2011 gelin adayları buyrun sohbete

edda kapının önünde pazar var canım bence uğraştırıcı yemekleri hafta sonu yap lezzetle yiyin insan yoruluyor yemekten gelmiyor içinden beni öyle şahsen:)

taze fasulye al dolmalık biber biber kızart yoğurtla
markette hazır mantı var en olmadı yoğurtla
türlü olabilir

Ellerine sağlık tatlım... Çok hamaratsın maşallahhh :))) Bende yapmak istiyorum ama henüz oklavam yok ve cesaretimdee yokk

kızlar bu akşam ne yemek yapıyoruz...
ben tavuk haşayıp kızartıcam..yanına pilav..
bide çorba yapıcam..

bence b,bunları yanına çorba yapma

çorbayı başka zaman yaparsın zeytinyağlı bi yemekle ii olu önünden içince sıcak yemek geçer boğazınızdan ama bu sıcakta tavukla pilav yeter bence çorbayla uğraşma bide

Boşver deniz arada dinlenmek lazım zaten... Bende şimdi yapıyorum ki çalışmaya başladığımda zamanında çok yapmıştım diyeyim

bebeişim dün öyle yaptım..
kızartma yaptım..bak türlü aklıma gelmiyodu..bugun yemek yapıcam..yarında türlü yapayım o zaman..iyi fikir..
kızlar 3d max bilen varmı aranızda ?? arkadasım soruyoda

ben bugün zeytinyağlı barbunya ve köfte yapacağım
bi de yanına cacık

dün gittiğimiz arkadaş, ayranaşı çorbası, çoban salatası, dolma ve makarna salatası yapmıştı
pek yaratıcı olduğunu söyleyemem ama ne demişler; misafir umduğunu değil bulduğunu yer

güzel yemek yapmaya mantıdan başladın yani,,,,,

yok canım yemek yapabiliyordum hamdolsun ama mantı zor olmasada ilk için cesaret isteyen bir yemek . işte açlık başa vurunca

kübracm tarif alalım hemen:)afiyet olsun

canım az yaptım ben 2 su bardağı un koydum 1 yumurta bir tatlı kaşığı tuz ve su. ama suyu azar azar koy. çünkü mantı hamuru biraz sert bir hamur olması gerekiyor. ben başta kaçırdım suyu fazla o yüzden biraz daha un eklemek zorunda kaldım.yoğurduğum hamuru ben 3 e böldüm . öyle açtım. çok büyük açamam idye

300 gram kıyma içine soğan küçük küçük doğradım biraz karabiber biraz tuz. hamuru yoğurup açtım çok kalın olmayacak ama çokince oluncada katlanmıyor.

sonra tencereye su doldurdum içine biraz yağ koydum yapışmasın diye bir tatlı kaşığıda tuz kaynayınca mantıları attım içine.bu arada her açtığın mantıyı kesip katlayınca koyduğun tabağa biraz un koyun yapışmasın. diğer hamuru açarkende katladığını mantıları buzluğa atın şok yapın. anam öyle yapardı daha diri duruyolar o zaman.

Ellerine sağlık tatlım... Çok hamaratsın maşallahhh :))) Bende yapmak istiyorum ama henüz oklavam yok ve cesaretimdee yokk

benimde yoktu valla unutmuşum gelirken almayıda komşudan istedim

Aylin ne sorcam sana şimdi sonuçta siz akrabaların evinde de kalsanız birlikte yattınız ya tuaf hissetin mi ay bizde bayramda gitceğiz çekiniyorum sanki düşünsene mesela oda fazla yok kardeşleri felan karşı çekyatta yatıyor ay çok tuaf ya

Yaa yaratıcılık değilde yemeğe misafir çağarıldığında bana hep mutlaka et olmalı gibi geliyor :44:

barbunya bende aldım ama yapılısını bilmiyorum adaşım
dün cacık yaparken aklıma geldin..bir haftadır salatalık oldugu yerde..adaşım burda olsa hepsini yerdi didim..

ayy bu hiç aklıma gelmemişti..evet deniz utanırım bende yaaaaaa

barbunya bende aldım ama yapılısını bilmiyorum adaşım
dün cacık yaparken aklıma geldin..bir haftadır salatalık oldugu yerde..adaşım burda olsa hepsini yerdi didim..

Yaa cacık sıcakta insanın içini serinletiyor ben bide koyu yapıp içine bolca buz atıyorum ama tek sorun benim bile uykumu getiriyor

zeytinyağlı taze fasülye ve pilav yapıcam
dünden kalan ayran çorbası var,yanınada salata tamamdır:)

EDDA CIM OKTACIĞIMIN BARBUNYASI BİREBİR UYGULAMASNADA OKUYUNCA AZ ÇOK BİLİYORMUŞ GİBİ OLUYOR İNSAN

Yarım kilo barbunya
2 adet soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates ya da iki yemek kaşığı salça
10 diş sarımsak
Maydanoz
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Zeytinyağlı barbunya tarifi
Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanır. Boyalı suyu süzülür. Temiz bir tencereye yağ, doğanmış soğan, sarımsaklar, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır, ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates veya salça konur. Şeker ve tuz ilave edilir, haşlanmış fasulyelerde konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip fasulyeler pişirilince söndürülür. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serp

yani tabi biraz garip oldu ama bizim odamızda kimse yatmadı
gerçi bazen sinir bozucu durumlar oldu
kapıyı çalmadan içeri dalanlar falan
tabi içerde ters bi durum yoktu ama gene de en azından bi tıklatmak lazım
kayınvalidem bile öyle yaptı
şaşırttı beni hiç beklemiyodum
en azından bi tıklatsalar kendine çeki düzen verirsin yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…