2011 Eylül Anneleri

canım hayırlı olsun inşallah kazasız kucağına almayı nasip etsin Allah ,benim oğlan çooooookkkk yaramaz hareketli,giremiyorum nete ,anca uyuyunca eee o zamanda bir sürü işim oluyo

arkadaşlar bu arada benim oğlan dudaklarını koparıyodu ,bildiğin kanatıyodu ya ,ağzı kıpkırmızı oluyodu deli olacaktık eşimle kızmakla da olmuyor ,ben de gittim eczaneden nivea nın dudak nemlendiricisini aldım ,gün içinde sık sık sürüyorum aman maşallah iyiye gidiyor,onun ellemsine kalmadan sürüyorum kuru olmayınca yolamıyor zaten çok hoşuna gidiyor :) eğer varsa böyle bi sorun siz de veya yakınınzda söyleyin ...

kızlar ya bişi sorucam yavrularınız hangi sıklıkta öksürük oluyo

grip vs yoksa. boğazına bişey kaçmadığı sürece öksürmüyo bazen tükürüğü kaçıyo bazen genzine su falan kaçıyo öksürüyo.
sık sık kuru öksürüğümü var yavrunun. daha önceki bir hastalıktan balgam toplanmış ve atamıyo olabilir. tanıdığım bikaç çocuk ta oldu. çok uzun süre hep öksürdüler.

canım uzun süreli öksürükler değil,ama son 3 ayda 3 kere öksürük oldu havalar serinlediğinden beri ,neyse doktora götürdük ve nihayet sanırım istediğim gibi bir doktor buldum diğerleri hemen öksürük şurubu veriyolardı ben de sinir ola ola içiriyodum nette doktorlar şurubun iyi olmadığını söyleyip duruyolar ,hafif bronşit başlangıcı varmış ,öksürük şrubu verme dedi bırak öksürsün öksürüğü kesmek iyi değil dedi ama tabiki atibiyotik verdi önce şu hastalığı atlatalım sonra iyileştiği zaman bi takım testler yapıcaz dedi ,öksürüğün nedenini bulalım dedi işte ben de bunu istiyodum şurup verip yolluyolar adam sebebini bulalım diyo,bir de bağışıklığını güölendirmek için ballı bi karışım verdi bal ve çeşitli baharatlardan oluşan ,bundan sonra hasta olsada daha çabuk atlatacak inşallah dedi ama alerjik bi durum olmazsa bu karışıma ,öksürük alerjik de olabilir dedi ,bakalım böle işte...

çok geçmiş olsun canım negüzel iyi bir doktor bulmuşsun bende öyleyim doktora neden niye oluyo gibi bisürü soru soruyorum cevap vermez yada beni tatmin etmezse o ilacı kullanmıyorum. evet öksürük şurubu hiçte iyi değil. birçok ülkede yasaklandı diye biliyorum. ağr kesici içip hastalığımızı ertelemek gibi bişey.

bide bu balı karışımın tarifini yazarmısın gerçi ben bağışıklık için umca veriyorum ama bunuda örenebilirmiyim.

canım kusura bakma bu aralar yoğunum ev aldık da 1 aya taşınıyoruz eşyaları toparlamaya başladım;ben karışımı yazayım ama istersen bi doktorunuza sorun ilaç değil gerçi ama ne bileyim sen bilirsin ;

balın içine göz kararı
keçiboynuzu (toz)
zencefil (toz)
zerdeçal (toz)
polen

koyuyorsun,günde bir yemek kaşığı olacak şekilde ayarla dedi yani üç kere bir çay kaşığı

HAZIRLANIŞI;ilk gün bal+keçiboynuzu
ikinci gün;bal+keçiboynuzu+zencefil
üçüncü gün;bal+keçiboynuzu+zencefil+zerdeçal
dördüncü gün;bal+keçiboynuzu+zencefil+zerdeçal+polen

birer birer artır dedi ve çocuğunu takip et dedi,yani alerjik bi durum olacak mı ,hareketlerinde değişiklik olacak mı ,böylece hangisine alerjisi var anlayabilirsin dedi ,eğer hiç birine alerjik bi durum olmazsa süper olur bunu verirsin her gün bağışıklığı güçlenir dedi ,çocuk bu tabiki hasta olacak ama daha çabuk atlatır veya küçük şeylere karşı daha dirençli olur dedi

yalnız bunu yedikten sonra daha da hareketlenecek dedi

işte şimdi yandım ben çünkü zaten çoooook hareketli daha hareketlisini düşünemiyorum ama napim güçlü olsun da ...
hatta söylüyorum mesela yeni tanıştığımız kişilere önce inanmıyolar yani içlerinden aman herkesin çocuğu yaramaz diye geçiriyolarmış,sonra aynı ortamda denk geliyoruz benim oğlanı görünce vala biz bu kadarını tahmin etmiyoduk diyolar düşün artık ...

ben karışıma başladım canım ilaçlarını kullanıyorum şu an 10 gün sonra başlıcam
bu arada keçiboynuzunu istediğin kadar koyabilirsin dedi ...

saol canım. hareketli çocuklar mikrop kapmaya daha elverişli sürekli merak ve kurclama huyları var. bizimkide çok hareketli. bi düğüne gidelim çocuğu takip etmekte zorlanıyoruz artık. geçen gün fotocu nolursunuz alın söz işim bitsin onunla ilgilenicem dedi. alamıyoruz çünkü koşturmak ve diğer çocuklarla oynamak varken oturmak kucakta durmak istemiyo mahfediyo bizi. hatta kaybettik kaşla göz arası aklım çıktı bi baktım gelin odasından çıktı. dünde babası düğüne götürdü çok yorulmuş arkadaşına 2 dk sen ilgilen demiş o sıra bizimkide başka bi kız bebeği almış dudağından öperken annesi gelip fırçalamış bakan kişiyi sahip çıkın çocuğunuza diye. hey allahım sanki çocuk kıznı öperken 2 yaşında nasıl bir düşünceyle öpmüş olabilirki :)))). birde tek çocuk olmanın farkıda bu sanırım annem bana sende böyleydin ne gelen misafiri gönderirdin nede misafirlikten gelirdin der. oğlumda acayip çocuk sevgisi her gördüğünü bi kolundan tutuyo sanki kendisi çok uzun ve büyükmüş gibi eğilerk yüzüne bakarak çocukların konuşuyo. sonra sarılıp öpmeye çalışıyo. tab her çocukta bunu normal karşılamıyor. ama kendi kafasından birinide bulursa keyifleri keyif. ama benim aklımdan neler geçiyo ayyy çocuk hasta faan olmaz inşallah öptüğü çocuk hasta değildir inşalla falan diye dua edip duruyorum. bazı insanlarda işte hemen ayyyyy kızımı öpüyo bilmem ne diye hemen bi telaşa kapılıyo nebiliyim b sınırlama getirmeyide hiç düşünmedim çocuklar için sevmek öpmek demek çünkü onlar böyle ifade ediyolar kendilerini. millet ne anlıyo bilemem.

evdede bazen sakin şekilde oturduğunu tv izlediğini falan görünce garibimize gidiyo artık babası kalkıyo busefer kudurtuyo çocuğu. sakin durunca bi gariplik var sanıyomuş. artık hiperaktifliğine alıştırdı bizi. :)).

Ben de ıkıncıye hamıleyım:))
kızımın 2 yasını doldurmasını beklıyorduk (emıyordu).. ıkıncı yasında 1 aylıktım.. suan 13haftayı devırdık.
Cok guzel..ama senın de dedıgın gıbı heyecan yok...
hatta kı ıkı randevu gectı hala doktora gıtmedım -bu gebelıgımde sık sık ultrasona gırmek ıstemıyorum-
ama asıl sebep...yatıyorum -ılkı gıbı- kusmalar sancılar yanmalar vs...
Saglıkla alalım bebeklerımızı kucagımıza ınsaellah

evet canım benimki de öyle arkadaş görünce çıldırıyo ,çok seviniyo,hele kafasına uyarsa değmesin keyfine ,çocuk bu tabiki öpecek sarılacak,bizimki de çok seviyor öpmeyi ,içleri kötü kızım onların boşver sen ...

evet canım ben şahsen sevgisin minnetin öperek sarılarak gösteren bir çocuğum olduğu için çok mutluyum. biliyomusun altını değiştiririm öper. banyo yaptırırım öper. oyun oynarken canımı yaksa öper. sevgi dolu bir pıtırcık işte.
ilk yürümeye başladığında ise tam tersine bulduu çocuğa vuruyodu ah nasıl üzülüyodum bu çocuk niye şiddet eğilimli diye. sonra araştırınca bu dönemin normal olduğunu öğrendim kısa süredede geçti çok şükür.

kızlar uzun bir süre giremedim oğlanla uğraşmaktan.Benim oğlan sizinkilerin tam tersi.Böyle içine kapanık ,sakin bir çocuk.Bende arkadaşlarıyla oynasın kaynaşsın istiyorum ama olmuyor.mesela komşunun bir oğlu var benimkiyle yaşıt oğlumu öpüyor sarılıyor benimki hemen bana doğru kaçıyor.Bir yere misafirliğe gitsem yanımdan hiç kalmıyor tam gitmemize yakın başlıyor arkadaşlarıyla oynamaya ama iş işten geçmiş oluyor.

çocuktan çocuğa fark olur canım demekki yeni kişilere adapte olamıyor hemen. bizimki misafirlik olayına bayılıyo gitmekde eve istemiyo. eve gelen misfirin peşindende ağlıyo. annem aynen sana çekmiş diyo bende tek çocuk olduğumdan sanırım öyleymişim. komşu çocuklarınız varsa sık sık bir araya getirmeye çalış. bizimkide bazen hiç tanımadığı çocuklara yaklaşınca çocuklar annelerinin yanına kaçıyo :))) bizimkide bana bakıyo mahsun mahsun :)). niye gittiki dermiş gibi.

kızlar bu arada tuvalet alışkanlığı olayını ne yaptınız biz tamamlamıştık derken bir kabız dönemi sayesinde tekrar beze döndük. aynı zamanda annesütüne devam. bahar ayında iki işide halledicem inşallah.

canım sana tavsiyem bol bol yaşıtlarıyla bir araya getir çok faydası olur ,kavga etseler ,bağırışsalarda bunlar normal o yaşlarda yeterki zarar vermesinler birbirlerine ...

canım bizim arada kazalar olsada üşüttüğü zaman falan,tuvalet olayı tamam şükürler olsun ,canım mutlaka sende okumuşsundur yapılan en büyük yanlış bezi açıp ,tekrar bağlamak hata yapmışsın keşke bağlamasaydın ya ,bu şekilde öğrenmesi uzun sürer

çok mücadele ettim canım bağlamamak için. ama sanki inat etti geçtim büyük tuvaleti çişini bile yapmaya başladı altına. günde 6-7 kere baştan aşşağı giyişi değiştiriyodum. üstelik inadına yaptığı okadar belliki gecee asla yapmıyodu gündüz yapıyodu. tuvaletinin geldiğini artık asla söylemiyodu. bide kabız oldu hatta kan geldi o dönem sanırım bunu lazımlıkla alakalı zannetti beyefendi. belkide o dönem çok dışarı çıkmışlığımız oldu haliyle arabayla falan gidiyoruz. bağlıyodum altını. bundanda olabilir diyorum ama bence kesin inat yaptı sıpa :)). 1ay dayandım bu duruma ama artık kışta gelince her tuvaletini kaçırdığında çocuğuda yıkamam gerekiyor haliyle bulaşıyo vücuduna.

canım benim sakın yanlış anlama burda birbirimize yardımcı olmak için varız ,benimde senin yazılarından öğrendiğim şeyler oluyo ama bu yazından artık kesin anladım ki bu çocuğun altına yapmasının,tuvalet olayını tamamlayamamasının sebebi kesinlikle sürekli altını açıp bağlaman.dışarı çıkmadan soruyorum eğer yaparsa iyi oluyo,yok inat edip yapmıyosa ve uzun süre olduysa ya kendi söylüyo arabada ya da ben soruyorum çiş var derse eşim arabayı durduruyo vala duruyorum bi kenarda yaptırıyorum çişini yakında tuvalet yoksa , 2 yaşında çocuk bu kimse bişi diyemez ki demiyorlar da ,bezini bir kere çıkardın mı bir daha asla bağlamıyacaksın ,sen tak çıkar yapınca çocuğa bez daha kolay geldiğinden nasıl olsa bağlayacak diye inat yapıp kabız olmuş olabilir

bak sana şöyle söyliyim bundan iki ay önce bursa dan diyarbakır a geldik dur kalk 20-23 saat falan sürüyo kaç kere durduk yolda bazen olup olmadık yerler bile oluyodu ,tutuyodum yolun kenarına yapıyodu çişini ve çok şükür nazarlar değmesin arabanın içine ,altına yapmadı yavrum ki havada soğuktu ve hasta da olmadı hemen hızlı hızlı yaptırıyodum o yüzden canım şu kabızlığı geçsin çıkar bezi bir daha da bağlama ,yavrularımız sandığımızdan çoooook daha akıllı,senin bez bağlayacağını biliyor artık,mesela geçenlerde kakasını hep lazımlığa yapan çocuk 2 gün altına yaptı annecim üzülüyorum niye böyle yapıyosun,senin tuvaletin var vs.... konuşa konuşa döndü normale ,arada çocuklar böyle zamanlar geçirebiliyolar çok normal daha çok küçükler ve yeni öğrendi sayılırlar ya büyükler bile üşüttüğü zaman altına kaçırabiliyo,bizim minişler mi kaçırmıcak

böyle işte ama yine de sen bilirsin tabi :)

yok canım yanlış anlamadım tabiki. haklısında. ama şöyle bir durum varki bizim arabamız yok. otobüsle seyahat ediyoruz. olmadı bidaha deniycem malum şimdi kış. gezme tozma olayımız pek yok. aslında alışverişe falan markete yada anneme giderken takmıyodum aslında ama mesela kp gidicez 2 vesait. yaptığını bir düşünsene. binmişiz metrobüse diyelim durakta in öyle yapıcak yerde yok metrobüs durağından çık köprüyü geçte şehir ortasında yer bul.

ama sanırım tekrar deniycem. önce kendi psikolojimi ayarlamam gerek. geceleride alıştırma kilodu falan takarım artık. başlayınca yazarım size.

hmmm anladım ben arabanız var sandım o zaman şöyle yapabilirsin,ben ilk dönemler şu şekilde yaptım ;zaten iki-üç hafta hiç kimseye gidemedim ev ortamına yani ,lazımlığa oturmaya başladığında ve sonrasında çiş demeye başladığında kısa mesafelere çıktım markete ,avm ye falan,ev içinde alıştırma külotu takmadım evet yerlere işiyodu ama benim çiş yaptığını anlamam için ne zaman yaptığını görmem gerekiyordu o yüzden sadece külot giydirdim,dışarı çıkarken alıştırma külotu giydirdim ama dışarı çıkmadan önce mutlaka çişini yapmasını bekliyodum yapıyodu sonra çıkarıyodum ve ona ödül oluyodu bu ,çok az bi dönem giydirdim alıştırma külotunu sonra giydirmedim zaten yanımda ve hala hep yedek kıyafet var ,bide canım dışarda eğer yakınlarda tuvalet yoksa illede arama ,mutlaka sote bi yer vardır bu küçücük çocuk bi kenarda yaptır kimse aaaa bu kadın napıyo demez diyemez 2 yaşında çocuktan bahsediyoruz ki herkes bu dönemden geçiyo ve kısa sürüyo zaten ,geceleri de alıştırma kül. giydirmiyorum alez aldım iki tane onu koyuyorum altına

ama haklısın önce sen hazır ol ve bir süre çocuğa bu tuvalet eğitimi olayını unuttur ilkbaharda en baştan başla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…