazla pütürlü geldi sanırım mecbur blender kullandım.. alışacak ama pütürlüye de
6.aydan önce başka tahıllar yasakmış o yüzden sadece pirinç kullanıyorum.. arkadaşım irmik te önerdi ama onu 2-3 hafta sonra başlarım katmaya..
bu püre bizde kakanın biraz fazla katılaşmaya sebep oldu o yüzde 3-4 gün arayla vermeye karar verdim.. patates kabız yaparmış...

yetişemediğim yerde hazır pürelerden kullanıyorum milupa ve bebelac tercih ediyorum.. hipp'in de denicem de burdaki marketlerde yok ondan..
yeşilfasulye domatese de bayılıyoruz ıııyyyk :)))
5.aydan itibaren tavuksuyu düşünüyorum.. 6.dan sonra da et suyu.. ay ben daha ayılamamışım biraz cümlelerimin başı sonu belli olmuyor :D toparlanınca yazarım yine

canım arkadaş zaten 2-3 kaşık veriyor.. toplasan 20-25gram bile etmiyordur yani.. alıştırra alıştıra..
ben de mesela peyniri meyve pürelerine katıyorum.. çok tatlı oluyor meyve püresi e biraz tadını da değiştirmek lazım.. :))
dün mesela mamasından yoğurt yaptım.. ilk defa yoğurt yiyeceği için vereceğim meyve püresinin içine 3 çay kaşığı yoğurdundan koydum alıştıra alıştıra devam edicez yoğurda da

elma ve armut püresi cam rendede yapıyorum.. çok güzel oluyor.. meyve suyu istiyorsan tülbentle süzmek yeterli
sebze püresine gelince..
1 küçük patates, 1 orta boy havuç, 1 tatlı kaşığı pirinci .. bunları 1 su bardağı suda kaynatıyorum.. henüz tencere almadım cezvede yapıyorum az olduğu için üstü kapalı pişiriyorum.
pişince de süzgeçten geçirdim ilkinde yiyemedi fazla pütürlü geldi sanırım mecbur blender kullandım.. alışacak ama pütürlüye de
6.aydan önce başka tahıllar yasakmış o yüzden sadece pirinç kullanıyorum.. arkadaşım irmik te önerdi ama onu 2-3 hafta sonra başlarım katmaya..
bu püre bizde kakanın biraz fazla katılaşmaya sebep oldu o yüzde 3-4 gün arayla vermeye karar verdim.. patates kabız yaparmış...

yetişemediğim yerde hazır pürelerden kullanıyorum milupa ve bebelac tercih ediyorum.. hipp'in de denicem de burdaki marketlerde yok ondan..
5.aydan itibaren tavuksuyu düşünüyorum.. 6.dan sonra da et suyu.. ay ben daha ayılamamışım biraz cümlelerimin başı sonu belli olmuyor :D toparlanınca yazarım yine
Canım sebzelerin içine 1 de kabak koy haşla, lifli olduğu için patatesin etkisini azaltacaktır:) Ben de senin gibi yapıyorum ancak pirinç yerine az irmik az da hipp tahıl karışımı kullanıyorum.

Kızlar..Biz dün gece oğlumun saçlarını sıfırladık:1: Neyseki problemsiz bir şekilde hallettik..Açıkçası başına bir zarar verir miyiz diye çekindim ben ama babası cesur..ikna etti beni de..:52:Gerçi bizim amacımız sadece saçlarının bir boy uzaması..Yoksa bir daha kesmeye hiç niyetim yok..Çok bekledik dökülen yerlerden çıksın diye ama olmadı..Bir de saçlarının önünde kocaman bir tutam hiç dökülmedi ve dökülecek gibi de değildi..Herneyse..İnşallah kısa zamanda uzar:9:

Merhaba,bence bu kdr kucuk bebegin sac kesimi dogru dgl valla.evet birdha kesmeyin:(( daha minicikkk kuzu:(

Tek öğünde 125 cc veriyorsan sen benden daha çok besliyorsun demektir bebeğini. Ben 3 öğünde toplam en fazla 6 tatlı kaşığı veriyorum. O da en fazla miktarı. Yarım çay bardağını bile anca geçiyordur. Sen neredeyse bir çay bardağı ek besin veriyorsun. Ben öğünleri çeşitlendirdiğim için sana fazla geldi sanırım. Ama oğlum şimdiden yoğrdun, peynirin, kabağın, ıspanağın, havucun, armudun, elmanın tadını biliyor. Benim amacım da zaten anne sütü dışındaki tatları yadırgamaması.

bende yavastan basladim canim suan oyle normalde doktor 300 tek ogun dedi ben 125 veriyorum ama ne kabiz oldu ne bisi sadece benimkileri yememisti simdi mikserden gecirince yiyor ben normal porsiyon veriyon sandim tattirmamis seninki oyle yazmisin ki hehe insanin gosleri portluyo:52:

sebze püresine gelince..

kiz benim beslenme tablosunda 30 g pattes 70 g havuc diyor fazlami koydun ki bide icine bi cay kasigi omega 3 koyuyorum sana yag yani benimki gund e 4 5 kere siciyor :52::52:

Back
X