• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 gelin adayları buyrun sohbete

esracım inşallah senin eşin daha da anlayışlı olur.
ablamın eşi 3 çeşit yemek ister hergün bir de salata. hiç yardım etmez.
benim eşim salata bile yapsam sadece yiyecek ben özeniyorum.
:nazar:

betüşüm önceki gün dışarıda yedik abisiyle dün de abisinin gittiği ilk gündü sigara böreği kızarttım, sucuklu yumurta yaptım kahvaltı ettik.

bu akşamda patates kızartırım heralde, bir de sarımsaklı yoğurtlu bi salata yaparım ya közlenmiş biber ya patlıcan ya da havuç kararsızım.

evde yemeklik olmayınca böyle idare ediyoruz napalım

haftasonu alışveriş yapıp haftaya güzel yemekler yaparım

bu arada bi sebze çorbası yaptım eşimde abisi de çok beğendi kızlar.

ayşecim,
benim evli arkadaşlarım bana sebze kurutucusu ile hafta sonları
sebzeleri salata malzemelerini hazırlamamı tavsiye ediyorlar
o zaman daha pratik oluyomuş hemen hazırlıyosun dediler de
pratik olur mu acaba?
sen nasıl yapıyosun

Şule ataman olmazsa bu sene ne yapacaksın?

Canım çeşit çeşit durum var bende, şimdi nişanlım da sözleşmeli öğretmen o da giricek sınava ölesine(askerde olduğundan hazırlanamadı)

1. nişanlım atanır ben atanamazsam onun atandığı yerde ev kurucaz,
2. ikimiz de atanamazsak halihazırda sözleşmeli öğretmenlik yaptığı yerde ev kurucaz,
3. İkimiz de atanırsak memuriyette adaylığın kalkması için bir yıl beklices hangimizin yeri iyiyse onun yanına diğeri eş duurmu tayini isticek ve evi orda kurucaz.
4. Ben atanırsam ve nişanlım sözleşmeli öğretmneliğe devam ederse onun senesi dolduğundan şubatta yanıma eş durumu tayini isteyecek ve benim atandığım yerde ev kurulacak.
5. Mayısta ek atama yapma ihtimalleri var, nişanlım atanırsa kadroluya ve ben de atanırsam bakınız seçenek 3
6. Mayısta nişanlım atanırsa ben atanamazsam, ağustosta ben onun yanına direk atanabilirim belki tabi yüksek puan alırsam bu durumda agustosta evimizi kurmuş olucaz.
7. Mayısta öyle bi tercih yapar ve ikimiz de aynı yere düşersek en güzel sonuç olacak inşallah, düğün öncesi biz de evimizi kurmuş olacağız :D:D

eline sağlık ayşecim zaten geç gidiyorun birde yemek yetiştiriyorsun ya helal olsun sana ben akşamdan hazırlıklarını yaparım diye düşünüyorum akşam vakit oluyor mu canım sebze çorbasını bende çok severim ama nasıl yapılıyor bilmiyorum nasıl yaptın canım

buketim projeye gidince 6.15 te falan evde oluyorum.
ama bugün ofisteyim ya 7 yi bulur.
önceki akşamdan hazırlık yapmak demek çay içtikten sonra uzanamamak demek. kalkıp yemek yapmak demek.
bazen çaydan önce koyuyorum yemeği, çay olurken pişiyor.
kafama göre canım
ama eğer yemek ya da buzlukta hazır bişiler yoksa 7 den sonra hazırla et. acıkılıyor.

sebze çorbası çok kolay canım

düdüklüye 1 soğan doğra
1 havuç, 1 patates rendele
göz kararı da kırmızı mercimek ekle

sonra bunları haşla.

daha sonra bir tavada unla tereyağını kavur.
bu kavurduğunu al çorba haşlanınca ekle.

blenderdan geçir. güzel bida ocağın üzerinde kaynat baharatlarını ekle oh missss

Canım çeşit çeşit durum var bende, şimdi nişanlım da sözleşmeli öğretmen o da giricek sınava ölesine(askerde olduğundan hazırlanamadı)

1. nişanlım atanır ben atanamazsam onun atandığı yerde ev kurucaz,
2. ikimiz de atanamazsak halihazırda sözleşmeli öğretmenlik yaptığı yerde ev kurucaz,
3. İkimiz de atanırsak memuriyette adaylığın kalkması için bir yıl beklices hangimizin yeri iyiyse onun yanına diğeri eş duurmu tayini isticek ve evi orda kurucaz.
4. Ben atanırsam ve nişanlım sözleşmeli öğretmneliğe devam ederse onun senesi dolduğundan şubatta yanıma eş durumu tayini isteyecek ve benim atandığım yerde ev kurulacak.
5. Mayısta ek atama yapma ihtimalleri var, nişanlım atanırsa kadroluya ve ben de atanırsam bakınız seçenek 3
6. Mayısta nişanlım atanırsa ben atanamazsam, ağustosta ben onun yanına direk atanabilirim belki tabi yüksek puan alırsam bu durumda agustosta evimizi kurmuş olucaz.
7. Mayısta öyle bi tercih yapar ve ikimiz de aynı yere düşersek en güzel sonuç olacak inşallah, düğün öncesi biz de evimizi kurmuş olacağız :D:D

şule'cim senin işin de baya heyecanlıymış be canım
Allah gönlünüze göre hayrılısını versin Inşallah

ayşecim,
benim evli arkadaşlarım bana sebze kurutucusu ile hafta sonları
sebzeleri salata malzemelerini hazırlamamı tavsiye ediyorlar
o zaman daha pratik oluyomuş hemen hazırlıyosun dediler de
pratik olur mu acaba?
sen nasıl yapıyosun

ben evde bir ara yapıyprdum canım çok pratik oluyordu ama ilk yaparken çok zamanın gidiyor diye bir süre sonra sıkıldım yapmadım evimde yapmayı düşünüyorum:1:

ayşe süpersn bayılırım yoğurtlu yapılan herşeye çorbalar salatalar sarımsağıda sewerm
aslıda betülde esrada çok güzel kızlar söyliyim hihihiihih :52::52:

esrayı çok net görmedim ama betüş geçende ekledi fotolarını bebek gibi yüzü var gerçekten Allah nazarlardan saklasın:nazar:
canlarım benim çok sağolun 2011 gelinlerinn hepsi afet :)))
bende betül resimlerini kaçırdım geçenlerde göremedim :( buketcim varsa face in ekle sende :))

esra sende bni bamla o halde :1:

Şule hayırlısı neyse senin için o olsun canımm;

Ben evlendikten sonra çalışırsam benim için gerçekten kabus gibi olur heralde....biliorum çok komik gelicek ama benim takıntılarım var ben her hafta dolabımın hepsini boşaltıp tek tek katlayıp yerleştiriorum bazamın altını bosaltıp tek tek yerleştiriorum camı silerim sil süpür 1 günümü alıyor zaten 1 kere giysem bile mutlaka ütüler koyarım evlendikten sonra nasıl olur bilmiorum ....

buketim projeye gidince 6.15 te falan evde oluyorum.
ama bugün ofisteyim ya 7 yi bulur.
önceki akşamdan hazırlık yapmak demek çay içtikten sonra uzanamamak demek. kalkıp yemek yapmak demek.
bazen çaydan önce koyuyorum yemeği, çay olurken pişiyor.
kafama göre canım
ama eğer yemek ya da buzlukta hazır bişiler yoksa 7 den sonra hazırla et. acıkılıyor.

sebze çorbası çok kolay canım

düdüklüye 1 soğan doğra
1 havuç, 1 patates rendele
göz kararı da kırmızı mercimek ekle

sonra bunları haşla.

daha sonra bir tavada unla tereyağını kavur.
bu kavurduğunu al çorba haşlanınca ekle.

blenderdan geçir. güzel bida ocağın üzerinde kaynat baharatlarını ekle oh missss

ellerine sağlık canım ama benim gözümün kararı kötüdür:1: Birde bu tarif ettiğim mercimek çorbası annem tıpa tıpa aynısını yapıyor mercimek çorbası sıfatı ile:1:

Back
X