2011 Kasım - Aralık ayında tüp bebek yaptıracaklar arkadaşlar buyrunn :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi hly7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
anladım cnm sağol, rezerv azlığı çok büyük bir problem ne yazık ki, Allah hepimize yardım etsin.
Kendine iyi bak.

Allah yardımcım olsun canım çok stresli bir dönem ama kendini mümkün olduğunca rahat bırak ve olumsuz düşünme benim bir tanıdığımda da aynı problem vardı ve eşi de azosperm di microtese ile 1 tane oluşan yumurtası cana geldi çok şükür şimdi 4 ay sonra doğum yapacak o da

Merhaba canım benim doktorum Erdal beydi çok şeker bir adam Emre beyle hiç görüşmedim ama ondan da baya memnun olanlar var. Bizde sperm azlığıydı sebep.

breshka merhaba allah bebegini kucagina almayi nasip etsin insallah bizimde sperm azligi sorunumuz var benim merakettigim
nasil bir tedaviten gectiniz ve sayinizi ögrenebilirim bizde oligo spermi sorunu var biraz yardimci olabilirmisin

Hoşgeldin, hangi merkezde tedavi görüyorsun ve sorun ne?

canım şu raporla ilgili biraz beni aydınlatırmısın.nasıl aldın şartlar faln.

tüp bebek tedavi raporu alınması için gerekli belgeler
Sperm sayısının 5 milyon üzeri olması durumunda 3 kez aşılama yapıldığını gösterir belge
HSG Rahim Filmi
Belirli aralıklarla yapılmış sperm tahlilleri
Nüfus kâğıdı fotokopileri
Hormon Tahlilleri(Bayan için TSH, Prolaktin, FSH, E

Rapor alınması için mutlak gerekli önkoşullar:

Bayan yaşı 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olması
Nüfusa kayıtlı çocuk bulunmaması ( bu evlilik veya çiftlerden herhangi birinin önceki evlilikleri)
En az 3 yıllık evlilik süresi olması gerekiyor canım..fakat benım esım azosperm olduğu için biz aşılama falan olmadan raporumuzu aldıkk...

breshka merhaba allah bebegini kucagina almayi nasip etsin insallah bizimde sperm azligi sorunumuz var benim merakettigim
nasil bir tedaviten gectiniz ve sayinizi ögrenebilirim bizde oligo spermi sorunu var biraz yardimci olabilirmisin

Amin canım Allah razı olsun Rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah
Bizde aynı seviyedeydik canım ama bizim geçmiş biraz inişli çıkışlı oldu eşimde enfeksiyon varmış ilk yaptırdığımız testle sonuncu arasında dağlar kadar fark vardı sırasıyla yazayım sana
1. 102 milyon 2.84 milyon 3. 82 milyon 4.76milyon 5. 4 milyon çıktı burda panikledik doktor antibiyotik verdi ve varikosel teşhisi de kondu ama çok önemli bir derecede değilmiş . Eşim bu sırada sigara içiyordu onu bıraktı ve ilaçlarını bitirdi tekrar bir test yaptık ve 6 milyon çıktı iyi dedi doktor ve asıl önemlisi bu sayıda morfolojimiz gayet iyiymiş %98 normal çıkmıştı sonuçlar sonuçta onların kullanacağı 1 tane sperm 1 tane yumurta .... Bizde önce kısa protokol uygulanacaktı ama adetin 21.gün yapılan progesteron testimi doktor biraz yüksek buldu aslında çokda değilmiş ama bizim doktor çok ince eleyip sık dokuyor normali 1,5 olması lazımmış en yükseği benim 1,6 çıkmıştı bu yüzden uzun protokole geçtik ve yumurtalar toplandığı gün eşimin değerleri daha da yükselmişti çok şükür ilk denemede tuttu Rabbim sizlerinde yardımcısı olsun

çocuksuzum çok geçmiş olsun cnm ne ohss miş senin yazdıklarını okudukca benim karnım şişmeye başladı valla (( stres yapıoz okudukca... bu ohss gebelikten sonramı oluşan bişey yoksa gebelik öncesi iğnelerin verdiği şişkinlikmi ?

egunelcim inşallah kan tahlilin istediğin gibi olumlu çıkar eğer çıkmazsada kendini fazla yıpratma biz bu sınavdan öyle böyle geçicez hayırlısı olur inşallah ...

benımde yakında yumurta toplama ıslemım olacakta nasıl bı ıslem acı duyuyor musun ne kadar suruyor cvp verırsen sevınırım

bızde de oligospermi var 5milyon esimde cıkan sayı

benımde yakında yumurta toplama ıslemım olacakta nasıl bı ıslem acı duyuyor musun ne kadar suruyor cvp verırsen sevınırım

mrb canım.ben 2 defa tüp denedim o yüzden 2 defa yumurtalarım toplandı zaten anestezi alıyosun hiçbirşey hissetmiyosun uyandığında herşey bitmiş oluyor sadece hafif bi adet ağrısı oluyor.

mrb canım.ben 2 defa tüp denedim o yüzden 2 defa yumurtalarım toplandı zaten anestezi alıyosun hiçbirşey hissetmiyosun uyandığında herşey bitmiş oluyor sadece hafif bi adet ağrısı oluyor.

hmmm ben devlette yaptıran bi tanıdımdan yarı ayık cekılebılır bı acı hıssettıgı duymustum korkuyordum saol bunu duyduguma sevındım

hmmm ben devlette yaptıran bi tanıdımdan yarı ayık cekılebılır bı acı hıssettıgı duymustum korkuyordum saol bunu duyduguma sevındım

sana tavsiyem kabız olmamaya çalış yumurta toplama işleminden sonra anesteziden midir nedir kabızlık oluyor o yüzden sıvı şeyler tüket hatta benimde yakında toplanacak bende magnesie calcine kullamaya başladım kabız olmamak için.

inşallah dediğin gibi olmuştur canım...yarın sabah erkenden kan vermeye gidecem zaten...sonucu alınca yazarım tabiki...

Egunal cim inş.yarın güzel haber verirsin bekliyorummm..inş.idrar testi yanlıştır...

dileğine aynen katılıyorum canım ve bir mucize diliyorum rabbimden...

canım bende bir ohss maduru olarak sana bilgi veriyim ...bu ohss opu olduktan sonraki günlerde ortaya çıkıyor...durumun ağırlığına göre transfer iptal edilebiliyor...yumurtalıkların iğnelerle fazla uyarılması aşırı tepki vermesi demek...genelde e2 hormonu 5000 nin üzerinde olması aslında bu durumun önceden habercisi oluyor...tabi bu durumda yumurta sayısıda çok oluyor...ohss olduktan sonra transfer gerçekleşirse bi de gebe kalınırsa geçmeye başlayan ohss tekrar artarak ortaya çıkıyor...bu durumu tetikleyen şey hcg hormonu...opudan önce vurduğumuz çatlatma iğneside zaten hcg hormonunun ta kendisi...gebe kaldıktan sonra bu hormon artışa geçtiği için tekrar ohss oluyorsun...bunun tedavisi vs...daha çooook uzun bi konu yani...uzun lafın kısası ALLAH yaşatmasın...
canım benim için yazdıklarınada teşekkürler...her sonuca hazırlıklıyım zaten...

hmmm anladım saol uyarın ıcın benım ılk oyuzden hıc bılmıyorum umarım sonuc pozıtıf olurda bı daha gerekmez allah ısteyen herkese saglıklı bı sekılde bebeklerını kucaklarına almayı nasıp etsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…