2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

aydasucum bence kendini yıpratacağına nişanlınla konuş bu durumda ona iş düşüyor.annen çok sabırlı çok şanslısın.nişanlımın tarafı onca altın taktı onca adeti yerine getirdi ama bi tanesi yerine getirmediklerinde annem bana öyle yükleniyor ki anlatamam.ben de nişanlma söylüyorum ve o halletmeye çalışıyor.bu senin içinden çıkabileceğin bi durum değil,nişanlının ailesi ayıp etmiş bu işi toplamak da nişanlına kalıyor,sen ailesine bişi diyemezsin tabi yapıcı bi dille nişanlına anlat,madem yemek masraflı olacak iki tarafın bulunduğu dualı bişi olabilir bi de bizim burda(konya)etli ekmek yaparlar yemek olmazsa.bu tarz pide gibi bişi yanında da ayran çay meyve suyu vs ikramları olur.hem yemek kadar fazla tutmaz fiyatı hem de 2 taraf daha huzurlu olur.allah yardımcın olsun canım

evlenmek ne kadar zormuş yaa,sürekli aklımda bişeylar var,gelinliği nasıl alsam perdeyi napsam,tabaktır çanaktır,kafam dopdolu,stresli,sizdede bu şekildemi?

aynen yaaa((
bi de benim gibi her dakika kararın değişiyorsa karasızsan daha bi zor.gözümün önünden her çeşit duvak her çeşit saç modeli gelinlik modeli,perde koltuk geçiyor

Yanlış anlamayın ama madem nişanlınızın işi yok ailesi yardım da etmiyor neden bu kadar evlenmek için acele ediyorsunuz.Evliliklerin bu kadar ecele edilerek yapılması bence hiç mantıklı değil.Dediğinize göre bir de ailesinden destek görmüyormus nisanlınız.Bu durumda olsam ben evlenmek istemem açıkcası.Sonradan sıkıntıyı çekecek olan sizsiniz.Sevdiğiniz insanla evlenmek sizin için çok büyük bir mutluluk tabi ki ama bu şekilde evlendikten sonra bir süre sonra sıkıntı çekmeye başlayacaksınız.

Elifciğim noluyo bugün böyle herkezcikler karamsar,
belirsizlik zor şuan ne kadar stresli olduğunu anlayabiliyorum, evlendiğinizde senin yaşadığın şehirde oturacaksınız anladığım kadarıyla,
şahsi fikrim nişanlın iyi kötü demesin bir işe girsin şimdilik, bir taraftanda iş arayışını sürdürsün daha iyi bir iş bulduğunda işini değiştirir,
sen nasıl olsa çeyizlerini halletmişsindir, eksiğin varsa da boşver tamamlanır nasıl olsa, şimdi oturduğun memlekette oturacağın için mobilya beyaz eşyaları elden taksite girebilirsin canım ve salonu şimdiden ayarla eşyaları ve salon parasını düğünden toplananlarla ödersiniz,

bak bizde nişanlımla askeri ücretin biraz üstünde çalışıyoruz, ve tüm masraflar bizden çıkıyor, ikimizin ailesinden de yardım yok, sana bi bileklik takılmış bende o da yok, alyanslarımız ve taşlı yüzüğümüzü kendi birikimlerimizden aldık, kredi çektik ve eşyalarımızı bu şekilde aldık daha salon parası var 3,000 TL, daha gelinlik damatlık kına elbisesi malzemeleri halılar perdeler eksik o kadar çok kii, ve elimizde çok cuzi bi rakam kaldı kara kara düşünür oldumm, Ah babacığımın çok borcu var

Çeyizlerimi aldım çok şükür. Ya elbet herşey yoluna girecek. Böle kalmıycak hiçbişey. Çok şükür nişanlımla aramız çok çok iyi birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Beni üzmez hep teselli werir. Ama işte ben herşeyi takarım kafama sorun ederim. Rabbim tez zamanda hayırlı haberler duyursun işallah.

Biz 6 yıldır beraber 3 yıldır nişanlıyız. Acele etmedik yani. Okulun bitmesini, askerliğin bitmesini bekledik. Elbet iş bulucak. Farklı şehirlerde oturunca daha fazla beklemek istemiyo insan ve nişanlılık süresi uzadıkça etrafın laflarından da sıkılıyosun günde 5 kez düğün ne zaman sorusunu duyuyosun. Nişanlım işletme ve bilgisayar mezunu işallah yakın zamanda iş bulur elinde bi mesleği olmasaydı iş için umudum olmasaydı ewlenmeyi zaten bende düşünmezdim. Ama zaman daraldıkça hiçbişeyim yok diye stres yapıyorum işte..

kızlar siteye daha bugün üye oldum sadece bu konuya bişeyler yazdım. ben de heyecanımı sevincimi sizlerle paylaşmak istedim. burada gerçekten çok güzel bir paylaşım var. ufak tefek ya da büyük sıkıntılar her ilişkide her konuda olabiliyor hayatta. maddi sıkıntılar yaşayan arkadaşların yazdıklarını okuyorum o da herkeste var az ya da çok.. ama sizlere şunu söyleyeyim bana hep halam söyler bunu '' herşey tam olursa hayatta amacınız hedefiniz olmaz o zaman da paylaşım kalmaz. eksiklikler olsun ki hep bir amacınız hedefiniz olsun sonra ilerde herşeyi rayına oturttuğunuzda birbirinize ne kadar sımsıkı bağlı olduğunuzu, hayatın zorluklarını hep birlikte aştığınızı gördükçe o sevgi bir ömür bitmez'' ... bence de çok doğru. şimdi çok klasik olacak ama bence çok doğru bu da; büyüklerimiz evlendiklerinde bir koltuk bir halı ile yerleşirlermiş evlerine. herşey sonra yavaş yavaş alınırmış hep birlikte elele mücadele edilirmiş. bakın eski evliliklere bir de yeni evliliklere. Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın ama maddiyat ön plana çıktığı anda manevi değerler unutuluyor. elbette herkes ister herşeyin en iyisi en güzeli olsun ama gerçekçi de olup gücümüz neye yetiyorsa onu seçmek ilerde daha güzelini alabilmek için mücadele etmek gerekir. Allah hepimize herşeyin en güzelini en iyisini nasip etsin sağlıkla, huzurla, mutlulukla. hepiniz gülümseyin. herşey çok güzel olacak bizler için.

Kızlar sağolun ellerınıze sağlık ...
Durum su kı benım aılem, dedemler falan davetli zaten...
Fakat aılem madem aıle yemegı o zaman zaten bızım ısımız yok kızım, bunu her aıle yapıyor gelın aldıktan sonra gıderler yemege sıkma canını dıyor annem...

Yanı bızım gururumuz musade etmez buna...
Hımm anam babam davetlı oh ne guzellık bır durum degıl...
Annem hıc buyutmuyor...
Bana kalsa dedım ya yemek de olmasın ama dedeler var buyukler var o yemek olacak yanı...
Ben de dıyorum madem aıle yemegı ıdı o zaman lafı bıle gecmeseydı bunun...
Öyle ıste...
Annem benım herseyım, babam da...
Onların ıstenmemesı gıbı bı durum yok...
Bızımkıler uygun bulmuyor gelmeyı...
Anlayın ıste...
Hanı erkek tarafınının şanıdır ya bu ısler...
Yoksa batacak degılız 50 de bız cagırırız olsun olsun 2 mılyar olsun ama mevzu para degıl...

Mevlam neylerse guzel eyler...
Teslım oldum tum varlıgımla...
Dedım ya cok sey yasadık, atlattık...

yazma gereği duydum nedense
hemen hemen elifle aynı durumda sayılırız tek farkımız nişanlımın bi işi var ama ikimizde özel de çalışıyoruz yarın ne olacağımız belli değil,
ve 3 aylık nişanlıyız,
Elif 3 yıldır nişanlı bildiğim kadarıyla, artık bişeylerin yerine oturmasını istemesi sevdiği adamla evlenmekte acele etmesi bana gayet normal geliyor, tamam şartlar zor ama zor elde edilen herşey daha kıymetli değilmidir,
ki nişanlımın ailesi erken olduğunu düşünüyor(yaşım olmuş 26 neresi erken yahuu)
bence evlenen yuva kuran bizsek aileleri zorlayacaksa maddi olarak destek beklenmemeli sonuçta bu yaşa kadar büyüttüler, okuttular hadi bide evlendir düğün yap ev kur yazık değil artık yaşlılıklarının tadını çıkarmaları gereken yaşta onları daha fazla yormamalıyız,
Elif ve nişanlısı bi karar vermişler, İnş nişanlın en güzel işi bulur herşeyin hayırlısı olur hakkınızda bunaltısız stressiz geçirirsiniz bu zamanlarınızı

Gerçekten çok doğru biz her zorlukta birbirimizi daha çok sewdik Allah razı olsun nişanlım sewgisiyle sadakatiyle merhametiyle hep yanımdadır. O böyle biri olmasa bende bu zorluklara dayanmazdım zaten. Ama aşkım için ben herşeye katlanırım. Elinden gelenin en fazlasını yapar her zaman. İşallah dediğin gibi olur. Herşey çok güzel olsun Allah hepimizin yardımcısı olsun.

northstar
Gelınlık konusunda haklısın...
Yanı kırılmasak ne guzel...
Maasım var ben de yarısını teklıf ettım dıyorsun...
Insanın heveslerı kırılmasa demı...
Zormus cok zor...

northstar
Gelınlık konusunda haklısın...
Yanı kırılmasak ne guzel...
Maasım var ben de yarısını teklıf ettım dıyorsun...
Insanın heveslerı kırılmasa demı...
Zormus cok zor...

Canım sen içine kapanık birisin sanırım, kırıldığını üzüldüğünü nişanlın biliyormu konuşuyormusun onunla,
uzaklıkta problem diğmi?böyle hassas konuları baş başa konuşmak daha faydalı olur

Yok be semerta...
Çenem çoktur da zaman susmayı öğretti...
Nişanlım ciğerimi bilir benim...
10 yıldır birlikteyiz...
Bu durumu da biliyor da işte bazı şeyleri zaman öğretiyor ınsana...
O aıle yapısında yetistığı ıcın yadırgamıyor bunu...
Sevgı yok mu olmaz mı canını verır...
Bazı kalıpları yıkmak zor sadece...

:) işte böle düşünmene cok sevindim canım... Seviyosun ve seviliyosun... Üstesinden gelinmicek bişicik yok... Biraz sıkılırız, belki bazı seyler eksik olur ama bizim olcak hepsi allahın izniyle... Yılmak yok yola devam

kizlar burda oyle seyler okudumki cok duygulandim. Vallahi gozlerim yasardi. Cok uzuldum rabbim hepinizin gonlune gore verir insallah. Uzulmeyin demek kolay insan hayatinda bir defa yasiyacagi seye cok ozeniyor hersey mukemmel olsun istiyor.
Ama bu kadar olumsuzluklara ragmen yinede kendinizi yipratmamaya calisin tadinin cikarin. Allah yardimciniz olsun bir omur boyu mutlu huzurlu olmayi nasip etsin.

kızlar merhaba, dışardaydım yeni geldim, yazdıklarınızı okudum, aramıza yeni katılanlar hoşgeldiniz..

bugünlerde herkeste stres var sanki, hadi toplanın kendinize gelin, en güzel zamanlarımız bu günler yahuu bir arkadaşında dediği gibi eskiler bi yatak bi yastık yorganla evlenirmiş, ne kadarda mutlularmış herşeyimizde dört dörtlük olmak zorunda değil, ömür boyunca bitermi eksik? işte bulunur parada bulunur ama sevgi herzaman bulunmaz. sevdiğimiz sevildiğimiz zamanlarımızdayız ne kadar güzel. zaman herşeyin ilacıdır derler, sabırlı olun.. sizlere mazhar alansonun şu şarkısını armağan ediyorum, fizy.org sitesini açıp şarkının adını yazın ve dinleyin şu şarkıyı hadiii

Benim hala umudum var isyan etsem de istedigim kadar
Inad etsem bile birakmazlar sahibim var
Benim hala umudum var seviyorlar bazen soruyorlar
Hayran hayran seyret ister katil ister vazgeç
Güzel günler bizi bekler eyvallah dersin olur biter
Güzel günler bizi bekler eyvallah dersin geçer giderboyun
Büküp önünde aglasam sessizce su garip gönlüm affolur mu
Bu firtina durulur mu benden adam olur mu
Korkarim aska zararim dokunur mu
Elveda sana yeter tamam bitsin artik bu dram bu fotoroman
Ham meyvayiz hala koparmislar dalimizdan
Güzel günler bizi bekler eyvallah dersin olur biter
Güzel günler bizi bekler eyvallah dersin geçer
Giderbiraksam kendimi söyle oh ne rahat
Buda geçer gülüm yasamana bak
Alinacak dersler var sorulacak sorular
Buda geçer gülüm bizden bu kadar

Son düzenleme:

Umarım dediklerimle sizi üzmemişimdir.Benim tek isteğim özellikle de bayanların evlendikten sonra bu konularda çok yıpranması.Ben cani gönülden mutlu ve huzurlu olmanızı diliyorum.Allah yardımcınız olsun.
Bu arada ben evli felan değilim 23 yaşındayım.Benim de 4 yıllık bir ilişkim var ve daha nişanlı,sözlü değilim.Erkek arkadaşım da bana sürekli evleniriz nolcak dediğinde kızıyorum.Şu an kendisi askerde ve işin olmadan evlenmem diyorum.Bu onu sevmediğimden değil tabi ki.Ama ilişkimizin daha sağlıklı yürümesini istiyorum

kızlar bugün herkeste bir hüzün mü hakim nedir. regl günleriniz mi yaklaştı yoksa ben atlattım bakın rahatım

hüzünlü havayı dağıtmak istiyorum bi yandan da fikirlerinizi bekliyorum. sizler bıçak aldınız mı kızlar bıçak? benim meyve bıçaklarım haricinde bıçağım yok. bugün dışardayken biyer gördüm öyle göz gezdirirken bıçakları gördüm. cooker marka vardı, 5 bıçak, 1 bileme aleti, 1 kesim panosu ve 1 satandı olmak üzere 8 parçaydı ve adam indirimde olduğunu 1 tane kaldığını söyledi, fiyatı 50 TL'ydi. nasıl sizce? ben daha önce shaffer'a, bernardoya, esseye falan bakmıştım 100ün üzerindeydi hep.. bu marka hakkında bilgisi olan varmı? veya sizler nasıl bişi aldınız kaça aldınız? işte buda resmi:

canım ben de bernardo ve esseye baktım, dediğin gibi 100 ün üzerinde olduğu için almadım, şuan nişanlımın kullandığı bir bıçak seti var, almazsam onu kullanırız artık
baktığın bıçak seti markasını ilk defa duydum, ama bıçakları keskinse fiyat makul bence alabilirsin.

bi okuyup katılamadım size dertler hiç bitmez kimin ne derdi var şuanda bilmiyorum ama sağlık herşeyin başında gelir arkadaşlar bugümüze şükredelim heran başınıza nelşer geleceğğini bilemiyebilirsiniz şuanda yapılan haksızlıklar yada işte bu para meseleleri v.s. sıkıntılargelip geçici sabırlı olup bugüne şükredin benim basşıma gelenleri biliyorsunuz,bizim düğünü sevdiceğim tek başına yapıyor gırtlağa kadar borcun içindeyiz,şimdi kayınpederim dese sana ev alayım araba alayım düğünü yapayıım evi, dayayım döşeyim hiç birşey gözümde olmaz çünkü babam yok kızlar anldınızmı sabırlı olun allahım sabrınızı boşa çıkarmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…