- Konu Sahibi emirinannesi
-
mrb arkadaşlar bende iki gündür kızıma çorba veriyorum patates havuç pirinç haşladım biraz da irmik kattım blenderdan geçirdim çok sevdi yarın bende dereotu domates ekleyim bakalım yiyecek mi bir de acaba blender değilde çatalla mı ezsem diye düşünüyorum hafif pütürlü olsa sizce?
oğlum 16 eylül de doğdu hastane çıkışı 3100 g dı dün aşımız vardı ve kilo boy ölçümü kilosu 7 kg boyu 67cm çıktı drumuz yoğurt verebileceğimi söyledi ama kararsızım sizin drlarınız ne gibi tavsiyelerde bulundu neler yediriyorsunuz yoksa ben gibi erken deyip ağırdan mı alıyorsunuz
slm arkadaşlar..benim kızım 9 eylül doğumlu.doktorumuzun vediği tabloyla ek gıdaya başladık 10 gün önce.anne sütü ana öğünlerimizi oluşturuyor.ara öğünlerimizde yoğurt elma veya armut suyu ve sebze çorbasından oluşuyor.bunları 2şer saat arayla veriyorum.yoğurdu devam sütünden mayalıyorum.sebze çorbasına1tatlı kaşığı p,r,nç veya irmik, 1patates, 1 havuç, yarım kabak, biraz domates, bir tutam maydonoz ve dere otu koyuyorum.bunları minik minik doğrayıp haşlıyorum sonra blendırla çekiyorum.100ml e 1tatlı kaşğı sızma zeytin yağı ve 1ölçek devam maması ekliyorum çok lezzetli oluyo.kızım çok sevdi..hatta 1 gün dışardaydık bebelacın hazır çorbasını vermek zorunda kaldım kesinlikle içiremedim..ben ek gıdaya geçmek için 6.ayı bekleyenleri anlamıyorum..bebeklerimiz 4.aydan sonra çiğnemeyi öğrenmeye başlıyolar artık ve sadece anne sütüyle doymuyolar.
cnm kızım 2 eylül de doğdu. o da 3 gün iyi beslenmedi hep geriden takip etti kilosu. dr mamaya basla dedi aptamil kullanyorum günde 3 kez.sabah oğle akşam.aralarada emzirmeye çalışyorum ama biberona alıştı gibi. sağıp veryorum. kızım 6.300 biraz az tabi. daha ağzına farklı bişe bile değdirmedim başlamalımıyım arkadaşlar en azından 1 er kaşık meyve suları falan. siz başladınız mı...
canım ilk önce çorba şeklinde ver pütürlüye bir süre sonra geç bence..zeytin yağı eklemeyi unutma kabız olmasın bebeğin..
mrb arkadaşlar kızım lale 13 eylülde 4300 doğdu,boy 50 cm.
şimdi 4 aylık 8500 kilo, boy 65 cm.
sadece anne sütü veriyorum .
doktorumuz ek gıdaya 6. ayda geçersin kilosu gayet iyi dedi ama ben bir haftadır meyve suyuna 2 tane bebe bisküvisi koyup yediriyorum bir an önce damak tadı gelişsin istiyorum.
mrb arkadaşlar kızım lale 13 eylülde 4300 doğdu,boy 50 cm.
şimdi 4 aylık 8500 kilo, boy 65 cm.
sadece anne sütü veriyorum .
doktorumuz ek gıdaya 6. ayda geçersin kilosu gayet iyi dedi ama ben bir haftadır meyve suyuna 2 tane bebe bisküvisi koyup yediriyorum bir an önce damak tadı gelişsin istiyorum.
arkadaşlar mrb benim bi sorunum varrr bebeişim 26 eylül doğumlu alt köpek dişinin eti bembeyaz ve semsert olmuş diş çıkarması için çok erken deil mii hem ön dişler çıkar ilk die biliorumm acaba başka bi sorun mu varr emmio iki gündr çok huzursuzz ağlıo memeyi görünce oysa böle bi sorunumuz yoktuu biberonda almıoo eşimin görevi dolayısıyla doğudayzz hastane doktorda yokk ne yapacağımı bilmiorumm böle şeyler yaşayan var mı?????
ben rota virüs aşısını yaptırdım.çok araştırdım ve gerekli olduğu kanısına vardım.hatta bu aşı bi kaç yıla kadar rutin aşılar arasına bile girebilirmiş.ek gıdaya gelince bence dr karar versin.ama bana dr başla desede demesede 4 aylık olunca ufak ufak tadına baktırıcam herşeyin.çünkü ilerde anneler çok zorlanıyomuş...
Maşallah maşallah bebişlerimize hastalık olmasın da kilo falan hallolur bide gece uyusa daha bişey istemiyorum ya
canım milupanın gece çayını tavsiye ederim
gerçekten işe yarıyo mu bu çay?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?