2011 Aralık Anneleri

maşallah 6 diş çıkarmış, bizimkinin daha 2 dişi var. diş döneminde ateş normalmiş. özellikle azı diş çok zor oluyor diyorlar. ablamın oğlu azı dişinin çıkarırken emmeyi bırakmış.inşallah kolayca atlatırız.

canım 2 gün önce patlattı azı dişini,2 gündür ateşi vardı,ben ondan sanıyodum,eve gittim bugün ateşi tamamen düşmüş kuzumun,2 de alttan çıkarmış,1 hafta içinde 3 diş ondan zorlanmış demekki,dr. da boşuna antibiyotik yazmış,rastgele yazdı birsürü şey,bi kere verdim antibiyotiği,boşu boşuna,bi de kabız olmuştu,hemen arkasından ishal,o da diştenmiş demekki,çünkü genelde böyle oluyo kabız oluyo,sonra ishal 1-2 gün sonra diş,zor dönemler valla,hep diş çıkarırken hasta oluyo kuzum,inş. siz kolay çıkarırsınız,bu arada 10.600 g geldi özelde,sağlık ocağındaki tartı fazla çıkarıyo demekki

kızlar ilk adım ayakkabısı aldınız mı?
çok pahalı, zaten giyeceği kaç ay ki:ssz:

ben lc den aldım,basmayı bilmediği için ayağını topluyodu,bi türlü giydiremiyoduk,çiçekli miçekli bi babet ladım,yumuşak ortopetik,sezon sonu olduğu için 12.5 a aldık ama o kadar tatlı ki,kilotlu çorabın üzerine uyuyo,misafirliğe giderken giyiiyo,evde giyiyo,zaten bu soğukta sokağa çıkamayacaklar,onun için şimdilik yeterli diye düşünüyom,daha yürümüyo zaten daha yeni ayakta durma çalışmaları içinde

kızlar benim oğlanın 5 dişi vardı,şimdi 12 tane..bir baktım ağzına 7 tane birden patlamış..sizce normal mi?ki sayabildiğim 7 taneydi sayamadıklarımda var kesin..yavrum patır patır diş çıkartıyor..birde üstüne soğuk algınlığı hiçbirşey yiyemiyor kuzucum..bu arada yürümeye başladık..her yere yürüyerek gidiyoruz :) darısı yürüyemeyen bebişlerimize..

bizim kızında 4 gün önce 5 dişi vardı,bugün 8 olmuş,daha 2 gün önce azıyı çıkardı,şimdide 2 alttan gelmiş,kaç gündür ateşi vardı,acile gittik sabahın köründe o kadar,ama çok şükür düştü ateşi

ben aldık ılk adım ayakkabısı ayagının sekıllenmesı lazım sımdılerde

bızımkı kuculttu bıle gercı :)

On gün önce aldık bizde. Panço dan 55 tl ye aldım. Çok rahat etti prensesim. Yumuşak patik tarzı ayakkabıları vardı içe doğru basmaya başlamıştı. Bu ayakkabı iyi oldu. Kaç ay giyecekki diye düşünme ayak sağlığı çok önemli bence.

On gün önce aldık bizde. Panço dan 55 tl ye aldım. Çok rahat etti prensesim. Yumuşak patik tarzı ayakkabıları vardı içe doğru basmaya başlamıştı. Bu ayakkabı iyi oldu. Kaç ay giyecekki diye düşünme ayak sağlığı çok önemli bence.

kesınlıkle doktorumuz onerdı bıze de
papqa dan aldık cok guzel ..ıce dogru basmalar olurmus bı de ılk ayyakkabı cok onemlıymıs fılan

kuculdu sımdı zaten artık kosturuyor ılk adım ayakkabısı almam artık zaten ayagı neredeyse 22

22 numara ılk adım ayakkabısı yok :)

kızlar benim oğlanın 5 dişi vardı,şimdi 12 tane..bir baktım ağzına 7 tane birden patlamış..sizce normal mi?ki sayabildiğim 7 taneydi sayamadıklarımda var kesin..yavrum patır patır diş çıkartıyor..birde üstüne soğuk algınlığı hiçbirşey yiyemiyor kuzucum..bu arada yürümeye başladık..her yere yürüyerek gidiyoruz :) darısı yürüyemeyen bebişlerimize..

canım yazık bebişine tektek çıkasymışdaha iyi olurmuş.kolayca çıkarır inş.

ben kızıma iki üç ay önce ilk adım yayakkabısı almıştım.ama okadar hareketliki ayağında durmuyor bende ayakkabı yerine iki çorap üst üste giydiriyorum.

yoğurdu yemiyo,halbuki 5-6-7 aylıkken yiyodu,şimdi hiç yemiyo,2 gündür ateşi yüksek,azı dişini çıkarıyo,bi de aşı olalı 10 gün oldu,bu aşı geç dönemde ateş yapabiliyomuş,onun için umutlu değilim bu dönemden normalde yemiyo,şimdi mi yiyecek,yoğurtlu çorba da yemiyo yerse cicibebe,hergün bi çorba deniyom,en çok sevdiği yemyeşi ıspanak çorbası oldu,herobaby tahıllı mama aldım yemedi,kulplu biberon aldım su içsin diye,tutabilir hem dedim,yine içmiyo,bikaç gündür tarçın ve ıhlamura atılıyo 1 fincan kadar içiyo,bazen pekmeze ağzını açıyo,yani bizim kız yemediği zaman değil yediği zaman şaşırıyorum ben,durum o kadar vahim yani,dün izinliydim ateşi yüksek diye,bol bol emzirdim gece gündüz,antibiyotik içeceğine emsin dedim,çünkü çabuk atlatıyo o zaman,yürüme olayına gelince 9 aylıktan beri buda heryere tutunup yürüyodu,tahtadan yürüme arabası var dedesi yapmış,onla yürüyo çok mutlu oluyo,ayağa yeni yeni kalkabiliyo gülüyo kahkahalar atıyo geri düşüyo,daha 3-4 aylıkken dimdik duruyodu,5 aylıkken kafama tırmanıyodu,tek einden tutup yürütüyom korkuyo,parmak ucuna basıyo,biyerden tutmaya çalışıyo,her dişte ateşi çıkıyo,bademcikleri şişiyo,öksürüyo,tıksırıyo,çok zor çıkarıyo,şurup içmiyo,su içmiyo,offf,fiti veriyom düşün,6. dişimiz daha,sizde durumlar nasıl

Ay yoğurt yese cok iyi olur cok faydalı. Yurtdışında bile doktorlar yoğurt tavsiye ediyorlar "Türk yoğurdu" diyorlar. Bide gecen yazmayı unuttum kabızlık içinde bir iki dilim kivi versen, cok iyi sindirim sistemi çalıştırıyor.
Bizim kız 5 ve 9 ay arasında 8 tane diş çıkardı ondan sonra hiç çıkmadı. Bugünlerde cok huzursuz, gece uyumuyor hiç düşünmemiştim ama yorumları okuyunca dank etti:52: yoksa yine dişmi çıkarıyor yahu:44:

Pazartesi 1 yaş kontrolümüz var bakalım bizim boy kilo da son durum nedir merak ediyorum:3: 1 yas kontrolü yaptıran arkadaşlar son durumu paylaşırmısınız!
:3:

On gün önce bir yaş kontrolüne gittik. 8.500 gr. 74 cm. Bizim bıdık ortalarda gidiyor. Ne zayıf ne şişman. Bu arada bir yaş aşısını oldu. 13-15 ay arasında da su cicegi aşısı olacak inş. Aşıdan sonra yüzünde kızarıklıklar oldu ama aşının yan etkisiymis.

ben kızıma iki üç ay önce ilk adım yayakkabısı almıştım.ama okadar hareketliki ayağında durmuyor bende ayakkabı yerine iki çorap üst üste giydiriyorum.[/QUOTE

Iyi ama ilk adım ayakkabisi giydirmemizin amacı ayağını sıcak tutmak degilki. Ayağı içe basmasın ve düzgün yürüsün diye. iki corap üstüste giydirmek sadece ayağını sıcak tutar.

canım yazık bebişine tektek çıkasymışdaha iyi olurmuş.kolayca çıkarır inş.

ben kızıma iki üç ay önce ilk adım yayakkabısı almıştım.ama okadar hareketliki ayağında durmuyor bende ayakkabı yerine iki çorap üst üste giydiriyorum.

Iyi ama ilk adım ayakkabisi giydirmemizin amacı ayağını sıcak tutmak degilki. Ayağı içe basmasın ve düzgün yürüsün diye. iki corap üstüste giydirmek sadece ayağını sıcak tutar.

selam bebişleriniz yürüyor diye seviniyorsunuz elbette... benim bebek 9 aylıkken yürümeye bir başladı sormayın, çarşamba doğum günü var nasipse, koltuk tepelerinde geziyor artık o kadar çok yoruyor ki düşecek diye korkuyorum beni kandırıyor kenara kaçıp bir de gülmez mi dalga geçiyor benle... yani yürüyünce bunlar bekliyor sizi... evin bütün dolap kapaklarını çekmeceleri bağladım.. ama yürüyünce boyu çok uzadı. boy 80 cm kilo da 12 kg ama şişman durmuyor hareketli olduğu için baya bir sert eti... doğum günü yapanlar neler yaptınız nasıl geçti? ben cumartesi yapacam inşaallah...

Selam kızlar,
Bugun bir yaş kontrolümüz vardı. Sonuclar gayet normal çıktı.:nazar: Kilomuz 10.750 boyumuzda 78 cm olmuş. Süt konusunu doktorumuza sordum; yağsız inek sütü önerdi. 8 dişimiz var sabah akşam fırcalanması gerekiyormuş:1: macun önerdi:44: bir yaş aşılarımız vardı ve birde grip aşısı onlar yapıldı. Biraz ateşimiz var:25: umarım sabaha bişey kalmaz:3:

Ay yoğurt yese cok iyi olur cok faydalı. Yurtdışında bile doktorlar yoğurt tavsiye ediyorlar "Türk yoğurdu" diyorlar. Bide gecen yazmayı unuttum kabızlık içinde bir iki dilim kivi versen, cok iyi sindirim sistemi çalıştırıyor.
Bizim kız 5 ve 9 ay arasında 8 tane diş çıkardı ondan sonra hiç çıkmadı. Bugünlerde cok huzursuz, gece uyumuyor hiç düşünmemiştim ama yorumları okuyunca dank etti:52: yoksa yine dişmi çıkarıyor yahu:44:

Pazartesi 1 yaş kontrolümüz var bakalım bizim boy kilo da son durum nedir merak ediyorum:3: 1 yas kontrolü yaptıran arkadaşlar son durumu paylaşırmısınız!
:3:

yemiyo işte canım napayım,bir iki dilim kivi demişsin nerdee,yumurtanın,peynirin tadını bilmiyo,dün görevdeydim taa 3 e kadar bişey yememiş,hiçbişey yemiyoki benim eve gelip emzirmemi bekliyo çok çaresiz durumdayım sinirlerim de çok bozuluyo bu duruma

ben de oy verdim :34: hadi bayanlar!!!!!!!! neysem bugün oğlumun doğum günü geçen sene bu zamanlar hem çok heyecanlı hem çok mutlu hem de sezeryan acıları yaşıyordum 1 yıl ne kadar da çabuk geçmiş....

Back
X