2011 gelin adayları buyrun sohbete

elçin varya bacım sen bana çok yakınsın yani işyerime burdan minübüse binince 15 dk da gop da olunuyor :)))

ayşecimm böreğin i hangi fırınla pişirdin

canım luxell borekçi aldı ablam bana. turbo inox olanlarından onla pişirdim
resmini eklicem birazdan

AYşecim ben gaziosmanpaşadayım çekmeköyde deil canım
ümraniyeye geldim arkadaşlarım oturuyor birisi çakmaklı duragının orda
digeride yenidogan duragının orda oturuyorr

ben seni hep çekmeköyde sanıyordum canım.
uzakmışız.

suan en güzel tıcker sewninki...o kadar yakınlassak zaman cabucak gecseeeeee

inşallah
sağlıkla güzellikle geçsin canım kavuşun.

Hadi ya ayşe aldık biz evdede kullandık sürekli yıkanıyore elde ama
son seriler de mi var aldım daha kullanmadık ki

sağlık olsunn iki türlü kullanılmış olur yaldızlı sonrada yaldızsız değişiklik olur

ben 1 haftadır kulalnıyorum makinede
soyulmaya başladı bile.
sağlık olsun.

ellerin dert görmesin ayşecimm :)) becerüklü hemşom benm.

Son düzenleme:
canım ıspanaklı

Ispanaklı börek için malzemeler:
• 4 yaprak ince yufka (Bildiğiniz iyi bir yufkacı varsa üşenmeden gidip oradan alın, kalın yufkayla pek güzel olmaz.)
• 1 su bardağı süt
• yarım su bardağı zeytinyağı
• 1 yumurta
• 1 paket ıspanak
• 250-300 gram beyaz peynir
• 1 küçük soğan

Bu böreği küçük fırın tepsisinde yapıyoruz. Yaklaşık 30'a 35 cm büyüklüğünde. Önce bir yufka parçalanmadan tüm olarak hafifçe yağlanmış tepsiye seriliyor. Sonra kalanlar ikiye bölünerek üstüne seriliyor. Yufka katlarının tam ortasına iç malzemesinin tümü konuluyor. Malzemenin üstüne de kalan yufkalar serildikten sonra en altaki tüm yufkanın tepsiden sarkan kısımları yukarı toplanıp böreğin üzerine kapatılıyor. Börek keskin bir bıçakla dilimlere ayrılıyor ve süt, yumurta, zeytinyağından oluşan karışım üstüne gezdiriliyor.
İç malzemeyi de anlatayım: Ispanaklar yıkanıp kurutuluyor. Küçük bir soğan incecik doğranarak tencerede çok az zeytinyağı ile kısık ateşte kavruluyor. Daha sonra içine doğranmış ıspanaklar ekleniyor ve suyunu çektiği anda altı kapatılıyor. Bir süre sonra içine peynir eklenip karıştırılıyor. İsterseniz biraz karabiber de ekleyebilirsiniz.
Börek 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriliyor. Afiyet olsun. :)
NOT: Börek ertesi gün de çok lezzetli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…