2011 Kasım - Aralık ayında tüp bebek yaptıracaklar arkadaşlar buyrunn :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi hly7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım şimdi kaç haftalık oldun..

canım gun olarak bılmıyorum .. Ben 5 haftamda keseyı gordum..

antalyaaa kese kişiden kişiye değişiyo genelde 5. hafda görülüyo kan değeride ortalama 1500 lerdeyken görülüyo

melikeecim şu anda adetim geçeli tam 7 gün oldu yani 35. günümdeyim ne kadar olduğunu bilmiyorum çok yeniymiş daha geç döllenme dedi dr.

ohh ohh masallah size tatlim,keyfini cikar hemde sonuna kadar ,sen sonucta gebesin..))..ignelerede artik katlanacaksin yapicak bisey yok,hersey bebisler icin
su sigara konusunda iyi yapmissin degilse cok kizacaktim sana,bir tane degil ki iki tane kuzuya nasil yaparsin annesi oyle bi kotuluk
ama sen akilli hatunsun bebislerine zarar vermessin asla annesi...
ucunuzude opuyorum

ha bu arada benim 9 yasinda birde 1.5 yasinda kuzucuklarim var..))
napim cocuklari cok sevidigim icin bu tup tedaviyle yine bogusup duruyorum

Herkese Merhabalar.
Ben aranıza katılmak için geç kalmışım. Aslında forumlara bir süreliğine küsmüştüm. O kadar acımasız yazılar da oluyor ki insan çok etkileniyor.
Ben 32 yaşındayım 4 yıl önce çikolata kisti ameliyatı oldum. 2 yıllık evliyim ve cocuk yapmaya gecen sene karar verdik.
Doktorum zaten kist öyküsünden dolayı çok ertelemememi söylemişti. Ama çok da kafama takmamıştım. Çocuk karar verdiğimizde de kist olmayan yumurtalığın da çok küçüldüğünü öğrendik.
Yani sorunum rezerv azlığı. Bu süreçte okuduklarım o kadar olumsuzdu ki, yumurta donasyonu vs. O yüzden forum okumayı bırakıp kliniklerin başarı hikayelerini okumaya başladım.
Doktorum Mustafa Bahçeci, bana doğrudan tüp bebek önerdi. Şansımın tabiki olduğunu ama yaşımın bir avantaj oldugunu söyledi ama çok da hayal dünyasında yaşamamam gerektiğini söyledi.
Tedaviye başlayacağım ay ya stresten ya da artık rezerv probleminden hastalanmadım. Bu bile çok üzdü kendimi çok yetersiz ve eksik hissediyordum.
Daha sonra adet söktürücü ile adet olup tedaviye başladım. Aslında ilk ay 450 gibi yüksek bir dozla başlayacakken 2. ay 225 ile başladık.
Bunun da sebebi doktorun kendiliğinden gelişen iki yumurta görmesi idi. Herşey de bir hayır vardır.
Bu yumurtalar olgunlaştı ve sadece 2 yumurtam toplandı. Çok üzüldüm çünkü diğer insanlarda 15-20 toplanırken sadece 2 tane olması şansımı azaltıyordu.
İlk başta onların yarısı döllense kalite/kalitesiz ayrımı yapacak bir sayı bile kalmıyordu. O yüzden transferin bile gerçekleşemeyeceğini düşündüm.
Allaha şükür 2si de döllendi ve 3. günde beklenen bölünme sayısından daha çok bölünen bir embriyo 17 aralıkta transfer edildi.
Aslında buna bile şükrettim çünkü kendimi "üzgünüz sadece 2 yumurtanız vardı onlar da kalitesiz olduğu için transfer yapamıyoruz" cümlesine hazırlıyordum.

Bugun 9. günüm ilk günler biraz ağrım oldu ama sizin gibi 15-20 yumurta toplanmadığı için benim az ağrım oldu.
Sürekli bir belirti arıyorum ama anladığım kadarıyla hamile olduğunu öğrendikten sonra bile hemen başlamıyormuş.
Ben karın şişliği yaşıyorum, çok su içtiğim ve posalı beslendiğim için kabızlık da yaşamadım. İlk gün sürekli yattım ama sonra yatmadım. Sadece ağır işler yapmıyorum
Kola/sigara/alkol/kahve tüketmiyorum. transferden önce ve sonra her gün bir dilim (ortasındaki sert yer de dahil) ananas yedim
3 günüm kaldı ama son günler çok daha zor geçiyor. Gününden önce yapmayı düşünmüyorum. Umarım hepimizin emeklerine değer ve yeni yıla umutlu, mutlu başlarız.
Kul kurar kader gülermiş, hepimizin yazısı belli olmasına rağmen 3gün sonrasının hesabını yapmaya çalışırken ne kadar aciziz, değil mi?
Umarım allah isteyen herkese sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin

anladım canım önce 12.günü bekle şimdi keseyi görmeyi bekliyorum daha sonrada kalp atışını beklicem korkuyla beraber günlerimiz hep sabretmekle geçiyor.benim 14.günümde cumartesi günü degerim 289.90 çıkmıştı daha var beklememe neyse saglıklı olsunda herseye razıyım ben .seninde hayırlı olsun tebrik ederim inş.saglıklı bi sekilde kucagınada almayı nasip eder Rabbim :)

tebrik ediyorum canlarım,rabbim kucaklarımıza hayırla,saglıkla almayı nasip etsin inş.coooook sevindim,iki güzel haber hadi bakalım,,dualarımız arkadaşlarımız için..buarada SİHİRLİ degerin kactı canım ve kacıncı gün testiydi?merak ettim..

benimde son SAT : 27 kasımdı 4 haftalık diye hesaplanıyor sanırım :)

slm hoşgeldin. çok az kalmış sonuca ama beklerken günler zor geçiyor gerçekten. hayırlı haberlerini duyarız inşallah 3 gün sonra.

inş.canım o ilerleyen zamanlarda yazabiliriz cinsiyetini,neler yaşadıgımızıama ben inan 9 ay bitene kadar heyecan ve korku yaşıycam gibi duruyo(ALLAHIM inş.kucagımıza almayı,miskokularını duyurmayı nasip eder..önce hayırlısıyla keselerini,kalp atışlarını duyalımda en azından biraz rahatlarız..inş.sonuna kadar antalya bana ugurlu gelir,zaten cok güzel bi şehirmiş cok sevdim:))

Aminnn tşk ederim inşlh bütün hamile arkadaşlar sağlıkla kucağına alırlar bebeklerini
değerin 289 kadarsa 2 kat arttığını düşünürsek 1 hafta içinde keseni görebilirsin artışlara bağlı tabii

inşallah bebişin sana sıkı sıkı tutunmuştur canım benim de 6 tane toplandı 4 döllendi... benden önce toplanan kadının 38 tane toplanmıştı...yarın benim transferim var...inşallah hepimiz mutlu sona ereriz....bende de çikolata kisti var. 5 yumoş o kist olan yumurtalıktan toplandı hem de....

Cok teşekkür ederim canım,darısı bütün bebek isteyen canlarımın başına,RABBİM herkese tattırsın inş.ben 6 yıldır bekliyodum,RABBİME kattrilyonlarca kez şükürler olsun yüzümü güldürdü..inş.sonuna kadar böyle gider,kucagımada alırım bebişlerimi:))

benimde son SAT : 27 kasımdı 4 haftalık diye hesaplanıyor sanırım :)

tam 4+2 günlüksün ama şuda var eksik fala olabilir çünki yumurtlama gününe bağlı mesela benim sat. 23 kasımdı ama cumartesi günkü değerime göre geç döllenmişsin dedi dr. buda değişiyo canım ya senin bu kan değeri hangi gün yapıldı mesela ben senden önce olmuşum ama geç döllenmişim

inş hayırlı haber alırısın cnm benımmm sıskınlıgını atman lazım cnm sonrası kotu oluyor (( malesef ben sısıkınlıkten odolayı astım baslangıcı yasadım ve tutumadı maleseff sımdı dondurulmusları transfer edıcez ocakta ıalc kullanıcam 2 ay dınlen ddedı doktorum o yuzden bol bol yuruyus yap ben sısıkınlıgı atamadım ıns sen atarsın bebgıne kavusurusun ((

Nerdesin kız sen?bende kızayım sana ne zamandır aklımdasın merak ettim..anladık yogunmuşsun ama insan iki satır yazar be güzelim:))neyse bundan sonra burda ol bari..hayırlı olsun eşin sigarayı bırakmış süper olmuş,inş.6 ay sonra morfolojide düzelmiş olur,tedavine başlarsın,güzel sonuclar alırız hep birlikte:))sende kendine yemene içmene dikkat et,benim dr da mevsimsiz bişey yeme,hormonlu yiceklerden uzak dur dedi,yumoş rezervim düşükmüş biraz....ama sen bilmiyosun teyze oluyosun inş...burdaki herkes bebişlerimin teyzeleri..sen daha eskisin benim için:))öptüm seni canım..egunalin dedigi gibi hayırlı gelin bravo,kaynana kayınpederde hayır duaları etmiştir sana ne güzel işte:))

Benim de 1 tanesi kistin oldugu yumurtadandı :)Ama doktor hepimiz bir yumurta + 1 spermdeniz. O yüzden sayılara takma kafanı demişti. Gerçekten de anlıyorsunki bu iş matematik gibi birşey değil. bir sürü parametre var. bizim bildiklerimiz bile çok. bi de bilmediklerimizi düşün.

üzücü şeyler yaşamışsın sanırım,bizim topigimizde hiç can acıtıcı,kötü yazılar yazılmadı,herkes birbirine elinden geldigince destek oldu,moral verdi..inş.sende güzel sonuc alırsın canım.güzel haber bekliyoruz,inş bebişin seninledir,içini ferah tut..sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…