2011 eylül anneleri bebeklerimiz kaç kilo?

bazı bebeklerin erken diş çıkardığını duymuştum ama pamukçukda olabilir sağlık ocağına göster bence de geçmiş olsun

mrb arkadaşlar iki haftadır memleketteydim hiç giremedim nete. Rota virüs hakkında hiç bilgisi olan yokmu kızlar yaa bu arada kızım hala 5.5 kilo ayın 2sinde 4 aylık olacak sütüm var mama vermek istemiyorum sizce ne yapayım ek bişeylere mi başlasam kafam çok karışık

ben rota virüs aşısını yaptırdım.çok araştırdım ve gerekli olduğu kanısına vardım.hatta bu aşı bi kaç yıla kadar rutin aşılar arasına bile girebilirmiş.ek gıdaya gelince bence dr karar versin.ama bana dr başla desede demesede 4 aylık olunca ufak ufak tadına baktırıcam herşeyin.çünkü ilerde anneler çok zorlanıyomuş...

3.ay kontrolümüze dün gittik.kilomuz 6800 boyumuzda 62 cm olmuş..rota aşımızıda yaptırdık.

canım benım kızımda 9 eylülde 3.450 doğdu şuanda 5.500kg kilosu biraz az ama boyu ve gelişimi çok iyi şuana kadar sadece anne sütü aldı ama bu ay sütüm çok azaldı mecburen mamada veriyorum doktorumuz sma gold ver dedi katı gıdalara da başladık azar azar herşey yavrularımız için

maşallh canım benim kızımın da gelişimi iyi ama annelik işte tombiş olsun istiyorum bende sma yı çok duydum ama her yerde bulunmuyor sanırım eczaneden mi alıyosun bide katı gıda derken neyi ne kadar veriyorsun. Benim 2.5 yaşında birde oğlum var o yüzden doktora çıkamadım bu aralar en son gittiğimde de ısrarla emzir demişti ama galiba yeterli olmuyorum

Merhaba,benim ali denizim de 30 eylulde dogdu 4 kilo,iki hafta once tarttigimizda 7 kilo 150 gr boyu 61 cm olmus.sadece anne sutu veriyorum.

ben bu siteye yeni üye oldum.forumda okudum da benzer şeyler yaşıyoruz.14 eylül 2011 de kızım beyza doğdu.3340 gr doğdu ama daha yeni 6 kiloya ulaştı.kilo alımı çok mu yavaş.çok probllemli bi bebek.sütüm az.nasıl çoğaltabilrm.bide mama vermeyin çok zaraaalı diyolar ne derece doğru.pirinç unu daha yaralymş.

canım bende bu hafta aptamil aldım sütüm yetmiyor kızım emzirdikten sonra mutlaka bişeyler istiyo dün sağlık ocağına götürdüm orda da pirinç unu sadece tok tutar pek faydası yok azar azar çorba falan vermeye başla dediler iki gündür biraz patates pirinç havuç haşlayıp veriyorum yiyor ama bu sefer de kakasını yapamadı ne yapacağımı şaşırdım ya hala 5800 gr. çok üzülüyorum..

slm arkadaşlar..benim kızım 9 eylül doğumlu.doktorumuzun vediği tabloyla ek gıdaya başladık 10 gün önce.anne sütü ana öğünlerimizi oluşturuyor.ara öğünlerimizde yoğurt elma veya armut suyu ve sebze çorbasından oluşuyor.bunları 2şer saat arayla veriyorum.yoğurdu devam sütünden mayalıyorum.sebze çorbasına1tatlı kaşığı p,r,nç veya irmik, 1patates, 1 havuç, yarım kabak, biraz domates, bir tutam maydonoz ve dere otu koyuyorum.bunları minik minik doğrayıp haşlıyorum sonra blendırla çekiyorum.100ml e 1tatlı kaşğı sızma zeytin yağı ve 1ölçek devam maması ekliyorum çok lezzetli oluyo.kızım çok sevdi..hatta 1 gün dışardaydık bebelacın hazır çorbasını vermek zorunda kaldım kesinlikle içiremedim..ben ek gıdaya geçmek için 6.ayı bekleyenleri anlamıyorum..bebeklerimiz 4.aydan sonra çiğnemeyi öğrenmeye başlıyolar artık ve sadece anne sütüyle doymuyolar.

size sonuna kadar katılıyorum bebeklerimizin 4.ayında yutma refleksi gelişiyor.Gün geçtikçe harcadıkları enerjide fazlalaşıyor ve sadece anne sütü ya da devam maması yetmiyor.Bunun için ek gıdaya da ihtiyaç duyuyorlar.Ek gıda için 6. ayı bekleyenler daha sonra bebeğim yutamıyor,çiğneyemiyor,ek gıdayı sevmiyor gibi şikayetler etmeye başlayacaklar.Doktorlar diyor ki bebekler 1 yaşında iken yetişkinlerle aynı sofraya oturabilir,yetişkinlerin yediklerini yemeliymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…