2011 Aralık Anneleri

Merhaba,bence bu kdr kucuk bebegin sac kesimi dogru dgl valla.evet birdha kesmeyin:(( daha minicikkk kuzu:(

bingildagi icin risklimis kizlar bendde arastirdim razi geldim artik dokuleni yutuyo bende yutuyom yemeklerde heryerde cikiyo onun sagligindan onemli deil bende yutmaya tabagimin kosesinde onun kilini gormeye raziyim

Benim z.yağı ev yapımı ve katkısız, özel olarak Milas'tan getirttim, 2 aydır zaten her gün 1 çay kaşığı içiyordu, şimdi de yemeklerine katıyorum. Doktor organik z.yağı faydalı olur demişti.

EVT BANAd hergun agir gelir haftada bir verebiilirsin dedi bide bitkisel yag verebilirsin dedi

Benim z.yağı ev yapımı ve katkısız, özel olarak Milas'tan getirttim, 2 aydır zaten her gün 1 çay kaşığı içiyordu, şimdi de yemeklerine katıyorum. Doktor organik z.yağı faydalı olur demişti.

EVT BANAd hergun agir gelir haftada bir verebiilirsin dedi bide bitkisel yag verebilirsin dedi

Canım, senin peynir tarifini ebeye sordum.O da gayet uygun buldu:1: Açık peynir ve labneye karşılarmış..Tekrar sağol tarifin için..Gerçi bu iletine bu cevap alakasız oldu ama en son cevabın bu olduğu için yazdım:21:

Canım, senin peynir tarifini ebeye sordum.O da gayet uygun buldu:1: Açık peynir ve labneye karşılarmış..Tekrar sağol tarifin için..Gerçi bu iletine bu cevap alakasız oldu ama en son cevabın bu olduğu için yazdım:21:

Rica ederim, yardımım olduysa ne mutlu bana:) Peyniri günlük sütten yapmayı unutma ama, kutu sütlerin vitamini yağı bişeyi yok malesef:(
Labneye benim doktor da karşı, mecbur kalmadıkça sokma eve dedi, ben de bu tarifi yapıyorum işte her gün:)

Rica ederim, yardımım olduysa ne mutlu bana:) Peyniri günlük sütten yapmayı unutma ama, kutu sütlerin vitamini yağı bişeyi yok malesef:(
Labneye benim doktor da karşı, mecbur kalmadıkça sokma eve dedi, ben de bu tarifi yapıyorum işte her gün:)

Ek gıdaya düzenli geçişi bu ay yapacağım bende..Malum, 6 ay doluyor..
Bir de sormak istediğim birşey var..Şimdi ben ayın 28 inde 3 aşı yaptıracağım..Biz rotavirüs aşısı olmamıştık ama doktoru olsa iyi olur dedi..Ben geç kaldık sanıyordum ama değilmiş demek ki..Benim merak ettiğim 3 aşı ve de rota virüs..yani 4 aşı fazla olmaz mı bebeğe? Bir türlü tam bir karar veremedim o aşıya..Siz yaptırdınız mı?:26:

biz 4,5 aylıkken ilk dozu yaptırdık 2.doz 5.5 aylıkken yapılacak 6dan sonra yapılmıyor

Son düzenleme:
canım kullanabiliyorsan kullan.. ben denedim dikişlerim batıştı çıkardım..
ayrıca sezaryen sonrası o göbiş 1 senede anca gidermiş diyorlar. kuzenim çıtı pıtı bişiydi doğumdan sonra kiloyu da biraz zor vermişti.. 1 sene sonunda eski kilosuna ulaştı ama karnı vardı hala.. oğlu 3 yaşında oldu anca kayboldu.. bana da dedi ki korseyi boşver.. herşey spor ve düzgün beslenmek..
aslında hakli yani.. spor yapabilirsek en sağlıklısı o olacak..

daha en az 7 ay beklemem mi gerekiyor yani olamazzz:50: kardeşimin düğünü var haziranda o zamana kadar zayıflamam gerekiyor. evde spor yapmayla olmuyor. spor salonuna gitmem gerekiyor fakat bebişimle gidemem. yani benim işim zor :1:

Canım, esasen kullanabilirsin çünkü faydası varmış gerçekten de..Ama eğer henüz regl olmadıysan inan bana olduğun vakit çok fark ediyor karnın..En azından bende öyle oldu..Yeni yeni eski halime dönmeye başladım çok şükür..:nazar:

Geçen ay regl oldum ilk defa. Dediğin gibi gerçekten fark ediyor. Ama ben sabırsız olduğum için bir an evvel eski halime dönmek istiyorum.:34: Tabi ki istemek yeterli değil ama ne yapalım sabredicem artık.

Canım, bu aşı bebişleri mikrobik ishalden korkuyormuş ve bildiğim kadarıyla ağızdan verilen bir aşı bu..Ama sağlık ocaklarında yapılmıyor..Hatta bize yaptırmamız gerektiğini dahi söylemediler..Doktor dedi "yapılsa çok iyi olur" diye..

Özel bir aşı olduğu için isteğe bağlı yapılıyor bu aşı. Biz ikinci dozunu geçen hafta yaptırdık. Ağızdan verilen bir aşı. Aşıyı eczaneden alıp sağlık ocağında da yaptırabiliyorsunuz.

biraz erken gibi geliyor bana da. en azından benimki için öyle...
gecen hafta havuç ve elmayı karıstırıp puresini yedirdim, çocuk 2 gün garip garip sesler çıkardı 3. gün ağlaya ağlaya kakasını yapmaya çalıştı. kabız olmuş, ıkınıp dururken yardım edeyim dedim zeytinyagına kulak cubugunu batırıp makatının dıs kısmında gezdirdim hafifçe. bir anda fışkırttı minik poposunun içinde ne varsa:) tabi benim üst baş battı. görseniz bi rahatladı, etrafa gülücükler atmaya başladı. hiç bundan da bayram edilir mi ,edilirmiş.kakasını yaptı diye ailecek bayram ettik :)

Bizim doktorumuz ek herhangi bir şeye gerek olmadığını sütün yeterli geldiğini söyledi.:nazar: Bende arada sadece bir iki çay kaşığı elma ve havuç suyu tattırıyorum. Çok hoşuna gidiyor daha istiyor ama vermiyorum. Yavaş yavaş bağırsakları alışsın diye. :34:

Ben peynir tarifini kaçırmışım. Tekrardan yazabilirsen sevinirim.

Ben peynir tarifini kaçırmışım. Tekrardan yazabilirsen sevinirim.

Günlük sütü ocağa koyuyorum, üzeri kaymak tutup buhar çıkmaya başlayınca her 1 bardağa 1 yemek kaşığı kadar elma sirkesi döküp karıştırıyorum, üzerini temiz bir bezle örtüp 2 saate yakın dinlendiriyorum, sonra tülbentten suyunu süzüp suyuyla ekmek yapıyorum. Hem peynir hem peynir altı suyu yani:)

hanımlar migrosta bebek mamasında ve bebek bezinde indirim varmış,reklamını tam izleyemedim ilgisi olan varmı:44:

hanımlar migrosta bebek mamasında ve bebek bezinde indirim varmış,reklamını tam izleyemedim ilgisi olan varmı:44:

Canım, onu bilmiyorum ama hazır aklıma gelmişken söyleyeyim..Eğer migros money kartın varsa bebe money diye bir karta başvuru yapıyorsun..Hatta kartın ön yüzüne bebeğinin resmini yükletme şansın da var..Kartın geldiği vakit bir çok bebek ürününde indirimli alışveriş yapıyorsun..Ben başvurdum ama henüz gelmedi..:9:

Back
X