2011 Eylül Anneleri

kızlar bende hala tuvalet olayına başlayamadım.Benim oğlan yeni yeni konuşmaya başladı.Cümle hiç kuramıyor daha.Lazımlık aldım,klozet için aparat aldım hiç birine yapmıyor.Geçen haftalarda bir sabah uyandığımda artık bez bağlamıcam bezimiz bitti oğlum dedim ama 2 dk sonra baktım baştan aşağı altın kaka yapmış.Banyoda yıkadım falan yarım saat sonra tekrar kakasını yaptı ama bu sefer sulu yaptı daha sonra baktım ki çocuk ishal olmuş.Halime güleyim mi ağlayım mı bilemedim tam bezi bıraktırmaya çalışırken ishal olması kötü oldu.Ne zaman lazımlığı görse basıyor çığlığı kaçıyor.Buraya her zaman yazamasamda tuvalet eğitimi konusunda yazdıklarınızı dikkatle okuyacağım.

canım daha önce ayrıntılı yazdım mı bu dönemi hatırlayamadım ama şunu unutma sakın çooooook sabırlı olmalısın ,evet reddedecek,ağlayacak bağıracak,inat edecek ,3- 4 gün her yere çiş,kaka yapacak bunların normal olduğunu unutma ,çocuğun hazır mı bunu belirtileri nette yazıyo bi bak canım ama eminim hazırdır ,sen de bunlara kendini hazırla ,çok ayrıntılı yazmak istiyorum ama şu an zamanım yok,eminim yardımcı olacaktır

bizde konuşmada aynı durumdayız. kelimeler öğrenmeye başladı gittikçede arttırıyor. cümle bizdede yok. anne mama ver dışında. ama atta gidicez dediğimde mesela atta mı? diyor. bazen okadar çok konuşuyoki ama anlamayınca bildiğin gürültü oluyor bide yatmaya yakın çenesi düşüyo iyice :). canım benim bide şarkı söylüyor. bugün tv de şarkı söyleniyodu şarkı bitti bizimki başladı melodi yarım yamalak ama sözler anlaşılmıyor. :)))))).

evet arkadaşlar 2 gündür oğlumla odalarımızı ayırdık. ben oğlumun beşiğinin yanına yer yatağı yapmıştım. orda yatıyodum gece uyandığında yanıma alıp emziriyodum. ve çok sık uyanıyodu. 2 gece oldu gece sadece 1 kere uyandı. demekki yanında olduğumdan dolayıda uyanıyomuş. hep böyle seviniyorum tuvalet olayındada böyle olmuştu sonra herşey sarpa sarıyo inşallah bunda da aynı problemi yaşamayız.

canım senin adına çok sevindim inşallah nazar değmez ben oğlumla odalarımızı ayıralı 8 ay oldu oda rahat uyuyor bende.

canım bu karışım nasıl bişey ya sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.yaklaşık 2 haftadır oğluma sabah kahvaltıdan sonra veriyorum benim sakin oğlum masaların,koltukların tepesinden inmez oldu.Geçen gün mutfakta masanın üzerine çıkmış duvara tırmanmaya çalışıyordu babası zor yakaladı.Bu nasıl bir karışımmış yahu

iyi kız maşallah ben daha başlayamadım iki tanesi eksik eşim bu aralar yoğun çalışıyo ben de bulunduğumuz yer gereği tek başıma çıkamıyorum malesef çarşıya ,ama benimki normalde bu şekilde zaten karışımı verince daha azacak yandım ki ne yandım
ama böyle hareketli olması lazım sevin canım benim şimdi onların yerlerinde durmaması lazım zaten :))))))

mrb arkadaşlar uzun süredir yazan yok bebişlerin konuşma durumları nasıl. bizimki biçok keimeyi söylüyor. dediğim herşeyi anlıyo. mesela yastığı getirirmisin diyorum getiriyo bunu değil büyük yastığı diyorum gidip onu alıyo yada kemerini getir takalım diyorum yada patiklerini getir dediğimde gidip arayıp bulup getiriyo. ama hepsini söyleyemiyor bazı kelimeleride yuvarlıyo. görüşürüz yerine göşüzzz diyo mesela. yanıma oturup bişeyler anlatıyo anlatıyo ma mı anne diyo. yani tamammı diyo ama bişey anlayamıyorum. eskisine nazaran evet daha hızlı kapıyo ama konuşma olayı yok. gören herkeste sen konuşmuyosun çocukla ondan diyo. nerden biliyosalar. bazen işe dalınca ayy bugün zaman geçiremedik diye işimi bile yarıda kesiyorum.

şimdiye kadar konuşması lazım başka çocuklar konuşuyo denliyo ama ben çevremdede oğlumla yaşıt konuşan çocuk görmedim bu yüzden sizede sorayım dedim. 26 aylık olacak ayın 22 sinde. aslında çok kafaya takmıyodum bu söylenenleri ama sizde bilirsiniz söyleye söyleye yerleştiriyor millet kafamıza.

merhaba ben ev değiştirdim ondan girmedim ,merak etme canım benimki de yarım yamalak konuşuyo evet iki yaşını bitirince her gün bişiler öğrenmeye bişiler söylemeye başladı ,her şeyi anlıyo maşallah ama konuşma öyle mükemmel değil ,arkadaşım oğlu 17 gün büyük o hele daha az konuşuyo ,hepsi böyle yani :)

yeni evinde hayırlı mutlu sağlıkla oturman nasip olsun canım.
acaba insanlarmı abartıyo ya 15 aylık konuşan çocuktan falan bahsediyolar ama sadece bahsedileni duyuyorum konuşanı görmedim.
bugün aldım oğlumu tektek sordum göz burun ağaz diş göbek gıdık isimlerini söyleyerek gösterdi. tabi bazılarını yarım yamalak söylüyor.
1 den 10 a kadar sayıları biliyo tabi sırasıyla değil. saat kaç diyoruz kolunda saate bakıp daat 10 diyo :).
sayıları okadar çok sormuşuzki çocuğa geçen gün babası banyo yaptırdı (kaç kaç) oğlum havluyu alayım dedi çocuk dört diyo. :)))

bazı zor kelimeleri diyo mesela elektirik. ama çok kolay bir kelimey söyletmek için uğraşabiliyorum uzun süre. bugün bir köpek dedirtemedim. hav diyoda başka bişey demiyo :)

mesela sofra hazırlıyorum tabakları masaya götürüyorum tehlikesiz ekmek vs gibi şeyleri veriyorum o götürüyo sonra gidip bir bakıyorum herkesin oturma düzenine göre tabakları kaşık çatalları yerleştiriyor. bulaşık makinasını boşaltırken yanımdan ayrılmaz bardakları bana veriyo uzanamadığı için çatal bıçakları alıyorum geri kalanı kendisi yerleştiriyor kaşıklığa. marketten geliyorum poşetten nescafeleri alıp nescafeleri koyduğum çekmeceye koyuyo. bunuda nasıl farkettim herseferinde koyduğumu hatırlamıyorum ama nescafeler çekmecede oluyo bigün bir baktım bizim bıcırık koyuyomuş :). diyorum bukadar ayrıntıyı aklında tutuyo bu çocukta neden konuşmuyor birde görsem onun yaşıtı konuşan çocuk heh tamam diyicem.

benim teli nezaman eline geçirse hemen rehberden olmadı son arananlardan birini arar konuşma sesine duyar alırım teli. geçenlerde komşumdayız yine baktım telle konuşuyo elinden bir aldım teli sucuyu aramış. sucu diyo abla sumu istiyon çocuk yanlışlıklamı aradı. aradan bi kaç gün geçti baktım zil çalıyo. kimo dedim sucu dedi. ben istemedimki dedim abla ozaman yine çocuk aramış diyo. çocuk konuşmadan 2 yaşında su siparişi vermiş oldu daha ne olsun :))). sucuda diyo abla bizimki 2buçuk yaşında baya konuşuyo sen ilgilenmiyon herhalde şeytan diyo al damacanayı geçir kafasına adamın.

slm kızlar uzun zaman oldu yazmayalı
konuşmaları konuşmuşsunuz
kafanıza takmayın erkek çocuk daha geç konuşuyor
kızım maşallah cümle kurup herşeyi anlatıyor
amaa arkadaşım var oglu 7ay büyük hala cümle kurmuyor
ama kelimelr çıkıyo yani sizlerinkide normal

bende ne zamandır giremiyorum oğlanla uğraşmaktan.Öncelikle benim oğlumda kelimelerin bir çoğunu söylüyor dediğin gibi bazı zor kelimleri ağzında yuvarlıyor.Ne dediysem anlıyor komutları yerine getiriyor.Hatta eşime takılıyorum bazen diyorum oğlumuz çok zeki özel okulamı göndersek diyorum çevredekilere hiç kulak asma kim ne derse desin boşver şuanda oğullarımızın durumu aynı olduğuna göre bir sorun yok demektir.Biz ailecek ağır bir grip geçirdik çok şükür iyiyiz şuanda ama oğlum geceleri öksürüyor çok.İnşallah bunuda atlatıcaz.Hepinizi öpüyorum.

geçmiş olsun canım. oğlumunda bir haftadır azar azar burnu akıyo. buraya yazdıktan sonra oğlum daha fazla konuşmaya meğil verdi. iki kelimeli cümleler başladı ufak tefek söylüyor şimdilik. bizim kafaya taktığımız şeyi yapmıyolar sanki nadına. bizimki muz haricinde meyve yememeye başladı uzun süredir. bugün tezgahtan elma aldı dedim oraya buraya atar kesin bırak onu dedim bıraktı sonra baktım almış eline babası bir ısırık aldı baktım bağırıyor çikommm çikom elmayı yiyoo yarısını yemişti öylede iştahlı yiyoki. balıkta yemiyodu geçen gün yine dedim yerse yer yemzse napıyım artık. baıkta yedi. konuşmayıda takmıycam artık. nasılsa birsürü kelime söylüyor eninde sonunda konuşacak allahın izniyle. tuvaet eğitimni ise haa başlamadım ben. yazı bekliyorum.

tuvalet eğitimine bende daha başlayamadım.Bu tuvalet konusunu da etraftaki çok bilmişler memleket meselesine çevirmiyorlar mı nasıl sinir oluyorum.Hastalık sebebiyle 1 haftadır oğlumda meyve yemiyor bu sefer çok ağır geçirdi gribi.Ben grip aşısı yaptırmak istiyorum hem kendime hem oğluma aile hekimine danışsam mı acaba?

grip aşısını eim her yıl olurdu ama olmasına rağmet gayet ağır gripte olurdu. 3 yıldır aşı olmuyor ve gribide olsada hafif atlatıyor. ama grip salgını olduğunu duyunca ailecek bağışıklık güçlendirici içiyoruz. eczanelerede var umca diye bir damla tamamen bitkisel. aktarlardada oluyomuş ama bunu ilaç firması üretiyor. suya damlatarak içiyoruz. zaten ilacın ham maddesi olan bitkinin adıda umca.

tuvalet olayında çok laf dönmüyor benim etrafımda ma konuşma da baya sinir oluyorum. neyseki giderek hızlandırdı işi oğlum. bugün yine balığını yedi. bu arada dikkat ettim hamsi yerken zorlanıyo yada palamut ama istavriti yiyo sanırım onun kokusu daha hafif olduğu için. meyve yemediği dönemler ben hep kavanoz meyve mamalardan verdim. onları kullanmayı hiç onaylamama rağmen ama yemeynce napıyım bir şekilde azda olsa alsın vitaminlerden istiyorum. mesela pemezde hiçbir şekilde yemiyo tadını alıyo hemen ama bu mamaların pekmezlisi var ondan denedim yedi. bazı katı kurallarda esneklik gösterebilmekmiş annelik. bu arada oğuma pişire pişire yıllardır nefret ettiğim kerevize alıştım baya yiyorum :))

Son düzenleme:

cnm nasilsinn merak ettim yazmadinda burdan yazarim sana artikk
naptin oglud nasil prnses nasil malhh ona buyudu zilliler zambakcim
once hamilelik nasil nekadar kaldi kac kg aldin:))gecen hamileliginin her dakikasini biliyodumm ama bu sefer olmadi
bizde buyuduk cok sukur zeynep bildigin cadi oldu bildigin kinusuyo hatta kavga ediyoruzz:))
son zamanlarda yeme olayini sacmaladik hep makarna yesin istiyoo kofte yemiyodu kac zamandir neyse bugun yedi sebzeyide birakti isi gucu makarna yogurtlu kiymali mecbur yapiyorumm:))
madlh gelisimi hep onden gidiyo dr zaten iri cocuk diyo bizde alistik 4 5 yas aliyorum cicilerini:))
gec kalkiyo cok zambak erkende yatsa 12 de oglen cok uyumuyo dogal olarak bende ellemiyorum onunla uyuyorum dinleniyorum
inslhh yine girer okursun yazdiklarimi:))
yine hergunn geziyoruzz kizimla herzamnki gibi e vde hic oturmuyoruz bigun orda bigun burdayiz hic degismedik:))
tuvalet hala yok yazi bekliyorum bende oturuyo ama sadece oturuyo yapmiyo ne vaatlerde bulundum gecen pepeli araba begendi cok istedi eger yaparsan bez parasi yerine bunu alicam dedim cok sevindi benide heveslendirdi ogun hep tuvaltteydik ama yokk yapmiyoo cildircamm enson bagliyorum 10 dk sonra kontrol ediyorum bakiyorum yapmis(oluruna biraktim bende herkes 2.5 yas diyo artik yaza inslh
emzik olayimiz var bide neyaptimsa yokk agliyo atiyo kendini babamizda uyuz:)agliyo ver diyo aslinda bi gece aglar iki gece alisir simdi uludag gidicek arkafaslariyla evde olmuycak firsattan istifade belki vermemm :)))tabi dayanicak gucum kalirsa
senin findikta inatcimi zeynep cok inatt asla paylasmiyo bide sinirlenince sac cekiyo tabi disine goreyse karsi taraf cok akilli yoksa satasmiyo:))
ay bende laf bitmez sen gor yazimiidaa
cok opuyorumm seniiii ve bebisleriniii

canımmya çok sevindimm valla yazını görünce
evde pc yok tablet vardı sagolsun bizim cadı 3günlük tabletin camını kırdı
bekliyor yapılmayı
bende sık giremiyorum akşamları eşim getiriyor ondada girmeye vakit olmuyor
neyse şimdi rahatca yazıyım
ogluş büyüyor maşallahh
günlerimiz azaldı
8.aya girdik .kiloyumu sordun oda ne demiycemm aldı başını gidiyor
sanırsamm erkek bebekler daha iri oluyor ya
ondanmı çok aldım diyorumm bebekte 2hafta önden gidiyo dedi dr.umuz
14kilo aldım toplamda
insallahh 20kiloyla tamamlamamm
ahhh bizim cadı hala yeme konusunda cinsss
13.200gr daha..
konuşması çok iyiii neler diyo bize bibilsennn agzım açık kalıyor bazenn
benim laflarımı bana satıyor
kavga desenn hergünn anne suss anne sus dedimm sana der ben bişey için uyarırsam
daha neler neler
hıı birde kavgacı oyuncaklarını asla paylaşmazz
eve gelen misafir çocuklar malesefkki bizimkiden sopa yemeden gitmiyorrr
ya vuruyor yada yüzünü çiziyorrr söylenmekte cabasıı
utanıyorum artıkkk..

zeynnoyada maşallahhh..
elbet sıkılacak makarnadan az sabret
bizimkide biara kahvaltıda bile makarna diyoduu
desene aynı cadı sendede varr

kuzum bu irilik sizde ırsi galiba ablanın kızıydı dimi iri olan bahsetmiştin
abur cuburu varsa az frenle istersen ...
emzik olayınıda bitir eşinin yoklugundan istifade et bence.
agzınada pek yakışır ama kocamanda oldular yanii
çiş olayına bende girdim 2gün ama baktım bende sabır yok
bıraktım yarın annem geliyor o gelince başlıycam yine
benden bukadar yaz sakın ister buraya ister bizim topige bakarım mutlaka
kendine iyi bakk
zeynonun yanaklarındannn ısırrrrr benim için

bizimkide geç kalkanlardan 10da kalkıyor
gece 11de yatırıyorumm
benimde işime geliyor geç kalkması bende uyuyorum

Son düzenleme:
Merhabalar benim oğlumda 2011eylül doğumlu ve aşırı derecede sinirli istediğîni yapmayınca her ne varsa fırlatıp atıyor sürekli onunla ilgilenelim istiyor teknolojik aletlere aşırı duyarlı be yapıcağımızı bilemiyoruz aynı durumda olan var mı?ve nasıl üstesinden gelebiliriz?

Aynen oğlumu anlatmissin bilgisayar tablet akıllı telefon birde çok iyi bilir mesela hangi telefon bir üst model ona göre seçer. Alsın eline oyunu şıp diye bulur. Ilk kullandığı cihazın sesini açar kapar. Düşün bugün babası tableti tuş kilidini açamadi oğlum için bu çocuk oyuncağı. Tabi bir bilgisayarım telef oldu. Sınır dersen bızde de aynı hem 2 yaş sendromu hemde konuşmalarından kendini ifade edememesinden kaynaklı olan sinir anları yaşıyoruz. Bişeyi yapmamasini söylüyorum oda inadına yapıyor güzellikleri söylüyorum hala devam en son kızıyorum bişey fırlatıp ondan sonra ağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…