• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 gelin adayları buyrun sohbete

artık kar etmiyor canım bizde öyle şeyler.her koşulda gardını aldığı için nişanlım kavga çıkıyor sürekli aramızda.Allah'tan uzun sürmüyor bu kavgalar ama ben evlendiğimdede aynı sorunları yaşamak istemiyorum.biz hala senin ailen benim ailem derdindeyiz...:43::43:

Bu şekilde her iki tarafda yıpranır ama canım.
Kimse kendi ailesine laf ettirmez.İnan bana nişanlım hatalı olduklarını bile bile yinede beni yönlendirmeye çalışıyor.Neden dediğimdede annemin huyu değişmez.Ama biz bir aile olacağız önemli olan da biziz ben susuyorum haklı olduğunu biliyorum ama elimden bir şey gelmiyor diyor.

Bende hiç uzatmıyorum kendi ailemi hele hiç öne sürmüyorum.Öyle yaparsam zıtlaşırız çünkü.Bende tamam senin için diyorum ve susuyorum.Ve dün dedim ki bu hafta annen dedi ya akrabaları ziyarek etmemiz gerekiyormuş gidersiniz hayatım dedim.Ben kayınvalidemi ziyaret etsem nasıl olur fıstığım dedi?Dedim geçen haftada bizdeydin hayatım.Olsun dedi.Seninle birlikde gideriz akraba ziyaretine bende gönüllerini alırım dedi.Bizde her konuda rahat farkında bende tamam dedim.

Bu şekilde her iki tarafda yıpranır ama canım.
Kimse kendi ailesine laf ettirmez.İnan bana nişanlım hatalı olduklarını bile bile yinede beni yönlendirmeye çalışıyor.Neden dediğimdede annemin huyu değişmez.Ama biz bir aile olacağız önemli olan da biziz ben susuyorum haklı olduğunu biliyorum ama elimden bir şey gelmiyor diyor.

Bende hiç uzatmıyorum kendi ailemi hele hiç öne sürmüyorum.Öyle yaparsam zıtlaşırız çünkü.Bende tamam senin için diyorum ve susuyorum.Ve dün dedim ki bu hafta annen dedi ya akrabaları ziyarek etmemiz gerekiyormuş gidersiniz hayatım dedim.Ben kayınvalidemi ziyaret etsem nasıl olur fıstığım dedi?Dedim geçen haftada bizdeydin hayatım.Olsun dedi.Seninle birlikde gideriz akraba ziyaretine bende gönüllerini alırım dedi.Bizde her konuda rahat farkında bende tamam dedim.

yeteri kadar yıprandık zaten canım.kendi ailesinin yaptığı bişi bana ters geldiğinde ona bunu söylüyorum.o kabullenmek yerine yaaa senin ailende bunu bunu yapıyor deyip olayı daha da büyütüyor.bi kere dese ki evet hayatım sen haklısın onlar böyle böyle kabullenelim olay çözülecek.ama daha çok üstüne gidiyor sorun büyüdükçede büyüyor.
kayınvalidem bugüne kadar akrabaları geldiğinde beni hiç davet etmedi.ama nişanlımın istediği üzerine hep gittim sesimi bile çıkarmadan.geçen haftada tekrar teyzeleri geldi.dedimki nişanlıma ben gelmeyeceğim beni kimse çağırmıyor.bugün orda bulunmak istemiyorum dedim.bana söylediği tek şey bundan sonra görürsün sen bak ben sana neler yapıyorum.böyle bi ilişki nasıl sağlıklı devam eder ki canım

yeteri kadar yıprandık zaten canım.kendi ailesinin yaptığı bişi bana ters geldiğinde ona bunu söylüyorum.o kabullenmek yerine yaaa senin ailende bunu bunu yapıyor deyip olayı daha da büyütüyor.bi kere dese ki evet hayatım sen haklısın onlar böyle böyle kabullenelim olay çözülecek.ama daha çok üstüne gidiyor sorun büyüdükçede büyüyor.
kayınvalidem bugüne kadar akrabaları geldiğinde beni hiç davet etmedi.ama nişanlımın istediği üzerine hep gittim sesimi bile çıkarmadan.geçen haftada tekrar teyzeleri geldi.dedimki nişanlıma ben gelmeyeceğim beni kimse çağırmıyor.bugün orda bulunmak istemiyorum dedim.bana söylediği tek şey bundan sonra görürsün sen bak ben sana neler yapıyorum.böyle bi ilişki nasıl sağlıklı devam eder ki canım

Oyy yaa bu gerçekden çok zor bir durum.Hani deseki haklısın ama ne yapalım huyları bu idare edelim.Sen seve seve gidersin.İşde ben böyle olunca çok üzülüyorum.Biz bayanlar her şekilde ailemizden kopuyoruz,ne kadar gidip gelsekde hiç bir şey eskisi gibi olmuyor.Ama erkekler hep aile olmak istiyoruz diyor hemde ailelerinden kopamıyorlar.Bir bayan hem eşinin huyunu suyunu benimsicek idare edicek gönlünü hoş tutucak hemde ailesinin.Böyle olmadığında da tartışmalar,kavgalar ve malesef ki ayrılıklar oluşuyor.Halbuki madem hazır değilsin aile kurmaya madem koparamıyorsun ipleri madem ailen dört dörtlük o zaman evlenme.

Yinede hepimiz farklı şekillerde sınanıyoruz canım senin sınavında bu demek ki.Kendimizi paralasakda bazı şeyler engellenmiyor malesef.Umarım herşey dilediğin gibi olur.

Oyy yaa bu gerçekden çok zor bir durum.Hani deseki haklısın ama ne yapalım huyları bu idare edelim.Sen seve seve gidersin.İşde ben böyle olunca çok üzülüyorum.Biz bayanlar her şekilde ailemizden kopuyoruz,ne kadar gidip gelsekde hiç bir şey eskisi gibi olmuyor.Ama erkekler hep aile olmak istiyoruz diyor hemde ailelerinden kopamıyorlar.Bir bayan hem eşinin huyunu suyunu benimsicek idare edicek gönlünü hoş tutucak hemde ailesinin.Böyle olmadığında da tartışmalar,kavgalar ve malesef ki ayrılıklar oluşuyor.Halbuki madem hazır değilsin aile kurmaya madem koparamıyorsun ipleri madem ailen dört dörtlük o zaman evlenme.

Yinede hepimiz farklı şekillerde sınanıyoruz canım senin sınavında bu demek ki.Kendimizi paralasakda bazı şeyler engellenmiyor malesef.Umarım herşey dilediğin gibi olur.

doğru diyorsun canım.aynı şeyi bende söylüyorum sürekli.madem sorun bende ya da ailemde.o zaman ailene uygun,ailen gibi dört dörtlük biriyle beraber ol.işin zor tarafı kalkıp hiç bir zaman ailesinden birine benim rahatsız olduğum konuları dile getiremiyor.çünkü pasif .sadece benim yanımda bana karşı konuşabiliyor.çok zor bi durum yani anlayacağın.hayırlısıyla alnımın akıyla bu işin içinden çıksam başka bişey istemiyorum.

kızlar, hiçkimse ailesine kolay kolay laf söyletmez
kargaya yavrusu şahin gelirmiş misali
kendileri eleştirirler herşeyi söylerler ama başkası söylediği zaman gücüne gider
aynı şey bizim icinde geçerli
bence laf işitmemek için söylemiceksin
zoruna giden şeyler varsa eleştiri ya da kötüleme şeklinde değil
üzüntü yaratan bişey gibi söylesen farklı olur diye düşünüyorum nacizane

Sabır sabır sabır diyoruz herşey geçecek stres sıkıntı gerilim maddiyat para destek hepsi birbirini tetikliyor zincirleme bunlar

Kesinlikle önemli olan bu sıkıntılardan en hafif şekilde zarar görerek çıkabilmek.
Allaha şükür nişanlım anlayışlı.Birbirimizin eksilerini artı yapıyoruz elimizden geldiğince.
Bu sabahda mesajlaşırken aklımıza geldi eskiler.

Cebimizde paramız yok ikimizde açız.
Nişanlım bana soruyor aç mısın diye bende yok diyorum.
Ama nede güzel kokuyor balık ekmek...
Sonra bir kola bir balık ekmek alıyoruz.
Nişanlım tokum dememe rağmen bensiz yiyemiyor.
Bir o ısırıyor bir ben.Küçük lokmalar almaya dikkat ediyorum ki nişanlım doysun.
O doyunca bende doyuyorum sanki...

Yine yol paraları dışında cebimizdeki son 5 TL
Akşam iş çıkışı açım nişanlımda kurstan çıkmış çalışmıyor oda aç.
Ben şirketten iki tane meyve suyu atıyorum çantama kola olursa asiti kaçar diye.
Ne yesek diye düşünüyorum.Gözüm hep fiyatlarda.
Sonra büfenin önünde geçiyoruz oda ne tavuk döner ekmek 2,5 TL
Tamda 5 TL var yanımda.Nişanlımda hiç yok biliyorum.
Ve açım döner ekmek alalım diyorum.
Bir bakışı var bana görmeniz lazım.Cebimdeki 5 TL yi avucuna sıkıştırıyorum ve kenara çekiliyorum.
Tavuk döner olsun et sevmem demeyide ihmal etmiyorum tabi.Ve çantada ne çıkıyor bingo iki tane meyve suyu.Karnımızı doyuruyoruz sonra taksi paramı harcadığımız için nişanlım beni eve kadar bırakıyor ve geri dönüyor...

Daha neler neler işde bu şekilde bu günlere geldik.
Şimdi nişanlım benden çok kazanıyor maşallah :nazar:
Ama o günlerin tadı da şimdi hiç bir şeyde yok.
Paramız var ama zamanımız yok.:27:
Sabrediyoruz son 7 ay :48:

doğru diyorsun canım.aynı şeyi bende söylüyorum sürekli.madem sorun bende ya da ailemde.o zaman ailene uygun,ailen gibi dört dörtlük biriyle beraber ol.işin zor tarafı kalkıp hiç bir zaman ailesinden birine benim rahatsız olduğum konuları dile getiremiyor.çünkü pasif .sadece benim yanımda bana karşı konuşabiliyor.çok zor bi durum yani anlayacağın.hayırlısıyla alnımın akıyla bu işin içinden çıksam başka bişey istemiyorum.

Allahın izniyle çıkarsın canım hiç merak etme.Senin sınavında bu yönde bu şekilde bak.
Hepimiz farklı ne zorluklarla karşılaşıyoruz ama aşıcaz inşallah aşmak zorundayız.
Allahım hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin.

Günaydın kızlarr nasılsınız?

Deniz çeyizlerin çok güzeller işte el emekleri benim annem tülbent kıyılamayı bilmiyor o yüzden hep yaptırmıs ...

Esra dün topicine de yazdım canımm sende iyi günlerde kullan bir nevresim ne kadara yaptırdınız?

Bir de Deniz ignedanlık ne işe yarıyor?

Bunlar toplam 500 tuttu canım...
Şimdi yatak örtüsüne benzer pike yaptırıyorum, mürdüm üzerini gri simli iple işleyecek, birde nevresim, 5 adet seccade işleyecek onada toplam 570 lira ödicez...

Biz düğün ertesi yola çıkıyoruz balayı için alanya incekum mevkii ne
9 saat yol pöfffffffffffffffffff yolda ne durumda olurum acep

Bizde hemen düğün sonrası gidiyoruz diye, nişanlımın ablası ve abisi kızıyormuş, gelini görmeden götürüyorsun demişler...
Oda görmek isteyen cumartesi gelsin gördün demiş, afferin korusun eşceezini
:1:

artık kar etmiyor canım bizde öyle şeyler.her koşulda gardını aldığı için nişanlım kavga çıkıyor sürekli aramızda.Allah'tan uzun sürmüyor bu kavgalar ama ben evlendiğimdede aynı sorunları yaşamak istemiyorum.biz hala senin ailen benim ailem derdindeyiz...:43::43:

Canım bu konularda biraz politik olmak gerekiyor galiba, birden döyleyince yanlış algılıyor olabilir...
Benim nişanlımda laf söyletmez, ama ailesinin söylediğine göre onlara karşıda beni koruyormuş...

Al karşına konuş söz verin birbrinze sorunlarının dışarı aktarmamaya başkalarına suç atmammaya

birde biraz sert ol ezdirme kendinipasif kalma duygularını yansıt üzüldüğünü bilsin

Kesinlikle önemli olan bu sıkıntılardan en hafif şekilde zarar görerek çıkabilmek.
Allaha şükür nişanlım anlayışlı.Birbirimizin eksilerini artı yapıyoruz elimizden geldiğince.
Bu sabahda mesajlaşırken aklımıza geldi eskiler.

Cebimizde paramız yok ikimizde açız.
Nişanlım bana soruyor aç mısın diye bende yok diyorum.
Ama nede güzel kokuyor balık ekmek...
Sonra bir kola bir balık ekmek alıyoruz.
Nişanlım tokum dememe rağmen bensiz yiyemiyor.
Bir o ısırıyor bir ben.Küçük lokmalar almaya dikkat ediyorum ki nişanlım doysun.
O doyunca bende doyuyorum sanki...

Yine yol paraları dışında cebimizdeki son 5 TL
Akşam iş çıkışı açım nişanlımda kurstan çıkmış çalışmıyor oda aç.
Ben şirketten iki tane meyve suyu atıyorum çantama kola olursa asiti kaçar diye.
Ne yesek diye düşünüyorum.Gözüm hep fiyatlarda.
Sonra büfenin önünde geçiyoruz oda ne tavuk döner ekmek 2,5 TL
Tamda 5 TL var yanımda.Nişanlımda hiç yok biliyorum.
Ve açım döner ekmek alalım diyorum.
Bir bakışı var bana görmeniz lazım.Cebimdeki 5 TL yi avucuna sıkıştırıyorum ve kenara çekiliyorum.
Tavuk döner olsun et sevmem demeyide ihmal etmiyorum tabi.Ve çantada ne çıkıyor bingo iki tane meyve suyu.Karnımızı doyuruyoruz sonra taksi paramı harcadığımız için nişanlım beni eve kadar bırakıyor ve geri dönüyor...

Daha neler neler işde bu şekilde bu günlere geldik.
Şimdi nişanlım benden çok kazanıyor maşallah :nazar:
Ama o günlerin tadı da şimdi hiç bir şeyde yok.
Paramız var ama zamanımız yok.:27:
Sabrediyoruz son 7 ay :48:

:31:
işte gerçek sevgi
çıkarsız beklentisiz
maşallah canım benim Allah bozmasın:nazar:

kızlar haberiniz var mı bilmiyorum çeyiz çıkarken anneme davul zurna istemiyorum dedim diye dün olay çıktı annem sinir krizi geçirdi muhtemelen birikim vardı bu olayla bana patladı hepimizi kırdı babamla arası açıldı beni kovdu... hiçbir şeyine karışmıyorum dedi... sabah bana çay yapardı beni görünce görmemezlikten geldi... düğüne kadar onunla konuşmayacakmışız kardeşimle not bildirdi.. babam ve beni mahvetti dün gece...

çok zoruma gitti. babam anneme yapma sen kime tavır alıyosun bak kızın ağlıyo dedi... o da ağlasın dedi...vay be daha neler görücez acaba

kızlar haberiniz var mı bilmiyorum çeyiz çıkarken anneme davul zurna istemiyorum dedim diye dün olay çıktı annem sinir krizi geçirdi muhtemelen birikim vardı bu olayla bana patladı hepimizi kırdı babamla arası açıldı beni kovdu... hiçbir şeyine karışmıyorum dedi... sabah bana çay yapardı beni görünce görmemezlikten geldi... düğüne kadar onunla konuşmayacakmışız kardeşimle not bildirdi.. babam ve beni mahvetti dün gece...

Ay üzüldüm canım, zannediyorum bir anlık sıkıntıdan söylemiştir o sözleri.
Yoksa bir anne ne kadar kızabilirki evladına...

:31:
işte gerçek sevgi
çıkarsız beklentisiz
maşallah canım benim Allah bozmasın:nazar:

Aminnn canım cümlemizinkini inşallah.
Kızlar böyle bir gün oturup yazsam inanın roman olur.
Öyle şeyler aştık ki birlikde ikimizde hiç sorun yapmadık.
Hep karşılıklı fedakarlık yaparak bu güne kadar geldik.

Bir gün yine hiç unutmam akbiller değişti ya ucundaki küçük demirler artık yok.
O demirleri alıyor iett ve karşılığında 6 TL veriyor.
Yine allem ettik kallem ettik cebimizdeki paraların hesabını yaptık ve ortak noktada buluşmaya karar verdik.İkimizdede yol parası kadar para var gerisi yok.Nişanlımın aklına geldi.Benimde akbilim yenilendi eskiside duruyor.Bir deniyelim dedi.Verdik iettye 6 TL aldık :) 3 TL nişanlım aldı 3 TL ben paylaştık.

Nişanlım beni yine eve kadar bırakdı ve yine geri döndü.İkimizin evi arasında ki mesafe malesef ki çok fazla.Ama ona rağmen bir gün bile şikayet etmedi canımıniçi.Hey gidi heyy ne günlerdi.

Bazen içleniyorum erkek tarafından birsey görmüyorum die ama Allah'a şükürler olsun ki nişanlım her konuda çok anlayıslı bugüne kadar ne istediysem onu yaptı 3 yılı geride bıraktık ve ilişkimizin temeli de iyi bir arkadas olmamız eger imkanınız varsa onu ev içerisinde yasantısını görün ben onlarda kalıyorum ve herzaman da derim dagınık die ben de tam tersi düzenliyim ben herzaman bunu söylerim Zuhal'e de sorabilirsiniz kesinlikle evlenmek için acele etmeyin ilk 2 yıl o kadar güzeldi ki ama 2-3 arasında nişanlandık çok saçma nedenlerden kavgalar ettik bir baktım adamın huyları degişmiş sanki evliymişiz gibi davranıyor adama bir rahatlık gelmiş bana ilk defa 3.yılımızda bagırmıstı

çok zoruma gitti. babam anneme yapma sen kime tavır alıyosun bak kızın ağlıyo dedi... o da ağlasın dedi...vay be daha neler görücez acaba

Canım günlerin yaklaştıkça annen üzülüyordur o üzüntüylede sana patlamıştır.
Hiç bozma moralini herşey yoluna girer.Çeyizde gerçekden davul zurna olmaz keşke olabilsede annenin gönlü olsa ama karşı taraf yanlış değerlendirir bu sefer.Umarım en kısa sürede düzelir aranız.

Back
X