Sanmıyorum lalecimmm nerdeeee..Zaten anlamıyorlarrrr kiii.Benim hikayemi baştan sona anlatsam şaşarsınnn.3 senedir salak gibi devlet hastanesinde süründümmm.4 senedir eşinde problem diyip durdular.Çift taraflı varikosel dendi.Ameliyat olmadan rapor vermeyiz dediler.Özelde gittik yaptırdıkkk..Bizi 1,5 sene karında problem yokkkk hsg,hormon herşey normal bekleyin yaşıda küçük kiii ozaman 23-24 yaşındaydımmm bekleyin ne aceleniz var dedilerrr..Sonra bizimde bazı problemlerimiz oldu aksaklıklar falan derken tam aşılamaya geçicez kiii onun içinde ayrı dosya ayrı rapor çıkarmak için uğraştımmm..Sorunlar yakamızı bırakmadı..Zaten z.kamilin infetilite bölümünde her ay farklı asistan oluyordu..Her gelen adama ayrıı hikayeyyii baştan anlattımmm...Ama asıl Kabuslar bu sene Mart ayında başladııı..Ayyy durun anlatıp dökücem içimiiii.:))))))
Mart ayında adetliyken yapılan ultrasonda salak asistanın biri bağırsağımı kist zannederek cea125 tümör markerı yaptı..Sonuç normalin üstünde çıkınca(tabii bu testin yaptırılma günü varmışşş beni adetliyken kan aldırdılarrrr) sen kanser olma riskin var bu kist en kötü huylu olmasa da orta kötü huylu olması muhtemel diyerekkk smear kültür vb şeyler yaptılar..Tabiii ben ve ailem bu testlerin sonucunu bekleyene kadar dokuz doğurdukkk.Sonra testlerde her şey normal çıkınca z.kamilin uzmanlarına yönlendirildim..Kaç dr baktı bilmiyorum saymadımm.Hepsi güldü geçtii ne kissst ne de başka birşey var dı çünnküü.Tabi bunlar zaman alıyor bu arada..Neyyysee en son aşılama protokollerine geçildii.İlk aşılamamda 75 puregon ile başladım..Kontrollere yanlış zamanlarda çağırılmam vs.. gibi problemlerle oda iptal olduu.İkinci aşılamamı tüp bebek ünitesine geççtimm.Özelden oranın doktoruna gittim parasını bayıldım kiii iyice ilgilenilsin diye ama koskoca 0..Çünkü aynı sorun oradada var dı drlar sürekli olmuyo başka dr geliyo bişey diyo..İkincidede yumoşlar 14,5mm de kendiliğinden çatladı spontan gebelik beklendii.Bu arada drun biri sol tüpüne yakın bir yerde sıvı birikimi gözüküyor laporoskopi yapıp bakalım dediler...
İster yaptır ister yaptırma böylede tüp bebeğe başlayabiliriz dediler.Ama ben artıkkk o kadar bıkmıştım kiii amaaannn açıp baksınlar zaten bişey yoksa ayyynen kapatıcaklar dedimm.Veeee yattım z.kamile uzman dr la konuştum kabul etti yapmayı..Ve ameliyattan sonra olanlarrrrrr..
Sol tüpümmm alınmıştıııı.Annem ve eşim dra ameliyattan sonra durumumu sormaya gitmişler ve dr kızınızın sol tüpünü aldıkk.Sağ tüpüde zaten tıkalıııartıık tüp yapıcaz başka çareniz yok demişler..Annem tabii şoka girmişşşş.Sağolsun eşim anneme söylemeyelim annecim zaten biz tüp bebek yapıcaktık hiç haberi olması diye kararlaştırmışlarrr..
Ahhh ahhhh çok konuştum ama içimi döküyorummm.Tabii ben bu arada ameliyattan sonrada tabii bir sürü komplikasyon yaşadığım halde dikişli dikişli kalktım yatağımdan dr vizite gelicek diye dosyayı bırakıyorlardı.Özel odadaydım yanımda kimsede yoktu..Dosyayı bir okudum başımdan kaynarrr sular indiii.Sağ tüpümünde tıkalı olduğu yazıyordu..Oysa ben hsg çektireli 2 sene ya olmuştu ya olmamıştıı..Sonra anneme söyledim oda şaşırdı tabii nereden öğrendin diyeee..
Hikayemin sonrasıı daha da ironikk durun bitmedi dahaaa.Laparoskopiden sonra bende bir kanama bir kanama kiii adetin bitiminde olmuştum lap.ı tabii ben acillik falan oldum..Ordada kaç dr baktı sayymadımmm.Gittim geldimm dr.. normallll olur böyle şeyler dedi yolladılarr..
Sonra ben bu kanamadan sonra adet günüm geldii adet olmammmm.Gittim ultrasonla baktılar 10 gün daha bekleyelim olur olur diyip yolladılarr..40 gün oldu bende tıkk yokk.Gittiiimmm.fsh e2 baktılar..fsh:79 e2:8 çıktı..Bu arada son 10 günümüde annemle aramızda şu diyologlarla geçirdikk.Anne ya ben bu menapozlu kadınlar gibi fena bir ateş basması var bende..Menapoza falan girmiyim.Haahahah gülüşüyoruz...Sonuçları gören dr nasıl dese nedese diye şeklden şekile girdi...Ben fenalaştım hastanede falan filannnn...Sonra dediki hemen tüp yapıcaz belki yumurtan kalmıştır.Fsh bu kadar yükselmişse bir daha düşmezzzz...Cyclo verdi adet olunca gel dediii.Ben de o arada raporu çıkarttım ama tabiiki eski hormon testlerimle..Çünkü fsh yüksek olunca dr dediki heyettten geri dönersinnnn.Veveeee umut tüp bebeğe gidip Ulun beyle görüştümm.
O bu rakam bana bir şey ifade etmiyor çünkü adetliyken değil dedi...O ay ilaçla adet gördüm,bitti drla randevumuz o zamandı.Dr bu ay birşey kullanma görürsün diye düşünüyorum adet dedi karamsar olmayalım dedi veeeee beennnnn şükürler olsun kiii zamanında kendiliğimden adet gördümm..Hoşşşşş 4 folikül görüldü onlarda büyümedi ama en azından bilmiyorum yaniiii...İşte böyyyle..Hikayemi bıkmadan okuyan olursaaaa yorumlarınızı beklerimm Öpüyorumm hepiniziiiiiii.
okurken bile içimi sıkıntı bastı, çok çok geçmiş olsun dilerim allahtan bundan sonra hayırlı haberlerini alırız