2011 Kasım Annelerinden Sorular ve Güncel Paylaşım

lacheen

kötü söz sahi kimindir?
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
408
10
26
İstanbul
Anneler yeni uğrak sayfamız burası olsun.Sorular, sorunlar, ay ay gelişim, endişeler,yaptıklarımız, yedirdiklerimiz, içirdiklerimiz, giydirdiklerimiz ve daha niceleri burada paylaşılsın.Ben hergün güncel olarak önemli bilgileri de sizlere aktarmak istiyorum.
Hoşgeldiniz.... :34:

Son düzenleme:
İşte ev kazalarından korunmak için alınabilecek basit tedbirler:

- Çocuklar, büyüklerin hareketlerini izler ve onlar gibi davranmayı öğrenir. Emniyetli hareket ederek çocuğa örnek olun ve nasıl davranması gerektiğini sık sık anlatın.

- Çocukları yalnız bırakmayın. Ev kazalarındaki çocuk yaralanmalarının yüzde 90'ı çocuklar yalnızken oluşturur.

- Evde, dolu bulunan ve kilit altında olmayan silah muhafaza etmeyin.

- Yutulabilecek küçük nesneleri çocukların ulaşabileceği yerlere koymayın. Oynadığı oyuncaklardan parçaların çıkmaması için oyuncak seçimine dikkat edin.

- Plastik torba, ip, kablo, iğne, çivi, bıçak, jilet, tornavida, kırılgan cam eşya gibi cisimleri ulaşabileceği alanlardan kaldırın.

- Son yıllarda yaygınlaşan plazma TV’leri sehpaya koymak yerine duvara monte edin.

- Çiçek ilaçlarını çocukların ulaşamayacağı bir yere koyun, kibrit çakmak gibi gereçleri ortadan kaldırın.

Genel Kullanım Alanlarıa

image.axd

- Merdivenleri iyi aydınlatın.
- Emekleyen bebeğin merdivenden inmesini veya merdivene çıkmasını engelleyen bariyerler kurun.
- Şömine, ocak, radyatör, kalorifer boruları, soba gibi ısı yayan cihazların etrafında, doğrudan teması engelleyen önlemler alın.
- Keskin köşeli ve uçlu mobilyaların bu bölgelerini yumuşak sünger veya kumaşla kaplayın.
- Sildikten sonra yerlerin ve merdivenlerin kaygan olduğu konusunda ev halkını uyarın.
- Elektrik fişlerini emniyetli kapatıcılarla kapayın.
- Perde iplerini erişilecek düzeyde bırakmayın.
- Pencereleri ve balkon kapısını sık sık kontrol edin.
- Plastik torbaları ortadan kaldırın.
- Evde yangın söndürücü yoksa mutlaka bir tane edinin.
- Evde sürekli sıcak su var ise derecesini 50 dereceden fazlaya ayarlamayın.
- Evde zehirli bitki bulundurmayın.

Mutfak

kazapg6.jpg

- Yemekleri daima duvara yakın taraftaki ocak gözlerinde pişirin veya ısıtın. Tavaların saplarını duvara paralel tutun.
- Tezgahın kenarına yakın yerlere sıcak tencere, tabak, sıcak su kabı koymayın.
- Sıcak sıvıları çocuklardan uzak tutun.
- Kesici aletleri çocukların ulaşamayacağı yerlere koyun.
- Bebek sandalyesini, soba, fırın ve benzeri ısıtıcıların yakınına koymayın.
- Kibrit ve çakmağı ortalıkta bırakmayın.
- Dolap kapaklarını kapalı tutun.
- Temizlik malzemeleri ve gereçlerini ortalıkta bırakmayın.
- Bebeğe vereceğiniz mamanın sıcaklığını daima kontrol edin.

Banyo
- Banyo kapısını kilitlemeyin.
- Şampuan, vb. maddeleri çocukların ulaşamayacağı bir yere koyun.
- Jilet, traş bıçağı vb. keskin maddeleri çocukların ulaşamayacağı bir yere koyun.
- Saç kurutucusu, elektrikli ısıtıcısı gibi elektrikli ev aletleri banyo küveti yakınında veya fiş prize takılı olarak asla bulundurmayın.
- Kullanılmış sağlık malzemelerini ve tarihi geçmiş ilaçları içine plastik torba takılmış çöp kutusuna atın ve çöp kutusunun kapağını sıkıca kapatın.
- Banyo küvetinin tabanına kaymayı önleyen lastik bir paspas koyun.
- Banyo küvetinin yakınına sağlam bir tutunma demiri taktırın.
- Bebekleri ve çocukları banyoda yalnız bırakmayın.

Bebek Odası
- Bebeğin yatağını ısıtıcı yüzeylere yakın tutmayın.
- Bebeğin yatağındaki korkulukların arası en fazla 1 cm uzaklıkta olmalı.
- Bebeğin çarşafı yatağının altına yeterince kıvrılabiliyor mu?
- Bebeğin oynadığı oyuncakların boyası zehirli maddeler içeriyor mu?
- Bebeğin giysileri çabuk alev alan plastik, naylon yanıcı materyalden olmamalı.
- Oyuncaklar sağlam olmalı, üzerlerine takılı parçalar çıkmamalı. Kolay çıkan parçaları bebekler ağızlarına sokabilirler.

Oyun Alanı (bahçe)
- Çöp kutusunun kapağını kapalı olmalı.
- Merdiven vb. bahçe yolları temiz ve bakımlı olmalı.
- Çukur, drenaj alanı gibi noktaları, su ızgaralarını sürekli kontrol edip emniyetli olduklarını tespit etmelisiniz.

Ebeveyn Odası
- Kozmetik ürünler, parfümler ve kırılacak cam malzemeler yüksekte tutulmalı.
- İğne, düğme, dikiş malzemesi gibi eşyalar kilit altında tutulmalı.
Tüm bu önlemleri alsanız da istenmeyen ev kazalarıyla karşılaşma riskiniz her zaman mevcut. İşte bu kazalarda yapılması gereken ilk yardım uygulamaları:

Ciddi yaralanmalar
İlkyardımda bilinmesi gereken ilk şey, soğukkanlılığın elden bırakılmaması gerektiği. Eğer ciddi bir yaralanma ile karşı karşıya iseniz:

Ciddi yaralanmalar, kanaması durdurulamayan, kas ve kemiğin göründüğü, yabancı cisim saplanmasıyla veya hayvan ısırması ile oluşan yaralardır. İçi kurcalanmadan, yara temiz bir bezle örtülür, kanamalı bölge alttan desteklenerek yükseltilir, üzerine bandaj uygulanır, 112 aranır.

Burun kanamaları
Burun kanamalarında kesinlikle hastanın başı arkaya yatırılmamalıdır. Çocuk öne eğik olarak oturtulur. Beşer dakika arayla burun deliklerine ve burnun yumuşak kısımlarına iki yandan, parmaklarla basınç uygulanır. Kanama sürerse, burnun hemen altına, üst dudağa da basınç uygulanır. Kanama durduktan sonra bir süre çocuğun sümkürmesine izin verilmez. Sürerse doktora gidilir.

Kafa travmaları
Çocuk sakinleştirilir, ağızdan hiçbir yiyecek, içecek verilmez. Baş ağrısı, bulantı, kusma, her iki göz bebeğinin büyüklüğünde farklılık, bilinç bozukluğu olup olmadığı takip edilir. Uyumasına izin verilmez, doktora götürülür.

Kırıklar
Belirtileri, hareket ile artan ağrı, şekil bozukluğu, hareket kaybı, ödem ve kanama nedeniyle oluşan morarmadır. Kırılan kemiğin üzerindeki bölge şiş ve sıcak olabilir. Genellikle, kırık bir kemik çok ağrı verir. Bu yüzden önce çocuk sakinleştirilmelidir. Canını acıtmıyorsa, arka üstü yatırılır, gerekmedikçe yerinden oynatılmaz. 112 aranır.

Göze yabancı cisim kaçması
Cisim gözden çıkartılmaya çalışılmaz ve gözünü ovuşturmasına izin verilmez. Gözyaşı ile yabancı cismin dışarıya atılması için çocuğa birkaç kez gözünü kırpması söylenir. Kaynatılmış soğutulmuş su ile gözü nazikçe yıkanır. Batma ve yanma hissi devam ediyorsa doktora gidilir.

Kulağa yabancı cisim kaçması
Sivri bir cisimle müdahale edilmemeli, su değdirilmemeli, hemen tıbbi yardım istenmelidir.

Sindirim yolu ile zehirlenme
Bilinç kontrolü yapılmalı, ağız zehirli maddeyle temas etmişse su ile çalkalanmalı, el ile temas etmişse el sabunlu su ile yıkanmalı, yaşam bulguları, kusma, bulantı, ishal gibi belirtiler değerlendirilmelidir.

Solunum yolu ile zehirlenme
Cam, kapı açılarak ortam havalandırılır, hasta hemen temiz havaya çıkarılarak yaşamsal belirtileri değerlendirilir, rahat nefes alabilmesi için yarı oturur pozisyonda tutulur, 112 veya zehir kontrol merkezi 114 aranır.

Evinizdeki ilk yardım çantasında bunları bulundurun
- Termometre
- İzopropil alkol yüzde 70’lik. (Termometre temizliği için)
- Pamuk (Steril pamuklu çubuklar, paketlenmiş pamuk toplar)
- Gazlı bez (5 x 5; 10 x 10 cm)
- Ateller (uzun ve kısa)

- Üçgen sargı

accidents_l.jpg

- Hipoalerjenik flaster
- Sabun / hekzaklorofen içeren solüsyon
- Kağıt havlu
- Göz damlası
- Eldiven (Mümkünse steril)
- Makas (küt uçlu)
- Çengelli iğne
- Küçük taşınabilen küvet
- Suni solunum ağızlığı (Seçenekli)
- Ağrı ve ateş gideren parasetamol ilaç

alıntı
​

Bir Yaşından Küçük Bebeklere Yasaklı Yiyecekler Listesi

1 yaşından önce yedirmeyin
Çocukların gelişiminde özelikle ilk iki yıl beslenme alışkanlıklarının önemine işaret eden beslenme uzmanları, bir yaşından küçük bebeklerin uzak durması gereken gıdaları sıraladı.

Anne sütünün bebeğe sağladığı yararın sayılamayacak kadar çok olduğunu bildiren uzmanlar, 1 yaşına girene kadar bebeklerin özellikle bal, yumurta akı, inek sütü, çikolata, kakao, deniz ürünleri gibi bazı ürünlerden uzak durması gerektiğini vurguladı. Uzmanlar, bu gıdaların erken tüketilmesi halinde bebeklerde alerji ve zehirlenmeye sebep olabileceği uyarısında bulundu.

İnternational Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Duygu Gür Ünal, anne sütünün bebeklerin gelişmesi için mükemmel bir besin kaynağı olduğunu belirtti. İlk 6 ayın bitiminden itibaren bebeklerin farklı tatlar ve gıdalarla tanıştırılması gerektiğini belirten Ünal, "Ancak bebeklerden, 1 yaşına kadar uzak tutulması gereken besinler var. Bu besinler bebekte alerjiye ve zehirlenmeye neden olabiliyor ya da kuruyemişlerde olduğu gibi boğulma riski de yaratabiliyor." ifadelerini kullandı.

"BİR YAŞINDAN KÜÇÜK BEBEKLERE YASAKLI YİYECEKLER LİSTESİ"
Ünal bir yaş öncesi bebekler için yasaklı yiyecekler listesini de sıraladı, "Bal, yumurta akı, inek sütü, çikolata, kakao, çilek, domates, kivi, fıstık ezmesi gibi alerji potansiyeli yüksek gıdalar, deniz ürünleri, şarküteri ürünleri (salam, sosis, sucuk…), konserve ve dondurulmuş gıdalar, katkılı, tuzlu, salçalı, baharatlı hazır gıdalar, kuruyemiş, patlamış mısır, pastil, sakız gibi boğulmaya neden olabilecek taneli ya da yapışkan besinler (4 yaşına kadar verilmemeli). Tüm diyet ürünleri (aksi doktor tarafından belirtilmedikçe)."

Ünal, Ek gıdalara başlama konusunda annelerin dikkat etmesi gereken konular hakkında ise şöyle konuştu: "Bebeğinize vereceğiniz ilk gıdaların tek çeşitten oluşan, basit, alerji riski olmayan besinlerden seçilmesi gerekiyor. Sabah ve öğle öğünleri arasına ekleyeceğiniz meyve püresi, bebeğiniz için lezzetli bir başlangıç olabilir. İyi yıkanmış ve kabuğu soyulmuş mevsim meyvesinin bir dilimini (kışın: elma, armut, yazın: elma, şeftali, kayısı) cam rendeden geçirerek pütürlü olarak yarı oturur pozisyondaki bebeğinize verebilirsiniz. Aynı meyvenin miktarını artırarak birkaç gün boyunca vermeniz olası alerji ve mide bağırsak problemlerini daha rahat gözlemenize yardımcı olabilir. Bebeğiniz meyve pürelerine alıştıktan sonra inek sütü ya da formül mamayla hazırlayabileceğiniz bir çay bardağı yoğurt, ikindi öğününe eklenebilir. Yoğurdu da sabah vermediğiniz meyve veya pekmez ile de tatlandırabilirsiniz."

"8 AYDAN SONRA TARHANA VE MERCİMEK"
Bebeklerin ayına göre uygun sebze çorbaları hazırlamak gerektiğini vurgulayan Dr. Ünal, "Patates, havuç, pirinç ve zeytinyağı ile hazırlanacak ve öğle öğününde verilecek sebze çorbasına kış mevsiminde lahana, brokoli, ıspanak, pırasa, kereviz, karnıbahar, yazın ise kırmızıbiber, kabak, enginar, taze fasulye, semizotu gibi sebzeler eklenebilir. Sebze çorbalarının dışında, öğle öğününde, tavuk suyuna tel şehriye, baharatsız yayla çorbası da verilebilir. Tarhana ve mercimek çorbalarının yoğun içeriklerinden dolayı yedinci veya sekizinci aylardan sonra verilmesi gerekiyor. Bebeklere altıncı aydan itibaren sebze çorbalarına kibrit kutusu büyüklüğünde iki kez çekilmiş yağsız kıyma, yedinci-sekizinci aylardan itibaren de et, balık, tavuk eklenebilir. Sekizinci ve dokuzuncu aylardan itibaren baklagiller, dolma, pilav, makarna, köfte bebeğin iştahını daha da açıyor." şeklinde konuştu.

Bebekleri pütürlü gıdalara alıştırmak posa alımlarını da kolaylaştırdığını aktaran Ünal, "Ancak anneler bebeklerin pütürlü gıdaları alamayacağını düşünerek blenderdan geçirip tamamen sıvı hale getiriyor. Tamamen pütürsüz yemeye alışan bebek, daha sonra pütürlü gıdaları yemeyi reddediyor. Bu nedenle annelerin sebze çorbasını blender yerine tel süzgeçten geçirmesi ya da çatalla ezerek püre haline getirmesi gerekiyor." diye konuştu.

alıntı

Bebeğin gelişen görsel ve iletişimsel becerilerine destek vermek için aşağıdaki önerilerden yararlanın:

Işıkla oynayarak eğlenmek. Bebeğinizin bir fenerin ışınına odaklanmasını sağlayın ve ardından bunu duvarda gezdirin. Daha zorlu bir uğraş için, ışığı daireler halinde ve farklı bir tempoda, hızlı ve yavaş oynatın.
Yeni sözcükler öğrenmek. Bebeğinizin vücudunun farklı kısımlarına dokunun ve adını söyleyin. Bu sözcükleri kullanması belirli bir zamanı alsa da. sözcüğü taşıdığı anlamla ilişkilendirmeyi öğrenmiş olur. Bu oyunu bir süre oynadıktan sonra, çocuğunuza şunu sorun: "Ağzın nerede?" Adı belirtilen vücut kısmını işaret etmesine yardımcı olun.Bir yaldız çalkalayıcı yapmak. Plastik bir su şişesinin etiketini çıkarın. Şişenin üçte ikisini glikozla ve geri kalanını suyla doldurun. İçine biraz renkli yaldız dökün. Şişenin kapağını tutkallayın. Çocuğunuzun yaldız çalkalayıcısını hafifçe vurup döndürmesine ve böylece yaldızları şişede yüzdürmesine fırsat verin. Becerebildiği bir işten al dığı keyfi izleyin."İleri geri" oyunu oynamak. Çocuğunuzun eline bir top ya da bir oyuncak verin. Elleriyle ve ağzıyla oyuncağı yoklamasına fırsat verecek zamanı tanıyın. Daha sonra oyuncağı geri vermesi için avucunuzu ona doğru uzatın."Şimdi ben alayım mı?" deyin. Eğer (bu çağdaki çoğu çocuk gibi) geri vermezse, yumuşakça elinden alıp bir süre tutun. Ardından ona geri verin. En çok hangi oyuncakları ilginç bulduğunu anlamak açısından, çocuğunuzun verdiği ipuçlarını izleyin ve nesneleri "ileri geri" elden ele geçirmenin onda nasıl bir duygu uyandırdığını ölçün. Bebeğinizin büyük (kol ve bacak) kaslarının ve üst vücut gücünün gelişimine destek vermek için aşağıdaki önerileri deneyin. Onun yeni başarılarından duyduğu keyfi paylaşın!Bir dağa tırmanın! Yere birkaç minder yığarak, bebeğinize bunları zorlu bir tırmanışla aşmanın yolunu gösterin. Onu ayartmak için. minderlerin üstüne yeni ya da gözde bir oyuncağını koyun ya da "dağ"in arkasında saklanıp görünerek "ce demece" oynayın.Top oynayın. Bir topu çocuğunuzdan öteye yuvarlayın ve emekleyip geri getirin. Topu tekrar yuvarlayın ve bu sefer çocuğunuzu özendirerek, topu almak üzere vücudunu kullanmaya çalışmasını sağlayın. Onu eline alıp emekleyerek ya da eliyle fırlatarak topu geri getirmeye özendirin.Bir masanın ek parçasını ya da bir iskambil masasını kullanarak, çocuğunuzun yukarıya ve aşağıya emekleyeceği bir rampa yaratın. Yumuşak bir eğim sağlamak için bunu bir merdiven kenarına, üst üste yığılmış yastıklara ya da yere konmuş kanepe minderlerine yaslayın.

Yazının Kaynağı: Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakımı El Kitabı

Bebeğin gelişen görsel ve iletişimsel becerilerine destek vermek için aşağıdaki önerilerden yararlanın:

Işıkla oynayarak eğlenmek. Bebeğinizin bir fenerin ışınına odaklanmasını sağlayın ve ardından bunu duvarda gezdirin. Daha zorlu bir uğraş için, ışığı daireler halinde ve farklı bir tempoda, hızlı ve yavaş oynatın.
Yeni sözcükler öğrenmek. Bebeğinizin vücudunun farklı kısımlarına dokunun ve adını söyleyin. Bu sözcükleri kullanması belirli bir zamanı alsa da. sözcüğü taşıdığı anlamla ilişkilendirmeyi öğrenmiş olur. Bu oyunu bir süre oynadıktan sonra, çocuğunuza şunu sorun: "Ağzın nerede?" Adı belirtilen vücut kısmını işaret etmesine yardımcı olun.Bir yaldız çalkalayıcı yapmak. Plastik bir su şişesinin etiketini çıkarın. Şişenin üçte ikisini glikozla ve geri kalanını suyla doldurun. İçine biraz renkli yaldız dökün. Şişenin kapağını tutkallayın. Çocuğunuzun yaldız çalkalayıcısını hafifçe vurup döndürmesine ve böylece yaldızları şişede yüzdürmesine fırsat verin. Becerebildiği bir işten al dığı keyfi izleyin."İleri geri" oyunu oynamak. Çocuğunuzun eline bir top ya da bir oyuncak verin. Elleriyle ve ağzıyla oyuncağı yoklamasına fırsat verecek zamanı tanıyın. Daha sonra oyuncağı geri vermesi için avucunuzu ona doğru uzatın."Şimdi ben alayım mı?" deyin. Eğer (bu çağdaki çoğu çocuk gibi) geri vermezse, yumuşakça elinden alıp bir süre tutun. Ardından ona geri verin. En çok hangi oyuncakları ilginç bulduğunu anlamak açısından, çocuğunuzun verdiği ipuçlarını izleyin ve nesneleri "ileri geri" elden ele geçirmenin onda nasıl bir duygu uyandırdığını ölçün. Bebeğinizin büyük (kol ve bacak) kaslarının ve üst vücut gücünün gelişimine destek vermek için aşağıdaki önerileri deneyin. Onun yeni başarılarından duyduğu keyfi paylaşın!Bir dağa tırmanın! Yere birkaç minder yığarak, bebeğinize bunları zorlu bir tırmanışla aşmanın yolunu gösterin. Onu ayartmak için. minderlerin üstüne yeni ya da gözde bir oyuncağını koyun ya da "dağ"in arkasında saklanıp görünerek "ce demece" oynayın.Top oynayın. Bir topu çocuğunuzdan öteye yuvarlayın ve emekleyip geri getirin. Topu tekrar yuvarlayın ve bu sefer çocuğunuzu özendirerek, topu almak üzere vücudunu kullanmaya çalışmasını sağlayın. Onu eline alıp emekleyerek ya da eliyle fırlatarak topu geri getirmeye özendirin.Bir masanın ek parçasını ya da bir iskambil masasını kullanarak, çocuğunuzun yukarıya ve aşağıya emekleyeceği bir rampa yaratın. Yumuşak bir eğim sağlamak için bunu bir merdiven kenarına, üst üste yığılmış yastıklara ya da yere konmuş kanepe minderlerine yaslayın.

Yazının Kaynağı: Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakımı El Kitabı

​BESİNLERİ MUTLAKA HAFİF PÜTÜRLÜ YEDİRİN
Şebnem Ersoy, beslenme alışkanlığında yapılan bir başka hatanın ise; bebek 1 yaşına gelmesine rağmen besinleri blenderden geçirerek muhallebi kıvamında yedirmek olduğunu söyledi. Ersoy, Bunun sonucunda da bebek ileride pütürlü yemekleri kabul etmiyor; yemek seçen, problemli bir çocuk haline geliyor. Örneğin çiğneme fonksiyonunu gerektirdiği için et yemeyi reddediyor. Bunun sonucunda da beslenme yetersizliğine bağlı kansızlık veya büyüme-gelişme gerilikleri ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle özellikle 8. aya kadar besinleri püre kıvamında, ancak hafif pütürlü yedirin, böylelikle bebeğiniz çiğnemeye alışır. Bu aydan itibaren besinleri daha iri pütürlü de yedirebilirsiniz. Kendi kendine beslenmesini öğrenebilmesi için de 9. aydan itibaren bebeğinizin eline ekmek veya bisküvi parçası verin. Özellikle 1 yaşından sonra da sizinle sofraya oturup, aynı besinleri yemesini sağlayın.  şeklinde konuştu.

'EK BESİNLER TEK TEK VERİLMELİ, MİKTAR YAVAŞ YAVAŞ AZALTILMALI'
Şebnem Ersoy, 1 yaş öncesinde bebeklere beslerken dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı: Besin miktarını yavaş yavaş artırın, tek bir besin yedirin, besini reddediyorsa ısrar etmeyin, sebze ve meyveler taze olsun, yoğurdu evde kendiniz mayalayın. 

canım ellerine sağlık çok güzel bilgiler paylaşmışsın yeni yerimiz de hayırlı olsun..:16:

merhaba..bence de bu sayfa yeni paylaşımlar için çok güzel olacak..

ben vitamin vermeye başladım çünkü nezleyi hala atlatamadı..siz de vitamin veriyo musunuz?ne veriyosunuz bağışıklık sistemini geliştirmek için..ben multitabs -omega 3 balıkyağı verdim alerji yaptı galiba şimdi polivit veriyorum...

merhaba..bence de bu sayfa yeni paylaşımlar için çok güzel olacak..

ben vitamin vermeye başladım çünkü nezleyi hala atlatamadı..siz de vitamin veriyo musunuz?ne veriyosunuz bağışıklık sistemini geliştirmek için..ben multitabs -omega 3 balıkyağı verdim alerji yaptı galiba şimdi polivit veriyorum...

Mesajim gec oldu ama yeni gordum merhabalar.ben sadece devit3 ve demir ilaci veriyorum.saglikli beslendigi surece ve kilo alimida guzelse vitamine gerek olmadigini dusunuyorum.sevgiler

Bilgiler için sağol güzel paylaşımlar bende bir kasım annesiyim..Oğlum tek tek adım atıyor ama emeklemesi daha kolay geliyor...
79 80 cm olmuştur 9500 gr falandır sanırım 19 kasımda aşımız var bakalım.Çok hareketli olduğu için kilo alımımız biraz yavaş

Bilgiler için sağol güzel paylaşımlar bende bir kasım annesiyim..Oğlum tek tek adım atıyor ama emeklemesi daha kolay geliyor...
79 80 cm olmuştur 9500 gr falandır sanırım 19 kasımda aşımız var bakalım.Çok hareketli olduğu için kilo alımımız biraz yavaş
Maaşallah sıralamaya başlamış adımları.Benim bebeğim de bir yerlere tutunup sıralayarak yürüyor.Kilosu güzelmiş bence.Güle güle büyüsünler :nazar:

Maaşallah sıralamaya başlamış adımları.Benim bebeğim de bir yerlere tutunup sıralayarak yürüyor.Kilosu güzelmiş bence.Güle güle büyüsünler :nazar:

Merhaba canım :16:
Bir ara ne güzel yazışıyorduk..Bebekler büyüdükçe yazışmalarda azaldı:emir_bebek:
Benim oğlumda henüz yürümüyor ama gayet güzel sıralıyor..
Bizim bu aralar en büyük sorunumuz Karahan'ın çok az uyuması..Sabah 6'dan beri sadece 2 saatlik uykuyla duruyor..Hala uyumadı..
Uyusa bile sık sık uyanıyor:50:
Bunun dışında bir problemimiz yok çok şükür:nazar:

Senin oğlunda iyidir umarım:nazar:

Back
X