2011 gelin adayları buyrun sohbete

SELAMUN ALEYKUM KIZLAR bugün neden selamlasmak gerekiyor ben bilmiyorum da

Canım bugün muharrem ayının 10. günü muharrem ayı Allah c.c nin ayıdır. Hayır ve hasenatların kat ve kat sevap yazıldığı gün. bugün en az 10 kişiye selam vermek sünnet. Bu günde oruçtan başka hayır, hasenat ve sadaka gibi güzel âdetlerin de yaşatılması isabetli ve yerinde olacaktır. Herkes imkânı nisbetinde ailesine, akraba ve komşularına ikramda bulunur; bugünlerin faziletini bildiren hâdiseleri hatırlayarak ihsanda bulunursa şüphesiz sevabını kat kat alacaktır. Bilhassa, Peygamberimiz, mü'minin aile efradına Âşura Gününde her zamankinden daha çok ikramda bulunmasını tavsiye etmiştir.

Bîr hadiste şöyle buyurular: "Her kim Aşura Gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(9) Bu aile mefhumunun içine akrabalar, yetimler, kimsesizler, konu komşular da girmektedir. Fakat, bunun İçin fazla külfete girmeye, aile bütçesini zorlamaya lüzum yoktur. Herkes imkânı ölçüsünde ikram eder.

Son düzenleme:

Tesekkür ederim Yasemin beni aydınlattıgın icin bi de sana bi sey sorabilirmiyim canım Ayetel Kürsi'yi bol bol okurum pazar gecesi yatmadan önce 7 kere okudum ve yattım ama 2'dir oluyor bütün gece uyuyamadım yanmalar oldu rahatsız oldum bu neden olur canım?

rica ederimm canım. canım gece yatmadan her zaman oku seni ölümden hariç herşeyden muhafaza ediyor.. rahatsız olmana gelince bunun ayetel kürsi okuyup okumamanla alakası yok canım.. belki birşeyi sıkılmışsındır onun etkisidir, veya günün stresinden kaynaklanıyor olabilir, insanız gün içinde neler yaşıyoruz... ama okuduğun dua ile alakalı değil canım

Tesekkür ederim canım duaların gücüne inanırım ...ve az öncede deginmissiniz müslüman kardeslerimize dualarımız kabul olur...
Ben basıma gelen bir seyi anlatıyım ben kahve falı bakardım arife günü tövbe ettim bir daha da bakmadım zaten artık da hiçbir sey hissetmiorum...

canım tevbe etmişsin.rabbim tövbe edip sözünü tutanları affeder.rabbim hepimizin yanlışlarımızdan dönmemizi nasip etsin.dua dan vazgeçme ne hissedersen hisset. şeytan vesvesesidir

birşeymi oldu canım korkutular mı

rica ederim canım.. evet canım hatta dua da birde bu mevzu var sen müslüman kardeşin için dua edersin ve bir melek senin bu duana amin der Allah sanada bu dilediklerini nasip etsin diye dua eder Rabbimize.. anlayacağın kim mümin kardeşine duada bulunursa bi nevi karda

fala gelincede kesinlikle bir daha bakma canım zaten tövbe etmiş Rabbim kabul etsin inşAllah.

aminnn ne gzel anlatmşsn yasemin

Bugün ne güzel dualar ediyorsunuz böyle, içim açıldı valla...
Kleo'cum seninki psikolojik olabilirmi acaba, bende mesela hiç istihareye yatamam.
Namaz kılıp yattığım anda hiç uyuyamam, birde konuşmamak gerekiyorya boğulacak gibi oluyorum, 1-2 kere denedim ama sabaha kadar uyuyamayınca artık yatmamaya karar verdim...
Bendeki durumun psikolojik olduğunu düşünüyorum, seninkinide buna benzettim...

evet cimcime psikolajik olabilir.
istihareye yatınca bende kimseyle konuşmamam gerekiyor ya bende zor dayanıyorum ona.
Allahtan uykum geliyo hemen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…