2011 Aralık Anneleri

Canım, benim için de sor:1: Benim oğlumun gözünden de hiç yaş gelmedi, ben ebeye sordum ama doğru düzgün bir cevap alamadım..Doktora sormakta aklıma gelmedi..Öğrenince paylaşırsan sevinirim:16:

benimde gelmemisti taki bu bi haftaya kadar beni oyle deli ediyor ki bende ona inat gidiyorum iki gozunun kenarindan yas suzuluyor benumki ilk dort ay dogru duzgun aglamadi bile firsat vermedim simdi ise bagiriyo cagiriyo yerde yuvarlaniyo oyle bagiriyor ki sonunda oksuruyor

ayy sorma şöyle kokusunu çeke çeke yatmayı nasıl istiyorum..ilk başta annemler izin vermedi cahilsin ezersin diye, sonra alışır diye izin çıkmadı..şimdi de tek yatmaya alıştı. bazen sabah baba gidince o uyuyorsa sessizce yanıma alıyorum, uyanır uyanmaz yaygarayı basıyor. tekrar beşiğe koymadan da dalmıyor. hele şimdi sosyalleşti ya beyimiz, dediğin gibi saç baş yolmalar, yüz yalamaya çalışmalar...

ay benim oglum koyun koyuna yatmaya bayiliyorrrr ve uzun sure boyle uyuyabliyor gece zaten 11 de bi yatiyor 7 8 gibi kalkiyor deliksiz uyuyor bunu basarana kadar 1 hafta ugrastim sonra yemegini yiyip bi saat kestiriyoruz ise gitmedigimda ise gidersem babasiyla koyun koyuna uyuyor ogle uykumuzda boyle ama sac bas yolmalar cirmaklamalar bizdede var bide benimki gozum kapaliysa donerek yanima yanasip eliylen allh ne verdiyse yapistiriyor ama oyun saniyor heralde

ay benim oglum koyun koyuna yatmaya bayiliyorrrr ve uzun sure boyle uyuyabliyor gece zaten 11 de bi yatiyor 7 8 gibi kalkiyor deliksiz uyuyor bunu basarana kadar 1 hafta ugrastim sonra yemegini yiyip bi saat kestiriyoruz ise gitmedigimda ise gidersem babasiyla koyun koyuna uyuyor ogle uykumuzda boyle ama sac bas yolmalar cirmaklamalar bizdede var bide benimki gozum kapaliysa donerek yanima yanasip eliylen allh ne verdiyse yapistiriyor ama oyun saniyor heralde

ay okuyunca öyle bir kahkaha attım ki oğlum uyanacaktı..gözümün önüne eline geeni annesinin kafaına geçiren bir bebek geldi:))

ya nasıl başardın? o bir hafta neler yatın? hala gece beraber mi uyuyorsunuz?

ben hep kızardım beraber uyuyanlara ama bizimkiler artık dana kadr oldu. Allah korusun ama ezilme ihtimalleri pek yok. onlar bizi ezmesin de:))

gerçekten bunları duymak iyi oluyor...ama şöyle bir şey de var. iklim farkı olduğundan oradaki çocuğun bünyesi farklı olabilir mi acaba? bal ilginç geldi... peki yumurta için ne diyorlar? burada sarısı 8. ayda verilmeye başlanıyor, beyazı bal gibi 1 yaşından önce yasak..

beslenme defterine bakim bi 8 ci ayda yarisi sadece 12 aydan sonra tamami ben neler verdigimi yazim sizere suanda iklim farkini bende dusundum ama ne bilim sebze olarak pattes patlican karnibahar brokoli marul kabak kereviz kivircik bal kabagi semizotu kirmizi pancar ispanak domates cin lahanasi rezene hindiba havuc avokado bezelye prasa yesil pafulye 6 ci aya girdiginde yarim yumurtanin tek sarisi meyvelerelma muz limon kivi mandalin mango kavun seftali kilsiz bide killi seftali armut greyfurt erik portikal kaysi frambuas bogurtlen ve papaya bunlar yogurtla bisile karismicak yanliz verilcek hepsi benim 4 cu aydan beri bebisime verdiklerim bunlar bu ayin 22 sindede et balik nohut kuskus mercimek soya peyniri makarnalar ve beyaz pirinc e gecicez

beslenme defterine bakim bi 8 ci ayda yarisi sadece 12 aydan sonra tamami ben neler verdigimi yazim sizere suanda iklim farkini bende dusundum ama ne bilim sebze olarak pattes patlican karnibahar brokoli marul kabak kereviz kivircik bal kabagi semizotu kirmizi pancar ispanak domates cin lahanasi rezene hindiba havuc avokado bezelye prasa yesil pafulye 6 ci aya girdiginde yarim yumurtanin tek sarisi meyvelerelma muz limon kivi mandalin mango kavun seftali kilsiz bide killi seftali armut greyfurt erik portikal kaysi frambuas bogurtlen ve papaya bunlar yogurtla bisile karismicak yanliz verilcek hepsi benim 4 cu aydan beri bebisime verdiklerim bunlar bu ayin 22 sindede et balik nohut kuskus mercimek soya peyniri makarnalar ve beyaz pirinc e gecicez

oooo seninki bir tereyağlı mantı yemiyor demek ki...:9::9::9:

kız maşallah vermediğin kalmamış :)
kilosu nasıl ?
burda kilosu üst sınıra yakın bebeklere kattiyen 6.aydan önce ek gıda vermiyorlar.. zaten anne sütünün önemini de biliyorsun, sizin orda sana "zorlama emmiyorsa " demişlerdi ..
bana ise sütüm yok gelmiyor dediğimde "sağıp biberonla ver" dedi hemşire :)))

ay okuyunca öyle bir kahkaha attım ki oğlum uyanacaktı..gözümün önüne eline geeni annesinin kafaına geçiren bir bebek geldi:))

ya nasıl başardın? o bir hafta neler yatın? hala gece beraber mi uyuyorsunuz?

ben hep kızardım beraber uyuyanlara ama bizimkiler artık dana kadr oldu. Allah korusun ama ezilme ihtimalleri pek yok. onlar bizi ezmesin de:))

hehe gece beraber uyumuyor sabah olunca gecelri yataginda uyuyor her zaman gece yatmadan 210 LUK sutune devam sutune kasik mamasi uc dilimcik mus bebe buskuvisi rondodan gecitiyom bi guze kokuyom biboronuna iciyo gece 5 gibi kaklkardi yalanci memesini verirdim yaat kalk nevrim donerdi ama sonunda hic kalkmaz oldu doktorlar super diyor miydesinin dinlenmesi iyimis bulgaristanda 3 aydan sonra gece yeeyi durduruyolarmis eskiden duymustum hem ben rahatim hem o suanda sabahta cok keyifli uyaniyo gulucuklerle ama biboronunu gorunce kiyamet kopariyo 9 gun sonra kontrolum varrr asi olcak dedi doktor ama bilmiyorum amcamin kizininkine yapmamislar o almanyada erenden 7 gun kucuk ben gece mamasini kv inat kestim bi sure vercektim ama asla izin vvermem boyle bisi diyince inat olarak yaptim iykide yapmisim kimse rahatsiz deil soyleyince nette morardi az birakiyomusum diye kahrindan devam sutude zararliymis 1 yasinda kescekmis lafa baksana kimsin sen ya istersem ayi sutuyle beslerim ben dogurdum cikarirken yanimdamiydin acimi paylastinmi ki oglumun uzerinde hakkin varmis gibi konusuyon

kilosu nasıl ?
burda kilosu üst sınıra yakın bebeklere kattiyen 6.aydan önce ek gıda vermiyorlar.. zaten anne sütünün önemini de biliyorsun, sizin orda sana "zorlama emmiyorsa " demişlerdi ..

bebegimin doktoru asla kesme dedi ben hala emziriyom ama az devam sutu veriyorum kilosu 3 bucukken 8 DI simdi bilmiyorum ama boyu oldugu icin normal dedi doktor cok iri cok buyuk ama aile yapisindan dedi

kilosu nasıl ?

o doktorada bidaha gitmedim gitmemde deistircem aile doktorumu zaten bisiden anladigi yok

mslh sizede ama tasimasi soz yaa kollarim kopuyo havada ucak yapiyodum simdi yapamiyom en az 9 OLMUStur simdi diye dusunuyom

ben şimdilik anne sütü verdim hep. 3. kezdir falan milupanın gece mamasından verdim. onun dışında yoğurt, muz, elma falan ama arada..emmeye hevesi varken emsin diyorum.,
ama kilosu pek artmıyor sanki zayıf geliyor gözüme. acaba sütüm yağlı değil mi artık? mesela ilk doğum yaptığımda sütün lekesi çamaşırımda kaskatı olurdu..belli olurdu kurusa bile. ama şimdi olmuyor:((

ben şimdilik anne sütü verdim hep. 3. kezdir falan milupanın gece mamasından verdim. onun dışında yoğurt, muz, elma falan ama arada..emmeye hevesi varken emsin diyorum.,
ama kilosu pek artmıyor sanki zayıf geliyor gözüme. acaba sütüm yağlı değil mi artık? mesela ilk doğum yaptığımda sütün lekesi çamaşırımda kaskatı olurdu..belli olurdu kurusa bile. ama şimdi olmuyor:((

Canım, bu aralar benim de aklıma anne sütüyle alakalı takılan şeyler vardı..İnternette araştırırken şöyle bir site buldum..Belki işine yarar diye paylaşmak istedim..

Anne sütünün kalitesi

cnm bende biyerden anne s utu 4cu aydan sonra yetmeyebilir diye duydum yani ona bi can yap yap nereye kadar mandirami bu artik sakirdiyamazki

maalesef milli eğitimin interneti açmıyor canım

Anlıyorum..O zaman şöyle anlatayım kısaca..ki muhtemelen sende bunu biliyorsundur zaten..
Bebek meme emerken en önce su gibi olan kısım gelir ve bu bebeğin susuzluğunu giderir..Asıl yağlı ve besleyici kısım sonradan gelir..Bunun için de bebeğin uzunca bir süre emmesi gerekir..Yani bu besleyici kısmı alması için..Kısacası her öğün tek bir memeyi vermek gerekiyor..Sütün kalitesinin azalması gibi bir durumun olmayacağı söyleniyor yazıda..Yalnızca kararlı olmak gerekiyor..Hatta 6.aydan sonra dahi asıl önemli olan anne sütü..Kilo alıp almama kısmı ise genetikle alakalı da olabiliyor..
Sen süt konusunda sıkıntı yapma..Sütün yettiği sürece emsin..Zaten zamanla kilo alımı yavaşlıyor..Normal yani..

işte insan her şeyi biliyorum sanıyor ama pratikte kullanamıyor. açıklaman iyi oldu..

büyük eltim gelmişti sabah, oğlumu kucağına aldı. çok hafif dedi sinir oldum. kendinin ikizleri var benimkinden 2 ay büyük. aman onunkiler yerinden kalkmıyormuş. sordum 8 kilo dedi...güldüm içimden. ama bozmadım kadını. bazı kadınlar bu şekilde tatmin oluyor. ama çocuklarına cici bebe veriyor hem de inek sütüyle...sorsan inkar eder. sadece emziriyorum der..tuhaf bu insanlar..

işte insan her şeyi biliyorum sanıyor ama pratikte kullanamıyor. açıklaman iyi oldu..

büyük eltim gelmişti sabah, oğlumu kucağına aldı. çok hafif dedi sinir oldum. kendinin ikizleri var benimkinden 2 ay büyük. aman onunkiler yerinden kalkmıyormuş. sordum 8 kilo dedi...güldüm içimden. ama bozmadım kadını. bazı kadınlar bu şekilde tatmin oluyor. ama çocuklarına cici bebe veriyor hem de inek sütüyle...sorsan inkar eder. sadece emziriyorum der..tuhaf bu insanlar..

benimkinede gecen annemin gunundeki kari cam acikti ay bu cocuk cok zayif dedi sinir kupu oldum yaaa ozel bebe biskuvisi ve devam sutuyle besliyorum oyle cici bebe mebe almiyorum ozenle sectigim taze sebzeleri pisirip veriyorum kafayi yicem miyoplu millet

Back
X