kızlar bende hala tuvalet olayına başlayamadım.Benim oğlan yeni yeni konuşmaya başladı.Cümle hiç kuramıyor daha.Lazımlık aldım,klozet için aparat aldım hiç birine yapmıyor.Geçen haftalarda bir sabah uyandığımda artık bez bağlamıcam bezimiz bitti oğlum dedim ama 2 dk sonra baktım baştan aşağı altın kaka yapmış.Banyoda yıkadım falan yarım saat sonra tekrar kakasını yaptı ama bu sefer sulu yaptı daha sonra baktım ki çocuk ishal olmuş.Halime güleyim mi ağlayım mı bilemedim tam bezi bıraktırmaya çalışırken ishal olması kötü oldu.Ne zaman lazımlığı görse basıyor çığlığı kaçıyor.Buraya her zaman yazamasamda tuvalet eğitimi konusunda yazdıklarınızı dikkatle okuyacağım.
kızlar bende hala tuvalet olayına başlayamadım.Benim oğlan yeni yeni konuşmaya başladı.Cümle hiç kuramıyor daha.Lazımlık aldım,klozet için aparat aldım hiç birine yapmıyor.Geçen haftalarda bir sabah uyandığımda artık bez bağlamıcam bezimiz bitti oğlum dedim ama 2 dk sonra baktım baştan aşağı altın kaka yapmış.Banyoda yıkadım falan yarım saat sonra tekrar kakasını yaptı ama bu sefer sulu yaptı daha sonra baktım ki çocuk ishal olmuş.Halime güleyim mi ağlayım mı bilemedim tam bezi bıraktırmaya çalışırken ishal olması kötü oldu.Ne zaman lazımlığı görse basıyor çığlığı kaçıyor.Buraya her zaman yazamasamda tuvalet eğitimi konusunda yazdıklarınızı dikkatle okuyacağım.
evet arkadaşlar 2 gündür oğlumla odalarımızı ayırdık. ben oğlumun beşiğinin yanına yer yatağı yapmıştım. orda yatıyodum gece uyandığında yanıma alıp emziriyodum. ve çok sık uyanıyodu. 2 gece oldu gece sadece 1 kere uyandı. demekki yanında olduğumdan dolayıda uyanıyomuş. hep böyle seviniyorum tuvalet olayındada böyle olmuştu sonra herşey sarpa sarıyo inşallah bunda da aynı problemi yaşamayız.
canım kusura bakma bu aralar yoğunum ev aldık da 1 aya taşınıyoruz eşyaları toparlamaya başladım;ben karışımı yazayım ama istersen bi doktorunuza sorun ilaç değil gerçi ama ne bileyim sen bilirsin ;
balın içine göz kararı
keçiboynuzu (toz)
zencefil (toz)
zerdeçal (toz)
polen
koyuyorsun,günde bir yemek kaşığı olacak şekilde ayarla dedi yani üç kere bir çay kaşığı
HAZIRLANIŞI;ilk gün bal+keçiboynuzu
ikinci gün;bal+keçiboynuzu+zencefil
üçüncü gün;bal+keçiboynuzu+zencefil+zerdeçal
dördüncü gün;bal+keçiboynuzu+zencefil+zerdeçal+polen
birer birer artır dedi ve çocuğunu takip et dedi,yani alerjik bi durum olacak mı ,hareketlerinde değişiklik olacak mı ,böylece hangisine alerjisi var anlayabilirsin dedi ,eğer hiç birine alerjik bi durum olmazsa süper olur bunu verirsin her gün bağışıklığı güçlenir dedi ,çocuk bu tabiki hasta olacak ama daha çabuk atlatır veya küçük şeylere karşı daha dirençli olur dedi
yalnız bunu yedikten sonra daha da hareketlenecek dedi
işte şimdi yandım bençünkü zaten çoooook hareketli daha hareketlisini düşünemiyorum ama napim güçlü olsun da ...
hatta söylüyorum mesela yeni tanıştığımız kişilere önce inanmıyolar yani içlerinden aman herkesin çocuğu yaramaz diye geçiriyolarmış,sonra aynı ortamda denk geliyoruz benim oğlanı görünce vala biz bu kadarını tahmin etmiyoduk diyolar düşün artık ...
ben karışıma başladım canım ilaçlarını kullanıyorum şu an 10 gün sonra başlıcam
bu arada keçiboynuzunu istediğin kadar koyabilirsin dedi ...
canım bu karışım nasıl bişey ya sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.yaklaşık 2 haftadır oğluma sabah kahvaltıdan sonra veriyorum benim sakin oğlum masaların,koltukların tepesinden inmez oldu.Geçen gün mutfakta masanın üzerine çıkmış duvara tırmanmaya çalışıyordu babası zor yakaladı.Bu nasıl bir karışımmış yahu
mrb arkadaşlar uzun süredir yazan yok bebişlerin konuşma durumları nasıl. bizimki biçok keimeyi söylüyor. dediğim herşeyi anlıyo. mesela yastığı getirirmisin diyorum getiriyo bunu değil büyük yastığı diyorum gidip onu alıyo yada kemerini getir takalım diyorum yada patiklerini getir dediğimde gidip arayıp bulup getiriyo. ama hepsini söyleyemiyor bazı kelimeleride yuvarlıyo. görüşürüz yerine göşüzzz diyo mesela. yanıma oturup bişeyler anlatıyo anlatıyo ma mı anne diyo. yani tamammı diyo ama bişey anlayamıyorum. eskisine nazaran evet daha hızlı kapıyo ama konuşma olayı yok. gören herkeste sen konuşmuyosun çocukla ondan diyo. nerden biliyosalar. bazen işe dalınca ayy bugün zaman geçiremedik diye işimi bile yarıda kesiyorum.
şimdiye kadar konuşması lazım başka çocuklar konuşuyo denliyo ama ben çevremdede oğlumla yaşıt konuşan çocuk görmedim bu yüzden sizede sorayım dedim. 26 aylık olacak ayın 22 sinde. aslında çok kafaya takmıyodum bu söylenenleri ama sizde bilirsiniz söyleye söyleye yerleştiriyor millet kafamıza.
merhaba ben ev değiştirdim ondan girmedim ,merak etme canım benimki de yarım yamalak konuşuyo evet iki yaşını bitirince her gün bişiler öğrenmeye bişiler söylemeye başladı ,her şeyi anlıyo maşallah ama konuşma öyle mükemmel değil ,arkadaşım oğlu 17 gün büyük o hele daha az konuşuyo ,hepsi böyle yani :)
mrb arkadaşlar uzun süredir yazan yok bebişlerin konuşma durumları nasıl. bizimki biçok keimeyi söylüyor. dediğim herşeyi anlıyo. mesela yastığı getirirmisin diyorum getiriyo bunu değil büyük yastığı diyorum gidip onu alıyo yada kemerini getir takalım diyorum yada patiklerini getir dediğimde gidip arayıp bulup getiriyo. ama hepsini söyleyemiyor bazı kelimeleride yuvarlıyo. görüşürüz yerine göşüzzz diyo mesela. yanıma oturup bişeyler anlatıyo anlatıyo ma mı anne diyo. yani tamammı diyo ama bişey anlayamıyorum. eskisine nazaran evet daha hızlı kapıyo ama konuşma olayı yok. gören herkeste sen konuşmuyosun çocukla ondan diyo. nerden biliyosalar. bazen işe dalınca ayy bugün zaman geçiremedik diye işimi bile yarıda kesiyorum.
şimdiye kadar konuşması lazım başka çocuklar konuşuyo denliyo ama ben çevremdede oğlumla yaşıt konuşan çocuk görmedim bu yüzden sizede sorayım dedim. 26 aylık olacak ayın 22 sinde. aslında çok kafaya takmıyodum bu söylenenleri ama sizde bilirsiniz söyleye söyleye yerleştiriyor millet kafamıza.
bende ne zamandır giremiyorum oğlanla uğraşmaktan.Öncelikle benim oğlumda kelimelerin bir çoğunu söylüyor dediğin gibi bazı zor kelimleri ağzında yuvarlıyor.Ne dediysem anlıyor komutları yerine getiriyor.Hatta eşime takılıyorum bazen diyorum oğlumuz çok zeki özel okulamı göndersek diyorumçevredekilere hiç kulak asma kim ne derse desin boşver şuanda oğullarımızın durumu aynı olduğuna göre bir sorun yok demektir.Biz ailecek ağır bir grip geçirdik çok şükür iyiyiz şuanda ama oğlum geceleri öksürüyor çok.İnşallah bunuda atlatıcaz.Hepinizi öpüyorum.
geçmiş olsun canım. oğlumunda bir haftadır azar azar burnu akıyo. buraya yazdıktan sonra oğlum daha fazla konuşmaya meğil verdi. iki kelimeli cümleler başladı ufak tefek söylüyor şimdilik. bizim kafaya taktığımız şeyi yapmıyolar sanki nadına. bizimki muz haricinde meyve yememeye başladı uzun süredir. bugün tezgahtan elma aldı dedim oraya buraya atar kesin bırak onu dedim bıraktı sonra baktım almış eline babası bir ısırık aldı baktım bağırıyor çikommm çikom elmayı yiyoo yarısını yemişti öylede iştahlı yiyoki. balıkta yemiyodu geçen gün yine dedim yerse yer yemzse napıyım artık. baıkta yedi. konuşmayıda takmıycam artık. nasılsa birsürü kelime söylüyor eninde sonunda konuşacak allahın izniyle. tuvaet eğitimni ise haa başlamadım ben. yazı bekliyorum.
tuvalet eğitimine bende daha başlayamadım.Bu tuvalet konusunu da etraftaki çok bilmişler memleket meselesine çevirmiyorlar mı nasıl sinir oluyorum.Hastalık sebebiyle 1 haftadır oğlumda meyve yemiyor bu sefer çok ağır geçirdi gribi.Ben grip aşısı yaptırmak istiyorum hem kendime hem oğluma aile hekimine danışsam mı acaba?
slm kızlar uzun zaman oldu yazmayalı
konuşmaları konuşmuşsunuz
kafanıza takmayın erkek çocuk daha geç konuşuyor
kızım maşallah cümle kurup herşeyi anlatıyor
amaa arkadaşım var oglu 7ay büyük hala cümle kurmuyor
ama kelimelr çıkıyo yani sizlerinkide normal
cnm nasilsinn merak ettim yazmadinda burdan yazarim sana artikk
naptin oglud nasil prnses nasil malhh ona buyudu zilliler zambakcim
once hamilelik nasil nekadar kaldi kac kg aldin:))gecen hamileliginin her dakikasini biliyodumm ama bu sefer olmadi
bizde buyuduk cok sukur zeynep bildigin cadi oldu bildigin kinusuyo hatta kavga ediyoruzz:))
son zamanlarda yeme olayini sacmaladik hep makarna yesin istiyoo kofte yemiyodu kac zamandir neyse bugun yedi sebzeyide birakti isi gucu makarna yogurtlu kiymali mecbur yapiyorumm:))
madlh gelisimi hep onden gidiyo dr zaten iri cocuk diyo bizde alistik 4 5 yas aliyorum cicilerini:))
gec kalkiyo cok zambak erkende yatsa 12 de oglen cok uyumuyo dogal olarak bende ellemiyorum onunla uyuyorum dinleniyorum
inslhh yine girer okursun yazdiklarimi:))
yine hergunn geziyoruzz kizimla herzamnki gibi e vde hic oturmuyoruz bigun orda bigun burdayiz hic degismedik:))
tuvalet hala yok yazi bekliyorum bende oturuyo ama sadece oturuyo yapmiyo ne vaatlerde bulundum gecen pepeli araba begendi cok istedi eger yaparsan bez parasi yerine bunu alicam dedim cok sevindi benide heveslendirdi ogun hep tuvaltteydik ama yokk yapmiyoo cildircamm enson bagliyorum 10 dk sonra kontrol ediyorum bakiyorum yapmis(oluruna biraktim bende herkes 2.5 yas diyo artik yaza inslh
emzik olayimiz var bide neyaptimsa yokk agliyo atiyo kendini babamizda uyuz:)agliyo ver diyo aslinda bi gece aglar iki gece alisir simdi uludag gidicek arkafaslariyla evde olmuycak firsattan istifade belki vermemm :)))tabi dayanicak gucum kalirsa
senin findikta inatcimi zeynep cok inatt asla paylasmiyo bide sinirlenince sac cekiyo tabi disine goreyse karsi taraf cok akilli yoksa satasmiyo:))
ay bende laf bitmez sen gor yazimiidaa
cok opuyorumm seniiii ve bebisleriniii
Merhabalar benim oğlumda 2011eylül doğumlu ve aşırı derecede sinirli istediğîni yapmayınca her ne varsa fırlatıp atıyor sürekli onunla ilgilenelim istiyor teknolojik aletlere aşırı duyarlı be yapıcağımızı bilemiyoruz aynı durumda olan var mı?ve nasıl üstesinden gelebiliriz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?