evlenmek ne kadar zormuş yaa,sürekli aklımda bişeylar var,gelinliği nasıl alsam perdeyi napsam,tabaktır çanaktır,kafam dopdolu,stresli,sizdede bu şekildemi?
Nişanlım 1 ay önce askerden geldi istanbulda yaşıyo normalde bende manisanın bi ilçesinde. Burda yaşamayı düşünüyoruz iş bakıyoruz istanbul bizi çok zorlıycak çünkü. Daha işi yok düğüne 3 ay kaldı. Ben asgari ücretle çalışıyorum. Ailesinin maddi durumu yok, o taraf biraz karışık. 5 ay askerlik 1 aydırda işsiz 6 ay. 6 aydır benim aldığım asgari ücretle her ay 300 tl kredi kartı+elden taksitleri ödüyorum. Ailesi yardım edemezse eşyalarımızı kendimiz almak zorunda kalırsak hem kira hem taksitler nasıl altından kalkıcaz. Kayınvalidemler hiç arayıp sormuyolar. Sanki daha seneler var düğüne. Ya 3 ay dediğin çabucak geçiyo. 3 senelik nişanlılıkta toplasan 4 kere aramamışlardır beni zaten, nişanlım askerdeyken bile aramadılar. He aramızda bi problem war mı hayır yok sewerler beni ama düşüncesizler işte. Stresten mideme ağrılar giriyo artık başım ağrıyo inanın. 1,5 senedir şu gün şurdan para gelcek bugün burdan para gelcek hep oyalıyolar. Ama ne gelen var ne giden!! Maaşımız iyi olsak onlara ihtiyacımız olmaz zaten. Hem nişanlılığımız boyunca hiç masraf yapmadımki ben onlara. Ne altın istedim ne bişey.3 senedir tek yaptıkları söz sepeti,yüzük takılırken taktıkları ince bi bileklik. Başkada bişey yok. İlk başta nişan yapılcak diye konuşmuştuk ama sonra onu da hiç anmaz oldular. Eskileri düşünmüyorum oldu geçti tamam ama şimdi...
Nişanlım 1 ay önce askerden geldi istanbulda yaşıyo normalde bende manisanın bi ilçesinde. Burda yaşamayı düşünüyoruz iş bakıyoruz istanbul bizi çok zorlıycak çünkü. Daha işi yok düğüne 3 ay kaldı. Ben asgari ücretle çalışıyorum. Ailesinin maddi durumu yok, o taraf biraz karışık. 5 ay askerlik 1 aydırda işsiz 6 ay. 6 aydır benim aldığım asgari ücretle her ay 300 tl kredi kartı+elden taksitleri ödüyorum. Ailesi yardım edemezse eşyalarımızı kendimiz almak zorunda kalırsak hem kira hem taksitler nasıl altından kalkıcaz. Kayınvalidemler hiç arayıp sormuyolar. Sanki daha seneler var düğüne. Ya 3 ay dediğin çabucak geçiyo. 3 senelik nişanlılıkta toplasan 4 kere aramamışlardır beni zaten, nişanlım askerdeyken bile aramadılar. He aramızda bi problem war mı hayır yok sewerler beni ama düşüncesizler işte. Stresten mideme ağrılar giriyo artık başım ağrıyo inanın. 1,5 senedir şu gün şurdan para gelcek bugün burdan para gelcek hep oyalıyolar. Ama ne gelen var ne giden!! Maaşımız iyi olsak onlara ihtiyacımız olmaz zaten. Hem nişanlılığımız boyunca hiç masraf yapmadımki ben onlara. Ne altın istedim ne bişey.3 senedir tek yaptıkları söz sepeti,yüzük takılırken taktıkları ince bi bileklik. Başkada bişey yok. İlk başta nişan yapılcak diye konuşmuştuk ama sonra onu da hiç anmaz oldular. Eskileri düşünmüyorum oldu geçti tamam ama şimdi...
Yanlış anlamayın ama madem nişanlınızın işi yok ailesi yardım da etmiyor neden bu kadar evlenmek için acele ediyorsunuz.Evliliklerin bu kadar ecele edilerek yapılması bence hiç mantıklı değil.Dediğinize göre bir de ailesinden destek görmüyormus nisanlınız.Bu durumda olsam ben evlenmek istemem açıkcası.Sonradan sıkıntıyı çekecek olan sizsiniz.Sevdiğiniz insanla evlenmek sizin için çok büyük bir mutluluk tabi ki ama bu şekilde evlendikten sonra bir süre sonra sıkıntı çekmeye başlayacaksınız.
aydasu canım yazdıklarını okudum.Kızlar boşver demişler ama bence bu boşverilecek birşey değil.Şimdiden susarsak bizi sindirmeye çalışırlar ne kadar ayıp ya ben görmedim böyle birşey.Tamam akrabaların gelmek zorunda değil ama eğer bir yemek varsa benim annem ve babam o yemekte yoksa bende bulunmam o yemekte şahsen.Ozaman siz gidin yemeğinizi yiyn bende annemlere yemeğe gideceğim derim.Susup kalmayın lütfen sevgi sevgi bir yere kadar.çiftlerin yakınları düşünmeli böyle bir durumda neler olabileceğini bizim burda konusmamız bile çok saçma.Düşüncesizlik işte cehalet.Çok kızıyorum ya.Acaba senn ailen yemek düzenleyip nişanlının ailesini dışarda bıraksa nasıl olurmuş o açıdan düşünüyorlarmı? düşünmezler işte.
dediğim gibi bnmde mesela gelinlik mevzusu var şuan.Afedersiniz ben çalışan bi insanım 2000tl maaşım var ve bu maaşla gidiyorum gelin olarak.EE bazı şeyleride açık hesap aldık yani birlikte ödeyeceğiz.Bii gelinlik beğenmişim 2500 müş çok pahalıymış herkes öyle diyormuş.insanların ne söylediği ne zamandır umrumuzda oldu onuda anlamıyorum.Ne kadar saçma şeyler yaa.Nişanlım tamam dedi bakarız busefer ailesi çok pahalı bilmem ne diyor.nişanlıma dedim yarısını ben vereyim alalım bari diye ozamanda diyor annem vermeyecek onun parasını ben vereceğim amaan yoruldum.neyseki çok yoğun bir iş tempom var bunları düşünmeye vakim yok.
(bir gelinlik mevzusu bukadar uzatılmaz.Kaldıki biz ne şukadar altın alacaksınız dedik.Ne düğün şöyle bir yerde böyle bir yerde olacak dedik.Ne sözde nişanda kıyafet alalım dedik.Bunlarda göz önünde bulundurulması gerek bnce :)
aydasucum bence kendini yıpratacağına nişanlınla konuş bu durumda ona iş düşüyor.annen çok sabırlı çok şanslısın.nişanlımın tarafı onca altın taktı onca adeti yerine getirdi ama bi tanesi yerine getirmediklerinde annem bana öyle yükleniyor ki anlatamam.ben de nişanlma söylüyorum ve o halletmeye çalışıyor.bu senin içinden çıkabileceğin bi durum değil,nişanlının ailesi ayıp etmiş bu işi toplamak da nişanlına kalıyor,sen ailesine bişi diyemezsin tabi yapıcı bi dille nişanlına anlat,madem yemek masraflı olacak iki tarafın bulunduğu dualı bişi olabilir bi de bizim burda(konya)etli ekmek yaparlar yemek olmazsa.bu tarz pide gibi bişi yanında da ayran çay meyve suyu vs ikramları olur.hem yemek kadar fazla tutmaz fiyatı hem de 2 taraf daha huzurlu olur.allah yardımcın olsun canım
Yanlış anlamayın ama madem nişanlınızın işi yok ailesi yardım da etmiyor neden bu kadar evlenmek için acele ediyorsunuz.Evliliklerin bu kadar ecele edilerek yapılması bence hiç mantıklı değil.Dediğinize göre bir de ailesinden destek görmüyormus nisanlınız.Bu durumda olsam ben evlenmek istemem açıkcası.Sonradan sıkıntıyı çekecek olan sizsiniz.Sevdiğiniz insanla evlenmek sizin için çok büyük bir mutluluk tabi ki ama bu şekilde evlendikten sonra bir süre sonra sıkıntı çekmeye başlayacaksınız.
kızlar siteye daha bugün üye oldum sadece bu konuya bişeyler yazdım. ben de heyecanımı sevincimi sizlerle paylaşmak istedim. burada gerçekten çok güzel bir paylaşım var. ufak tefek ya da büyük sıkıntılar her ilişkide her konuda olabiliyor hayatta. maddi sıkıntılar yaşayan arkadaşların yazdıklarını okuyorum o da herkeste var az ya da çok.. ama sizlere şunu söyleyeyim bana hep halam söyler bunu '' herşey tam olursa hayatta amacınız hedefiniz olmaz o zaman da paylaşım kalmaz. eksiklikler olsun ki hep bir amacınız hedefiniz olsun sonra ilerde herşeyi rayına oturttuğunuzda birbirinize ne kadar sımsıkı bağlı olduğunuzu, hayatın zorluklarını hep birlikte aştığınızı gördükçe o sevgi bir ömür bitmez'' ... bence de çok doğru. şimdi çok klasik olacak ama bence çok doğru bu da; büyüklerimiz evlendiklerinde bir koltuk bir halı ile yerleşirlermiş evlerine. herşey sonra yavaş yavaş alınırmış hep birlikte elele mücadele edilirmiş. bakın eski evliliklere bir de yeni evliliklere. Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın ama maddiyat ön plana çıktığı anda manevi değerler unutuluyor. elbette herkes ister herşeyin en iyisi en güzeli olsun ama gerçekçi de olup gücümüz neye yetiyorsa onu seçmek ilerde daha güzelini alabilmek için mücadele etmek gerekir. Allah hepimize herşeyin en güzelini en iyisini nasip etsin sağlıkla, huzurla, mutlulukla. hepiniz gülümseyin. herşey çok güzel olacak bizler için.
northstar
Gelınlık konusunda haklısın...
Yanı kırılmasak ne guzel...
Maasım var ben de yarısını teklıf ettım dıyorsun...
Insanın heveslerı kırılmasa demı...
Zormus cok zor...
Canım sen içine kapanık birisin sanırım, kırıldığını üzüldüğünü nişanlın biliyormu konuşuyormusun onunla,
uzaklıkta problem diğmi?böyle hassas konuları baş başa konuşmak daha faydalı olur
Gerçekten çok doğru biz her zorlukta birbirimizi daha çok sewdik Allah razı olsun nişanlım sewgisiyle sadakatiyle merhametiyle hep yanımdadır. O böyle biri olmasa bende bu zorluklara dayanmazdım zaten. Ama aşkım için ben herşeye katlanırım. Elinden gelenin en fazlasını yapar her zaman. İşallah dediğin gibi olur. Herşey çok güzel olsun Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Çeyizlerimi aldım çok şükür. Ya elbet herşey yoluna girecek. Böle kalmıycak hiçbişey. Çok şükür nişanlımla aramız çok çok iyi birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Beni üzmez hep teselli werir. Ama işte ben herşeyi takarım kafama sorun ederim. Rabbim tez zamanda hayırlı haberler duyursun işallah.
Biz 6 yıldır beraber 3 yıldır nişanlıyız. Acele etmedik yani. Okulun bitmesini, askerliğin bitmesini bekledik. Elbet iş bulucak. Farklı şehirlerde oturunca daha fazla beklemek istemiyo insan ve nişanlılık süresi uzadıkça etrafın laflarından da sıkılıyosun günde 5 kez düğün ne zaman sorusunu duyuyosun. Nişanlım işletme ve bilgisayar mezunu işallah yakın zamanda iş bulur elinde bi mesleği olmasaydı iş için umudum olmasaydı ewlenmeyi zaten bende düşünmezdim. Ama zaman daraldıkça hiçbişeyim yok diye stres yapıyorum işte..
kızlar bugün herkeste bir hüzün mü hakim nedir. regl günleriniz mi yaklaştı yoksaben atlattım bakın rahatım
hüzünlü havayı dağıtmak istiyorum bi yandan da fikirlerinizi bekliyorum. sizler bıçak aldınız mı kızlar bıçak? benim meyve bıçaklarım haricinde bıçağım yok. bugün dışardayken biyer gördüm öyle göz gezdirirken bıçakları gördüm. cooker marka vardı, 5 bıçak, 1 bileme aleti, 1 kesim panosu ve 1 satandı olmak üzere 8 parçaydı ve adam indirimde olduğunu 1 tane kaldığını söyledi, fiyatı 50 TL'ydi. nasıl sizce? ben daha önce shaffer'a, bernardoya, esseye falan bakmıştım 100ün üzerindeydi hep.. bu marka hakkında bilgisi olan varmı? veya sizler nasıl bişi aldınız kaça aldınız? işte buda resmi:
Eki Görüntüle 209885
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?