2011 Aralık Anneleri

size bir konuda biseylr danismak istiyorum kizim 5.5 aylikve yeni ek gidaya geciyoruz ama kizim hic birsey yemek istemiyor bisey verdigimde surekli dilini disarda tutuyor yada verdigim seyleri geri cikaryor oglumda boyle bir problem yasamamistim ama simdi ikizimla ne yapacagimi bilmiyorum onerilerinizi bekliyorum...

O biraz karışık bir konu.. Bana 4. ay sağlık ocağı verdi Ferro Sanol'u..Fakat kendi doktorumuz 6. aya kadar verme dedi..Bende vermedim..6. ayda vermeye başladım ama açıkçası bir veriyor bir vermiyorum..Yaptığım doğrudur diyemem tabi ama ilaç yerine yediği gıdadan alsın demiri istiyorum.. O sebepten merak ettim, bu konuya yurt dışında nasıl bakılıyor diye..
D vitaminini bir yaşına kadar vereceğim..O gerçekten çok önemliymiş..Gerçi ebe "5 damla ver" demişti ama doktor "3 damla ver, mümkün olduğunca güneşe çıkar" dedi..
Canım, doktor kontrolünüzden sonra demir şurubu verip vermediğini yazar mısın? Şimdi merak ederim ben..

Tamam canim mutlaka sorcam ve sana bilgi vercem, bende cok merka ettim.

ben belcikada yasiyorum cnm atlattigim 1 2 gun ama artik hergun veriyoruz esim saolsun hehe bizde bal felan serbest hatta doktorlar oksurdugunde bal ver diyor gunde uc cay kasigi bal oneriyorlar burun tikanikligina falanda sogan dorde bolup yataginin kenarlarina koydurup bi gece uyusun diyorlar

aaa baldami var:53: bal icin 1 yasin altina cok tehlikeli demisti doktor gercekten ilginc uygulamalar.Yogurt yasak ama bal degil. Yurtdisinda bebeklere cok onem veriyorlar, zararli olsa asla verdirmez, demekki var bir bildigi doktorun!!!!

benim kızım da aralık dogumlu. bizede doktorumuz demir damlası verdi ama kızımı çok rahatsız ediyor.gaz problemi oluyor tuvaletini yapamıyor. vermiyorum birkaç gündür şimdi rahat.

bebeklerimiz altı aylık oldu bebgi emekleyen var mı aranızda ?

bizimki henuz emeklemiyor ama surekli donup emekleme posizyonunu aliyor bekliyor :16: bugun yarin bi aktivite bekliyoz bakalim:1:. Bu arada ilk disi cikti.Darisi arkadaslarinin basina:3:

günaydın kızlar, ne zaman olacak diye beklerken sonunda oğlum sağa sola her yöne rahat dönmeye başladı. hatta bunu o kadar sevdi ki artık bezini değiştiremiyorum dönmesinden:)

kızlar benim kızın gözünden daha hiç yaş gelmedi:ssz: 6 aylık olduk, tek damla yok. öyle huysuz ağlayan biri değil, sadece acıkınca bas bas bağarıyor. haftaya doktora soracağım.

Canım, benim için de sor:1: Benim oğlumun gözünden de hiç yaş gelmedi, ben ebeye sordum ama doğru düzgün bir cevap alamadım..Doktora sormakta aklıma gelmedi..Öğrenince paylaşırsan sevinirim:16:

benim kızım da aralık dogumlu. bizede doktorumuz demir damlası verdi ama kızımı çok rahatsız ediyor.gaz problemi oluyor tuvaletini yapamıyor. vermiyorum birkaç gündür şimdi rahat.

bebeklerimiz altı aylık oldu bebgi emekleyen var mı aranızda ?

Canım benimki geri geri gitmeye başladı..İnternette bir bilgi buldum bu konuda..Yeri gelmişken paylaşayım..

" Eğer bebeğinizin kolları doğuştan bacaklarından daha güçlü ise kendini geriye doğru itecektir.Bununla birlikte geriye doğru emekleyen bebekler ileriye doğru hareket etmek için teşvik edilmeye ihtiyaç duyarlar. Bebeğinizi buna teşvik etmek için yalnızca kollarının ulaşabileceği mesafeye en sevdiği oyuncağını koyabilirsiniz. Oyuncağına ulaşırken verdiği uğraş sonucunda bebeğiniz sinirlenebilir fakat ona bunu başarabilmesi için biraz zaman tanıyınız. Eninde sonunda başaracaktır ve bu da ileriye doğru emeklemesi için gerekli olan kaslarının gelişmesini sağlayacaktır"

Demek benim oğlumun kolları daha güçlüymüş:9:Bu arada bir de kafasını yere koyup poposunu kaldırıyor..

kızlar bebeğim doğduğunda sağdaki gözü sürekli çapaklanıyordu, sağlık ocağındaki doktor mikrop kapmıştır deyip bir damla yazdı, 5 gün kullandım işe yaramayınca göz doktoruna gitti..
Gözpınarı tıkanıklığı dedi ordaki doktor ve ilaç yazdı, ayrıca da bebek şampuanlı su ile gözlerini 4 saatte bir silmemi ve masaj yapmamı söylemişti.
bebekler 2.ayından itibaren gözyaşıyla ağlayabiliyorlar..
eğer bir şüpheniz varsa geciktirmeden göz doktoruna götürün, çünlü geç kalındığında sonda ile gözpınarına girip açıyorlar :(

günaydın kızlar, ne zaman olacak diye beklerken sonunda oğlum sağa sola her yöne rahat dönmeye başladı. hatta bunu o kadar sevdi ki artık bezini değiştiremiyorum dönmesinden:)

Gözünaydın..Benim oğlum da o kadar çok döneniyor ki, ne bezini değiştirebiliyorum rahat rahat ne de üstünü giydirebiliyorum:1: Gerçi artık yüzükoyun yatarken soyup giydirmeye alıştım:9: Benimkinin derdi yüzükoyun yatmak..Sırtüstü yatmaktan hiç hoşlanmıyor bu aralar..

bizimki henuz emeklemiyor ama surekli donup emekleme posizyonunu aliyor bekliyor :16: bugun yarin bi aktivite bekliyoz bakalim:1:. Bu arada ilk disi cikti.Darisi arkadaslarinin basina:3:

İlk dişiniz hayırlı olsun:nazar: Darısı başımıza artık..Gerçi sanki beyazlaşmış gibi damağı ama anlamıyorum tabi yakın mı değil mi diş çıkarması..

ooooh iki karışan isim gelmiş:)

son aptallığım: koprinanın avatarı aklımda karacanınki gibi kalmış.. sanıyorum ki karaca sonra onu değişip yerine pepeden korkan bebeyi koydu:)

bu doğum sadece saçlarımı değil, kafamın içinden de çok şey götürdü:1:

Gözünaydın..Benim oğlum da o kadar çok döneniyor ki, ne bezini değiştirebiliyorum rahat rahat ne de üstünü giydirebiliyorum:1: Gerçi artık yüzükoyun yatarken soyup giydirmeye alıştım:9: Benimkinin derdi yüzükoyun yatmak..Sırtüstü yatmaktan hiç hoşlanmıyor bu aralar..

benim çok hoşuma gidiyor. şöyle yüzüstü yatırayım, ben de yanına uzanayım poposunu pışpışlayarak uyusun. ama yok... tam uyuklama anında bile çevirsem gözleri cin gibi açılıyor, kafayı dikiyor hemen.

kızlar bebeğim doğduğunda sağdaki gözü sürekli çapaklanıyordu, sağlık ocağındaki doktor mikrop kapmıştır deyip bir damla yazdı, 5 gün kullandım işe yaramayınca göz doktoruna gitti..
Gözpınarı tıkanıklığı dedi ordaki doktor ve ilaç yazdı, ayrıca da bebek şampuanlı su ile gözlerini 4 saatte bir silmemi ve masaj yapmamı söylemişti.
eğer bir şüpheniz varsa geciktirmeden göz doktoruna götürün, çünlü geç kalındığında sonda ile gözpınarına girip açıyorlar :(

Canım, aklıma takılmadı değil ilk zamanlar..Ebeye de sordum ama önemsemedi fazla.."Hiç ağlatmamışsınızdır da ondan" dedi..
Şimdi aklıma takıldı ama..Üzerinde durmak gerekiyor..

ooo bunu öğrendiğim iyi oldu. şükür oğlumun yaşı akıyor uzun zamandır ama önemli bir bilgiymiş..

ooooh iki karışan isim gelmiş:)

son aptallığım: koprinanın avatarı aklımda karacanınki gibi kalmış.. sanıyorum ki karaca sonra onu değişip yerine pepeden korkan bebeyi koydu:)

bu doğum sadece saçlarımı değil, kafamın içinden de çok şey götürdü:1:

Canım ya..Sen beni görsen bir de..İyice gitti aklım başımdan:50: Zaten oldum olası unutkandım, şimdi iyice arttı..Gerçi küçük bir not defterim var..Önemli şeyleri not ediyorum artık:9:

benim çok hoşuma gidiyor. şöyle yüzüstü yatırayım, ben de yanına uzanayım poposunu pışpışlayarak uyusun. ama yok... tam uyuklama anında bile çevirsem gözleri cin gibi açılıyor, kafayı dikiyor hemen.

Ben de oğluma sarılarak yatmak istiyorum ama ya saçımı çekiyor, ya da yüzümü cırmaklıyor:9: Az daha büyümelerini beklememiz gerekecek..

ayy sorma şöyle kokusunu çeke çeke yatmayı nasıl istiyorum..ilk başta annemler izin vermedi cahilsin ezersin diye, sonra alışır diye izin çıkmadı..şimdi de tek yatmaya alıştı. bazen sabah baba gidince o uyuyorsa sessizce yanıma alıyorum, uyanır uyanmaz yaygarayı basıyor. tekrar beşiğe koymadan da dalmıyor. hele şimdi sosyalleşti ya beyimiz, dediğin gibi saç baş yolmalar, yüz yalamaya çalışmalar...

aaa baldami var:53: bal icin 1 yasin altina cok tehlikeli demisti doktor gercekten ilginc uygulamalar.Yogurt yasak ama bal degil. Yurtdisinda bebeklere cok onem veriyorlar, zararli olsa asla verdirmez, demekki var bir bildigi doktorun!!!!

bal kesinlikle oldurucu deilmis asla bi bal varmis tek onu buyuk insan bile fazla yerse komalik oluyormus benim bebegim mesela dogdugundan beri oturuyor yani kucagimda hep oturuyor hic yok beli sapcak dusuncesi yok dogumdan sonra 5 dk gaz icin oturttular kucamda ebe geliyor eve mesela bebis kucamda oturuyor 1 Aylik hic bisi demiyor sorun deil diyor sordugum seylere guluyor ama orumcek yasak ona asla bindirmeyin diyor hoppala falan yasak yogurt ise aslinda yasak deil burda mayalama imkani olmadigindan market yogurtu istersen yedir ama cook proteinli zararli dedi yani verme hic turkiyeye gidince mayala ver kendin dedi burda mayalama imkani olmadigi icin yasak market yogurtlari cok zararliymis yada marketten alinan sutle yogurt yapmak felan

bal kesinlikle oldurucu deilmis asla bi bal varmis tek onu buyuk insan bile fazla yerse komalik oluyormus benim bebegim mesela dogdugundan beri oturuyor yani kucagimda hep oturuyor hic yok beli sapcak dusuncesi yok dogumdan sonra 5 dk gaz icin oturttular kucamda ebe geliyor eve mesela bebis kucamda oturuyor 1 Aylik hic bisi demiyor sorun deil diyor sordugum seylere guluyor ama orumcek yasak ona asla bindirmeyin diyor hoppala falan yasak yogurt ise aslinda yasak deil burda mayalama imkani olmadigindan market yogurtu istersen yedir ama cook proteinli zararli dedi yani verme hic turkiyeye gidince mayala ver kendin dedi burda mayalama imkani olmadigi icin yasak market yogurtlari cok zararliymis yada marketten alinan sutle yogurt yapmak felan

gerçekten bunları duymak iyi oluyor...ama şöyle bir şey de var. iklim farkı olduğundan oradaki çocuğun bünyesi farklı olabilir mi acaba? bal ilginç geldi... peki yumurta için ne diyorlar? burada sarısı 8. ayda verilmeye başlanıyor, beyazı bal gibi 1 yaşından önce yasak..

Back
X